Newyorkerbyheart

Grove mini-pølsehorn………..

Dejen til pølsehornene……..

Rulles til en cirkel, skæres i “lagkage-stykker” og så på med pølsen………..

Så skal de pensles med æg………..

Såden ser en enkelt ud……….
I dag har jeg bagt pølsehorn og det tror jeg faktisk aldrig før at jeg har gjort. Men når jeg har kigget rundt omkring på nettet, så er de populære og jeg synes at de lød lækre. Jeg brugte en pakke cocktailpølser (husk nu det skal være dem fra pakke, jeg bruger ALDRIG dem fra dåse og har aldrig gjort det, puha! *S*)………..
Der er ingen billeder af det færdige resultat, for de forsvandt hurtigere end jeg kunne nå at afkøle dem *S*
De smager (jeg skulle nok skrive: smagte!) SKØNT! Bløde, luftige og meget lækre. De er også nemme at lave og næste gang – for der bliver helt sikkert en næste gang (og det i NÆRMESTE fremtid) – tror jeg at jeg laver en kæmpe portion og så satser jeg på at få frosset nogen i en fart, så de ikke bliver spist……….
Målene jeg kommer med er ret meget på slump, for jeg tog bare sådan lidt af hvert. I kan selvfølgelig bruge andre melsorter, prøv Jer frem, det er det man lærer af *S*. Jeg ved ikke hvor mange jeg fik, men jeg brugte hele pakken af cocktailpølser, så må I selv gå i gang med at tælle………
I kan selvfølgelig også bruge større pølser, f. eks. brunchpølser eller “almindelige” store pølser (evt. halveret), I bestemmer selv……….

Grove mini-pølsehorn:

25 g gær
2½ dl vand eller mælkeprodukt (jeg brugte ca. 1½ dl creme fraiche 18% og 1 dl skummetmælk)
2 spsk. flydende olie-margarine (jeg bruger Becel)
1 tsk. sukker
1 tsk. groft salt
ca. 50 g rugmel
ca. 50 g sigtemel
ca. 50 g fuldkornsdurummel (fra Il Fornaio)
ca. 250 g hvedemel
æg til pensling
Desuden:
1 pakke cocktailpølser
ketchup
en god sennep
Kom vand/mælkeprodukt i en gryde sammen med olie-margarine. Varm det op til det er håndvarmt (37 grader). Smuldr gæren i en skål og hæld den lunkne væske over, opløs gæren. Rør sukker, salt, sigtemel, rugmel og fuldkornsdurummel i. Tilsæt hvedemelet lidt efter lidt, når det er så fast at det kan æltes, hældes det ud på et meldrysset køkkenbord og æltes (det er ikke sikkert at al hvedemelet skal bruges – eller måske skal der bruges lidt mere). Ælt til der haves en glat og smidig dej, som ikke må være alt for fast, så lad være med at tilsætte mere mel end højest nødvendigt!
Kom dejen tilbage i skålen, dæk den til og stil den et lunt sted. Lad dejen hæve i 1-1½ time.
Ælt dejen igen og del den så i 4 stykker. Rul hvert stykke ud til en cirkel, ca. 3-4 mm. tykt, som skæres i “lagkage”-stykkerne så de passer til den valgte pølse. Kom ganske lidt ketchup og sennep på ved det bredeste stykke og læg pølsen ovenpå (ketchup og sennep kan også udelades hvis det ønskes).
Rul så dejen om pølsen fra den bredeste ende, stil pølsehornet på sammenføjningen på en bageplade beklædt med bagepapir. Lad dem hæve i endnu 15-30 minutter, inden de pensles med let sammenpisket æg og sættes i en forvarmet ovn ved 200 grader (jeg bager ALDRIG ved varmluft) i ca. 15 minutter – de skal være gyldne. Lad dem køle af på en bagerist og nyd dem lune.

Jeg er ret sikker på at de vil være et hit i madpakker, på picnic, udflugter osv. – eller bare som snacks. De er virkelig skønne og så bliver de jo bare en anelse sundere ved at bruge grove meltyper i dejen………..

En ting er helt sikkert, jeg skal have lavet en stor portion og lagt i fryseren *S*
Print Friendly
Tilbage

20 kommentarer


 1. Sep 9, 2009
  7:21 am

  Piskeriset

  Jeg elsker pølsehorn – og det er en god idé at bruge noget grovere mel i end bare hvedemel, så det bliver lidt sundere.

  Jeg ved ikke, hvad man bruger cocktailpølser på dåse til, men ja – de er forfærdelige! 😀


 2. Sep 9, 2009
  9:54 am

  Jimmy

  Jeg plejer at komme 200 g fintrevet gulerødder i. Det smager super og ungerne elsker dem.


