Newyorkerbyheart

Kyllingetærte med markchampignon, bacon og sprødt kartoffellåg…………..

Løg, hvidløg og bacon svitses………

Kylling og champignon kommes ved………..

Den grove tærtebund forbages………..

Kyllingeblandingen blandes med creme fraiche 18%

Fyldes kommes i den forbagte tærtebund………..

Tynde skiver af kartoffel kommes ovenpå……….

Vores tilbehør: pastasalat………….

Den færdige tærte…………

Aftenens tallerken………
I aften har vi fået en super LÆKKER tærte med kylling, markchampignon, bacon og et sprødt låg af tynde kartoffelskiver – dertil en pastasalat og dressing = PERFEKT aftensmad *S*.
Tærten havde en SKØN smag og bunden var meget sprød, måske for sprød til nogens smag, men den var i det mindste ikke “smattet” som jeg synes at tærtebunde godt kan have en tendens til at blive!
Måske bunden kan blive lidt blødere i det hvis der æltes lidt smør i, det ved jeg ikke. Måske jeg skulle eksperimentere med det, for jeg kunne rigtig godt lide smagen af bunden………
Fyldet var lækkert og havde en rigtig god smag, jeg synes heller ikke at den virkede helt så fed, som hvis det er lavet med æg og ost. Creme fraichen gav den en dejlig frisk smag.

Kyllingetærte med markchampignon, bacon og sprødt kartoffellåg, 4 pers.:

Grov tærtebund:
1 dl havregryn
50 g rugmel
150 g hvedemel
1 dl mælk
½ dl smagsneutral olie som f. eks. rapsolie eller solsikkekerneolie
lidt salt
Fyld:
2 kyllingebrystfileter, skåret i små stykker
250 g markchampignon i skiver
1 stort rødløg, hakket
4 fed hvidløg, knust og finthakket
nåle af 3 stilke rosmarin, finthakket (brug mindre hvis du ikke elsker rosmarin så meget som jeg gør *S*)
1 pakke bacontern
ca. 1 tsk. tørret salvie
lidt edelsüss paprika
salt, friskkværnet peber
2½ dl creme fraiche 18%
4-5 kartofler (alt efter størrelse) skåret i tynde skiver
lidt olivenolie
Tærtebund:
Bland de forskellige slags mel og salt i en skål. Tilsæt de våde ingredienser og saml dejen. Tryk den ud i en smurt tærteform (min dej var MEGET sej, så det tog lidt tid), brug fingrene, det er lettere end at rulle den ud. Prik den godt med en gaffel og bag den ved 200 grader (jeg brugte ikke varmluft) i 15 minutter, midt i ovnen. Tag den ud.
Fyld:
Varm en pande op og steg bacontern, til de begynder at blive gyldne. Tilsæt løg og hvidløg, lad dem sautere med så de bliver bløde i det, men pas på at de ikke tager for meget farve så rør rundt i det! Krydr med salt og friskkværnet peber. Kom kylling ved og lad det stege med, til det er næsten mørt. Kom markchampignon ved og lad dem svitse med, til al den væde de afgiver er kogt ind igen. Krydr med rosmarin, salvie, paprika, salt og friskkværnet peber – lad det steg et par minutter under omrøring. Tilsæt creme fraiche og lad det koge igennem et par minutter, så lidt af væden forsvinder. Smag til. Kom fyldet i den forbagte tærtebund. Læg de tyndtskivede kartofler over, taglagt, krydr med salt og friskkværnet peber. Dryp med ganske lidt olivenolie og sæt i en 200 grader varm ovn i 30-40 minutter, til kartoflerne er gyldne og sprøde. Jeg brugte varmluft i de sidste ca. 10 minutter. Server med en form for grønsager eller salat.

Vores salat bestod af noget friskkogt, kold pasta, squash, gulerod, soltørrede tranebær, lidt honingmelon, halverede cherrytomater, emmentalerost i små tern, en rest grillede artiskokker fra glas, lidt ristede pinjekerner og ca. ½ bakke grofthakket, frisk baby spinat.

