Newyorkerbyheart

Kylling med bacon og basilikumcreme (Spis Bedre nr. 9/09)……….

Kyllingefilet krydres, der vikles bacon om og så steges de på panden………..

Ingredienserne til basilikumcremen………….

Den færdige basilikumcreme………….

De færdigstegte kyllingestykker………

Beklager det dårlige og overbelyste billed! – men det er altså aftenens tallerken……….
I dag har vi fået en virkelig lækker ret fra Spis Bedre nr. 9/09. Den er indsendt som månedens opskrift og jeg må sige, at den virkelig er velsmagende og meget let at lave. Det kunne fint være gæstemad, måske med en lækker salat til istedt for de bønner som jeg lige kunne svinge mig op til at lave til i aften *S*.
Jeg lavede INGEN ændringer, andet end jeg rettede mængden til 2 personer (faktisk 3), fordi så er der en rest til frokost………

Kylling med bacon og basilikumcreme (Spis Bedre nr. 9/09), 2-3 pers.:

3 kyllingebrystfileter, halveret på den korte led
1 pakke bacon i skiver
groft salt, friskkværnet peber
Basilikumcreme:
200 g flødeost naturel, light
½ dl creme fraiche (jeg brugte 18%)
blade fra 1 potte basilikum
1/4 dl purløg, hakket
1 fed hvidløg, knust
salt, friskkværnet peber
Ovnbagte kartofler:
kartofler i passende mængde, skåret i både
olivenolie
groft salt
Dup kartoffelbådene tørre, kom dem en frostpose sammen med ganske lidt olivenolie og ryst så posen godt, til olien ligger sig om alle kartoflerne. Hæld dem ud på en bageplade beklædt med bagepapir, så de ligger i et lag. Drys med groft salt. Sæt i en 225 grader varm ovn (varmluft) og lad dem stå i ca. 20-30 minutter, til de er gyldne og sprøde. Vend rundt i dem en gang.
Afpuds kyllingebrystfileterne og halver dem på den korte led. Krydr kyllingestykkerne på BEGGE sider med groft salt og friskkværnet peber. Vikl et stykke bacon om hvert stykke kylling. Varm en slip-let pande op og kom ganske lidt olivenolie på. Steg kyllingestykkerne i ca. 7-8 minutter på hver side, eller til de er netop gennemstegte.
Kom alle ingredienserne til basilikumcremen i en foodprocessor og kør til det er en glat creme. Lad det stå på køl, til det skal bruges. Server de færdigstegte kyllingestykker med de ovnstegte kartofler, basilikumcreme og en form for salat eller grønsager.

Jeg har godt kunnet mærke i dag, at jeg spillede tennis i går. Lad mig sige det sådan, at jeg ikke har været i tvivl om at jeg er i live i dag *S*. Mine ben – og lægmuskler – har været SÅ ømme, så det var på vaklende og stive ben, at jeg krabbede ud på toilettet i morgen. Prinsessen stirrede på mig med et undrende udtryk i hendes lille smukke ansigt og det har nok også set ret komisk ud. Jeg må vist have glemt at strække ud………..

Som nogen af Jer måske har set på min status på Facebook, så skal vi have en gæst til spisning i morgen. Det er kærestens tidligere arbejdskollega, som vi jo ser med jævne mellemrum og så plejer jeg altid at kræse lidt. Han er nemlig single og har været det i mange år (ikke at der er noget galt i det, altså!), men han får ikke lavet så meget mad, så når han kommer skal vi have noget godt *S*
I morgen kommer menu’en til at stå på:
Forret: Indbagte tigerrejer med hvidløg og dip (en gammel opskrift fra Femina)
Hovedret: Culottesteg, smør-/timianstegte små kartofler, råmarinerede squash med parmesan og pinjekerner, hjemmelavet bearnaisesauce og hvidløgsflutes med krydderurter.
Dessert: 5 forskellige oste, købt i vores lokale delikatesse forretning, dertil valnødder i sirup og hjemmebagte rugkiks.
Middagen sluttes af med en kop kaffe og en nøddetærte, som skal bages i morgen. Hvis der er nogen er er mere sultne efter det, kan de få nogle chips *S*
Som I kan se, får jeg lidt småtravlt i morgen. Der skulle også gerne gøres bare lidt rent, men faktisk har jeg droppet min ambition om at vaske gulv i morgen. Der bliver bare støvsuget rigtig godt og så må gulvvaskningen vente til en anden dag, jeg tror jeg får rigeligt at se til. Jeg har en anelse om, at vores gæst måske heller ikke vil ligge så meget mærke til om gulvet et vasket eller ej *S*.
En af de gode ting ved efteråret er jo også, at der ikke er så længe lyst og så ses skidtet jo ikke så meget. Stearinlys er en god belysning når skidt – og rynker – skal skjules *S*-…………..

