Newyorkerbyheart

Det glade (rengørings)vanvid………………

02 august , 2009 - af Newyorkerbyheart - Kategori: Bla bla, Bøger - Tags:

Svenske “kjöttbullar” (kødboller) med “grädsås”(flødesauce), potatis (kartofler), lingon (tyttebær??) og broccoli – MUMS!!…………..

I dag nød jeg min fødselsdagsgave til mig selv – TOTAL afslapning, for det meste på sofaen, UDEN dårlig samvittighed!
Det er sket før at jeg er blevet nødt til at ligge på sofaen en hel dag, men det er altid med dårlig samvittighed fordi jeg synes jeg burde lave noget andet! Men i dag undede jeg mig selv at nyde det UDEN af føle jeg burde lave noget andet, fordi jeg var nemlig MEGET aktiv i går……….

I går, fik jeg med kæresten store hjælp, så gjort RENT – I ved sådan helt i bund. Dvs. ovenpå køkkenskabe, alle køkkenlåger, køleskab, alle vores brede vinduesrammer, vasket vinduer osv. – det var SÅ dejligt og også tiltrængt!
Kæresten vaskede vinduer ud- og indvendigt + tørrede vinduesrammerne af indenfor foroven, hvor jeg ikke kan nå. Jeg tog de øvrige vindesrammer, vindueskarme, tørrede alle døre af, køkkenlåger, ovenpå køkkenskabe og gjorde køleskab rent.
Jeg må ærlig tilstå, at det kun er et par gange om året at mine køkkenskabe bliver gjort rent ovenpå, men nu er det gjort og giver mig en lettelse. Jeg ved godt at ikke mange kigger ovenpå mine skabe, men bare det at jeg selv ved at der ikke er beskidt deroppe, det mindsker mit stress………

Jeg var TRÆT bagefter, men også rigtig, rigtig glad for at det er gjort og at kæresten hjalp mig så meget. Det er svært engang imellem når jeg ikke kan gøre det jeg har lyst til, uden at skulle spørge om hjælp. Det har taget mig lang tid at forlige med med det, men sådan er det jo nu engang…………

På tirsdag er det så kun lige det sidste der skal klares inden Marianne og Pernille kommer på onsdag: støvsugning, badeværelse, gulvvask og aftørring af diverse støvede overflader.

I morgen starter de første stille forberedelser til at de to kommer på besøg. Der skal tages mørbrad op, som skal marineres og på tirsdag går det så rigtig løs med forberedelserne.
Jeg vil gerne have forberedt mest muligt, så jeg kan slappe af så meget som muligt mens de er her og nyde deres selskab *S* Menu’en kommer til at bestå af:

– god “gammeldags” kartoffelsalat med grillet svinemørbrad og flanksteak
– koldskål til dessert med ristede havregryn og jordbær
Kagen til kaffen bliver:

Jeg vælger ikke at lave forret, for at spare kræfter til hyggeligt samvær med gæsterne istedet for. Pernille har valgt menu’en, hun ville gerne have dansk mad, så sådan er det blevet………

Torsdag morgen kommer de så til morgenmad, efter at have overnattet på vores lokale vandrehjem. Der vil så vente dem langtidshævede, friskbagte boller, kaffe, juice, kanelsnegle, frugt osv……
Det bliver 2 hyggelige dage og jeg er klar og glæder mig………..
I dag – efter at have lagt på sofaen det meste af tiden og SOVET – stod menu’en på svenske “kjöttbullar” med “grädssås”, kartofler, lingonsylt (som jeg tror er tyttebær, kan det passe?) og dampet broccoli. Det smager som en drøm og hvis I endnu ikke har prøvet at lave dem, kan jeg kun opfordre Jer til det! Det er jo lidt ligesom danske frikadeller, men jeg synes faktisk at de er bedre. Opskriften er fra Tina Nordström (hende fra “Tinas mad“)……..
Bøger:
Jeg er jo ved at læse “Bortført” af Karin Slaughter og den er SUPER god og spændende! Jeg er totalt opslugt og har meget svært ved at ligge den fra mig igen………..
Print Friendly
Tilbage