Hvidløgsdressing med mynte og basilikum:
2½ dl creme fraiche 18%
1 fed hvidløg, presset
salt, friskkværnet peber
friske basilikumblade, hakket
friske mynteblade, hakket
Det hele blandes sammen.

Ikke en særlig produktiv dag fra min side, faktisk har jeg ikke rigtig fået udrettet noget *S*
Jeg har dog noteret steder i min lille røde notesbog, til brug når vi er i Berlin. Jeg har siddet og fundet spændende spisesteder frem og adresser på ting vi gerne vil se – så må vi se hvor meget vi når! Sidste år havde jeg også fundet en masse spændende spisesteder, men da det kom til stykket var vi så trætte om aftenen at vi ikke orkede at lede efter de steder jeg havde skrevet ned, vi tog det første det bedste – og så hjem i seng *S*.
Vi skal igen rejse med SkanRejser og igen har vi valgt en 4 dages tur, fra torsdag til søndag. Vi tager afsted på torsdag og er altså hjemme igen søndag aften.
Vores lister over hvad vi gerne vil se er lang, meget lang, vi når med garanti ikke det hele – men så er der jo bare til en tur mere *S*.
Lidt af det vi gerne vil nå er:

– det gamle STASI hovedkvarter
Sachsenhausen (tidligere koncentrationslejr)
– Museum’et under Denk Mal
Neues Museum, hvis det har åbnet
– Gensyn med “Alte Museum” og deres ægyptiske udstilling
– Museum’et om Muren og Checkpoint Charlie
Potzdamer Platz (der nåede vi slet ikke ud sidste gang)
KaDeWe – jeg MÅ ind og se deres madafdeling på 6. sal!
Som I kan se, kommer vi ikke til at kede os *S*.
Der skulle jo også gerne være tid til bare at gå rundt og indsnuse stemningen i byen, sætte os ned og få en kop kaffe og bare se på mennesker. Om ikke andet, så må vi bare tage afsted igen næste år…………

Faktisk har jeg været lidt trist i dag eller nærmere ked af det! En som står mit hjerte nært får brug for al sin “strength and spirit” i den næste stykke tid. Jeg ville sådan ønske jeg kunne gøre noget, istedet for bare at sidder her og føle mig nyttesløs!
Du ved selv hvem du er og du ved at jeg her for dig.
Du ved at du kan ringe 24/7, at du er i mine tanker dagligt og at jeg tager dig med i min aftenbøn. Du ved at du bare skal sige til, så kommer jeg ASAP! Jeg vil gøre ALT hvad der står i min magt for at lindre denne tid for dig, jeg ville bare ønske at jeg var tættere på (ren geografisk) – men i tankerne er jeg der hele tiden – jeg er din “mind-stalker” *S*

Bøger:

Som I måske har læst, er jeg blevet færdig med “Dewey – Bibliotekskatten der ændrede verden” af Vicki Myron, Bazar Forlag. Jeg er nu gået i gang med “Vinderen står alene” af Paulo Coelho (Bazar Forlag) og den tegner godt.
Jeg har aldrig tidligere læst noget af ham, men han har skrevet “Alkymisten“, som nogen af Jer måske kender? Jeg har faktisk aldrig fået læst den – eller købt den – selvom den længe har stået på min liste, måske jeg skulle få det gjort nu *S*
Ihvert fald har jeg hørt så meget godt om “Alkymisten” at der ikke er nogen undskyldninger for ikke at læse den………..

