Newyorkerbyheart

Hjemmebagte rugkiks……….

03 september , 2009 - af Newyorkerbyheart - Kategori: Kager/Brød/Småkager - Tags:

Melblandingen til rugkiks med kommen……….

Melblandingen til de almindelige rugkiks………

Dejen rulles tyndt ud………..

De almindelige rugkiks drysses med Maldon salt og sesamfrø………

Rugkiks med kommen…………

Så skulle der være nok til ostene i morgen………..
I dag har jeg bagt rugkiks, fordi vi skal have en gæst til spisning i morgen, hvor vi skal have nogle forskellige oste……..
Disse rugkiks er SÅ nemme at bage og de smager SUPER godt. Der er smør i, så de er ikke helt fedtfattige, men til gengæld er der INGEN sukker i og tit synes jeg faktisk at kiks indeholder for meget sukker………
Jeg lavede dobbelt portion. Den ene portion bagte jeg med kommen i dejen, den anden uden kommen, men dryssede så kiksene med Maldon salt og sesamfrø inden de blev bagt. Hvor mange der blev ved jeg ikke helt, jeg nægter at stå og tæller når jeg bager og det er jo også forskellig alt efter den størrelse de bliver lavet i. Men jeg fik næsten 4 hele bageplader fulde. Hvis I vil have ligeså mange som mig, skal i fordoble nedenstående opskrift……..

Hjemmelavede rugkiks:

100 g rugmel
100 g sigtemel
1 tsk. bagepulver
½ tsk. salt
evt. 1½ tsk. kommen (udelades hvis de skal drysses med salt eller andre ting)
100 g smør, smeltet
1 dl koldt mælk
Smelt smørret og hæld den kolde mælk i. De 2 slags mel, salt, bagepulver og evt. kommen blandes sammen. Når smør-/mælkeblandingen er næsten helt koldt, blandes den i melblandingen. Rør dejen sammen med en el-mikser og ælt den derefter på bordet med lidt mel. Er dejen meget fugtig, kan der tilsættes lidt mere mel. Del dejen i 2. Rul dejstykkerne meget tyndt ud, på et meldrysset bord. Hvis dejen er meget blød, kan den ligges i køleskab i et par timer, så bliver den nemmere at arbejde med. Skær den udrullede dej i den størrelse kiks som der ønskes, brug en kniv, en kagesporer eller en pizzaskærer. Prik dejen godt med en gaffel. Læg kiksene på en bageplade beklædt med bagepapir. Dem der ikke kommes kommes i, kan drysses med forskellige ting, jeg brugte Maldon salt og sesamfrø – men andre ting kan jo vælges. Bag kiksene ved 200 grader i ca. 5-7 minutter. Lad dem køle lidt af på pladen, inden de sættes over på en bagerist, hvor de afkøles HELT. Når de er helt kolde, kan de opbevares i en tætsluttende kagedåse.
Print Friendly
Tilbage

6 kommentarer


 1. Sep 3, 2009
  6:25 pm

  heidi

  De ser bare gode ud – har også mange gange tænkt på at jeg selv skulle prøve at lave nogen, og har gemt flere opskrifter, men det er aldrig blevet til noget endnu.
  Men måske når der bliver bedre tid i efteråret 🙂
  Må man spørge hvor du har fundet opskriften?


 2. Sep 3, 2009
  9:16 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej!

  ja, det må du vel, selvom jeg ikke helt forstår hvad du skal bruge det til. Det er en jeg har haft liggende i gemmerne i en del år, men som jeg først har afprøvet nu…..

  /Newyorkerbyheart


 3. Sep 3, 2009
  9:30 pm

  heidi

  Jeg skal ikke decideret bruge det til noget, det var sådan set bare for at høre om det måske var fra en hjemmeside med bageopskrifter, så man evt. selv kunne blive inspireret af nogle andre ting!


 4. Sep 3, 2009
  9:32 pm

  Piskeriset

  De ser gode ud! Godt de også er fine uden kommen, for det er en af de få ting, jeg ikke er gode venner med 😉


 5. Sep 3, 2009
  9:38 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeriset!

  Dem med kommen smager MEGET mild af kommen, men hvis du ikke kan lide det, så er det jo nok ikke sagen 🙂
  Jeg tror at de kan laves i endelige varianter – såmænd også helt uden noget i. De smager SKØNT…

  Mange hilsner
  Birthe


 6. Sep 5, 2009
  8:39 am

  Mette Olsen

  Fantastisk… Glæder mig vildt til at prøve dem… Nu har jeg undværet et køkken i 1 måned pga. flytning… Så disse bliver de første jeg skal have i min ovn i morgen :-).
  Endnu engang tak for dine ideer og alt den tid du lægger i det 🙂

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!