Newyorkerbyheart

Halloumi ost med agurke/tomat linsesalat………..

Belugalinser………

De skal skylles godt og så koges………

Mens de er lune, vendes de med dressing, hakket persille og mynte……….

Inden servering blandes skiver af små engelske agurker (eller almindelig agurk) i, sammen med tomater (gerne i forskellige farver)………..

Halloumi ost steges……….

……….når de er stegt, ligges de i et fad………

Linsesalaten toppes op ovenpå den varme ost……..

Aftenens tallerken………
I aften har vi fået en salat med halloumi ost, beluga linser, agurk og tomat – en opskrift jeg har fundet i “Woman’s Day“, september 2009.
Jeg brugte salaten som tilbehør til en ribeye steak og dertil fik vi også et krydderurte-/hvidløgsflute = FANTASTISK aftensmad.
Jeg kan virkelig anbefale Jer at prøve denne linsesalat, som vi begge to synes er rigtig lækker.
Beluga linserne koger ikke ud og så er de rigtig flotte at kigge på. De tager mest smag, hvis de marineres, mens de stadig er lune.
Halloumi ost er jo fra Cypern og har den specielle egenskab, at den ikke smelter. Den får nærmest sådan en brød-agtig konsistens og er bedst når den grilles eller steges i olivenolie, hvor den får sådan en fin skorpe. Konsistensen er lidt ligesom mozzarella og den er letsaltet………..
I original opskriften er der brugt tomater i forskellige farver og det vil unægtelig gøre den mere festlig og flot at kigge på. Jeg orkede dog ikke at køre rundt i byen i dag for at finde nogen i andre farver end rød, så det blev ved det……….
Halloumi ost med agurke-/tomat linsesalat (fra “Woman’s Day“, sept. 09), 4 pers.:
2½ dl kogte beluga linser
4 små engelske agurker (som er nogle “mini” agurker) eller 1 almindelig agurk, halveret på langs og skåret i skrå skiver
1 bakke små, aromatiske tomater, gerne i forskellige farver. Skåret i grove stykker
Dressing:
3 spsk. god olivenolie
2 spsk. lime- eller citronsaft
2 spsk. bredbladet persille, finthakket
2 spsk. mynteblade, finthakket
lidt flydende honning
1 fed hvidløg, presset
Maldon salt, friskkværnet peber
På min pose med beluga linser, står der, at der skal beregnes 2 dl for hver 1 dl linser. Så jeg kom altså 5 dl vand i en gryde sammen med lidt groft salt. Vandet bringes i kog og så kommes, godt skyllede, linser i. De skal koge i 17-20 minutter. Skyl lige hurtigt med lidt koldt vand, men ikke for længe, for de må IKKE blive helt kolde. Lad dem dryppe af. De suger mest smag af dressingen, når de er varme/lune. Vend de varme/lune linser med de hakkede krydderurter og den sammenrystede dressing, der er smag til med salt og friskkværnet peber. Vend det hele godt rundt og stil i køleskab.
Ca. ½ time inden salaten skal serveres, blandes agurk og tomater i.
Tag osten ud af pakken. Tryk væden ud af den med køkkenrulle og skær den i skiver på ca. 1 cm. i tykkelse. Kom ganske lidt olivenolie på en slip-let pande og kom så osteskiverne på. Steg dem ved høj varme i et minuts tid på hver side, til de bliver gyldne, lad dem dryppe af kort på køkkenrulle, inden de anrettes i et halvdybt fad. Top linsesalaten op ovenpå osten og server straks, mens osten er varm.
I dag har jeg mest slappet af og så altså bagt pebernødder! Jeg har været lidt mat i sokkerne, så det har været dejlig med en dag til at slappe af i.

Jeg har gået og små-smilet lidt for mig selv, ovenpå den dejlige dag vi havde hos Anette og hendes familie i går.
Jeg har aldrig haft tætte venskaber og det er jo meget min egen skyld. Jeg har altid holdt andre mennesker mere end 10 skridt fra livet, så de ikke skulle komme for tæt på. Hvis de ikke kom for tæt på, kunne de heller ikke såre mig, var min filosofi. Ja, det er den såmænd stadigvæk, men som jeg er blevet ældre har jeg alligevel taget nogle chancer *S*.
Den første jeg lod igennem mit panser var min kæreste og det er over 10 år siden! Altså han slap ikke igennem sådan lige med det samme, det tog nogle år inden jeg gav slip og slap ham helt ind i min inderste kerne. Derind hvor han for alvor kan såre mig hvis han skulle få lyst! Der er Anette altså af en eller anden grund også sluppet ind og sammen med min Mama og Papa, udgør det en lille bitte eksklusiv kerne på 4 mennesker.
Tænk 38 år og kun 4 tætte bånd!!
I går da vi sad og snakkede sammen med Anettes far over maden, ja da føltes det bare som det mest naturlige i hele verden og som om vi har kendt hinanden i mange år. Måske vi har kendt hinanden i et andet liv, det er næsten for godt til at være sandt………

