Newyorkerbyheart

Olsens halve gryderet med røget bacon og spidskål (fra bogen “Mad med saft og kraft” af Den skaldede kok, Forlaget Lindhardt & Ringhof)………

24 august , 2009 - af Newyorkerbyheart - Kategori: Hovedretter med oksekød - Tags: , ,

Bogen “Mad med saft og kraft” af Olsen, den skaldede kok, Forlaget Lindhardt & Ringhof……..

Sprødstegte bacontern……….

Små, brunede “bøffer”…………

Alle de svitsede grønsager………..

Kød og rødvin kommes ved…………

Kalvebouillon kommes ved…………

Den færdige ret (beklager det dårlige billede)……….

Aftenens tallerken………..
I dag har vi fået en ret, som faktisk ikke helt passer til årstiden og da slet ikke til den varme der har været i dag – men det smagte nu meget godt alligevel *S* Det er en ret kraftig gryderet fra bogen “Mad med saft og kraft” af Olsen, den skaldede kok (Forlaget Lindhardt & Ringhof). Nogle af Jer kender måske “Den skaldede kok” fra TV og bogen er fyldt med opskrifter ligesom den mad han lavede på TV: nem at gå til, ingredienser der er til at få fat på og lækker mad. Der er rigtig mange retter i bogen, som tiltaler mig og jeg har planer om at lave den del af dem………
Jeg tilsatte lidt hvidløg, som jeg jo næsten altid gør, hvis det ikke står i opskriften og så jævnede jeg skyen, fordi det ved jeg at kæresten gerne vil have.
Jeg glemte at komme de sprødstegte bacontern på og glemte faktisk også persillen – det beklager jeg! Ifølge mig selv er jeg lidt lovlig undskyldt, fordi jeg har haft SÅ ondt i maven i dag og kvalme.
Jeg ved ikke lige om jeg har spist noget jeg ikke skulle eller om det er eftervirkninger fra søndagen! Pga. smerter blev det også kun til kartoffelmos lavet af pulver og INGEN grønsager, jeg orkede det simpelthen ikke……….
Jeg skriver opskriften som jeg lavede den.

Olsens halve gryderet med røget bacon og spidskål (fra bogen “Mad med saft og kraft” af Olsen, den skaldede kok, Forlaget Lindhardt & Ringhof), 4 pers:

800 g okseklump
2 pastinakker i grove stykker
2 løg i grove stykker
1 spidskål i grove stykker
4 hvidløg, knust og hakket
2 friske, røde chilipebre, uden kerner, i tynde strimler
200 g markchampignon i kvarter
250 g røget bacon stykke, skåret i små tern
4 dl rødvin
4 dl kalvebouillon (jeg brugte vand + flydende bouillon)
50 g smør
salt, friskkværnet peber
majsstivelse til jævning
rapsolie til stegning
Fjern sener og hinder fra okseklumpen, skær den så i små bøffer. Varm en (sauterpande) op og steg bacontern sprøde og gyldne, lad dem dryppe af på køkkenrulle. Lad lidt olie varme op på den samme (sauter)pande som baconternene er stegt på og brun de små bøffer på alle sider, krydr dem med salt og friskkværnet peber. Tag dem af panden og stil dem til side. Kom evt. lidt mere olie på panden og svits nu pastinak og løg, lad det stege til de får lidt farve og løgene bliver bløde, krydr med salt og friskkværnet peber. Tilsæt champignon, spidskål, hvidløg og chili, krydr med salt og friskkværnet peber. Når grønsagerne er møre og bløde, lægges bøfferne tilbage i gryden og de varmes godt igennem. Hæld rødvin over og lad det koge op og koge lidt ind. Tilsæt så kalvebouillon og kog retten igennem igen. Tag nu kød og grønsager op og pisk smørret i saucen. Smag den til og anret enten kød og grønsager med det samme og hæld saucen over ELLER jævn saucen lidt med majsstivelse udrørt i koldt vand og kom så kød og grønsager tilbage i gryden. Varm det igennem og server det drysset med bacontern og gerne hakket persille.
Jeg har været EKSTREM træt i dag og sov faktisk helt til 10.30, selvom der lige udenfor vores soveværelsesvindue arbejde folk der var ved at ligge vores fliser om, som brugte tunge køretøjer og vibrede fliser!!
Altså har det kostet mig mange kræfter i går og måske det også hænger sammen med mavesmerterne og den tilhørende kvalme?!?! Jeg ved det ikke, men TRÆT og ONDT det har jeg, i en grad, som det er længe siden jeg har haft sidst. Det er længe siden jeg har haft det sådan i maven, men når jeg har haft det, har det tit været i sammenhæng med stress………..så det er det måske også denne gang. Måske er det også bare noget jeg har spist, jeg ved det ikke………
Ihvert fald har det fået mig til at skrue lidt ned for ambitions-niveau’et *S*
Vi skal have sommerfest her i kvarteret på lørdag og jeg havde planlagt at lave 2 salater, marinade til forskellig kød og så skal jeg også lige lave ostekage til 21 voksne og 10 børn! Nu har jeg bestemt mig for kun at lave en salat, købe en færdig-marineret flanksteak + en pakke pølser og så altså lige 4 Manhattan-style cheesecakes……….
I morgen har vi heldigvis rester, så jeg vender tilbage på onsdag med en ret med rødspætter og ærtepure……..
Print Friendly
Tilbage

6 kommentarer


 1. Aug 24, 2009
  11:20 pm

  Piskeriset

  Argh, nu nævnte du den alt for lækre cheesecake igen! Jeg begynder at savle bare ved tanken! 😀

  Og det er muligt, at dagens ret ikke er 100% i overensstemmelse med årstiden, men den ser nu rasende god ud alligevel! Tak for inspirationen 🙂


 2. Aug 25, 2009
  5:44 am

  MissMuffin

  Jeg er begyndt at længes efter supper,kartoffelmos, gryderetter og flæskesteg med brun sovs trods årstiden.
  Den her ret ser super lækker ud!
  God bedring…


 3. Aug 25, 2009
  6:41 am

  Vita

  Hej Birthe

  Det er altså øv når stress sætter sig i kroppen. Håber du efter en god laaang nattesøvn er ovenpå igen.

  Knus og god bedring
  Vita


 4. Aug 25, 2009
  10:32 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeriset!

  ja, den cheesecake er god! 🙂
  Årstiden nærmer sig jo også med hastige skridt, så jeg tænkte at det gik an med at tyvstarte lidt – og det smagte rigtig godt….

  Mange hilsner
  Birthe


 5. Aug 25, 2009
  10:32 am

  Newyorkerbyheart

  Hej MissMuffin!

  Tak 🙂 Ja, jeg er også ved at tænke i den retning hvad angår mad……

  Mange hilsner
  Birthe


 6. Aug 25, 2009
  10:33 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Vita!

  Tak 🙂

  Knus
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!