Newyorkerbyheart

Ovnbagt svinemørbrad med grønsager………

Mørbrad i skiver brunes………

Tomater kommes på……..

Peberfrugt, champignon, broccoli og hvidløg svitses………

Hvidvin og (madlavnings)fløde hældes ved……..

Revet ost drysses over………..

Den færdige ret………….

Aftenens tallerken……….
I aften har vi fået ovnbagt svinemørbrad med grønsager. Original opskriften er fra “Faster-Philip“, hvor billedet af det endelige resultat iøvrigt er noget pænere end mig – og så er det en SKØN side *S* Maden smagte fortrinligt og det er ikke sidste gang jeg laver det. Hvidvins-flødesaucen blev super lækker………
Jeg lavede følgende ændringer:
– jeg tilsatte en håndfuld champignon i skiver.
– jeg tilsatte madlavningsfløde.
– jeg serverede det med pasta i stedet for kartoffelmos.
– jeg stegte ikke mørbradskiverne på grillpande.
Jeg skriver retten som jeg lavede den………..

Ovnbagt svinemørbrad med grønsager, 4 pers.:

1 svinemørbrad, afpudset og skåret i 2 cm. tykke skiver
salt, friskkværnet peber
lidt olie
1 rød peberfrugt i strimler
1 grøn peberfrugt i strimler
3 fed hvidløg, knust og finthakket
1 håndfuld champignon i skiver
½ broccoli i små buketter
4 modne, aromatiske blommetomater i grove stykker
1 dl tør hvidvin
1½ dl madlavningsfløde
revet ost
Bank mørbradsskiverne let ud med håndroden. Varm lidt olie op på en pande, krydr mørbradsskiverne med salt og friskkværnet peber (på begge sider) og brun dem i den varme olie. Når de er brunet på begge sider, tages de af og ligges i et ovnfast fad. Kom tomaterne henover (rå). Kom evt. lidt mere olie på den samme pande som kødet har stegt på og kom broccoli og champignon på, lad det svitse et par minutter under omrøring, krydr med salt og friskkværnet peber. Tilsæt peberfrugt og hvidløg, lad det stege med i et par minutter under omrøring. Hæld vin ved og lad det lige koge i ½ minut. Tilsæt så madlavningfløde, lad det koge op og smag til med salt og friskkværnet peber. Hæld over mørbrad og tomater. Drys med revet ost og sæt i ovnen ved 180 grader i ca. 20 minutter, eller til osten er smeltet og gylden. Server med friskkogt pasta eller kartoffelmos.

I dag har vi bestilt vores efterårstur til Berlin og vi glæder os allerede til at vi skal afsted. Den dato vi først havde valgt, kunne vi ikke komme med på, men heldigvis fandt de en plads til os ugen efter.
Vi rejser igen med SkanRejser, fordi vi faktisk var godt tilfredse med turen sidste gang.
Vi blev slet ikke færdig med byen, da vi var der sidste efterår (oktober måned) og der er stadig rigtig meget vi skal se. Vi har besluttet os for at tage på en dagstur til Sachsenhausen, hvor en koncentrationslejr havde til huse. Det ligger ca. 35 km. nord for Berlin og den blev bygget i 1936. Det er jo ikke noget vi ligefrem glæder os til at se, for jeg tror at det vil være ret forfærdelig, men jeg synes også at det er noget der er vigtigt at se. Efter min mening, er det SÅ vigtigt at huske og ALDRIG glemme! Jeg er overhovedet ikke i tvivl om, at det sagtens kan ske igen, så det er med at blive husket på hvor slemt det kan gå. Ellers glæder jeg mig bare til at komme ned og nyde et par dage i den smukke by………….

I dag har jeg fået gjort huset rent og vasket gulvene, det var hårdt tiltrængt efter vi har haft nogle dage med regn og “nogen” har gået ind med våde poter! Mon man kan lære en prinsesse at tørre poterne af, inden hun kommer ind?!?! *S*
I morgen kommer Anette jo så og vi skal bare hygge os, spise og snakke. Vi kører til Middelfart og senere – efter Foie Gras og champagte (medbragt af Anette) – tager vi til Sønderskov Slot for at spise aftensmad med kæresten, kærestens mor og kærestens søster.
På lørdag tager vi til Falsled Kro, for at benytte det gavekort jeg vandt hos Arla på et gourmet-weekendophold – 8 retter + inkl. vinmenu + overnatning i en suite + morgenmad serveret på værelset!
Vi kan få vores suite fra kl. 15.00 og vi skal først være ude igen kl. 12.00 på søndag – og vil tager ikke hjem et sekund før – og vil sikkert også stå at trippe kl. 15.00 om lørdagen *S*. Vi skal have så meget ud af det som overhovedet muligt, for jeg er ret sikker på at til den pris som det vil koste, er dette en “once in a lifetime” oplevelse………..
Jeg har dog været lidt “knotten” fordi kæresten har engageret sig til grillfest i tennisklubben på fredag. Det er ikke fordi han ikke må tage til grillfest, men når jeg tænker på hvor “stang bacardi” han var sidste gang de holdt grillfest, så synes jeg nok at det er lidt træls. Jeg gider altså ikke at sidde på Falsled Kro med en kæreste der har tømmermænd, er træt, har hovedpine og som ikke kan nyde den SKØNNE mad (som jeg er sikker på vi skal have), fordi han hellere vil have junk-food og ligge på sofaen med lukkede øjne……….
Han har dog lovet ikke at drikke – helt så meget – som sidste gang, så jeg må jo lade ham få “the benefit of the doubt” og lade ham vise at han kan håndtere det *S*

