Newyorkerbyheart

Gæstemiddag: Indbagte tigerrejer med hvidløgssmør og dip og rå-marineret squashsalat…………..

Skallen pilles af rejerne (undtagen halevifterne) og de skæres næsten helt igennem………

…………..fyldes med hvidløgs-/persillesmør………..

Butterdej rulles ud og skæres i strimler……….

……….strimlerne vikles om rejerne………

De pensles med æggeblomme………..

Gårsdagens forret………..

Forkogte kartofler og gulerødder, steges i smør tilsat frisk timian………

Den klargjorte culottesteg, som bare skal krydres og så ind i ovnen……..

Squash i tynde skiver, marineres……….

Den færdige squashsalat pyntet med lidt blandet salat, høvlet parmesanost og ristede pinjekerner………

Gårsdagens tallerken: Squashsalat, culottesteg, hjemmelavet bearnaisesauce, smør-/timianstegte kartofler og gulerødder og hvidløgsflutes med krydderurter………..

Vores osteanretning, nederst til venstre: gedegouda, ovenover President Le Roux, en fransk ost (fast) som jeg ikke kan huske navnet på, æblerøget cheddar (FANTASTISK ost!) og en blåskimmelost fra Bornholm (som jeg heller ikke kan huske navnet på) og valnødder i honning…….
I går aftes havde vi jo så besøg af kærestens tidligere kollega. Vi ses ikke særlig tit, men når vi endelig gør, er det bare SUPER hyggeligt og jeg prøver altid på at lave lidt lækkert mad. Denne gang fik vi 4 retter mad, så vi blev ihvert fald mætte *S*
Det hele blev rigtig godt og det er altid dejligt at se, når nogen værdsætter ens mad og anstrengelser………
Jeg har helt VILD med forretten, som bestod af indbagte tigerrejer med hvidløgssmør og dip, en opskrift fra Femina nr. 37/2005.
I original opskriften får de “kun” 3 rejer pr. pers., jeg valgte at tage 5 rejer pr. person og det synes jeg var passende. Det er en lille, let forret, som ikke fylder særlig meget – men som er MEGET lækker. Den kan forberedes indtil punktet hvor de skal i ovnen. Jeg lavede dem og opbevarede dem i en plastikbeholder indtil de blev lagt på en bageplade med bagepapir og kom i ovnen………….
I det hele forbereder jeg så meget jeg overhovedet kan når vi skal have gæster til spisning. Skal vi have salat, bliver alt skåret ud på forhold, så det bare er lige at blande det hele sammen. Jeg skærer ud, forbereder og opbevarer alt i små beholdere indtil det skal bruges. Det gør at når gæsterne kommer, er jeg rimelig afslappet og har ikke for meget at stå med, det er en god måde for mig……….
For at vende tilbage til forretten, så stod der i original opskriften, at der skulle tørret chili eller cayennepeber i dip’en. Jeg valgte at komme noget af min Mama’s hjemmelavede chipotle pulver i istedet for og det smagte perfekt og gav et godt lille “kick” til retten………
Jeg skriver opskriften som jeg lavede den.

Indbagte tigerrejer med hvidløgssmør og dip (Femina nr. 37/2005), 3 pers.:

15 rå tigerrejer fra frost (optøet), med skal
ca. 25 g blødt smør
2 fed hvidløg, knust og finthakket
3 spsk. persille, finthakket
1 plade butterdej udrullet, ca. 100 g
1 æggeblomme til pensling
Dip:
1½ dl creme fraiche (jeg brugte 18%)
saft af ½ lime
chipotle pulver, tørret chili eller cayennepeber efter smag
Pil skallen af rejerne, men lad haleviften sidde på. Skær dem op i ryggen og fjern tarmen. Forsæt så med at skære en ridse i ryggen, NÆSTEN helt igennem og bred dem ud. Drys med en anelse salt og lidt friskkværnet peber. Rør det bløde smør, hvidløg og persille sammen og fordel lidt på hver reje. Rul butterdejen ud på et meldrysset bord og skær den i 15 strimler. Sno en strimmel butterdej om hver reje, mens der forsøges at lukke rejerne lidt om smørret (det kan godt drille lidt!). Hvis de ikke skal bages med det samme, så læg dem i en plastbeholder eller på en tallerken, dæk dem til og stil i køleskabet til de skal bages. Når de skal pensles, varmes ovnen op til 200 grader og rejerne pensles med lidt æggeblomme. Rejerne lægges på bageplade med bagepapir og sættes i ovnen, bages i ca. 15 minutter, eller til dejen er gylden og rejerne har skiftet farve. Tag dem ud, anret dem dekorativt. Rør dip’en sammen og fordel i små skåle, så hver person får sin egen skål. Server straks.

Hovedretten bestod af culottesteg, som også blev forberedt, så den var klar til at komme i ovnen. Jeg havde tøet den op 2 dage i forvejen, så jeg var helt sikker på at den var optøet. Om formiddagen tog jeg den ud af indpakningen, ridsede og afpudsede den. Jeg lagde den ovenpå de grønsager og krydderurter jeg havde valgt (ingen salt og peber endnu), dækkede den til og så i køleskab til ca. ½ time før den skulle i ovnen. Jeg tog den ud, så den kunne stå på køkkenbordet i ca. ½ times tid, inden den skulle i ovnen. Inden den kom i ovnen løftede jeg stegen og grønsagsbunden med groft salt og friskkværnet peber. Fedtlaget blev også krydret med Maldon salt og friskkværnet pebet. Jeg hældte lidt vand ved og så i ovnen med den og så ellers stegt på sædvanlig måde.

