Newyorkerbyheart

Kyllingefrikadeller med majs (fra bogen “Familiemad” af Helle Brønnum Carlsen, Forlaget Lindhardt & Ringhof)………..

Opskriften er fra bogen “Familiemad” af Helle Brønnum Carlsen, Forlaget Lindhardt & Ringhof………

Løg og hvidløg svitses………

Alle ingredienserne til frikadellerne blendes………

Friske majskerner røres i og så er farsen færdig………

De færdigstegte kyllingefrikadeller………..

Gårsdagens tallerken…………

Nu er feriedagene slut og det er på med “arbejdstøjet” *S*. Jeg har modtaget ikke mindre en 4 nye kogebøger, så det er bare med at komme igang med madlavningen……….
Vi var hjemme fra vores FANTASTISKE weekendopholdFalsled Kro søndag eftermiddag ved 13.30 tiden og jeg har var bare SÅ træt!
Den store oplevelse og alle sanse-indtrykkene må have trættet mig, for jeg sov i 3 timer på sofaen, mens kæresten tog op på tennisbanen. Jeg havde kun lidt dårlig samvittighed over at jeg ikke fik mig rørt efter al den gode mad, på den anden side ville det vel også have været synd at forbrænde de lækre kalorier?? Ihvert fald nagede den dårlige samvittighed mig ikke mere, end at jeg hurtigt faldt i søvn *S*. Efter al den lækre gourmetmad, bestod vores aftensmad søndag aften af pastasalat, vores favorit dressing, grillede pølser og et stykke grillet kylling (penslet med BBQ sauce). Det smagte dejligt og må vel siges at være den dimentrale modsætning til hvad vi havde spist lørdag aften *S*
Men sådan er livet jo, fuld af kontraster…………
I går var jeg stadig ret træt, så jeg fik ikke trænet. Istedet, fik jeg kigget i alle de nye kogebøger, for at finde ud af hvad madplanen for denne uge skulle bestå af. Sikke mange lækre opskrifter, I kan godt begynde at glæde Jer………..
I går aftes stod menu’en så på “Børnevenlige kyllingefrikadeller” fra bogen “Familiemad” af Helle Brønnum Carlsen (Forlaget Lindhardt & Ringhof). SUPER lækre kyllingefrikadeller med friske majskerner i (kan I ikke få friske majskolber, hvor I kan skære kernerne af, så brug frosne som optøes!).
Farsen laver man selv, men det går hurtigt og så ved du jo også hvilket noget kød der er brugt til det *S*. God smag, god tekstur og lette at lave. Vi fik ovnstegte kartofler til, sammen med små agurkestave og nogle lækre cherrytomater, en kold sauce og hvidløgsbrød med krydderurter = SKØN aftensmad!

Jeg lavede INGEN ændringer til opskriften, så I får den, som den er i bogen……….

Børnevenlige kyllingefrikadeller (fra bogen “Familiemad” af Helle Brønnum Carlsen, Forlaget Lindhardt & Ringhof), 4 pers.:

lidt olivenolie til stegning
1 løg, hakket
2 fed hvidløg, knust og hakket
2 skiver toastbrød uden skorpe
½ dl mælk
400 g kyllingebrystfilet, skåret i grove stykker
1 æg
4 spsk. tomatketchup
1 tsk. worcestershiresauce
2 spsk. persille, hakket
1 tsk. friske timianblade, hakket
200 g friske majskerner, skåret af majskolber, ca. 2 stk. (eller frosne der er optøede)
groft salt, friskkværnet peber
Kom lidt olie på en pande og svits løg og hvidløg, til de bliver bløde og tager lidt farve, men ikke for meget. Steg ved middelvarme og rør i det. Bræk brød uden skorpe i mindre stykker og hæld mælken over. Lad det stå i 5 minutter og lad det opløses. Kom de stegte løg i en foodprocessor sammen med grove stykker af kyllingebrystfilet, det opløste brød, æg, ketchup, worcestershiresauce, krydderurter, salt og friskkværnet peber. Kør til en glat fars. Kom farsen i en skål og rør majskernerne i. Majskernerne skæres bare af majskolberne ved at stille majskolben op på “roden” og så skære med en skarp kniv oppefra og ned. Varm olivenolie op på en pande ved middelvarme og steg frikadellerne i det, ca. 4-5 minutter på hver side eller til de er gennemstegte.

Kold sauce med mynte:

creme fraiche 9%
bredbladet persille, hakket
lidt friske mynteblade, hakket
1-2 fed hvidløg, presset
groft salt, friskkværnet peber
Det hele blandes sammen. Må gerne lige trække 5-10 minutter inden servering. Kan bruges til al mulig forskellig mad.

Bøger:

Jeg er stadig ved “Dinosaurens fjer” af Sissel-Jo Gazan og hvis du har hørt at den er god, så er det rigtigt! Den er virkelig god og spændende. Der er godt nok nogle udtryk engang imellem, som jeg ikke er helt klar over hvad betyder, men jeg springer bare let og elegant hen over dem. Det er ikke noget der forstyrrer mig i historien. Den er velskrevet og hun har en god fortæller-stil………..

Jeg vender tilbage senere i dag med en fiskeret…………

Print Friendly
Tilbage

6 kommentarer


 1. Aug 18, 2009
  2:37 pm

  Angelika

  FANTASTISK læsning omkring opholdet på Falsled kro. Nu fik mine pommes alt alt for meget i ovenen, men skulle jo liiiige læse færdigt. Sikke en oplevelse. Hvor er I heldige.

  De bedste hilsner


 2. Aug 18, 2009
  2:59 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Angelika!

  Beklager med dine pommes frites, håber at de kan spises alligevel 🙂

  Det var så godt det ophold, det vil jeg aldrig glemme…..

  Mange hilsner
  Birthe


 3. Aug 18, 2009
  7:15 pm

  Piskeriset

  Jeg synes, det er utroligt pænt af dig – og rigtig god stil – at skrive til dem og fortælle om, hvor glade I var for opholdet. Jeg har selv et job, hvor jeg har oplevet, at folk er meget bedre til at sige til, når de har noget at brokke sig over, fremfor når de har noget positivt at fortælle. Og når man så hører de positive historier, så varmer de – og får en til at give den en skalle mere, for det er jo en dejlig følelse at gøre folk glade 🙂

  Hav en dejlig aften!


 4. Aug 18, 2009
  11:01 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeriset!

  Jeg var faktisk lidt i tvivl om hvordan det ville virke, men jeg blev enig med mig selv om at ros er altid godt. Jeg tror ikke, at de er anderledes end andre, bare fordi de driver et skønt sted! 🙂

  Jeg synes også at det er flot, at de har taget sig tid til at skrive tilbage, god stil fra deres side…..

  Mange hilsner
  Birthe


 5. Aug 19, 2009
  10:34 pm

  mona

  Hej Birthe,
  Det glæder mig meget, at I havde en fantastisk weekend på Falsled Kro.
  Og jeg synes, at det er meget betænksomt af dig, at skrive til kroen og takke for en dejlig oplevelse, det tror jeg ikke, at der er mange der gør, og så har du oven i købet fået svar fra ledelsen. Respekt!

  Mona i Ishøj


 6. Aug 19, 2009
  10:41 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Mona!

  Åh, det var så fantastisk, jeg tænker næsten på det konstant 🙂

  Jeg synes også at det var pænt af dem, at de tog sig tid til at skrive tilbage. Jeg tror at vi roser for lidt, vi er måske bedre til at beklage os, men det er jo også vigtigt at fortælle når vi synes andre gør noget GODT! 🙂

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!