Newyorkerbyheart

Rødspættefileter med grove fritter og ærtedip (Magasinet Mad! nr. 3/09)……….

Bagekartofler i både………..

Ærter, hvidløg og friske mynteblade………..

Hmm, ærtedip’en er altså VÆSENTLIG mere grøn end dette……….

Aftenens “grønt”: peberfrugter og gulerødder………..

Fuldkornsdurum fra Il Fornaio blandet med salt, friskkværnet peber og frisk, revet parmesanost……..

Sådan ser posen fra Il Fornaio ud………..

Rødspætterne steges……….

Aftenens tallerken………..
I dag har vi fået en SKØN ret fra Magasinet Mad! nr. 3/09, nemlig rødspættefileter med grove fritter og ærtedip = MUMS!
Det smagte SÅ dejligt og sikke nogle skønne farver det gav på tallerknen. Jeg synes at ærtedip’en var et lækkert og anderledes tilbehør til fisken, kæresten synes det var lidt “underlig”, men spiste sådan set godt af det *S*……..
Jeg kan forestille mig den ærtepuré til mange andre ting og så har den en virkelig SMUK farve, når ellers mit kamera gider at indfange den.
Jeg brugte fuldkornsdurum (fra Il Fornaio), som jeg jo er blevet helt pjattet med. Jeg skal ned og have købt noget mere, det er lækkert til rigtig mange ting. Der skulle bruges durum, men jeg brugte altså fuldkornsdurum.
Jeg kom også lidt frisk, revet parmesanost i “paneringen” for at give det et lille pift – og nu havde jo brugt fuldkornsdurum *S*
Jeg kom lidt friske mynteblade i ærtedip’en, fordi jeg har så meget stående og jeg synes at ærter og mynte klæ’r hinanden…….
Jeg lavede retten til 2 pers. istedet for 4. Her er opskriften som jeg lavede den.

Rødspættefileter med grove fritter og ærtedip (Magasinet Mad! nr. 3/09), 2 pers.:

Grove fritter:
3 store bagekartofler, godt skrubbet
1 spsk. olivenolie
Maldon salt, friskkværnet peber
Rødspætter:
1 bakke rødspættefileter
groft salt, friskkværnet peber
lidt fuldkornsdurummel fra Il Fornaio
lidt frisk, revet parmesanost
smør og olivenolie til stegning
Ærtedip:
125 g ærter fra frost, optøede
ca. ½ dl creme fraiche 9%
1 fed hvidløg, knust
saft af 1 lime
lidt friske mynteblade
Maldon salt, friskkværnet peber
cayennepeber efter smag
Desuden:
2 gulerødder i tynde, skrå skiver
1 rød peberfrugt i små stykker
1 gul peberfrugt i små stykker
Skrub kartoflerne rigtig godt og skær dem i både. Kom dem i en frostpose sammen med olie og ryst det hele godt sammen, så olien ligger sig om kartoflerne. Hæld ud på en bageplade, beklædt med bagepapir og fordel dem så de ligger i ET lag. Drys med salt og lidt friskkværnet peber. Sæt i en 225 grader varm ovn (varmluft) og lad dem bage i ca. ½ time, til de er gyldne og let sprøde.
Skyl de optøede ærter godt under koldt vand og lad dem dryppe af. Hæld dem i en blender/foodprocessor sammen med mynteblade, limesaft og hvidløg. Kør til det bliver til en puré, skrab ned fra kanterne af og til. Kom creme fraiche 9% i og kør igen, til det bliver en ensartet og glat pure. Smag til med salt, friskkværnet peber og cayennepeber.
Dup rødspættefileterne tørre. Kom lidt fuldkorndurummel i en dyb tallerken og vend det sammen med lidt groft salt, friskkværnet peber og parmesanost. Varm en pande op med smør og olivenolie. Dyp rødspættefileterne i durummel-blandingen og tryk let på dem, så “paneringen” sidder fast. Læg på panden og steg i ca. 3-5 minutter (alt efter tykkelse) på hver side, til de er gyldne og sprøde. Vend dem KUN en gang, så “paneringen” ikke ødelægges.
Kom gulerødder og peberfrugter i en skål og server til de friskstegte rødspættefileter, de grove fritter og ærtedip’en.