Jeg har også før lavet smørstegte kartofler, så det vil jeg også springe let og elegant hen over, denne gang blev de bare stegt sammen med friske kviste timian og gulerødder………

Bearnaisesaucen
har jeg også omtalt til hudløshed, så det vil jeg undgå denne gang. Jeg vil dog lige nævne at den vandt endnu en tilhænger *S*.
Tilbehøret til culottesteg, kartofler og sauce, blev de lækre hvidløgsflutes med krydderurter og så en rå-marineret squashsalat som blev MEGET lækker! Frisk og sprød, helt perfekt som tilbehør efter min mening………
Vær OPMÆRKSOM på, at squash skal stå og marinere i MINDST ½ time inden de skal spises – jeg dryppede dem med marinaden en god time inden vi spiste – og lavede så salten helt færdig lige inden servering……..

Rå-marineret squashsalat, 3 pers.:

1 squash i tynde skiver
1/4 dl friskpresset citronsaft
1/4 dl god olivenolie
lidt flydende honning efter smag
Maldon salt, friskkværnet peber
frisk parmesan ost, høvlet i flager
pinjekerner, ristede på en pande
lidt blandet salat, skåret i mindre stykker (eller bare rucola)
Kom citronsaft, olivenolie, lidt flydende honning, salt og friskkværnet peber i et lille glas med låg, ryst det hele godt sammen og smag dressingen til. Kom de tynde squashskiver i et fad med lav kant. Dryp dressingen over, så alle skiverne får lidt og lad det så stå og trække i MINDST ½ time inden servering. Lige inden servering, anrettes lidt salat dekorativt på de marinerede squash og der kværnes lidt frisk peber ud over. Drys med parmesanflager og ristede pinjekerner. Server straks.


Pernille
har været så SØD at oplyse, at den ost jeg ikke kunne huske navnet på er en Morbier, den har aske i midten og den er SÅ god! Osteborde kan bare ikke fåes for tit, det er så lækkert og så er det jo nemt. Det er faktisk heller ikke dyrt. Vi fik alle de oste og valnødder i honning for godt kr. 100,-.
Ostene blev selvfølgelig serveret med de rugkiks jeg bagte den anden dag, men som jeg ikke tog billeder af……….
Print Friendly
Tilbage

10 kommentarer


 1. Sep 5, 2009
  9:58 pm

  Malou Klidmoster

  Kære Birthe

  OMG – det ser fantastisk godt ud! Well, forretten og hovedretten altså – ost er jo ikke lige noget for mig 🙂

  Jeg har lige lovet Max at lave de der rejer så snart som muligt, han sidder her og savler 🙂

  Knus
  Malou


 2. Sep 5, 2009
  10:22 pm

  Vita

  Hørt hørt!
  De der rejer de ser godt nok for vildt lækre ud, selv for en fiskeforskrækket som mig.

  !!!


 3. Sep 5, 2009
  10:30 pm

  Newyorkerbyheart

  Kære Malou!

  Tak 🙂 Du skulle nu prøve den æblerøgede cheddar engang du får mod, hold da fast hvor er den GOD, det er lige så englede synger. Men de var nu alle gode – jeg ELSKER oste……..

  Jeg siger dig, de rejer vil du få plus point for, de var SÅ lækre! Selv kæresten, som ikke er synderlig imponeret af tigerrejer, synes at de var SKØNNE 🙂

  Knus
  Birthe


 4. Sep 5, 2009
  10:31 pm

  Nille

  Kære Birthe,

  Det ser usandsynligt lækkert ud! Den ost, du ikke kan huske navnet på er Morbier – med aske i midten! Jeg elsker den ost!

  Kærlig hilsen
  Pernille


 5. Sep 5, 2009
  10:31 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Vita!

  Jeg kan godt sige dig, at de rejer var et HIT! De var så lækre og så kan de forberedes – helt perfekte og de blever med GARANTI lavet igen (måske når vi får gæster til november *S*)

  Knus
  Birthe


 6. Sep 5, 2009
  10:34 pm

  Newyorkerbyheart

  Kære Pernille!

  Nemlig, det er det den hedder – tak for det 🙂

  Jeg fik den også på Falsled og den er VANEDANNENDE! Men jeg siger dig også, at den æblerøgede cheddar, det var lige så engle sang – for slet ikke at tale om gedegouda'en og ikke mindst blåskimmelosten 😀

  Kærlig hilsen
  Birthe


 7. Sep 6, 2009
  10:44 am

  Piskeriset

  Hold op hvor set det godt ud! *slurp*
  Jeg er helt pjattet med den rejeforret – det ser vel nok flot ud!

  Vi får alt for sjældent ostebord, da gemalen kun kan lide hvidløgssmøreost, men det har jeg fundet en løsning på, når vi får gæster om et par uger, hvor en af de andre også er vild med ost… 😉

  Var der nogen af ostene, du serverede, som var stærke?


 8. Sep 6, 2009
  10:59 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeriset!

  Tak – og de rejer var SÅ meget et hit, dem skulle du virkelig prøve at lave 🙂

  Ingen af ostene var stærke, men alle dybt VANEDANNENDE, jeg tror godt at jeg kunne blive afhængig af oste……
  Den Morbier ost (øverst til højre) er SÅ lækker og så den æblerøgede cheddar som jeg var absolut pjattet med. Men de var alle GODE – også gedegouda'en og ikke mindst blåskimmelosten som jeg også let kunne blive forfalden til 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 9. Jan 2, 2010
  7:31 pm

  Lena Sørensen

  Super lækre rejer, jeg lavede dem til forret nytårs aften, og de faldt i alles smag.. tusind tak for endnu en god opskrift

  :O) Lena


 10. Jan 2, 2010
  10:59 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Lena!

  Jeg er glad for at de faldt i Jeres smag, vi var også ret vilde med dem 🙂

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!