Newyorkerbyheart

Gæstemiddag: Svinemørbrad med sennep, parmaskinke og mozzarella………..

Jordbærpureen til desserten…………

Ramakiner smøres rigtig, RIGTIG godt og drysses med ganske lidt rørsukker…………

Chokoladedej kommes i og så er den klar til bagning………

Den ene slags forrets-hapsere: Sprød flute med rilette au foie Gras – MUMS!………..

Mørbradsbøfferne brunes godt på ALLE sider………

Smøres med sennep, drysses med rød peberfrugt og et basilikumblad ligges på……….

………..set ovenfra………..

Parmaskinke vikles om og en skive frisk mozzarella ligges øverst………..

……….klar til at komme i ovnen……….

Rødløg, hvidløg, oregano og tomater steges til pastasalaten………..

………vendes med friskkogt pasta, oliven og god feta………..

De færdige mørbradspakker…….

Aftenens tallerken…………

………..og desserten: den friskbagte “Chocolate lava cakes” med vanilieis og jordbærpure……..

Gave fra en af gæsterne: en pakke organisk pasta fra De Cecco og Il Grezzo ufiltreret olivenolie…….

Prinsessen kigger på hendes Papa’s arbejde………

Hmmm ok, det ser vist meget godt ud…………..

“Må vist også hellere lige tjekke om det sidder ordenlig fast!”………..

I går havde vi gæster til aftensmad og det var en super HYGGELIG aften *S*.
Når vi skal have gæster, vælger jeg jo ALTID noget som kan forberedes god tid i forvejen (altså om formiddagen), så jeg ikke er stresset når gæsterne kommer og det bedste er, hvis jeg kan nå at få en lur INDEN gæsterne kommer…….

Menu’en til i går aftes var heller ingen undtagelse og største delen af det vi skulle have, var noget jeg har lavet før. Pastasalaten blev serveret engang i sommers med stor succes, så den blev lavet igen og så er det LÆNGE siden jeg har lavet Chocolate Lava Cakes, så igår aftes blev de lavet igen!
De blev ikke helt så pæne, fordi midten var mere flydende end sidste gang, men smagen fejlede helt bestemt IKKE noget.
De blev serveret med en jordbærpure og en god vanilieis = SUCCES *S*
Forretten var det enkleste, men måske også det bedste! Min søde og kære veninde i Paris sørgede for at vi kunne få flutes med “rilette au foie gras”, rilette (andekød der er kogt i sit eget fedt, delt i mindre stykker og så kølet med så meget af fedtet at det danner en form for postej – altså kan smøres). Dette er så også blandet med lidt foie gras, hvilket giver noget der minder om HIMMERIGSMUNDFULDE!!
Jeg varmede noget lækkert flutes, så det blev sprødt og lod det køle helt af. Skar det i skrå skiver, smurte dem med rilette au foie gras og dryssede med ganske lidt Maldon salt – hvilket jeg synes frembragte smagen endnu mere.
Jeg lavede også nogle skiver af flute, hvorpå jeg lagde skiver af gedeost og så ind i ovnen til de lige smeltede lidt. Jeg glemte at tage billeder af dem, men jeg har lavet det før og det kan ses her. Det blev forret i sin mest enkle form, men måske den bedste, ihvert fald var det en STOR succes og begge tallerkenfulde af flutes blev spist rub og stub *S* Så TAK, Anette, fordi du gjode det muligt for mig at servere rilette au foie gras for mine gæster og du kan godt begynde at spidse blyanten, for jeg skal have MANGE af de dåser!
Jeg sendte dig mange tanker, mens vi sad og spiste det lækre mad………..
Køddelen af hovedretten bestod af svinemørbrad med sennep, parmaskinke og mozzarella. Virkelig lækker ret, som smagte rigtig godt og som kunne forberedes helt indtil det punkt hvor osten skal gratineres. Til hovedretten lavede jeg også hvidløgsflutes med krydderurter, som er blevet er “must” hos os………

Svinemørbrad med sennep, parmaskinke og mozzarella, 4 pers.:

