Newyorkerbyheart

Sommerfest…………

30 august , 2009 - af Newyorkerbyheart - Kategori: Bla bla - Tags: ,

Manhattan-style cheesecake med jordbær………..

………….og med blåbær………….

………og en med halv af hver………..

Fest-teltet er klart til indtagelse……….

Kagebordet til eftermiddagskaffen……………

Salaten som vi bragte……………

Min tallerken…………

Tilbehørs-buffet’en………..
I går havde vi så vores sommerfest her i kvarteret og det blev ganske hyggeligt – selvom vejret var lidt voldsomt af og til *S*
Fredag lavede jeg 4 Manhattan-style cheesecakes og jeg synes at det var hårdt arbejde.
Jeg lavede 2 i springform og 1 i en lille bradepande (dobbeltportion), så det blev 4 portioner i alt og det tog faktisk en del tid at få dem alle bagt, men til sidst lykkedes det mig at få dem færdig.
Jeg havde lånt noget køleskabsplads hos en af de andre herude, en single-fyr, som har mere plads i køleskabet end vi har *S* Han kunne have 3 stående og så havde vi selv 1. Ostekagerne blev en STOR succes og alle var ret vilde med dem, så det var jo dejligt – men jeg er ret sikker på at jeg aldrig påtager mig at lave så mange ostekager igen……….
Bradepanden blev med jordbær, en springform blev med blåbår og den sidste springform blev med halv blåbær og halv jordbær. Inden vi skulle have dem, var jeg ret nervøs for at der ikke var nok, men det viste sig ret hurtigt at det var der……….
Der blev spist ca. 1½ springform, det var det hele. Så der var MASSER af ostekage i overskud og jeg havde ikke behøvet at være så nervøs (men jeg er nu altid nervøs for om jeg har lavet nok mad *S*).
I dag har jeg så været rundt ved naboerne med rester af ostekage, alle har fået et stort stykke og nu er der kun et lille bitte stykke tilbage, som jeg er ret sikker på at vi nok skal få spist…………
Vi startede kl. 15.00 i går eftermiddags, efter at mændene havde haft travlt med at stille borde op, få musikken til at virke osv. Vi startede med kage, som forskellige havde bagt. Jeg brød mig nu ikke specielt om nogen af dem, men smag og behag er jo forskellig. Efter min mening var de alle for tørre i det……………….
Efter kaffen blev der leget med børnene, man kunne sidde og snakke eller hvad man nu havde lyst til. Så blev grillene tændt op og tilbehør blev forberedt. Jeg lavede en salat, som jeg har lavet et par gange før, denne gang blandede jeg lidt frisk hakket mynte i, som jeg synes gjorde den ekstra lækker.
Alle medbragte tilbehør til 4 pers. og det blev så stillet frem på et fælles bord, som en slags buffet. Der var mange forskellige ting på bordet i år – og kødet medbragte vi til os selv.
Vi fik bare en hvidløgsmarineret flanksteak og nogle pølser, jeg valgte den lette løsning i år, fordi jeg føler at jeg er kørt helt ned til sokkeholderne! For første gang må jeg sige, at vi har fået en flanksteak der IKKE smagte godt. Jeg synes ellers altid at flanksteak er godt, specielt den hvidløgsmarinerede, men denne var ikke god. Den havde ingen smag, overhovedet!
Det mest pinlige var, at vi havde lavet en aftale med ham vi havde lånt køleskabsplads af, om at vi bragte mad og så skulle han give drikkevarer – og så bragte vi sådan noget dårligt kød! Jeg var SÅ flov………..
Aftenen forløb stille og roligt, slet ikke så vild som sidste år, men det var nok også meget godt *S*. I år havde vi jo så også etape 3 med og næste år, kommer der sikkert en etape 4 (den sidste). Måske de nye følte sig lidt udenfor, jeg ved det ikke. Det er nok svært at komme ind i sådan en enhed, som etape 1 og 2 efterhånden er blevet. Vi har alle fulgt byggeriet helt fra starten af og kender alle hinanden og har gjort det gennem et par år nu – og når der er sådan, så søger vi jo helt naturligt sammen på sådan en aften. Det er nok en fejl, men nok meget menneskelig tror jeg. Et par stykker af dem blev hængende til over midnat, så tilsidst var det kun de “gamle” der blev tilbage. Musikken blev skruet op og så blev der danset………
Vi lukkede og slukkede festen kl. 02.30 – og vi må atter erkende at vi ikke længere er 25 år! Tænk, at vi ikke kan holde længere end til kl. 02.30 *S*
Nå, men mændede – og et par friske kvinder – mødtes kl. 10.00 for at pille teltet ned igen og få ryddet op. Jeg stod dog ikke op så tidligt, jeg tillod mig at blive liggende til kl. 10.30, jeg havde jo trods alt lavet 4 Manhattan-style cheesecakes *S*
Jeg tror dog at det er sikkert at skrive, at alle var mærkede af gårsdagens festligheder og har været trætte hele dagen. Ihvert fald har der været totalt STILLE og ROLIGT herude i dag, ikke engang børnene har larmet…………
Print Friendly
Tilbage

7 kommentarer


 1. Aug 31, 2009
  7:23 am

  Piskeriset

  Det var også en imponerende mængde kage! Dejligt at sommerfesten var vellykket – det kan jo være lige lovlig 'spændende' at planlægge sommerfester med det danske vejr 😉

  Hav en dejlig dag!


 2. Aug 31, 2009
  8:49 am

  Anonymous

  Den kage ser meget lækker ud, dessert kan man vel kalde den. Men har jeg læst rigtigt at det er frugtgrød der er lagt over?. Flot blog du har og hvilken gudeskøn prinsesse. M.v.h. Christian.


 3. Aug 31, 2009
  11:19 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeriset!

  Ja, det er ikke det nemmeste i hele verden at planlægge sådan en fest efter det danske vejr. Men det gik fint og vi havde en gasvarmer der lige kunne tage toppen af kulden engang imellem – og heldigvis var teltet tæt 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 4. Aug 31, 2009
  11:20 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Christian!

  Ja cheesecake er jo en dessert 🙂
  Velkommen herinde og jeg håber, at du vil kigge forbi af og til.

  /Newyorkerbyheart


 5. Aug 31, 2009
  11:37 am

  Nille

  Kære Birthe,

  Det lyder som en dejlig fest – selvom man ikke længere orker at se solen stå op! 2.30 er da meget godt klaret synes jeg!

  Især med tanke på al den mad du skulle lave inden.

  Jeg kan godt se, at det er lidt svært for de nye – måske skulle man forsøge i hvert fald under middagen at lave bordplan, der blandede nye og gamle… ellers gider de nye måske ikke komme tilbage, hvis de føler sig lidt udenfor?

  Kærlig hilsen
  Pernille


 6. Aug 31, 2009
  11:51 am

  Newyorkerbyheart

  Kære Pernille!

  Ja det var vist meget godt klaret – og jeg var ihvert fald ikke den eneste der gik hjem, men blandt de sidste 🙂

  Kærlig hilsen
  Birthe


 7. Aug 31, 2009
  1:23 pm

  Anonymous

  Tak for velkomsten Birthe. Jeg spurgte dig om det var rigtigt om det nærmest er en grød du lagde på din dessert? Eller kan jeg mon bruge husblade? Jeg vil lave en til min kæreste. Han elsker søde sager. Tak. M.v.h. Christian

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!