Bøger:

Jeg er blevet færdig med “Dinosaurens fjer” af Sissel-Jo Gazan og må give dem ret, som fortalte mig at det er en god bog *S*. Det er virkelig en god bog, som er værd at læse og som er spændende fra start til slut. Jeg må læse noget mere af hende.
Jeg er nu startet på “Operation Firefight” af Chris Ryan, fordi jeg jo har den her mærkelige betagelse af “soldater-bøger” og jeg må bare læse dem alle *S*. Men den starter godt og jeg er allerede underholdt……….

Jeg fik lavet en times pilates i tirsdags og det gjorde min krop godt kunne jeg mærke. Det hjalp ikke voldsomt på min træthed, men jeg får en anden følelse i kroppen, når jeg har lavet pilates. I morgen vil jeg lave en time igen.
Jeg holder mig lidt fra konditionstræningen så længe det er så varmt og “klistret” i luften, men pilates, det kan jeg holde til.
Jeg håber dog at vejret snart slår om, så det ikke længere er så varmt og så jeg kan komme igang med mere “seriøs” træning igen.
Hvor konditonstræning helt sikkert er godt for hjerte og for fedtforbrænding, så kan jeg mærke at pilates og yoga i den grad er godt for min krop, min almene velvære og min mentale tilstand. Det er utroligt, men der er virkelig stor forskel på mit “jeg” før og efter 1 times pilates……….

I morgen står menuen på grydestegt kylling med brun sauce, hjemme lavet agurkesalat, kartofler og “mormor”-salat………vi glæder os allerede………………

Print Friendly
Tilbage

8 kommentarer


 1. Aug 26, 2009
  11:40 pm

  Piskeriset

  Ærtedip/creme skal man bestemt ikke undervurdere! Det har jeg også prøvet, og det er en interessant og velsmagende oplevelse – og skønt at prøve ærter i en anden variant – jeg elsker at prøve nye ting 🙂


 2. Aug 27, 2009
  7:02 am

  Vita

  Hej birthe

  Vi har også fundet ud af at vi godt kan lide ærtedip til nogen ting her i huset. I aften skal vi f.eks have noget grøn grøn pasta – som bare er spaghetti med ærtepesto. Det glæder jeg mig til at smage 🙂

  Hav en dejlig dag
  Knus


 3. Aug 27, 2009
  10:53 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeriset!

  ja, det er dejligt at prøve nye ting og ens horisonter bliver udviet 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 4. Aug 27, 2009
  10:54 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Vita!

  Det lyder som en rigtig god ide med ærtedip til pasta. Håber at det smagte Jer godt? 🙂

  Knus
  Birthe


 5. Aug 27, 2009
  1:01 pm

  Nille

  Kære Birthe,

  Ærtedip/mos er usandsynligt lækkert – og på billedet med tallerkenen ser man fint den dejlige grønne farve 🙂

  Hvis du er vild med soldaterbøger ville du måske synes om Birdsong af Sebastian Faulks? Jeg kan ikke lige se, hvad den du nævner handler om – om det er samme stil… men jeg var i hvert fald meget opslugt af den. Du kan se den på min bogblog.

  Kærlig hilsen
  Pernille


 6. Aug 27, 2009
  1:25 pm

  Newyorkerbyheart

  Kære Pernille!

  Ja, på det første billed blev farven (af hvilken grund ved jeg ikke) ikke særlig flatterende 😉
  Jeg vil straks gå ind og kigge – tak….

  Kærlig hilsen
  Birthe


 7. Aug 27, 2009
  8:01 pm

  Kagekonen

  Mmmm… det ser som sædvanlig ualmindelig lækkert og indbydende ud.

  Måske jeg skulle prøve det der pilates, kan mærke at min krop trænger til noget lidt blidere og mere introvert end løbeturene.


 8. Aug 27, 2009
  11:37 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Kagekone!

  Mange tak 🙂

  Ja, du skulle prøve pilates, det er godt synes jeg. Løb kan jeg slet ikke holde til…..
  Prøv at gå ind på den intelligentekrop.dk Lotte Paarup har nogle gode pilates dvd'er. Jeg har hendes pilates dvd'er 1-3 (de kunne fåes billigt samlet på et tidspunk) og jeg har brugt dem rigtig meget. Jeg synes at hun er god til at forklare øvelserne. Men hvis du kan komme afsted til en "rigtig" instruktør, så er det jo bedre – det får jeg bare aldrig gjort 🙂

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!