Newyorkerbyheart

Fødselsdag nr. 1!………….

Udsigten fra grill-baren er ikke til at klage over………..

……….det var menu’en til gengæld!………..

Den flotte havnefront i Middelfart………..

Vindues-“pynt” hos Holm’s………..

Ande leverpostej og champagne……….

Beklager den dårlige billedkvalitet: appetizer på restauranten på Sønderskov Slot……….

Beklager den dårlige billedkvalitet: LÆKKER oksefilet………….

Beklager der dårlige billedkvalitet: smør-/timianbagte kartofler……….

3 små blåbærdesserter………..

blåbærdessert nr. 4………..

…………..og nr. 5………..

Sønderskov Slot ved aftentide………..

SKØN taske fra H2O……….

Fantastisk flot billed bog (med lidt tekst)…………

Smukke Menu fakler (og kærestens øl i baggrunden)………..
I går var det jo så min fødselsdag – og tak for alle de søde og varme hilsner i den forbindelse *S*.
Jeg har jo aldrig lagt skjul på, at det er med gru og masser af dårlige minder i bagagen, at jeg ser frem mod den dag hvert år! Men i år skulle der ske noget nyt………….
Jeg havde taget mod til mig og spurgt Anette om hun ville være sammen med mig på den – for mig – så svære dag………………og tænk det ville hun. Intet kunne gøre mig mere glad, for jeg tror at det var lige netop hende jeg havde brug for at være sammen med.
Som så mange har skrevet, så bliver jeg nødt til at ligge det bag mig og se fremad – nogle gange er det bare MEGET lettere sagt/skrevet, end gjort! Jeg vil SÅ gerne, men på den anden side er det jo noget der sidder så dybt i mig, noget det stod på i 18 år. 18 år, pilles altså ikke lige ud af ens personlighed med et fingerknips – og tro endelig ikke, at jeg ikke har arbejdet hårdt på det (det samme gælder iøvrigt for julen!).
På den anden side ved jeg jo godt, at jeg skal kigge FREM og IKKE tilbage, for det der er i fortiden, kan ikke ændres. Men jeg har en mulighed for, at være med til at præge fremtiden.
Jeg har virkelig set frem til dagen i går med Anette og jeg blev BESTEMT ikke skuffet! Det var bare sådan en skøn, hyggelig og TOTALT afslappende dag. Vi snakkede, gik, shoppede – og så spiste vi en lille smule *S* Det er længe siden jeg har været SÅ afslappet i selskab med et andet menneske (andre end kæresten!).
Jeg må ærligt tilstå at jeg havde et par mørke stunden inden Anette kom og som der kunne ses på Facebook, så fik jeg lidt ondt af mig selv, men det gik over *S*
Anette kom ved middagstid og vi skyndte os at sætte den medbragte champagne Champagne og foie gras de canard på køl og så satte vi ellers kursen mod Middelfart.
Vi startede med at køre hen for at få frokost, på det jeg havde bildt Anette ind skulle være en god burger-/grillbar, men som var en TOTAL skuffelse! Udsigten fejlede dog INTET, den havde ikke ændret sig, men burgeren var totalt USPISELIG. Aldrig har jeg fået en burgerbøf der var stegt så godt og GRUNDIGT! Hende der stod bag disken har ihvert fald ville være helt sikker på at den var død *S*. Pommes frites’erne var også uspiselige, så vi spiste faktisk ikke rigtig noget af det, men kørte videre.
Vi kørte ned til havne og gik en tur ved havnefronten, fik en Latte på Cafe Razz. Det var helt klart der vi skulle ha’ spist, for hvor så det usansynligt LÆKKERT ud, det der blev fortærret rundt omkring ved bordene. Vi så især hvordan de anrettede deres Club Sandwich og det fik mundvandet til at løbe hos os begge – men vi nøjedes med vores Latte.
Derfra gik vi videre hen til “Gammel Havn” og så op i de små gader og hen mod gågaden hvor vi kiggede lidt på butikker. Et par af vores venner har fået en lille dreng, så der skulle lige købes en lille gave til ham (og de nybagte forældre *S*). Derefter gik vi på udkig efter en overdel, som jeg kunne have på om aftenen og også tage med på Falsled Kro. Efter at have været inde i – næsten – samtlige tøjbutikker (vi ville jo ikke bare købe det første det bedste), fandt jeg noget der faldt i min smag. Hvor er det bare længe siden jeg har hygget mig sådan og også fået shoppet.
Tiden gik alt for hurtigt og pludselig kunne vi se, at vi måtte droppe at se Hindsgavl Slot, som jeg ellers havde lovet at vise Anette.
Vi koncentrede os i stedet for om at få lidt at spise, fordi den lille smule vi havde fået til vores frokost, var vi jo ikke blevet mætte af. Så vi tog op til den bedste is hus der er i Middelfart (den FØRSTE på højre side når man kommer fra Jyllands-siden og over den GAMLE Lillebæltsbro). Der fik vi ikke is, men en hotdog (som Anette endnu ikke havde fået siden hun var landet i Danmark) og en omgang ordentlige pommes frites *S*. Mætte og trætte, satte vi kursen hjemad, for det var ved at blive sent…………..
