Newyorkerbyheart

Kyllingegryde med chorizo og kikærter (Testpanel for Magasinet Mad!)……….

Kyllinge og chorizo svitses………..

Kikærter og tomater tilsættes……….

Aftenens tallerken……….
I dag har vi fået kyllingegryde med chorizo og kikærter, en opskrift som jeg afprøver for Magasinet Mad!‘s testpanel. Opskriften bliver bragt i nr. 6/09, som udkommer den 19. oktober 2009 (og ja, jeg HAR fået lov til at bringe opskrift og billeder, så I behøver ikke at skrive til mig eller ligge kommentarer om det *S*).
Det er en SUPER lækker ret, nem at lave og ikke særlig mange ingredienser. Helt perfekt til en hverdags aften, hvor det skal gå lidt stærkt………
Jeg lavede følgende ændringer:
-Jeg tilsatte et par fed hvidløg, som jeg knust og hakkede fint, bare fordi vi godt kan lidt hvidløg.
-Jeg havde ikke noget frisk timian, så jeg brugte tørret.
-Jeg serverede retten med ris, selvom jeg godt er klar over at brød, nok ville være et bedre valg. Men jeg vidste, at kæresten ville sætte pris på at få ris til *S*
– Jeg kunne kun få chorizo i tynde skiver, så det blev det jeg brugte………
Jeg skriver opskriften som jeg lavede den……….

Kyllingegryde med chorizo og kikærter (Testpanel for Magasinet Mad!), 4 pers.:

1 pakke chorizo i tynde skiver (100 g)
2 kyllingebrystfileter, skåret i mundrette stykker
4 store, modne tomater, skåret i både
1 dåse kikærter, afdryppet
lidt tørret timian
1½ dl hønsebouillon
2 fed hvidløg, knust og finthakket
olivenolie til stegning
salt, friskkværnet peber
Varm lidt olie op på en pande og svits kyllingestykkerne, når de begynder at tage lidt farve så tilsæt chorizo, skåret i mindre stykker og hvidløg. Rør rundt hele tiden, så det ikke brænder på, krydr med salt og friskkværnet peber. Pas på at chorizo’en ikke får for meget, når det er i så tynde skiver! Tilsæt tomater, tørret timian og kikærter – vend det hele godt rundt. Tilsæt bouillon og lad det simre i ca. 8 minutter, til kyllingestykkerne er møre. Smag til og server.

Selvom vi har fået nye topmadrasser (Dunlopillo Ergo) og selvom jeg kun er oppe 3 gange om natten, mod tidligere mellem 7-10 gange, så er jeg simpelthen SÅ træt! Jeg føler mig som en sur, gammel, træt tante – det eneste jeg ønsker mig, er bare en lille smule energi! Jeg må nok erkende, at det er “strabadserne” i sidste uge der tager hårdt på mig…………men når jeg så tager i betragtning at jeg hyggede mig, mens gæsterne var der, ja så går det jo nok *S*

I disse dage slapper jeg bare af og prøver på at lave så lidt som overhovedet muligt. I dag har jeg lavet pilates i 1 time og støvsuget, det er det hele. I morgen skal jeg lige have bagt en banankage, fordi vi har nogle bananer liggende, som i den grad trænger til at blive brugt.
På onsdag vil jeg gerne lige lave en omgang pilates mere, hvis jeg kan overkomme det og så skal der lige støvsuges, vaskes gulv og gøres lidt rent inden Anette kommer på torsdag. Min mission er også at samle så mange kræfter jeg overhovedet kan til Anette kommer, fordi jeg har glædet mig til at se hende igen i SÅ lang tid! Jeg glæder mig til, at vi skal hygge os, bare os to – snakke, spise, grine og måske fælde en lille tåre! Jeg ved, at vi vil få et fantastisk døgn sammen……..

I morgen står menuen på fisk.

Print Friendly
Tilbage

4 kommentarer


 1. Aug 11, 2009
  11:15 am

  Anette

  kaereste birthe,

  vil du ikke lade stoevet ligge, og bare tage den med ro saa du kan nyde vores 24 timer sammen ??? som du ved, er et lille stovkorn hist og pist ikke noget jeg tager saa hoejtideligt… men det er jo op til dig….
  Jeg glaeder mig saa meget…. kan du have det godt til vi ses…
  Anette


 2. Aug 11, 2009
  11:30 am

  Newyorkerbyheart

  Kære Anette!

  Det er heller ikke den helt store tur, men bare sådan lige for mit eget velbefindelse – jeg kan ikke slappe af, hvis jeg ved mit gulv er beskidt når jeg har gæster 🙂 Men det skulle være gjort om alle omstændigheder……
  Jeg slapper skal helt af (så meget som det er muligt for mig) og jeg glæder mig SÅ vildt. Jeg tænker ikke på at det er min fødselsdag, men at det er vores dag, dagen hvor jeg skal være sammen med dig 🙂

  Vi ses. Stort knus
  Birthe


 3. Aug 11, 2009
  12:47 pm

  Heidi Meldgaard

  Superspændene opskrift, den må prøves.

  Hvis Anette og du slår et smut forbi århus så sig til. så kan vi snakke paris. Ja jeg har faktisk drømt om paris hele natten i nat, og i guder hvor har jeg shoppet… Og tænk en gang jeg mødte dig Birthe? ja spørg mig hvordan du så ud, men du var der alså.

  Hav en god dag sammen.

  Heidi


 4. Aug 11, 2009
  12:53 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Heidi!

  Det smagte SÅ godt, det må du virkelig prøve at lave 🙂

  Desværre kommer vi vist ikke til Århus denne gang – men tænk at jeg i dine drømme – ret sjovt 🙂

  HÅber, at du fik "købt" nogle gode ting…..

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!