 3. Sep 9, 2009
  11:07 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeriset!

  Ja, pølsehorn er faktisk en god ting, jeg skal ihvert fald have bagt nogle flere 🙂

  Der er faktisk nogen der kan finde på at bruge dem, har jeg set rundt omkring på nettet, til min store skræk. Jeg troede også at det var totalt yt…..

  Mange hilsner
  Birthe


 4. Sep 9, 2009
  11:08 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Jimmy!

  Sikke da en god ide, tak for tippet, det må jeg prøve 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 5. Sep 9, 2009
  11:21 am

  Gitte

  Hej Birthe!

  På arlas hjemmeside er en rigtig god opskrift på fuldkornspølsehorn,som er virkelig gode. Den kan jeg kun anbefale på det varmeste.

  Tak for en god blog med god inspiration.

  Vh Gitte


 6. Sep 9, 2009
  11:25 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Gitte!

  Jeg holder mig til denne, som jeg selv har færdig udviklet…….

  /Newyorkerbyheart


 7. Sep 9, 2009
  12:31 pm

  Gitte

  Så er du også helt sikre på, at de bliver som I bedts kan lide dem 🙂


 8. Sep 9, 2009
  12:33 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej igen Gitte!

  Nemlig 🙂

  /Newyorkerbyheart


 9. Sep 16, 2009
  5:56 pm

  Marie

  Hej, vi elsker også pølsehorn især ungerne, og hvis de er grove så bliver moderen også lidt gladere, så tak for inspirationen. Når jeg laver pølsehorn og det skal gå hurtigt (skal lige siges jeg ikke putter ketchup og sennep i) så deler jeg dejen i det antal pølsestykker jeg har og putter dejen uden om pølsen nærmest som aflange pølse boller, er ikke så god til at ruller dej ud så det bliver pænt og de smager altså lige godt af den grund.
  Hilsen Marie


 10. Sep 16, 2009
  7:54 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Marie!

  Velkommen herinde og ja, jeg har rigtig fået øjnene op for pølsehorn 🙂 Førhen har jeg faktisk syntes at det var lidt ulækkert, men med en grov dej om, gør det dem jo lidt sundere…….

  I dag, da jeg stod og lavede mange pølsebrød, tænkte jeg også på at det måtte være nemmere at skære en stribe dej og så vikle den om pølsen i stedet for, så tak for tippet 🙂

  mange hilsner
  Birthe


 11. Nov 21, 2009
  2:45 pm

  Annika

  Tak for ideen..
  Lavede i morges lige en dobbeltportion, og 1*opskriften passer lige med 1 gang pølser af dem vi bruger, så dejligt let.

  Her fik jeg hjælp af min 3 årige nevø, og det var jo ren hygge kl. tidlig morgen efter morgenmaden.


 12. Nov 21, 2009
  8:55 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Annika!

  Velkommen herinde, jeg tror ikke jeg har set dig før og tak fordi du giver dig til kende 🙂
  Sikke en beskæftigelse tidligt om morgenen, men det sikkert været hyggeligt…..

  Mange hilsner
  Birthe


 13. Jan 17, 2010
  9:50 pm

  Camilla

  dem må jeg vist lige få afprøvet 😉 hvor mange pølsehorn bliver der ca. til? 🙂


 14. Jan 17, 2010
  10:03 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Camilla!

  Som der står ved jeg ikke hvor mange jeg fik, men jeg brugte en pakke cocktailpølser, så du må selv tælle…..

  /Newyorkerbyheart


 15. May 27, 2010
  1:40 pm

  Christa

  Jamen så har jeg været i Irma og købe det hele og vil straks gå i gang med en dobbeltportion med kalkun/kyllingepøler – det er lige før tænderne løber i vand.


 16. May 27, 2010
  3:41 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Christa!

  Rigtig god fornøjelse med det, jeg håber, at du vil synes god om dem 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 17. May 27, 2010
  7:26 pm

  Christa

  Tak for det Birthe, de er blevet rigtig gode og luftige – mums


 18. May 31, 2010
  1:01 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Christa!

  Dejligt at høre at de blev gode 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 19. Jul 30, 2012
  2:37 pm

  Steffie

  Et gammelt indslag.. Men men men kan varmt anbefale at der efter pensling med æg, drysses med citronpeber:).


  • Jul 30, 2012
   9:27 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Steffie!

   Det gør ingenting, alle tips modtages gerne 🙂 Der lyder virkelig lækkert, det må jeg huske. Har faktisk lige tænkt på at det er for længe siden jeg har lavet pølsebrød………

   Mange hilsner
   Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!