Jeg er også kommet til at købe endnu et par kogebøger – og guderne skal vide – at det jo ikke er fordi jeg mangler!! – Hvilket kæresten glædeligt påpeger hver gang den stakkels pakkepost kommer slæbende med bøger *S*.
Jeg har købt “AnneMad” af Anne Hjernøe, jeg må dog indrømme at jeg synes den er lidt skuffende, ved første indtryk.
Den anden bog jeg har købt er “Second Helpings from Union Square Cafe” – og GLÆDER jeg mig rigtig meget til! Jeg har ikke fået den endnu, men jeg overfalder den stakkels – allerede overbebyrdede – postmand hver dag, den må være lige på trapperne.
Jeg har den første kogebog de udgav og Union Square Cafe er en af mine yndlingssteder i New York og jeg tror at jeg har spist der hver gang jeg har været i byen. De laver noget sindsygt lækkert mad, gå bare ind på deres menukort og drøm Jer dertil……….

I morgen står den på rester, men lørdag vender jeg tilbage med en gæstemenu *S*

Print Friendly
Tilbage

18 kommentarer


 1. Sep 25, 2009
  7:24 am

  Anonymous

  Den lyder rigtig spændende den tærte. Jeg har det ligesom dig, og bryder mig heller ikke om en smattet bund. Så det kunne da være at man skulle kaste sig ud i at prøve din opskrift. 🙂

  Et lille tip til tærtedej: Nogle gange kan det være en hjælp at rulle dejen til en en pølse, som skæres i skiver. Skiverne fordele i tærtefadet og presses sammen.

  God tur til Berlin! 🙂

  Mange hilsner fra en flittig gæst på din side, Mie


 2. Sep 25, 2009
  7:31 am

  Piskeriset

  Supersmart tærte – det er jo en alt-i-en 🙂
  Den er hermed noteret!

  God idé med listen over spisesteder i Berlin – det tror jeg også, jeg snart går i gang med. Vi har gjort det samme, de andre gange vi har rejst, og selvom vi ikke følger det slavisk, så er det godt med en backup-plan, når vi ikke lige kan se et spændende spisested i nærheden af det sted, vi er på den pågældende rejse.


 3. Sep 25, 2009
  9:41 am

  Charlotte den 2.

  Hej Birthe.
  Hvor var det smukt formuleret. Det var tydeligt at føle, helt ud i fingepidserne, at det var en der stod dig nær – det kom helt inde fra hjertet.
  Mange hilsner
  Charlotte den 2.


 4. Sep 25, 2009
  10:24 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Mie!
  Velkommen herinde, jeg tror ikke at jeg har set dig herinde før, dejligt at du giver dig til kende 🙂
  Den her er ihvert fald på ingen måde smattet, nærmest "lidt" hård ;-D

  Tak for tippet, det har jeg aldrig hørt før……

  Mange hilsner
  Birthe


 5. Sep 25, 2009
  10:27 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeriset!

  Dem smagte virkelig godt og så synes jeg at det er en dejlig afveksling med et kartoffellåg istedet for det sædvanlige 🙂

  Sidste år fik vi slet ikke prøvet nogen af dem jeg havde noteret ned, vi var så trætte så det blev det første det bedste vi faldt over på vores vej hjem til hotellet! Men jeg synes at det er sjovt at sidde og finde frem, selvom min kæreste griner ad mig 😉

  Mange hilsner
  Birthe


 6. Sep 25, 2009
  10:27 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Charlotte den 2.!

  Tak for dine fine ord Charlotte 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 7. Sep 25, 2009
  11:30 am

  Cathrine

  GLÆD dig til KaDeWe's madafdeling, det er helt vildt. Så mange indtryk på en gang 🙂 Og når nu du skal i Fjernsynstårnet, så snyd ikke dig selv for deres kager, de er bare for lækre!
  God tur


 8. Sep 25, 2009
  11:59 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Cathrine!

  Ja, vi nåede ikke KaDeWe sidste gang, nu må vi se om vi når det denne gang 🙂
  Jeg har kigget på deres kager og de lyder gode….

  Mange hilsner
  Birthe


 9. Sep 25, 2009
  1:41 pm

  Jane

  har også været i kadewe… var SÅÅÅÅ lækkert… fik den lækreste svampe suppe. og kæmpe chokolade kage. så glæd dig og rigtig god tur.

  knus fra Jane 🙂


 10. Sep 25, 2009
  6:22 pm

  Manja

  Den tærte ser godt nok bare rigtigt lækker ud!