Vel hjemme igen, ventede kæresten og der lå en STOR gave på bordet *S*. Af kæresten fik jeg den H2O taske som jeg så i Ribe den anden dag og som jeg forelskede mig i! Det er sådan en taske, der kan bæres på skrå (over brystet) og som jeg er sikker på vil være en skøn taske at have med når nu vi både skal til Berlin og Paris. Jeg er så træt af at gå med rygsæk, fordi jeg bliver så varm på ryggen og det er altså ikke behageligt. Med denne løser jeg da det problem *S*. Desuden er den meget RUMMELIG, har lynlåslommer og så er den bare FED! Så jeg blev rigtig, rigtig glad. Af Anette fik jeg en bog med smukke stemningsbilleder – fortrinsvis sort/hvide som jeg jo er så vild med – fra Paris. Billederne er taget af Robert Doisneau, som er meget KENDT for bl. a. dette billed. Der er også lidt tekst, men for at jeg kan læse det, skal jeg vist have afpudset mit franske BETYDELIGT *S*
Kl. 18.00 kom kærestens mor og kærestens søster til champagne og foie gras de Canard (andeleverpostej). Jeg fik en pengegave af kærestens mor og af hans søster fik vi en fælles gave (fordi kæresten jo også lige har haft fødselsdag): 2 MENU fakler til vores terrasse og kæresten fik desuden nogle øl og jeg fik nogle SMUKKE øreringe fra Pilgrim. Jeg fik desværre ikke taget billeder af dem – sorry.
Vi havde købt noget brød i Middelfart og Antte stod for serveringen og tilberedningen og så er det jo ingen sag at have gæster.
Det var rigtig lækkert, nogle sande godbidder og champagnen var virkelig god – tør, som en champagne skal være. Jeg fik ikke så meget, for jeg drikker jo ikke, men jeg smagte det og sådan skal det være………
Efter den udsøgte appetizer og aperitif, satte vi kursen mod Sønderskov Slot, hvor middagen skulle indtages i Herregårdskælderen. Som I kan se på billederne, er kvaliteten meget DÅRLIG! Jeg ved ikke helt hvad der er sket, måske jeg bare ikke har koncentreret mig ordentligT, da jeg skulle tage billederne? Måske mit fokus var mere på selskabet, end på at tage billeder? Dårlige er de ihvert fald, men de er der *S*.
Forretten havde vi jo ligesom fået hjemmefra, så vi blev enige om “kun” at få 2 retter: hovedret og dessert.
Vi fik først en lille appetitvækker: røget laks med agurk, lidt salat og noget dressing af en art. Dertil deres eget hjemmebagte brød og smør = MUMS!
Vi bestilte alle oksefilet, som blev serveret med savoykål, rosmarinsauce, citronmarinerede rødbeder og smør-/timianbagte små kartofler. Det smagte fuldstændig FORRYGENDE og som I kan se (forhåbentlig) var der MASSER af kød. Saucen var jeg totalt solgt til, rødbederne var i en klasse helt for sig selv, kødet var mørt og yderst velsmagende og kartoflerne var SÅ lækre!
Det var virkelig en succes og jeg tror jeg taler for os alle, når jeg siger at vi faktisk var mætte efter den omgang. Til dessert havde vi så alle bestilt 5 små blåbær desserter – og det fortrød vi ikke! *S* Det kan godt være at de var små, men hold da op hvor smagte de fuldstændig forrygende………
Hvis I kigger på billedet af tallerknen med desserten, så er det fra venstre: blåbærmousse med sprød mandelkage, hjemmelavet vanilieis med blåbærsorbet også en lille blåbærmuffin. Desuden var der så bagte blåbær i vaniliesauce og vaniliebudding med blåbær. Jeg må med skam indrømme at jeg KUN smagte på de 2 sidste, for jeg kunne simpelthen ikke spise dem.
Jeg må ærlig tilstå at jeg var glædelig overrasket over kvaliteten af maden, jeg kan ikke huske hvornår jeg sidst har fået sådan noget LÆKKERT og veltillavet mad – og så er deres prisen oveni købet YDERST rimelige! Ihvert fald er det ikke sidste gang vi kommer der og jeg glæder mig allerede til, at vi skal spise der igen………
Efter en dag fuld af oplevelser, hygge, omgivet af dejlige mennsker og GOD mad var jeg træt – sådan rigtig, rigtig træt. Det var en god dag, en god oplevelse for mig og Anette var den balsam for min sjæl, som jeg savnede *S*. Der var kun en enkelt gang under middagen, hvor jeg blev så berørt, at jeg måtte knibe en tåre. Men efter et dybt åndedrag fik jeg det stoppet og så kunne jeg nyde resten af aftenen. Dette var år 1 i at forligne mig med min fødselsdag.

