Newyorkerbyheart

Bagt æblekage med makronlåg…………

24 september , 2009 - af Newyorkerbyheart - Kategori: Kager/Brød/Småkager - Tags:

Æg pisket med sukker……….

Mælk koges op med knuste makroner…………

De kogte æbler ligges i bunden af et fad……….

Ægge-/mælkemassen hældes over………….

Færdigbagt……….

Klar til servering…………
I går bagte jeg en æblekage med makronlåg, som på papiret lød ret lækker, men det synes jeg altså ikke at den var. Den ægge-/makronmasse kom ovenpå var slet ikke mig, det smagte meget “ægget” og var ikke særlig lækker (synes jeg). Kæresten er slet ikke (eller ihvert fald MEGET sjældent) til varme æbler, så han brød sig heller ikke om den………….

Bagt æblekage med makronlåg, 4-6 pers.:

1 kg æbler
1 dl vand
sukker efter smag
korn af ½ stang vanilie + den tomme vaniliestang
Creme:
4 æg
50 g sukker
4 dl mælk
50 g makroner, knuste
korn af ½ stang vanilie + den tomme stang
Skræl æblerne, tag kernehuset ud og skær dem i mindre stykker. Kom dem i en gryde med vand, vaniliekorn, den tomme vaniliestang og lidt sukker (der kan altid tilsættes mere). Bring det i kog og lad det koge, til æblerne begynder at koge ud. Smag til og tag den tomme vaniliestang op. Rør den igennem med en ske.
Til cremen, piskes æg, vaniliekorn og sukker luftigt og skummende med en el-mikser. Hæld mælk i en gryde, knus makronerne ned i og kom den tomme vaniliestang i. Bring det i kog under omrøring og fisk så vaniliestangen op. Hæld mælken i de piskede æg, i en tynd stråle, og under konstant piskning.
Kom de kogte æbler i et let smurt ovnfast fad (tærteform eller en anden ovnfast fad). Hæld ægge-/makronmassen over og sæt i en 200 grader varm ovn, på nederste rille. Bag i 10 minutter, skru ned til 180 grader og bag i yderligere 35-40 minutter. Server den kold med flødeskum eller creme fraiche rørt med lidt vaniliesukker.
Print Friendly
Tilbage

10 kommentarer


 1. Sep 24, 2009
  1:22 pm

  Malou Klidmoster

  Kære Birthe

  Det var da ærgerligt at den ikke var god. Lige da jeg så overskriften tænkte jeg: Den må jeg lave! Jeg har så mange æbler der bare ligger og venter på at blive brugt til nogen fornuftigt. Nå, så må det blive æbleflæsk og måske noget grød til fryseren 🙂

  Jeg købte Spis Bedre i går 😉

  Knus
  Malou


 2. Sep 24, 2009
  1:50 pm

  Newyorkerbyheart

  Kære Malou!

  Ja, jeg troede også at den ville blive god, men desværre……
  Hvad med en god, gammeldags æblekage? Jeg lavede en for et stykke tid siden og det smager altså ret godt 🙂

  Knus
  Birthe


 3. Sep 24, 2009
  3:12 pm

  Signe

  Hej Birthe
  Jeg syntes altså det er imponerende, at du gider blogge opskrifter, som du ikke selv er begejstret for! Det gider jeg i hvert fald ikke selv 🙂
  Og Malou, du kan jo bare lave min æbletrifli…
  Knus Signe


 4. Sep 24, 2009
  3:26 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Signe!

  Jeg synes jeg skylder mine læsere at være ærlig omkring det jeg laver og jeg ønsker også at udtrykke, at jeg også laver ting som ikke er så godt!
  Desuden er der jo bare min smag, at jeg ikke kan lide den, det kan jo være at andre synes den er god……

  Mvh
  Birthe


 5. Sep 24, 2009
  5:55 pm

  Jule Mig

  Hejjjjjjjj

  Jeg synes det lød vildt mums… Men da jeg så den … synes ikke at den ser så lækker ud…

  Øv…

  Hyggehygge Marianne


 6. Sep 24, 2009
  8:23 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Marianne!

  Ja, jeg havde også et billed inde i hovedet om at det måtte se lækkert ud, men det så ikke lækkert ud og smagte heller ikke godt! 🙂 Oh well, sådan er livet jo nogle gange……

  Mange hilsner
  Birthe


 7. Sep 24, 2009
  9:11 pm

  Piskeriset

  Æv! Det er altså træls, når opskriften ikke lever op til forventningerne, men jeg kan nu godt forstå, at du blogger den alligevel. For det første kan der sidde en læser og tænke 'men, den er jo lige mig!', og for det andet er det også interessant at høre om de madeksperimenter, som ikke bliver som forudset. Det synes jeg nemlig også, man lærer en del af 🙂

  Hav en god aften!


 8. Sep 24, 2009
  9:53 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeriset!

  Lige præcis, min smag er jo ikke endegyldig 😉
  Der kan jo også være nogen derude der kan gennemskue hvad der er "galt" med den og forbedre den…..

  Mange hilsner
  Birthe


 9. Sep 25, 2009
  8:52 am

  Anonymous

  hej new yorker

  jeg syntes også det lød vildt lækkert og havde set frem til opskriften. Men nu hvor den ikke faldt ud som du havde havde håbet, tror jeg at jeg vil eksperimentere lidt. jeg har en opskrift på en makronæbletærte (nærmest en kage) hvor makrondejen er meget lækker og den tror jeg godt man kan komme ovenpå. måske skulle jeg prøve det, jeg skriver tilbage hvis det blev godt. Ellers kan du prøve denne kage http://www.dk-kogebogen.dk/opskrift2/visopskrift.php?id=18938, den smager i hvert fald fuldstændig forrygende. selv folk der ikke kan lide nødder eller æbler har spist den med stor velbehag. Den sager virkelig fuldstændig forrygende.
  Rikke


 10. Sep 25, 2009
  10:30 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Rikke!

  Ja, det er jo desværre ikke altid det bliver som man havde forestillet sig – jeg havde også glædet mig 🙂

  Jeg ser frem til at høre fra dig igen, for det lyder spændende og tak for linket……

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!