Newyorkerbyheart

Bedste’s bedste boller (Amo – den store bagebog 2)……….

Bollerne er hævet og klar til at blive bagt……….

De færdigbagte boller……….

Starten på den varme chokolade……….

Chokolade til at komme i den varme chokolade……….

Super LÆKKER smør fra Løgismose…………

Den færdige, varme chokolade……..

Friskbagte boller med økologisk smør………

Varm chokolade med flødeskum……….
Vi regnede med at det skulle være rigtig godt vejr i dag, så vi havde planlagt at skulle ud og gå i skoven, men vi blev hurtigt klogere!
Lige efter morgenmaden, begyndte det at smådryppe og det gav lidt byger af og til det meste af dagen. Har har også været overskyet og det er meget lidt vi har set solen………….
Da det nu var sådan et vejr, besluttede jeg mig til at bage nogle boller istedet for og lave en portion varm chokolade, sådan på helt gammeldags facon.
Jeg har aldrig været så vild med varm kakao/chokolade (jeg synes at det er ALT for kvalm), men det er kæresten, så det skulle han selvfølgelig have. Opskriften på bollerne fandt jeg i “Amo – den store bagebog 2“, som de sælger over hele landet for tiden (der hvor Amo mel forhandles). Jeg vil skynde mig at sige, at bollerne er IKKE for fedtforskrækkede mennesker, for der er MEGET fedtstof i! – men hold da op hvor smagte de SKØNT *S*. Jeg skiftede ca. 200 g af melet ud med sigtemel, brugte halvt mælk og halvt kærnemælk og tilsatte lidt kardemomme, fordi jeg ELSKER kardemomme, men ellers blev de lavet efter opskriften.
Vi spiste de friskbagte boller med økologisk smør fra Løgismose saltet med Fleur de Sel, det gav virkelig det sidste til bollerne.
Jeg piskede lidt piskefløde til skum, som vi fik oveni den varme chokolade og så var kærestens lykke gjort *S* Jeg tror jeg drak 4 mundfulde af chokoladen, så havde jeg fået nok, men den var også ret intensiv i smagen…………
Jeg skriver opskriften på bollerne, som jeg lavede dem.

Bedste’s bedste boller (fra bogen Amo – den store bagebog 2), 24 stk.:

200 g sigtemel
400 g hvedemel
1 dl kærnemælk
1 dl skummetmælk
250 g smør
3 æg, let sammenpisket
50 g gær
40 g rørsukker
1 tsk. groft salt
ca. 2 tsk. kardemomme
Pensling:
1 æg, sammepisket
Kom melet i en skål sammen med sukker og salt. Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet. Lun mælk og kærnemælk til det har 37 grader (lunkent – hvis det bliver for varmt hæver bollerne ikke så godt). Opløs gæren i den lune væske og tilsæt de sammenpiskede æg. Lav en fordybning i melblandingen og hæld det deri. Rør det sammen, hæld det ud på køkkenbordet og ælt det til en blank og sej dej. Dejen skal være meget blød. Jeg tilsatte ganske lidt ekstra mel, måske ca. ½ dl, mens jeg æltede. Ælt det godt igennem. Kom dejen tilbage i skålen, dæk det til og stil det et lunt sted til hævning i 1 time. Slå dejen ned og form til 24 boller (drys evt. hænderne med lidt mel, for at dejen ikke hænger for meget i, men pas på med at bruge for meget!). Sæt bollerne på bageplader og lad dem hæve i endnu 15 minutter, lunt og tildækket. Pensl med æg og bag i en forvarmet ovn ved 225 grader (jeg bager aldrig ved varmluft) i ca. 10-12 minutter.

Varm chokolade, 2 pers.:

½ liter sødmælk
1 spsk. kakao af god kvalitet (til bagning)
100 g chokolade omkring 60% kakaoindhold, brækket i mindre stykker
1 spsk. rørsukker
Desuden:
piskefløde, pisket til skum
Kom mælk i en gryde sammen med kakaopulver og sukker. Pisk i det og varm det op ved lav varme. Bliv ved det og pisk ofte, så det ikke brænder på. Når mælken begynder at blive varm, kommes chokolade i – bliv ved med at piske – til chokoladen er opløst. Det er vigtigt at der piskes, så det ikke brænder på, så bliv ved det! Varm op til kogepunktet, men det må IKKE koge. Hæld det i krus og top med blødt, koldt flødeskum. NYD!
Print Friendly
Tilbage

4 kommentarer


 1. Sep 20, 2009
  10:34 pm

  Julie

  Ej altså. Så sidder man her kl 22.30 og overvejer at gå ud og kaste en dej til boller sammen… hmm.. må blive i morgen:-) Ser virkelig lækkert ud.


 2. Sep 20, 2009
  10:56 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Julie!

  Tak for din kommentar – og de smagte bare SÅ godt! 🙂 Som oftest får vi jo grove boller eller boller med gulerødder og alt mulig andet i. Men denne gang var det bare gode, gammeldags boller – skønt……

  Mange hilsner
  Birthe


 3. Sep 21, 2009
  7:18 pm

  Piskeriset

  Sikke du forkæler ham! Jeg kan godt forstå, du tilføjede kardemomme – det er der også i de fødselsdagsboller, som jeg altid fik, da jeg var barn, og som jeg holder meget af!

  Hvad er ellers dit indtryk af bogen? Jeg glæder mig i hvert fald til at afprøve flere af opskrifterne!


 4. Sep 21, 2009
  7:41 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeriset!

  Ja, kardemomme skal der til, men der er nogen der ikke kan lide det 🙂

  Jeg synes også at den er spændende og vil helt klart også lave flere af tingene i den……

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!