Bøger:

Jeg gik i gang med “Dinosaurens fjer” af Sissel-Jo Gazan i går og jeg kan ligeså godt tilstå, jeg er totalt SOLGT! Hold da helt op, hvor skriver hun GODT og så indfangede hun mig fra første side. Jeg måtte tvinge mig selv til at stoppe – det er jo altid et godt tegn – men dårlig for nattesøvnen *S*.
Hvis I ligger inde med den og endnu ikke er kommet igang, så kan I godt finde den frem og få startet. Men pas på: det er en sand “page-turner”!

I morges da kæresten stod op, begyndte prinsessen pludselig at “brumme” (læs: hvæse) og vi kunne ikke rigtig forstå hvad der skete, indtil kæresten fik øje på endnu en kat. I nattens løb, havde vores lille prinsesse simpelthen “formeret” sig og 1 var blevet til 2! Vi har altid badeværelsesvinduet til at stå åbent om natten, for ellers kan vi ikke lave andet end at stå op og lukke prinsessen ud og i hele tiden. Problemet er, at når hun er ude, kan vi ikke høre når hun vil ind igen, så derfor står vinduet åbent.
Det har hendes lille “besøgsven” åbenbart fundet ud af, så den var kommet på besøg *S*. Vi ved ikke om hun har været der hele natten eller om hun lige var kommet ind, ihvert fald brød prinsessen sig ikke om at få morgen-visit. Måske hun er “morgen-kontroversiel” eller måske er hun som hendes moar, der ikke fungerer før efter kl. 9……….

Print Friendly
Tilbage

23 kommentarer


 1. Aug 12, 2009
  11:22 pm

  Piskeriset

  Hvor dejligt med en tur til Berlin! Jeg skal lige have genlæst din fortælling fra sidst – jeg håber nemlig på at lokke gemalen med derned i slutningen af november, så vi kan opleve julemarkederne. Ingen af os har været i Berlin før, og vi har efterhånden fået anbefalet byen af rigtig mange!

  Håber du får en god dag i morgen 🙂


 2. Aug 12, 2009
  11:30 pm

  Faster Philip

  Hej Birthe.

  Selvklart du må =)

  1000 tak for den fine hilsen i gæstebogen. Jeg kender det godt, man lurer på livet løs, og får i kke lige sat en linie.

  God tur til berlin.

  De bedste hilsner

  Faster Philip


 3. Aug 12, 2009
  11:36 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeriset!

  Ja, du må ind og kigge, jeg skrev ihvert fald den del om det *S*. Jeg kan kun anbefale det, det var SÅ godt. Skøn by.

  Mange hilsner
  Birthe


 4. Aug 12, 2009
  11:37 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Faster Philip!

  Tak 🙂 Det manglede bare, det kniber med at tage sig sammen engang imellem…..

  Mange hilsner
  Birthe


 5. Aug 13, 2009
  8:55 am

  Signe

  Hej Birthe
  til trods for dine dårlige minder, håber jeg at du får en skøn fødselsdag i selskab med Anette.
  Jeg syntes det er meget modigt af dig at tage din "dårlige dag" ved hornene og prøve at vende det til noget positivt.
  De bedste hilsner
  Signe
  P.S. Hav en supergod tur til Falsled, er næsten ikke misundelig…


 6. Aug 13, 2009
  9:27 am

  Heidi Meldgaard

  Først Tillykke med fødslesdagen… Håber Anette og du får en dejlig dag.

  Vi har også kat og kattelem… Og en rigtig Lortekat som kommer ind og hvæser af vores meget fredelige og konfliktsky hanmisser.

  Ja faktisk spiser den hans mad. så flyttede vi madskålen ind i vores soveværelse, men det stopper den ikke. Vi er flere gange vågnet med en spruttene kat som stopper sig i mad. mens vores sidder forskræmt i mellem os i sengen.

  Sidst den jagtede ham var vi hjemme og den løb bare med ind i huset indtil den så os. Min mand jagtede den så gennem 4, ja 4 haver iført underbukser kl 22 om aftenen… Nu holder den sig på afstand men jeg siger dig hvis jeg bare en gang får muligheden får den jordens største los. Ved godt at det er forkert men det kan simpelthen ikke passe vores kat skal bides og tyraniseres i sit eget hjem. Håber i fik smidt den besøgene på porten hurtigt..

  Go dag

  knus Heidi


 7. Aug 13, 2009
  10:07 am

  Eva og Alex

  Stort tillykke herfra!