2 svinemørbrad, afpudset og skåret i 2-2½ cm. tykke skiver
1 rød peberfrugt skåret i små tern (se note)
dijonsennep som jeg rørte op med lidt grov sennep
ligeså mange basilikumblade (helst store), som der er bøffer
ligeså mange skiver parmaskinke, som der er bøffer
frisk mozzarella i skiver
smør og olivenolie til stegning
salt, friskkværnet peber
Varm smør og olivenolie op på en pande, brun mørbradbøfferne godt på ALLE sider og krydr med salt og friskkværnet peber.
Hvis de skal i ovnen med det samme bagefter (altså laves helt færdig), behøves mørbradbøfferne ikke at stege helt færdige, men hvis de skal stå i køleskab indtil de skal gratineres, så steg dem til de er som ønsket.
Skal de i køleskab så lad dem køle godt af, hvis ikke, så lad dem køle så lang tid, at de er til at røre ved! Smør hver mørbradbøf med et lag sennep, drys med rød peberfrugt og læg et basilikumblad øverst. Pak ind i en skive parmaskinke og læg en skive mozzarella øverst. Sæt i en 200 grader varm ovn, til osten er smeltet og gylden.
Note:
Næste gang – og der bliver HELT sikkert en næste gang – tror jeg, at jeg skære peberfrugt i tynde, korte strimler istedet for i små tern. Jeg tror at det vil være lettere at styre……….

En af gæsterne igår havde virkelig en LÆKKER gave med! Sådan en gave, som jeg virkelig ELSKER at få og som for mig slår chokolade, blomster og al mulig andet *S* Jeg fik en ufiltreret olivenolie som jeg længe har haft kig på. Den er fra Costa d’Oro og hedder Il Grezzo (som begyder ubehandlet) og noget lækkert organisk pasta fra De Cecco………..

I dag er dagen blev brugt på total afslapning! Jeg må indrømme, at jeg er lidt brugt og MEGET træt. Kæresten – og prinsessen – har været igang med at sætte lamelgardiner op for vores store vinduer ud mod terrassen.
Trafikken udenfor vores terrasse er steget betragteligt, både folk der går og cykler, og folk har bare INGEN pli “what so ever”! Nogle står faktisk helt stille og glor uhæmmet ind ad vores vinder, hvilket er ret så belastende, så selvom vi havde valgt gardinerne fra i første omgang – er de altså nu kommet op.
Det giver et lidt andet rum, så det skal vi lige vænne os til, men jeg er ret sikker på at vi bliver glad for det i det lange løb. Som med alt andet, er der lige en tilvænningsperiode, men når de har hængt der i 1 uges tid, så tænker vi nok ikke over det længere……….

Prinsessen har hjulpet hendes Papa med at undersøge AL ting og med at tjekke at det sidder godt fast, hun er sådan en god lille missekat *S* Det er så sjov at betragte hende når kæresten går rundt og laver ting herhjemme, for hun følger ham så opmærksomt og HELE tiden. Nogle gange sidder hun bare og kigger på ham, med utilsløret beundring – og hun er ALTID klar til lige at lege lidt med gardinsnoren………..

Jeg vil ikke love at der bliver lavet så meget “nyt” mad de nærmeste dage. Jeg synes ikke lige at kræfterne er til det, så det bliver vist mest til gentagelser. I morgen – og forhåbentlig tirsdag – skal vi have kylling i stegepose med en eller anden form for tilbehør. Onsdag skal vi have tacos.
Torsdag MEGET tidligt om morgenen, tager vi jo til Berlin, men jeg lover lige at komme med et indlæg inden vi tager afsted………..

Print Friendly
Tilbage

12 kommentarer


 1. Sep 27, 2009
  7:37 pm

  Piskeriset

  Som du dog forkæler dine gæster – det ser alt sammen meget smukt og lækkert ud 🙂

  Og så må I have en rigtig skøn tur til Berlin! Jeg krydser fingre for, at vejret arter sig, og I får mange spændende oplevelser 🙂


 2. Sep 27, 2009
  8:19 pm

  Malou Klidmoster

  Kære Birthe

  Det havde bestemt været værd at hoppe i en taxa efter 🙂

  Sikke en masse guf! Jeg ELSKER rilette au foie Gras – bare tanken giver mig mundvand (og jeg er ellers propmæt).