  Må jeg derudover anbefale en stor mængde kleenex til Sachsenhausen-besøget? Jeg bliver i hvert fald grebet om hjertet og der falder altid en stor mængde tårer, når jeg er den slags steder. Det er en kæmpe oplevelse, men det er også en meget særlig oplevelse.
  Jeg håber I samlet set får en rigtigt dejlig tur til Berlin. Det er en sjov, smuk og underfundig by!


 11. Sep 25, 2009
  8:00 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Manja!

  Den tærte er bare SUVERÆN og det er helt sikker ikke sidste gang jeg laver den! Kæresten har allerede bestilt den igen 🙂 – og den smagte også godt i dag, hvor den blev opvarmet i ovnen…..

  Ja, Sachsenhausen er jo ikke noget jeg ser frem til på den måde, men jeg synes at det er så vigtig! Både at vise jøderne respekt og mest at alt ALDRIG at glemme!

  Mange hilsner
  Birthe


 12. Sep 25, 2009
  8:01 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Jane!

  Jeg håber vi når det i år, men nu må vi se. Der er så mange andre ting vi også gerne vil – KaDeWe er mest mig – så måske det bliver nedprioriteret 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 13. Sep 26, 2009
  10:55 am

  Karen

  Berlin!Du skriver, at I igen skal rejse med SkanRejser – betyder det, at det er et rejsebureau du vil anbefale? Jeg har lige tjekket deres side og må sige, at jeg aldrig har set så billige rejser til Berlin.

  Min anbefaling til restaurantbesøg er http://www.muntagnola.de – der har jeg haft en fantastisk autentisk italiensk spiseoplevelse sidste år og kan anbefale det på det varmeste.


 14. Sep 26, 2009
  1:04 pm

  Anneke

  Hej.. Taerten skal vist pröves..
  Er det naeste weekend I skal afsted ? Hvis ja, saa husk at lördag den 03.10.09 er en "Feiertag". Tysklands genforening bliver fejret der.. = Stor fest i Berlin.
  Jeg ved ikke hvordan det ser ud med aabne butikker i Berlin, men her laenger syd paa i Tyskland er alle butikker lukket.


 15. Sep 26, 2009
  4:00 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Karen!

  Ja, de er fine at rejse med. Bussen er ikke den nyeste og mest luksuriøse bus, men det er ok. Fra os tager det ca. 6 timer, så det er til at holde ud og de stopper jo mange gange undervejs 🙂 Hotellet vi boede på sidste gang (tæt ved Alexanderplatz) var også ganske udemærket, vi var der jo ikke meget, men god morgenmad. Jeg ved ikke om vi skal bo på samme hotel i år.
  De er ihvert fald billige og til prisen er de fine nok 🙂

  Tak for anbefaling af restaurant, den vil jeg kigge nærmere på….

  Mange hilsner
  Birthe


 16. Sep 26, 2009
  4:00 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Anneke!

  ja, jeg har fundet ud af at der er Feiertag, men det skal nok blive en oplevelse at få det med også 🙂 Vi har ikke planlagt at vi skal shoppe, så det er fint med os at butikkerne er lukkede……

  mange hilsner
  Birthe


 17. Sep 29, 2009
  7:41 pm

  Inge - Viva Italia

  Super lækker tærte – men det der med at varme den dagen efter i ovnen – det kan jeg ikke snakke med om… Der var intet tilbage – efter en teenage-dreng fik frie tøjler… Vi har lavet et indlæg på vores blog med link til dig – håber at det er ok…


 18. Sep 29, 2009
  8:52 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Inge!

  Dejligt at det smagte Jer – og Jeres søn – vi syntes begge helt vildt godt om den og den kommer helt sikkert på menu'en igen 🙂

  Tusinde tak for den flotte omtale, hvor er det sødt af Jer…..

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!