10 kommentarer


 1. Aug 2, 2009
  11:10 pm

  Zanne

  Hej Hvor ser dagen ret bare lækkert ud 🙂
  Ja lingon er ganske rigtigt Tyttebær:-)
  Knuz Zanne


 2. Aug 2, 2009
  11:39 pm

  Marianne's mening

  Uhmm…jeg glæder mig :0)

  Og sikke flittig med rengøringen.

  Vi ses lige om lidt.


 3. Aug 3, 2009
  10:56 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Zanne!

  Det smagte også SUPER dejligt, en af vores yndlingsretter 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 4. Aug 3, 2009
  10:57 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Marianne!

  Håber at det kommer til at smage Jer 🙂 – og mht. rengøringen så var det nødvendigt, det er det jo engang imellem….

  Vi ses SNART!


 5. Aug 3, 2009
  8:25 pm

  Anonymous

  Hej Birthe,
  Tak for det fantastiske arbejde med denne blog. Jeg vil høre om du tilfældigvis har en køkkenmaskine og om du i så fald vil dele dine erfaringer? Jeg er nemlig ved at investere i en sådan og kan ikke beslutte mig hvilket mærke det skal være. Jeg vakler mellem Elektrolux, Kenwood og KitchenAid. Tænkte at det ville være rart med lidt feedback fra en, der har en køkkenmaskine fremfor blot at lytte til salgstalerne i butikkerne. Måske kan du hjælpe? På forhånd tak. mange hilsner Randi


 6. Aug 3, 2009
  10:29 pm

  Inge-Viva Italia

  Jeg har i dag lavet min første pande-sovs, der var rigtig god…
  Svenske kjötbullar er altså bare super gode….
  Jeg blev også meget sentimental…. min elskede mormor, der døde for 8 år siden var svensker og lavede de bedste kjötbullar… Jeg fik desværre aldrig opskriften, men hendes var max. 3 cm i diameter og helt runde og brune overalt.
  Jeg må produktudvikle lidt og se om jeg kan få den ægte mormor-smag frem….


 7. Aug 4, 2009
  10:46 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Randi!
  Jeg har en Braun Combimax 650

  Mvh
  Birthe


 8. Aug 4, 2009
  10:48 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Inge!

  Ja, pandesauce, skal man sandelig ikke kimse af, det er rigtig godt 🙂
  Ærgeligt at du ikke fik hendes opskrift, det ville have været en god både at ære hendes minde på…..
  Mine er bestemt ikke runde, men jeg kan faktisk godt lide at de er sådan lidt kantede, men de skal helt klart være brune på ALLE overflader, det er vigtigt 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 9. Aug 14, 2009
  9:36 am

  Mette Olsen

  Sjovt… samme dag, som du lagde denne opskrift på, havde jeg været i Ikea med min søn. Der har de også svenske kødboller og min søn er helt vild med dem, og har tit efterspurgt om jeg ikke ville lave dem…
  Så så jeg på min yndlingsside (denne), at gudhjælpemig om du ikke havde lagt en version ud af det samme. Så jeg røg på indkøb og lavede det til alles tilfredsstillelse. Min søn mente ovenikøbet, at dine smagte bedre end Ikeas ;-)… Så endnu engang tak for alt det du lægger i siden. Jeg får nok ikke skrevet tak nok, for jeg bruger den rigtig meget 🙂
  God weekend
  Mette


 10. Aug 14, 2009
  10:31 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Mette!

  Hvor det glæder mig at du fik lavet disse og at de også faldt i dins søns smag 🙂 Personligt er jeg helt vilde med dem og vi får dem nok for sjældent…….
  Tak for din ros, den varmer mig 🙂

  mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!