Newyorkerbyheart

Kylling med stegt polenta og lun tomatsalat (Magasinet Mad! nr. 5/09)…………..

Polenta sættes til afkøling……….

Marinaden til kyllingen………..

Rødløg sauteres i lidt olie………

Halverede cherrytomater kommes ved…………

Hældes i et fad og vendes med blandede salatblade………..

Tallerknen fra i går aftes………..
I går aftes fik vi en absolut SKØN ret fra Magasinet Mad! nr. 5/09 (det seneste nummer), virkelig lækker, smagfuld, skøn at se på og mættende – hvad mere kan der forlanges af ens aftensmad?!?
I originalopskriften bruges der kalkunschnitzler, men da jeg har et noget anstrengt forhold til kalkun (med mindre det er til Thanksgiving *S*), så valgte jeg at bruge kyllingefileter i stedet for.
Jeg halverede også portionen af polenta og det passede faktisk fint til os. Da jeg havde noget frisk parmesan jeg skulle have brugt, rev jeg det og kom det i polentaen, med den tanke at de IKKE kunne skade *S*.
Det gjorde det bestemt heller ikke, meget LÆKKERT, men det behøves altså ikke………..
Den lune tomatsalat er rigtig lækker, husk som med alt andet (OGSÅ salat) at krydre med salt og friskkværnet peber. Det med at marinere kødet EFTER det er stegt er en virkelig god måde til at få en MASSE smag og samtidig undgå at skulle tænke på at kødet skal marinere i lang tid inden tilberedning. Perfekt for travle familier eller hvis man bare vil have lidt mere smag til stegt kød……………
Jeg skriver opskriften som jeg lavede den.

Kylling med stegt polenta og lun tomatsalat (Magasinet Mad! nr. 5/09), 2 pers.:

2 kyllingebrystfileter
lidt olivenolie til stegning
salt, friskkværnet peber
Marinade:
1 spsk. olivenolie
1 fed hvidløg, presset
½ tsk. karry
salt, friskkværnet peber
Polenta:
2½ dl hønsebouilllon
75 g minutpolenta ( jeg bruge sådan nogle økologiske majsgryn)
salt, friskkværnet peber
lidt frisk, revet parmesanost
lidt olie til stegning
Lun tomatsalat:
250 g modne, aromatiske cherrytomater
1 rødløg, grofthakket
lidt olivenolie til stegning
Maldon salt, friskkværnet peber
75 g spæde, blandede salatblade
Polenta:
Bring bouillong i kog i en gryde. Hæld polenta i under omrøring og pisk kraftigt i ca. et minuts tid ved jævn varme, til den får en fastere konsistens. Krydr med salt og friskkværnet peber. Tag gryden af varmen. Hæld polentaen i en lille, smurt fad og jævn det ud til et lag på ca. 2 cm. Lad det køle af og sætte sig.
Marinade:
Bland alle ingredienserne sammen og hæld det i en dyb tallerken. Stil til side.
Steg kyllingebrystfileterne på en pande i lidt olie og krydr ganske let med salt og friskkværnet peber. Steg ved høj varme i ca. 5-6 minutter på hver side. Vend kødet godt rundt i marinaden, så det ligger sig om kødet, dæk det til med stanniol og lad det stå mens salaten tilberedes.
Lun tomatsalat:
Varm en pande godt op og kom lidt olie på. Kom løg på og skru ned for varmen. Lad løget stege i et par minutter, under omrøring. Det skal ikke tage for meget farve. Skru op for varmen igen og tilsæt tomaterne, lad dem stege med til de bliver lidt bløde i det. Krydr med salt og friskkværnet peber. Hæld tomat-/løgblandingen over på et halvdybt fad. Skyl og slyng salaten, nip evt. grove stilke af. Kom salatbladene i fadet til tomat og løg, bland det hele sammen og smag til.
Skær polentaen i tykke stave og steg dem i lidt olivenolie på en (grill)pande, til det tager farve. Krydr med lidt salt og friskkværnet peber. Server polentastavene med kyllingefileterne og den lune tomatsalat.

Grunden til at jeg skriver at man skal huske at krydre sin salat – og i det hele taget smage al sin mad til – er at nogen faktisk glemmer det. Det er altså ret ærgeligt at maden, når man nu har stået og lavet den, ikke bliver smagt ordentlig til *S*.
Da vi holdt sommerfest her i kvarteret, var der rigtig mange lækre ting på det fælles buffetbord – meget af det ville dog have smagt endnu bedre, hvis det var blevet smagt til. Jeg synes det er rigtig synd, for det er altså prikken over i’et…………

I går fik jeg lavet 1 times pilates og det gjorde mig godt, selvom det holdt hårdt med at overtale mig selv til at gøre det *S*. Det er utroligt at jeg har så svært ved at tage mig sammen, når jeg ved hvor godt jeg får det bagefter. Det er som om der falder ro over krop og sjæl, en hel særlig velvære indfinder sig og jeg får mere energi…………

I går aftes havde vi et kort besøg af kærestens mor, som lige har været 10 dage i Toscana, så det er et stykke tid siden vi sidst har set hende. På fredag, skal vi i anledning af hendes fødselsdag, ud og spise på Skibelund Krat. Jeg tror ikke jeg har været der i næsten 3 år, så det bliver spændende at se hvad de kan byde på.
I aften, eller rettere i nat, skal jeg se Wozzi (aka. Caroline Wozniacki) spille KVARTFINALE mod Melanie Oudin – USA’s nye 17-årige tennis darling! Jeg er ret sikker på at Wozzi vil få kamp til stregen og at hun skal spille noget af sit bedste tennis for at komme videre til semifinalen, men hun er trods alt højere seedet, så hun burde kunne vinde – jeg krydser ihvert fald ALT hvad jeg har og skal helt sikkert se kampen LIVE i nat kl. 01.00…………
Print Friendly
Tilbage

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!