Newyorkerbyheart

Grydestegt kylling med mormorsalat (Magasinet Mad! nr. 3/09)………..

Grønsager og krydderurter der skal bruges til kyllingen……….

Kyllingen brunes og grønsagerne kommes ved……….

Mormorsalat med radiser……….

Aftenens tallerken…………
I dag lavede jeg jo så grydestegt kylling med mormorsalat (Magasinet Mad! nr. 3/09) nye kartofler, skysauce og hjemmelavet agurkesalat, i virkeligheden findes der vel ikke noget mad, som slår dette? Altså, selvfølgelig findes der gourmetmad og mad der er flot serveret. Der findes mad der kan laves efter alle kunstens regler, men dette er vel nærmest essensen? Ihvert fald for mange af os der er danskere. Det smager SÅ godt og hvis der bruges gode råvarer og der laves hjemmelavet agurkesalat, så er det nærmest så englene synger *S*
Jeg tror ikke at denne opskrift varierer så meget fra alle e andre, der er derude, men den er god og så har jeg aldrig før kommet en sukkerknald inden i kyllingen……….
Jeg lavede – selvfølgelig – et par ændringer:
– jeg tilsatte et løg, til de grønsager der skulle brunes med.
– jeg brugte mere end et fed hvidløg, som der stod i opskriften
– jeg brugte og 2 istedet for 1 af bladselleristilke
– jeg brugte også et par friske stilke rosmarin, istedet for kun frisk timian
– jeg brugte 2 spsk. creme fraiche 38% istedet for piskefløde, fordi jeg godt kan lide den lidt syrlige smag til skysaucen.
– jeg tilsatte dobbelt så meget vand, som der stod i opskriften, for at få lidt mere sauce.
– til mormorsalaten brugte jeg fløde 9% i stedet for piskefløde
– jeg tilsatte radiser til mormorsalaten, fordi jeg godt kan lide at der også er lidt at bide i.
Jeg skulle have brunet kyllingen lidt mere, så den havde fået lidt mere farve, det lærer jeg bare ALDRIG.
Jeg skriver opskriften som jeg lavede den………….

Grydestegt kylling med mormorsalat og skysauce (Magasinet Mad! nr. 3/09), 4 pers.:

1 stor, fersk kylling af god kvalitet
1 gulerod i grove stykker
1 løg i grove stykker
3 fed hvidløg, knust
2 stilke bladselleri i grove stykker
5 hele sorte peberkorn
4 kviste frisk timian
2 kviste frisk rosmarin
Maldon salt, friskkværnet peber
1 sukkerknald (eller 1 tsk. sukker)
25 g smør og 2 spsk. rapsolie til stegning
6 dl vand
evt. majsstivelse til jævning
Mormorsalat:
1 salathoved
1 bdt. radiser i skiver
1½ dl fløde 9&
saft af ½ citron
ca. 1-1½ spsk. sukker (efter smag)
salt, friskkværnet peber
Sauce:
stegeskyen fra kyllingen
2 – 3 spsk. creme fraiche 38% (eller lidt fløde)
salt, friskkværnet peber
evt. kulør
Skyl kyllingen godt og sørg for at alle rester af indmaden er væk. Fjern evt. rester af fjern og gumpen. Dup den tør og krydr den indeni med salt og friskkværnet peber. Kom timian- og rosmarinkviste indeni kyllingen, sammen med sukkerknald/sukker. Kom smør og olie i en gryde og lad det bruse af. Læg kyllingen ned i og lad den brune på alle sider, vend den forsigtig, så skindet ikke går i stykker eller falder af. Krydr den over det hele med salt og friskkværnet peber. Når kyllingen er brunet af, hældes grønsager og peberkorn ved og de svitses lidt. Hæld vand ved, skru ned, læg låg på og lad det simre i ialt 1 times tid. Jeg vender kyllingen halvvejs. Når kyllingen er færdig, tages den op og ligges på en tallerken. Kom stanniol over, for at holde den varm. Sigt stegekyen og skum den evt. for fedt. Kom den tilbage i gryden og lad den koge lidt ind. Tilsæt creme fraiche og lad det smelte. Smag saucen til og jævn den hvis det ønskes. Tilsæt kulør.
Skyl salaten godt og slyng den tør. Riv den i stykker og vend med radiserne. Pisk fløde, citronsaft, sukker, salt og friskkværnet peber sammen. Smag den til. Hældes først over salaten LIGE inden servering! Server med hjemmelavet agurkesalat og nye kartofler.

Igen i dag fik jeg lavet 1 times pilates og det gjorde mig godt – men det var også hårdt! Jeg tog den avancerede dvd i dag og jeg kan sagtens mærke, at det lige er et trin op i sværhedsgrad. Den kræver lidt mere styrke, men jeg bliver også desto mere glad, når jeg kan lave det. Der er kun 1 øvelse jeg ikke kan lave – men jeg håber at der kommer en dag…………

I morgen skal vi sætte telt op til vores sommerfest, selvom det lader til at vejrguderne ikke er med os i år. Der er jo ikke så meget at gøre ved det, andet end at vi må danse os til varmen *S*.
Jeg har jo lovet at lave dessert (til 20 voksne og 10/11 børn), så i morgen skal der laves 4 Manhattan-style cheesecakes! 2 med jordbær ovenpå og 2 med blåbær. Jeg håber at der slår til……..

Print Friendly
Tilbage

2 kommentarer


 1. Aug 28, 2009
  10:08 am

  Heidis hyggelige madharem

  Uhhh, en dejlig klassisk opskrift:) Den skal testes på min date i aften og er sikker på det er smart at vise at man kan lave mad som mormor.
  Er meget spændt på din cheese cake med jordbær… Kommer den på ved lejlighed?

  Heidi:)


 2. Aug 28, 2009
  11:04 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Heidi!

  Held og lykke med at lave det.

  /Newyorkerbyheart

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!