Newyorkerbyheart

Baked ziti with fireroasted tomatoes……….

Hakket kød og grønsager svitses………

Pastasauce og fire roasted tomatoes tilsættes…………

Frisk kogt pasta blandes i……….

Revet ost kommes over………..

Aftenens tallerken………….
I dag har vi fået “baked ziti with fire roasted tomatoes”, original opskriften er fra Betty Crocker, men jeg lavede få ændringer i den…….

Baked ziti
” er noget amerikanerne ynder at spise, men det er vel inspireret af det italienske køkken. Ziti er en form for penne, i kan læse mere om definitionen her. Jeg brugte penne fra De Cecco.
Jeg fik jo fire roasted tomatoes på dåse fra min Mama, men har I mod på det, kan de sagtens laves selv. Læs mere her. Ellers bruger I bare almindelige hakkede tomater fra dåse, men køb en god kvalitet………
Original opskriften kan ses her, men som jeg skrev lavede jeg nogle ændringer:
– jeg tilsatte lidt champignon skåret i skiver, da jeg havde nogle der skulle bruges
– jeg tilsatte ca. ½ dåse majs af god kvalitet
– jeg brugte en god halv glas tomatsauce fra Bertolli med pecorino i, men I kan bruge hvad I har lyst til og måske lidt mere end jeg brugte……..
Jeg skriver opskriften som jeg lavede den………..
Baked ziti with fire roasted tomatoes, 4 pers.:
passende mængde penne
1 squash, halveret på langs og skåret i skiver
1 løg, hakket
500 g hakket oksekød
3 fed hvidløg, knust og hakket
½ dåse majs af god kvalitet
ca. 150 g champignon i skiver
1 lille glas pastasauce af god kvalitet
1 dåse hakkede, fire roasted tomater eller 1 dåse hakkede tomater af god kvalitet
salt, friskkværnet peber
lidt friske oreganoblade, hakket
lidt friske timianblade, hakket
revet mozzarella
Kog pastaen til den er knap mør (jeg gav den ca. 3 minutter mindre end den skulle have haft) i rigeligt, godt saltet, vand. Hæld vandet fra og lad det dryppe af. Varm olivenolie op i en sauterpande eller i en gryde, kom hakket løg i og lad det svitse til det begynder at tage lidt farve. Kom det hakkede kød i og lad det svitse til det bliver helt grynet. Tilsæt hvidløg og lad det sautere med, men de skal ikke tage farve, krydr med salt og friskkværnet peber. Kom champignon ved og lad dem svitse med, til evt. væde er fordampet. Kom tilsidst squash i og lad dem steg med i 2 minutter. Hæld pastasauce, fire roasted tomater og krydderurter ved, lad det koge op. Hæld den kogte pasta i og vend godt rundt, til det hele er blandet sammen, smag til med salt og friskkværnet peber. Smør et stort ovnfast fad med lidt smagsneutral olie og kom så pasta-blandingen i, glat det ud, til et ens lag. Dæk fadet med stanniol og sørg for, at det lukker godt tæt om fadet. Sæt i en forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 20 minutter. Tag stanniol af fadet, drys mozzarella på og sæt i ovnen igen til osten er smeltet og gylden. Server straks.

Jeg har været træt i dag, sådan rigtig godt, gammeldags TRÆT! August måned har været en hård måned, hvor der har været mange ting på programmet og det har sat sine spor hos mig. Jeg føler mig som tusse-gammel og synes også at der er kommet endnu et par rynker til i mit furede ansigt *S*

I dag er vel officielt den sidste sommerdag, nu tager efteråret fat. Jeg kan godt lide efterår! Bladene skifter farve, luften bliver mere klar og der kan være mange smukke dage om efteråret. Der kan også være regnfulde og blæsende dage, men så er det godt at kunne krybe under et tæppe og tænde nogle stearinlys…….
Kæresten har efterlyst en god kop varm chokolade, lavet på sådan helt gammeldags facon, med flødeskum og friskbagte boller. Så det skal han selvfølgelig have her engang i løbet af efteråret, som jo egner sig perfekt til den slags…………
Efteråret skulle gerne bringe lidt mere ro, så min krop og mit sind kan komme sig lidt, efter en hektisk sommer. Jeg glæder mig til at vi skal til Berlin igen – og så glæder jeg mig ikke mindst til at skulle til Paris (og til at skulle gense Anette) til jul, det bliver så STORT!
Jeg er ved at forhandle med kæresten. Han skal nemlig på herre-skitur her til vinter og så var det meningen at vi bagefter skulle på en skitur sammen. Men jeg har ytret ønske om at vi bytter vores fælles skitur med en forårstur til New York i stedet for! Nu må vi se, det er jo unægtelig lidt dyrere at tage til New York. Måske ikke så meget med flyrejsen og hotellet, men jeg ved at lommepengene kommer til at blive et BETYDELIGT højere beløb end på skiferie……..

Bøger:

Jeg er jo ved at læse “Operation Firefight” af Chris Ryan og som de andre af hans bøger er der en masse action. Fortællingerne ligner vel alle mere eller mindre hinanden, så jeg kan ikke rigtig forklare hvorfor jeg er så facineret af denne type bøger, som ikke engang er specielt velskrevne. Men af en eller anden grund, må jeg bare læse dem, hver gang der udkommer en ny. Det gælder også bøger skrevet af Andy Mcnab, som dog skriver med en hel del mere humor………..

I morgen håber jeg på at have fået lidt mere energi, ihvert fald skal jeg have trænet, ligegyldig hvor mange undskyldninger jeg kan komme på!

Print Friendly
Tilbage

2 kommentarer


 1. Aug 31, 2009
  9:18 pm

  Vita

  Hej Birthe

  Jeg håber inderligt dit ønske om at bytte skituren for en tur til NY går i opfyldelse!!!!

  Knus VIta


 2. Aug 31, 2009
  9:21 pm

  Newyorkerbyheart

  Kære Vita!

  Tak, det er sødt af dig 🙂

  Knus
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!