Newyorkerbyheart

Pebernødder (afprøvning for Magasinet Mad!’s testpanel)………

Dejen til pebernødderne………..

……..rulles ud i stænger på tykkelse med en lillefinger……….

……….skæres ud og sættes på plade………..

Færdigbagte………….
Ja, idag har jeg så bagt pebernøder, man kan jo ligeså godt komme igang så det hele ikke skal nåes i december måned! *S*
Spøg til side, jeg afprøver denne opskrift for Magasinet Mad!. Den kommer i blad nr. 6/09, som udkommer den 19. oktober 2009. Jeg har haft opskriften liggende i en god uges tid, men det har været virkelig svært at overbevise mig selvom at bage pebernødder midt i augusts varme! Men da jeg skal indsende kommentarer senest på mandag, så måtte jeg igang i dag – og de smager altså rigtig, RIGTIG godt!
Selvom det måske ikke virker logisk at spise pebernødder i august måned, så fejler opskriften ihvert fald ikke noget. De er super LETTE at lave, forholdsvis få ingredienser der er nemme at skaffe, hurtige og er smagen lige som den skal være (efter min mening).
Jeg tror, at det bliver disse der bliver bagt i år i december måned og fragtet med til Paris, hvor vi jo skal holde jul hos Anette. Jeg er forholdsvis sikker på, at hun også vil kunne lide dem……….
Jeg valgte dog kun at bage halv portion, fordi der jo plejer at blive mange og jeg fik 2 hele plader ud af den portion jeg bagte. Naboerne kiggede meget underligt på mig, da jeg gik rundt og bød pebernødder. Det var ret tydeligt at de tænkte: “nu er det da rablet helt for hende!” *S*
Jeg skriver opskriften på den fulde portion, som jo så altså skal give noget der ligner 4 hele bageplader, hvor mange det er må I altså selv tælle……….

Pebernødder (afprøvning for Magasinet Mad!‘s testpanel), 4 bageplader fulde:

250 g smør
250 g sukker (jeg brugte rørsukker)
1 tsk. stødt ingefær
1 tsk. kanel
1 tsk. hvid peber
1 tsk. kardemomme
1 tsk. bagepulver
1 tsk. natron
1 dl piskefløde
ca. 500 g mel
Pisk smør og sukker godt sammen med en el-mikser. Rør krydderier og fløde i med en (træ)ske. Tilsæt melet lidt efter lidt og når samler sig, så ælt den til en fast dej (det er ikke sikkert at alt melet skal bruges). Rul dejen til lillefinger-tykke stænger, som skæres i små bidder. Sæt på en bageplade beklædt med bagepapir og bag i en forvarmet ovn ved 200 grader (jeg bager ALDRIG ved varmluft) i 10-12 minutter, pas på at de ikke bliver for brune under bunden! Køles af på køkkenbordet til de er HELT kolde. Opbevares i tætsluttende kagedåse.
Print Friendly
Tilbage

10 kommentarer


 1. Aug 22, 2009
  8:21 pm

  Vita

  Dorte ville ELSKE at have dig som nabo, hvis du sådan kom med pebernødder før tid. Hun kan nemlig finde på at bage dem når som helst og hvor som helst.

  🙂

  Knus Vita


 2. Aug 22, 2009
  8:50 pm

  Piskeriset

  Haha, ja jeg nåede da også at tænke "hvad?!", da jeg så overskriften på indlægget – indtil jeg så noten om, at det var en test for Mad! (godt blad i øvrigt).

  Jeg spiser sjældent småkager, men de er vældig hyggelige at bage, så det kan være, jeg skal kaste mig over disse, når julen nærmer sig. Så må jeg lige finde nogle i min omgangskreds, som jeg kan give dem til – hvis de da ikke er så gode, at jeg selv kommer til at spise dem! 😀


 3. Aug 22, 2009
  8:55 pm

  MissMuffin

  Jeg nåede altså også lige at tænke, at du da vidst var lidt småtosset, men der kom dog en forklaring:)

  Jeg gider ikke bage pebernødder selv, for jeg syns ikke at de lever op til dem jeg kan købe. Jeg elsker dem i den hvide pose med juletræet på:)

  Sikke en sød nabo du er! Dine naboer er så forkælet, jeg synes det sker med jævne mellemrum at du deler lidt ud af lækkerierne fra dit køkken:)


 4. Aug 22, 2009
  8:58 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Vita!

  Jamen, de er lige begyndt på at grave ud til etape 4, så I kan bare flytte herned, der kommer snart 8 nye huse 😉

  Knus
  Birthe


 5. Aug 22, 2009
  8:59 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeriset!

  Du skulle forsøge dig med disse, når den tid kommer, de smager virkelig godt 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 6. Aug 22, 2009
  9:01 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej MissMuffin!

  Men jeg ER lidt småtosset, men normalvis vil jeg dog ikke bage pebernødder i august måned 😉 Jeg skal jo ikke bestemme hvad du skal, men jeg vil alligevel anbefale dig at prøve disse……..bare en lille portion! De er virkelig super gode (og ligner dem fra "Lagkagehuset" til forveksling……)

  Jeg tror vores naboer er glade, de virker ihvert fald sådan. Jeg bliver nødt til at dele ud, vi kan jo ikke selv spise alt det jeg laver 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 7. Aug 22, 2009
  10:27 pm

  Karen Frederiksen

  Ligner helt oldemors pebernødder, men de er fyldt med citron og lidt hjortetakssalt. Citronen giver en frisk smag, så dem kunne man egentlig spise hele året. Jeg er dog ikke sp vild med hjorttaks delen, men mine jyske kollegaer siger de er helt autentiske…

  Ved godt det bare et lir, men triller du ikke dine pebernødder, oldemor ville rulle sig i sin grav hvis vi ikke ruller pebernødderne ordentligt?


 8. Aug 22, 2009
  10:33 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Karen!

  nej det gør jeg ikke og da jeg ikke har en oldemor som kan rotere i sin grav, betyder det jo ikke noget…..

  Dem fra Lagkagehuset som jeg plejer at lave, får et klem mellem fingrene og efter min mening er det sådan pebernødder skal se ud.

  /Newyorkerbyheart


 9. Dec 9, 2009
  4:37 pm

  Anonymous

  Hejsa. Tak for dine mange opskrifter. Disse pebernødder er da helt magen til dem fra lagkagehuset – det er de sammen ingredienser i hvert fald 🙂 Er der evt. en forskel i fremgangsmåden?

  Vh Mette


 10. Dec 9, 2009
  6:18 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Mette!

  Det er den samme opskrift som Lagkagehusets.

  Mvh
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!