Newyorkerbyheart

Kyllingebryst i pebersovs med courgetter og kartoffelskiver (fra bogen “Familiemad” af Helle Brønnum Carlsen, Forlaget Lindhardt & Ringhof)……….

Opskriften er bogen “Familiemad” af Helle Brønnum Carlsen, Forlaget Lindhardt & Ringhof……….

Kartofler og squash bages i ovnen………

Kyllingefileter steges………….

Saucen laves………..

Kyllingebrystfileterne ligges tilbage i saucen……….

Aftenens tallerken………….
I aften har vi fået endnu en lækker ret fra bogen “Familiemad” af Helle Brønnum Carlsen (Forlaget Lindhardt & Ringhof). Faktisk er det en skøn lille kogebog, fyldt med lækre og nemme retter. Jeg har ihvert fald udset mig en del, som jeg skal have prøvet af. Det er lækker mad, uden at ingredienslisten er alen lang og uden “underlige” ting, som kan være svære at skaffe. Lige en bog for mig……….
Retten i aften kan sagtens bruges som gæstemad! Den er hurtig, kan forberedes til en hvis grad, er præsentabel og så smager den SUPER godt – hvad mere kan der forlanges? Jeg vil nok lave nogle flere kartofler og courgetter/squash end der står i opskriften. Der står kun 2 bagekartofler til 4 pers., det synes jeg personligt er for lidt……………eller også spiser vi bare mere end gennemsnittet *S*
Til gengæld skulle der bruges 3 courgetter/squash, hvilket jeg synes er for meget, måske især fordi jeg ved at kæresten ikke synes det er den bedste grønsag i verden……..
Jeg lavede nogle ændringer, de kommer her:
– Jeg brugte 2 ret store bagekartofler til 2 pers. og der kunne måske godt have været en kartoffel mere.
– Jeg brugte 1 squash/courgette til 2 pers., det synes jeg var passende.
– Selvom jeg kun lavede til 2 pers. lavede jeg saucen, som hvis vi havde været 4 pers. (altså det der står i opskriften). Jeg ved kæresten sætter pris på sauce. Der ville måske have været til 1 pers. mere, hvis vi havde deltes lidt om det, så tag det med i overvejelserne ang. hvor meget sauce der skal til.
– Jeg brugte en blanding af smør og olivenolie til at stege kyllingefileterne i.
– Jeg havde kun ½ dl creme fraiche 38%, så jeg brugte ½ dl flødeost, som jeg havde. Det fungerede faktisk rigtig fint.
– Hvis det bruges så mange peberkorn som der står i opskriften, så vær opmærksom på at det bliver pænt stærkt, men ikke på sådan en brændende måde. Mere en delikat måde vil jeg sige.
– Der stod i opskriften at kylllingefileterne bare skulle brunes og så ind i ovnen, overhældt med saucen. Men jeg lavede det hele færdig i panden, det gik fint. Ellers skulle kyllingebrystfileterne bare være brunet af, overhældt med saucen og så ind i en 210 grader varm ovn i ca. 10 minutter.
Jeg skriver opskriften som jeg lavede den………..

Kyllingebryst i pebersovs med courgetter og kartoffelskiver (fra bogen “Familiemad” af Helle Brønnum Carlsen, Forlaget Lindhardt & Ringhof), 2 pers.:

2 kyllingebrystfileter
olie og smør til stegning
2 store bagekartofler
1 squash/courgette
groft salt, friskkværnet peber
olivenolie til pensling
2 dl grønsagsbouillon
1 dl creme fraiche 38 % (her brugte jeg så halv creme fraiche og halv flødeost naturel)
50 g madagaskarpeber (grønne, syltede peberkorn – fåes i en lille dåse i supermarkeder som f. eks. SuperBrugsen ell. lign.)
evt. lidt kulør
evt. lidt majsstivelse til jævning
Skræl kartoflerne og skær dem i ½ cm. tykke skiver. Dup dem godt tørre og læg dem på en bageplade med bagepapir. Pensl dem på begge sider med lidt olivenolie og krydr med salt og friskkværnet peber. Sæt i en 210 grader varm ovn i 20 – 25 minutter. Skær squash/courgette i 1 cm. tykke skiver, pensl med olivenolie, krydr med salt og friskkværnet peber og læg dem på sammen med kartoflerne i de sidste 10 minutter. Varm olivenolie og smør på en pande, til smørret er bruset af. Krydr kyllingefileterne med salt og friskkværnet peber. Brun dem først af, til de får farve på hver side, skru ned til middelvarme og steg videre i ca. 10 minutter, til de er gennemstegte. Tag dem af varmen og hold dem varme under stanniol. Hæld bouillon på panden og skrab evt. stegerester op fra bunden af panden. Kom afdryppede madagaskarpeber og creme fraiche ved, pisk igennem og lad det koge igennem. Smag til med salt og friskkværnet peber. Kom evt. lidt kulør i og saucen kan også jævnes lidt, hvis det ønskes. Læg kyllingebrystfileterne tilbage i saucen og hæld lidt af saucen over dem. Anret kartoffel- og squash/courgetteskiver på tallerkner. Læg kyllingebrystfilet på toppen og kom lidt saucen udenom og over. Server straks.