  🙂 Eva


 8. Aug 13, 2009
  10:53 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Signe!

  Jeg er sikker på at med Anette, bliver det hyggeligt 🙂

  Jeg glæder mig rigtig meget til Falsled, det bliver stort…..

  Mange hilsner
  Birthe


 9. Aug 13, 2009
  10:54 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Heidi!

  Sikke en historie, og sikke et syn med din mand jagtende en kat gennem 4 haver midt om natten 🙂

  Det er en af grundene til at vi ikke får en kattelem, men man kan jo sige at et åbent vindue er ligeså slem……

  Mange hilsner
  Birthe


 10. Aug 13, 2009
  10:55 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Eva!

  Tak 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 11. Aug 13, 2009
  12:27 pm

  pia

  Hej Birthe. Jeg er superglad for dine lækre opskrifter som jeg for nylig har fundet frem til. Jeg var gået helt død i madlavning, syntes virkelig det var en stor byrde, men så vips, der kom du, og nu er jeg i gang igen med nye projekter. Jeg har prøvet flere af opskrifterne, og ikke en eneste gang er jeg blevet skuffet. Og sikke flotte billeder, du sender med, det gør faktisk rigtig meget, at man kan se, hvordan det ser ud. Og så er det jo også lidt spændende at følge med i dit liv. Så tak skal du have – keep up the good work 😉 Syntes jeg bare lige du skulle vide. Hilsen Pia, en stor fan


 12. Aug 13, 2009
  12:31 pm

  mona

  Hej Birthe,
  Først et STORT tillykke med fødselsdagen, håber I får en hyggelig dag.

  Håber også, at du og kæresten får en fantastik weekend på Falsled Kro, og jeg glæder mig til at høre om det.

  De fleste katte kan ikke lide vand, så en sprayflaske med vand kan gøre underværker.

  Mona i Ishøj


 13. Aug 13, 2009
  4:23 pm

  Lene

  Hej Birthe:o)

  En hilsen og et stort tillykke på din fødselsdag, jeg håber du får en dejlig dag:o)

  Mange hilsener Lene


 14. Aug 13, 2009
  8:52 pm

  Kat

  Kære Birthe,

  jeg håber din dag idag er/har været dejlig. Mange hilsener og tanker fra Kat, en trofast læser


 15. Aug 14, 2009
  8:55 am

  Cathrine

  Tillykke med fødselsdagen igår. Jeg håber du har haft en rigtig dejlig dag! Jeg er ikke helt klar over hvorfor din fødselsdag er en dårlig dag, men pyt med det når det lyder til at du har haft det rigtige selskab i år 🙂


 16. Aug 14, 2009
  4:15 pm

  Angelika

  Hej Birthe

  Nu havde jeg lige skrevet en besked til dig, men så blev den ikke postet. Jeg prøver igen.

  Tillykke med dagen. Jeg håber at dine fremtidige fødselsdage bliver til rigtig gode minder, der kan skubbe de tidlige, dårlige langt væk.

  Jeg lavede Gunvor-kagen i går og den smagte jo helt forrygende. Dog kom jeg i tvivl om bunden havde fået nok, det allernederste. Konsistensen var nemlig meget som marcipan, men ved ikke om det er meningen? Marengsen ovenpå blev en anelse brunt og så skulle kagen jo ud, men er usikker på om den skulle have haft et par minutter mere.

  Hilsen Angelika


 17. Aug 14, 2009
  9:06 pm

  Anna

  øj hvor det lydr godt med turen til Falsled! Håber i stornyder – og gid det var mig!


 18. Aug 14, 2009
  10:24 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Pia!

  Velkommen herinde og tak fordi du giver dig til kende, det betyder meget for mig at vide, hvem der læser med herinde 🙂
  Det glæder mig at høre, at du kan bruge min side til inspiration. Det er altid dejligt, når jeg ligger så meget arbejde i det…..

  Mange hilsner
  Birthe


 19. Aug 14, 2009
  10:25 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Mona!

  Mange tak 🙂
  Jeg glæder mig helt vildt til Falsled, jeg tror det bliver en fantastisk oplevelse……

  Mange hilsner
  Birthe


 20. Aug 14, 2009
  10:27 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Lene!

  Tak 🙂
  Mange hilsner
  Birthe


 21. Aug 14, 2009
  10:27 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Cathrine!

  Tak for det og velkommen herinde – jeg tror ikke jeg har "set" dig før 🙂
  Det blev en god dag……

  Mange hilsner
  Birthe


 22. Aug 14, 2009
  10:29 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Angelika!

  Tak, jeg havde en rigtig god dag 🙂

  Dejligt at høre at du/I kunne lide Gunvor-kagen og du har gjort helt som du skulle. Den bliver sådan nærmest mazerin-agtig i konsistensen. Efterhånden har jeg fundet ud af, at den faktisk ikke bliver dårligere af at blive lavet et par timer inden den skal serveres og så bare stilles i køleskab…..

  Mange hilsner
  Birthe


 23. Aug 14, 2009
  10:30 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Anna!

  Vi glæder os også 🙂

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!