Bøger:

Jeg er jo startet på “Kinesisk kabale” af Colin Harrison og den tegner ret godt. Han har såden en lidt speciel skrivestil, som jeg lige skal ind i igen, men jeg kan godt lide hans bøger – nogen mere end andre. De bedste – efter min mening – har været: “Manhattan Nocturne” og “Efterspil“. Han er jo new yorker og der er den der new yorker-stemning i alle hans bøger. Hans beskrivelser af byen er virkelig noget der tiltaler mig, ret meget som at se en Woody Allen film………
Print Friendly
Tilbage

8 kommentarer


 1. Sep 3, 2009
  10:30 pm

  Nille

  Kære Birthe,

  Det lyder som en perfekt middag i morgen aften… jeg smutter lige forbi 😉

  Gode oste og et godt glas rødvin er noget af det bedste i verden!

  Men din kylling i aften ser nu også lækker ud – den creme tror jeg skal prøves i morgen… som tilbehør til noget andet; det går sikkert også fint!

  Kærlig hilsen
  Pernille


 2. Sep 3, 2009
  10:42 pm

  Newyorkerbyheart

  Kære Pernille!

  Du skal være så VELKOMMEN! Der er flere er har meldt deres ankomst, så vi bliver mange efterhånden 😉

  Jeg er sikker på at den basilikumcreme kan bruges til utallige forskellige ting, der er jo kun fantasien der sætter grænsen og jeg var VILD med den…

  Kærlig hilsen
  Birthe


 3. Sep 4, 2009
  7:04 am

  Vita

  Kære Birthe

  Du er bare sød, sådan at kræse lidt ekstra om ham. Det synes han sikkert ikke er dårligt.

  Lyder som om du er i godt humør. 🙂
  Håber i får en rigtig dejlig weekend.

  Knus Vita


 4. Sep 4, 2009
  10:42 am

  Newyorkerbyheart

  Kære Vita!

  Jeg håber at han kan lide det 😉
  Jeg er jo som regel i godt humør – I må også have en skøn weekend…..

  Knus
  Birthe


 5. Sep 4, 2009
  6:00 pm

  Inge - Viva Italia

  Den creme lyder vildt lækker…. hjemme hos os får vi tit kyllingebryster flækkes på langs – derefter laver jeg en lille lomme, som jeg fylder med soltørrede tomater, hvidløg, basilikum og lidt olivenolie kørt i blenderen til en pasta. Jeg vikler også bacon omkring inden de får en tur på grillen – det er mums…


 6. Sep 5, 2009
  4:33 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Inge!

  Jeg var vild med den creme, virkelig lækker og med masser af smag og mange anvendelses-muligheder 🙂

  Lyder som en lækker måde at få kylling på, tak for inspirationen…..

  Mange hilsner
  Birthe


 7. Sep 5, 2009
  5:24 pm

  Inge - Viva Italia

  Har lige lavet cremen, og jeg tror da snart den ryger på bordet sammen med grissini og et lille glas rødvin:-)


 8. Sep 6, 2009
  8:40 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej igen Inge!

  Det lyder som en god måde at spise den på 🙂

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!