Newyorkerbyheart

Chokoladekage med glasur og valnødder………..

Kakao, smør og vand koges sammen……….

Kagen inden den kommer i ovnen………..

Den færdigbagte, varme, kage – klar til glasuren……….

Hakkede valnødder drysses over og så skal en køle af…………

Mmmmmmm…………
Jeg har fået trænet i dag, 1 time kombineret kondition- og styrketræning. Det føltes godt og var ikke så hårdt som jeg havde frygtet – men hold da op hvor blev jeg “kage-syg” bagefter – og hvad hjælper det så???
Nu har jeg jo aldrig været kendt for IKKE at give efter for mine lyster – og da jeg ved at kæresten ikke ligefrem hader når der er friskbagt kage til ham efter arbejde – så kastede jeg mig ud i det………
Jeg bagte en chokoladekage med glasur og drysset med hakkede valnødder.
Det kan vel ikke undre nogen af Jer, at jeg synes at glasuren var ALT for sød, selvom jeg kun tilsatte halvdelen af det der skulle i. Glasur og mig, passer bare IKKE sammen! Næh, giv mig “frosting” (lavet af smør og flødeost), se det er til at arbejde mig *S*
Men kagen blev nu ok, en chokoladekage kan jo altid spises………..

Chokoladekage med glasur og hakkede valnødder, 1 springform:

175 g smør
1 dl vand
20 g god kakaopulver (til bagning)
185 g (rør)sukker
250 g mel
2 tsk. bagepulver
1 tsk. salt
vanilisukker efter smag
1 dl creme fraiche 18% (ved ikke om 9% kan bruges, men prøv……….)
2 æg
Chokoladeglasur:
75 g smør
20 g god kakaopulver (til bagning)
1 spsk. mælk
ca. 75 g flormelis (opskriften sagde 150 g)
1½ tsk. vaniliesukker
Desuden:
hakkede valnødder
Kom smør, vand og kakao i en gryde, lad det smelte sammen og så koge i ca. 5 minutter. Tag det af varmen og lad det køle lidt af. Hæld det i en skål og pisk sukker, æg og creme fraiche i, piske godt med et piskeris. Bland med, bagepulver, vaniliesukker og salt sammen, rør det i med en grydeske eller en dejskraber. Hæld dejen i en smurt springform (eller beklæd den med bagepapir). Bag i en 200 grader varm ovn (jeg bager ALDRIG ved varmluft) i ca. 20-25 minutter, tjek om den er gennembagt. Når den er færdig, tages den ud.
Til glasuren smeltes smørret, mælk og kakao tilsættes. Rør vaniliesukker i. Tag gryden af varmen og pisk flormelis i lidt efter lidt, til glasuren bliver tykkere og blank. Tilsæt så meget flormelis du har lyst til – det kan også være at du vil tilsætte mere end jeg gjode. Fordel glasuren over den varme kage og glat det pænt ud. Drys med hakkede valnødder (eller prøv med hakkede hasselnødder) og lad kagen køle helt af, inden den serveres.

Aftensmaden i dag, var rester fra i går, i morgen står den på endnu en pastaret, denne gang fra Spis Bedre………

Print Friendly
Tilbage

8 kommentarer


 1. Sep 1, 2009
  10:27 pm

  Piskeriset

  Ja, jeg er så en lille sukkergris, så jeg synes, den ser ud til at være skæppeskøn! 😉


 2. Sep 2, 2009
  11:16 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeriset!

  Kæresten – som ELSKER sukker – synes ihvert fald at den er rigtig god 🙂

  mange hilsner
  Birthe


 3. Sep 2, 2009
  3:32 pm

  Nille

  Kære Birthe,

  Når man nu HAR trænet… så må man godt! Jeg har ikke trænet – så jeg tør slet ikke kigge på billedet… den ser uforskammet lækker ud!

  Den vækker sikkert glæde når kæresten kommer hjem 🙂

  Kærlig hilsen
  Pernille


 4. Sep 2, 2009
  5:58 pm

  Newyorkerbyheart

  Kære Pernille!

  Ja, problemet er bare at jeg ikke træner så hårdt at jeg kan være det bekendt…….men jeg gør det altså alligevel, jeg spiser dog ikke et særlig stort stykke. Når først jeg har fået et lille stykke, så er jeg glad 🙂

  Kæresten bliver ALTID glad når jeg har bagt, med mindre det er noget som et alt for sundt 😉

  Kærlig hilsen
  Birthe


 5. Sep 4, 2009
  8:28 pm

  Anonymous

  Den er virkelig god den kage! Jeg har før fået opskriften fra min mor, og får jeg lyst til chokoladekage er det den jeg bager!

  Jeg har tidligere blandet lidt kaffe og kokos i glasuren. Man kan sikkert variere den på mange måder 🙂


 6. Sep 5, 2009
  4:31 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Anonym!

  Den er ok, men lidt for tør i det efter min smag. Den første dag var den god, men 2. dagen alt for tør – og så er glasuren for sød efter min mening. Jeg er nok mere til brownie-typen….

  /Newyorkerbyheart


 7. Jun 24, 2011
  9:23 pm

  Michael K

  Hej.
  Jeg har nu lavet din kage 2 gange med stor succes. Tak for opskriften!
  Anden gang jeg lavede kagen, lavede jeg en lille variation, som jeg kan anbefale. Jeg tog en ½ plade mørk chokolade og hakkede den til stykker af ½cm x ½cm og rørte stykkerne i dejen. Det smagte super godt! Hilsen Michael


 8. Jun 24, 2011
  10:10 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Michael K!

  Velkommen herinde, jeg tror ikke at jeg har set dig før – og tak fordi du giver dig til kende 🙂

  Tak for tippet, det er hermed giver videre og jeg vil huske det næste gange jeg bager den…..

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!