  Mørbradpakkerne er skønne. Mon ikke pakkerne også kan blive et hit med kylling eller fisk? Chocolate Lava Cakes er også på listen over yndlingsguf her 🙂

  Jeg kan godt forstå at det er en stor forandring af rummet at der kommer lameller op. Men der kommer vel stadig en masse lækkert lys ind af de øverste vinduer ikke? Uh, hvo er hun sød 'farmands lille hjælper' 🙂

  Knus
  Malou


 3. Sep 27, 2009
  9:30 pm

  Eva og Alex

  Lækker lækker gæstemiddag! Bliver helt sulten…

  Hvis ikke jeg får skrevet inden da – rigtig god tur til Berlin. Nyd det!

  Mange hilsner
  Eva


 4. Sep 27, 2009
  10:01 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeriset!

  Jeg har jo set hvordan du også kræser for dine gæster – men tak 😉

  Jeg håber bare, at vi slipper for regnvejr, det er næsten det værste….

  mange hilsner
  BIrthe


 5. Sep 27, 2009
  10:03 pm

  Newyorkerbyheart

  Kære Malou!

  Du ville have været velkommen 😀

  Det rilette au foie gras er SÅ lækkert og jeg lover dig at jeg køber så mange dåser af det, at du får lov til at smage det engang (har du forresten fået min mail?)

  Der skal også lameller for de øverste vinduer, men det er jo ikke sådan at de skal være trukket for hele tiden, de skal bare være "vippet" lidt, så de tager lidt af de nysgerrige blikke, lyset er stadig væk det samme………eller mere eller mindre det samme.
  Hun er i sandhed "farmand's lille hjælper" og hans største beundrer 😉

  Knus
  Birthe


 6. Sep 27, 2009
  10:04 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Eva!

  Mange tak 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 7. Sep 27, 2009
  11:07 pm

  foodfanatic

  Kære Birthe,
  Hvor ser det bare helt vildt lækkert ud. Dine gæster er meget, meget heldige at have dig som ven.
  Mange hilsner Nadia/foodfanatic


 8. Sep 27, 2009
  11:27 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Nadia!

  Tak for dine pæne ord 🙂

  mange hilsner
  Birthe


 9. Sep 28, 2009
  12:03 am

  Malou Klidmoster

  Hej igen.

  Ja, tak for mailen – jeg er bare SÅ langsom til at få svaret. Jeg skal lige ha' snakket med Vita, så skal jeg nok melde tilbage.

  Knus


 10. Sep 28, 2009
  11:06 am

  Newyorkerbyheart

  Kære Malou!

  Helt ok, ingen grund til panik, der er jo stadig længe til 🙂

  Knus
  Birthe


 11. Sep 28, 2009
  10:11 pm

  mona

  Hej Birthe,
  Nøjjj, hvor ser den mørbradret dog lækker ud! Den er straks blevet printet.
  Vi havde også gæster i lørdags – vi fik hamburgerryg, og så skulle vi have Gunvor-kage til kaffen. Med mit specielle "bagetalent" gik det galt: bunden var rå og marengstoppen næsten sort?? Hmm, jeg tog marengstoppen af (og smed den ud!) og gav bunden lidt mere i ovnen. Så flødeskum blandet med creme fraiche på og pyntet med vindruer og blåbær. Det smagte ganske fortrinligt.

  Rigtig god tur til Berlin – håber I kommer til at opleve en masse.

  Hilsen
  Mona i Ishøj


 12. Sep 28, 2009
  10:22 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Mona!

  Tak, det smagte også dejligt 🙂
  Var kagen virkelig helt rå? den kan nemlig godt se sådan ud, uden at være det. Når først den er kølet af, bliver den nærmest sådan lidt mazarin-agtig…..
  Hm, jeg kan ikke helt gennemskue hvad der er gået galt – men godt at det smagte godt alligevel 🙂

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!