Bøger:
Jeg læser stadig “Dinosaurens fjer” af Sissel-Jo Gazan, som virkelig er en FREMRAGENDE bog! Jeg glæder mig til at komme i seng hver aften, for at læse lidt i bogen. Den er spændende, velskrevet og flydende – lige sådan jeg gerne vil have bøger skal være……..
I morgen skal vi til Esbjerg!!!! Så dagen i dag er også brugt til at samle kræfter, positiv energi og mental overskud til at skulle bruge en søndag eftermiddag der.
I morgen aften skal der kreeres en gryderet a la “den skaldede kok“, hvis kræfterne rækker til det! Måske vil det være meget godt for mig at kunne synke ind i madens verden, efter en eftermiddag i Esbjerg……….
Print Friendly
Tilbage

10 kommentarer


 1. Aug 22, 2009
  9:52 pm

  Nille

  Kære Birthe,

  Uuuhmmm… jeg elsker linsesalat og spiser det tit! Jeg blander også frisk koriander i – det giver en god friskhed til linserne.

  Halloumi er simpelthen bare så lækkert – det er godt nok lang tid siden jeg har lavet det, da en portion er lidt stor til én… men du giver mig lyst til det!

  Kærlig hilsen
  Pernille


 2. Aug 22, 2009
  10:11 pm

  Newyorkerbyheart

  Kære Pernille!

  Vi skal også til at spise mere af disse linser, de er SÅ lækre! 🙂 Her hvor jeg bor er det ikke til at opdrive frisk koriander, det er åbenbart for eksotisk og jeg har aldrig smagt det…….

  Jeg er VILD med halloumi, bortset fra at det "knirker" lidt i tænderne *S*, men det er lækkert….

  Kærlig hilsen
  Birthe


 3. Aug 23, 2009
  12:47 am

  Piskeriset

  Den ser altså temmelig indbydende ud, den linseret! Mmm! 🙂


 4. Aug 23, 2009
  7:12 am

  MissMuffin

  Hmm, det knirker?
  Jeg har aldrig smagt det, for jeg har ingen anelse om hvordan det smagte- jeg kan ikke li stærk ost.
  Men nu kan det da være at jeg skal prøve at finde sån et stykke ost og nogle linser, for det lyder dejligt..


 5. Aug 23, 2009
  7:19 am

  heidi

  Det ligner en rigtig spændende ret – måske man skulle vove forsøget en dag, selvom manden ikke er vild med linse/bønne-riget? 🙂


 6. Aug 23, 2009
  8:21 am

  Anonymous

  Hej Birthe.
  Hvor jeg dog har grædt, ja tudbrølet efter jeg har læst dit indlæg. Puha hvor det var hård læsning. Mit liv, nej ikke dit barndomsliv, men alt angående relationer, ligner dit til forveksling. Du nævner 4 i dit lange liv, 38 år.
  Jeg er MEGET ældre end du Birthe, men jeg har under det halve.
  Præcis som du, har jeg mødt mange, sikkert vidunderlige mennesker, men så snart de kom for nær, ja, så baggede jeg ud. Bare jeg var så modig som dig.
  Jeg er så glad på dine vegne Birthe, at du endelig har fundet nogle som du har lukket ind i dit hjerte.
  Undskyld, jeg ved det er din blog, jeg kunne ikke lade være.
  Mange hilsner fra en Birheafhængig bloglæser.
  Charlotte den 2.


 7. Aug 23, 2009
  11:37 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeriset!

  det smagte rigtig godt, kan kun anbefale det 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 8. Aug 23, 2009
  11:39 am

  Newyorkerbyheart

  Hej MissMuffin!

  Denne ost er på INGEN måde stærk, tværtimod er den MILD, meget mild! Den er lidt som mozzarella, bare lidt mere saltet måske. Jeg synes faktisk ikke at den knirkede så meget i tænderne i går, som den kan gøre nogen gange, måske fordi skiverne var tyndere 🙂

  Prøv det, det er faktisk rigtig godt….

  Mange hilsner
  Birthe


 9. Aug 23, 2009
  11:42 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Heidi!

  Min kæreste er normalt heller ikke synderlig imponeret af linse-riget, men disse kunne han godt lide! Måske fordi de ikke koger ud, men er faste og ikke grynede i konsistensen 🙂 Jeg har lært, at linser er meget forskellige……

  mvh
  Birthe


 10. Aug 23, 2009
  11:44 am

  Newyorkerbyheart

  Kæreste Charlotte den 2.!

  Jeg er ked af at du har været så trist, det var ikke min mening! Men det med relationer er svært og har jo så også altid været det for mig. Jeg har altid fået et vide at jeg er kold som et isbjerg……..
  At have 4 personer i mit liv, som jeg har lukket ind i det inderste er en STOR gave, men også en evig (for mig) grobund for angsten for at miste og blive svigtet 🙂

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!