Den anden dag var der en på Facebook, der fik mig til at mindes en af mine yndlingssange. Hun skrev noget om at hun havde sendt en bøn afsted, men Vorherre havde ikke hørt hende.
Af og til må jeg bare høre country musik! Det er ikke noget jeg er specielt stolt af, men der gemmer sig åbenbart en lille cowgirl dybt inde i mig, der stikker sit ansigt frem af og til *S*. Især er jeg til Garth Brooks og Keith Urban.
En af Garth Brooks sange har i den grad fundet vej ind i mit hjerte og sind og siden har jeg tænkt på netop den sang MANGE gange. Sangen hedder “Unanswered prayers” og handler om at en af de største gaver som Gud giver os, er at han ikke besvarer alle vores bønner. “God’s greatest gifts are unanswered prayers”.
Hvis vi tænker over det, har vi nok nogle gange bedt om noget, som vi siden hen er LYKKELIGE for ikke er blevet til noget!?!? Så ihvert fald er det ord jeg har taget til mig. At selvom det var noget jeg gerne ville, så er det langt fra sikkert at jeg ville være mere lykkelig, hvis det var gået i opfyldelse………

I dag har jeg – trods den ulidelige varme – fået lavet Manhattan-style cheesecake, som skal med på udflugt i morgen. Kæresten og jeg er nemlig så priviligerede, at vi er blevet inviteret op til Anette og hendes far i Odder – jeg har aldrig før været i Odder! Men jeg glæder mig til at se Anette igen, til at se hendes datter Anna (igen), til at møde hendes far for første gang og ikke MINDST til at møde Sunny (hendes smukke, SMUKKE kat!).
Faktisk så er Sunny og prinsessen deltagere i et arrangeret ægteskab! Det må man vist ikke i lille Danmark, men vi bryder så altså lovene og tvinger dem til at være et par. I den sidste ende vil de takke os for det, det er et “match made in Heaven” *S*. De kender ikke noget til vores skumle planer, men de vil helt sikkert udgøre et smukt par…………

Print Friendly
Tilbage

6 kommentarer


 1. Aug 21, 2009
  7:24 am

  Piskeriset

  Aha! Nu har jeg endelig fået anskaffet mig nogle madagaskarpeberkorn, så det kan være, jeg skal bruge dem til denne sauce! Sidst jeg skulle lave perbersauce, kunne jeg ikke skaffe madagaskarpeber, så jeg brugte nogle tørrede peberkorn… det kan ikke anbefales 😉

  God tur til Odder – jeg er temmelig misundelig på værtsparret, der sådan bliver forkælet med den lækre, lækre cheesecake 🙂


 2. Aug 21, 2009
  10:08 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeriset!

  Jeg har aldrig haft problemer med at finde dem, men for nogle år siden skiftede de fra at være i glas til i dåse – og da måtte jeg lede LÆNGE! 🙂
  Syltede madagaskarpeber smager rigtig godt synes jeg, kan godt forestille mig at de tørrede ikke lige har været sagen i en sauce – men man lærer jo af sine eksperimenter…… 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 3. Aug 21, 2009
  10:25 am

  Vita

  Hej Birthe

  Jeg har det ligesom dig med country. Ind i mellem så er det var som smør til sjælen. Den slags skal man ikke skamme sig over.

  Musik er fantastisk. Det kan nå steder inde i folk på en helt særlig måde. Bringe minder, smil og tårer frem.

  Og om man bliver glad helt ned i maven af at høre Vikingarne, Rammstein, Fede Finn og Funny boys, Garth Brooks eller Lady Gaga… det er jo i virkeligheden fuldstændig lige meget. Ikke ?

  Mange kram til dig


 4. Aug 21, 2009
  11:53 am

  Newyorkerbyheart

  Kære Vita!
  Du har fuldstændig ret, jeg vil lade være med at skamme mig over det 🙂
  Jeg sætter det især på hvis jeg er lidt nede, sur eller ked af det, for det er altså svært når coutrymusikkens glade toner lyder…..

  Knus
  Birthe


 5. Aug 21, 2009
  1:08 pm

  Nille

  Kære Birthe,

  Det lyder vist lige som noget jeg kunne lave i aften… jeg elsker den slags lidt krydrede saucer! Og det med peber og andre mystiske ting er jo ikke noget problem at finde hernede. Det bliver lige printet til i aften 😉

  Rigtig god tur til Odder!

  Kærlig hilsen
  Pernille


 6. Aug 21, 2009
  1:49 pm

  Newyorkerbyheart

  Kære Pernille!

  Jeg håber at du vil kunne lide det, vi syntes ihvert fald begge to at det smagte rigtig godt! 🙂 Det er helt sikkert noget der skal laves igen……og igen…..

  God weekend til dig.

  Kærlig hilsen
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!