TAK ANETTE, DORA, EVA OG IKKE MINDST MIN SKØNNE KÆRESTE, FOR AT HAVE GJORT DENNE DAG, TIL HVAD DEN BLEV!!!!

Print Friendly
Tilbage

14 kommentarer


 1. Aug 15, 2009
  7:11 am

  Jette K

  Hov, det glemte jeg da! Tillykke med fødselsdagen, Birthe – og med at det blev sådan en god dag!
  Vi har engang spist hos Holms efter en fantastisk koncert på Dallund slot. Det var ikke ringe.


 2. Aug 15, 2009
  8:38 am

  Stine Andersen

  Ih hvor det glæder mig, at du har haft så god en dag!

  / Stine


 3. Aug 15, 2009
  9:44 am

  Piskeriset

  Hvor er det dejligt, at du har haft en skøn dag med forkælelse og alt muligt 🙂

  Fem blåbærdesserter – jamen, det er jo helt vildt! Hvor lyder det bare lækkert! Og godt at aftensmaden kunne imponere lidt mere end frokosten – det der med at få en dårlig madoplevelse har jeg desværre prøvet flere gange på min fødselsdag de senere år – det er så irriterende!

  Rigtig god weekend!


 4. Aug 15, 2009
  10:40 am

  Annika

  Ville netop have skrevet at I skulle være taget på Razz – de 4 gange vi har været der, har vi været tilfredse i hvertfald. Trist I ikke vidste dette.
  Aftenen så mere "vellykket" ud 🙂

  Tillykke med dagen – selvom…


 5. Aug 15, 2009
  12:16 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Jette K!

  Ja, der spises godt på Holms 🙂 Jeg har haft fornøjelsen nogle gange, da jeg jo kun arbejdede lidt længere henne ad gaden……

  mange hilsner
  Birthe


 6. Aug 15, 2009
  12:16 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Stine!

  Tak 🙂
  Mange hilsner
  Birthe


 7. Aug 15, 2009
  12:17 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeriset!

  Det var en virkelig god dag og de 5 blåbær desserter, satte et godt (og sødt) prik over i'et! Hvor var de lækre og så er jeg jo vild med blåbær 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 8. Aug 15, 2009
  12:18 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Annika!

  Jeg vidste godt de eksisterede (Razz), men engang var burgerne faktisk gode ude på den grillbar mod Strib! Men det er de bestemt ikke længere……..
  Det bliver helt sikkert Razz næste gang – eller "Den hvide dame" på Hindsgavl Slot 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 9. Aug 15, 2009
  3:00 pm

  Vita

  Hej sødeste Birthe

  Stort forsinket tillykke med din 1 års fødselsdag 😀
  Det er aldrig for sent at starte forfra på hverken det ene eller det andet. Jeg synes det er dejligt at læse om dit gåpåmod i forhold til fødselsdagen.

  Jeg ønsker dig al lys og lykke fremover

  De kærligste tanker
  Vita


 10. Aug 16, 2009
  11:06 am

  Pia

  Tillykke med fødselsdagen. Jeg kender til, at have 18 år i et hjem, hvor jeg absolut ikke var ønsket. Jeg kender også til, at livets 2 værste dage er min egen fødselsdag og juleaften. MEN det er lykkedes mig at ændre på dette. Jeg kan ikke smide min fortid væk, men jeg kan bruge erfaringerne til at gøre min fødselsdag og juleaften, som jeg gerne vil have det. At skabe mine egne traditioner. Omkring julen kører det nu optimalt. I dag er det mine/vores traditioner, som hersker og det kan en rådden fortid ikke ændre. Omkring min fødselsdag er det meget bedre, men jeg øver stadig.
  God kamp og vind fremover. Jeg er sikker på, at du nok skal "nå målet". Knus med mange tanker Pia


 11. Aug 16, 2009
  4:28 pm

  Hanne

  Tillykke med dagen 🙂 Ser hyggeligt ud. Vi fik taget vores bryllupsbilleder på Sønderskov, men har aldrig spist der. Der er hermed sat på to-do-listen 🙂


 12. Aug 18, 2009
  10:34 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Vita!

  Tak for din søde kommentar 🙂

  Knus
  Birthe


 13. Aug 18, 2009
  10:36 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Pia!

  Du har helt ret mht. til at vi kan bruge vores erfaringer til at starte vores egne traditioner – men det kræver godt nok mange kræfter og meget energi! 🙂 Men det er jo med at se fremad og acceptere at det der er sket er med til at præge en som menneske og har gjort en til den person man er i dag………..på godt og ondt…..

  Mange hilsner
  Birthe


 14. Aug 18, 2009
  10:37 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Hanne!

  Ja, i må helt klart prøve at spise der 🙂 De har jo også haft lukket i en længere periode, men nu har de heldigvis åbent igen og jeg håber, at det bliver ved….

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!