Newyorkerbyheart

Bruchetta med serranoskinke (Spis Bedre nr. 9/09) serveret til lækker gulerodssuppe…………

Finthakket løg og hvidløg sauteres………

Finthakket gulerødder og hakket timian tilsættes………..

Bouillon hældes ved………..

Flutes ristes på en godt varm grillpande…………

Toppes op med grillet artiskok, serranoskinke og frisk timian……….

De er dekorative og smager SUPER godt!………..

Flødeost kommes i……….

Gulerodssuppe og bruchetta med grillet artikok og serrano………

Gulerodssuppen……………
I går aftes – inden vi skulle i biografen – fik vi en SUPER skøn gulerodssuppe, den kan virkelig anbefales! Den er hurtig at lave, nem, få ingredienser og så smager den virkelig godt. Den vil også egne sig godt som en lille forret……..
Basisopskriften er inde fra Jubii’s maddebat, men jeg har udbygget lidt på den og resultatet blev altså rigtig godt. Jeg brugte “almindelig” flødeost naturel, men jeg har set, at de har prøvet med flødeost light med godt resultat, så det kan altså også bruges………..

Gulerodssuppe, 4 pers.:

1 stort løg, meget finthakket
3 fed hvidløg, knust og finthakket
1 kg. gulerødder, skrællet og skåret i meget små tern
3/4-1 liter vand
flydende bouillon eller gode bouillontern (jeg brugte hønsebouillon)
1 bæger (200 g) flødeost naturel
blade af et lille bdt. frisk timian, hakket
salt, friskkværnet peber
olivenolie
Varm olie op i en gryde (stor nok til at rumme suppen) og lad det sautere ved middelvarme, til de bliver bløde og begynder at blive let gyldne i kanterne, men de skal ikke tage for meget farve. Tilsæt gulerødder og timian, skru lidt op for varmen og lad det svitse med i 3-5 minutter, under omrøring. Krydr med salt og friskkværnet peber. Hæld vand/bouillon ved og bring det i kog, skru igen lidt ned og lad det småsimre i 15 minutters tid. Kom flødeosten i, pisk det ud og lad det igen simre i 15-20 minutter. Smag til og så er suppen klar til servering. Den kan selvfølgelig blendes hvis det ønskes, men jeg synes at i og med at gulerodsstykkerne er så små og fine, så er det synd – men det er jo et smagsspørgsmål.

Som tilbehør fik vi nogle virkelig lækre bruchetta med artiskok og serranoskinke fra Spis Bedre nr. 9/09.
De kan virkelig anbefales og jeg vil mene, at de også er lækre som en lille forret eller til en aperitif. I bladet bliver de serveret til en suppe med Karl Johan svampe og det var meningen at det var den vi skulle have haft, men da jeg ikke kunne få fat i Karl Johan svampe, ja så blev det altså ovenstående gulerodssuppe……….

Bruchetta med artiskok og serranoskinke (Spis Bedre nr. 9/09)

lækker italiensk brød/flutes skåret i skrå skiver, ca. 1½-2 cm. tykke
1 fed hvidløg, halveret
grillede artiskokker fra glas
serranoskinke
frisk timian
Skær flutes i skiver og grill det på en godt varm grillpande, en havegrill eller bare en brødrister (men grillpanden er altså rigtig god til dette). Grill til de brødet får striber og bliver sprødt. Halver et hvidløgsfed og gnid brødskiverne med det overskårne hvidløg. Læg lidt artiskok på hver – skær det evt. i mindre stykker – rul lidt serranoskinke sammen (jeg brugte et halv stykke til hver) og læg det dekorativt på brødet. Pynt med lidt frisk timian og server straks.

I går var vi inde og se “Pigen der legede med ilden” og den kan virkelig anbefales!
Jeg synes at “Mænd der hader kvinder” var godt filmatiseret, men efterfølgeren er ikke mindre god.
Jeg synes, at den levede fuldt op til den første film. “Pigen der legede med ilden” er også den bog af Stieg Larssons triologi, som jeg synes er bedst og den skuffede mig altså ikke.
De skuespillere der spiller henholdsvis Lisbeth Salander (Naomi Rapace) og Mikael Blomkvist (Michael Nyqvist) er altså eminent castet og de spiller virkelig de roller fantastisk godt!
I bogen, som på film, kommer jeg helt automatisk til at holde af Lisbeth Salander, fordi hun er sådan et komplekst – men alligevel godt – menneske. Hun gemmer sig bag en facade af hårdhed, modvilje og had – men de mennesker hun holder af, vil hun alligevel gøre hvad som helst for……….

Læg også mærke til musikken, som faktisk er ret fantastisk og smuk – og som er dansk – lavet af Jacob Groth. Han har lavet musikken til alle 3 film……..
Print Friendly
Tilbage

9 kommentarer


 1. Sep 19, 2009
  11:33 pm

  Piskeriset

  Uha, den ser syndig god ud! Hverken gemalen eller jeg er 'suppemennesker', men jeg har tænkt mig at eksperimentere lidt mere med at spise supper, og denne her tror jeg godt, jeg kunne lokke ham med på 🙂


 2. Sep 19, 2009
  11:49 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeriset!

  Den smagte virkelig godt, meget bedre end jeg turde håbe på – og resterne i dag var ikke ringere 🙂 De brød til var også lige det der gjorde de sidste, virkelig lækre….
  For et par år siden, prøvede jeg på at lave suppe hver uge i en periode om vinteren, vi fik nogle gode nogle af og til, bl. a. den her: http://newyorkerbyheart.blogspot.com/2007/10/suppe-med-mango-og-kylling.html
  som virkelig kan anbefales…..

  Mange hilsner
  Birthe


 3. Sep 21, 2009
  6:53 pm

  Anonymous

  MUUUUUUUUUUUMs – den smagter edder… godt! – lavede suppen men med kød og melboller det elsker min familie (altså manden og børnene) og ris til. Tak for den opskrift også… Mvh Anja


 4. Sep 21, 2009
  7:40 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Anja!

  Dejligt at høre at I kunne lide det 🙂 Jeg kan slet ikke forestille mig det med mel- og kødboller, men når bare I synes det var godt, så er det jo det vigtigste…..

  Mange hilsner og tak for tilbagemelding
  Birthe


 5. Sep 22, 2009
  9:13 pm

  Anonymous

  enig 🙂 Det har jeg også nogen gange, men hvis det skal til for at spiser det, så er jeg glad :)) Hav en god dag -nu varer det lidt inden jeg snupper opskrifter herfra igen..Mvh Anja


 6. Sep 22, 2009
  9:36 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej igen Anja!

  Glæder mig til at høre fra dig igen 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 7. Oct 18, 2012
  4:29 pm

  Carina

  Ymmm…. Jeg tror den bliver lækker! Jeg laver den med lilla og orange gulerødder, chili og kalkunbacon, mums glæder mig 😉
  Den glade gartner


  • Oct 18, 2012
   9:24 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Carina!

   Jeg håber at du vil kunne lide den, vi syntes i hvert fald at den var super lækker 🙂

   Mange hilsner
   Birthe


 8. Jan 20, 2013
  8:56 pm

  Anja

  Det var en virkelig lækker suppe! Jeg sprødstegte serano i ovnen og knuste det ovenpå, lavede grydebrød til – skal helt sikkert lave den igen – mums!

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!