Newyorkerbyheart

Laksepakker med spinat, hvidløg og tomater……….

Laksefileten gemmes under frisk spinat, tomater, hvidløg og hakkede oliven……….

Den kolde sauce………..

Aftenens tallerken………
I aften har vi fået en virkelig SKØN laksepakke, som samtidig er meget smuk at se på – og som smagte VIDUNDERLIGT! Som tilbehør lavede jeg nogle ovnbagte kartofler og en kold sauce med sød chilisauce som, det hele blev rigtig lækkert og skønt at skue………..

Laksepakker med spinat, hvidløg og tomater, 2 pers.:

2 laksefileter, uden skind og ben
2 store håndfulde frisk babyspinat, godt skyllet og slynget tør
1 fed hvidløg, knust og finthakket
50 g gode oliven, udstenet og hakket (jeg brugte Kalamata)
150 g modne cherrytomater, halverede
Maldon salt, friskkværnet peber
saft af 1/4 citron
olivenolie
Tag to store stykker stanniol og læg dem dobbelt (hver for sig). Smør dem med lidt olivenolie, krydr med ganske lidt salt og friskkværnet peber. Læg laksefileterne ovenpå (på hvert sit stykke stanniol), dryp med lidt citronsaft og krydr med lidt salt og friskkværnet peber. Fordel nu friske spinatblade, halverede tomater, finthakket hvidløgs og hakkede oliven ovenpå. Krydr igen med lidt salt og friskkværnet peber og dryp med lidt olivenolie. Pak nu stanniol god sammen om fisk og grønsager, så det er helt tæt. Prik et par huller foroven med en kødnål eller tandstikker, så dampen kan slippe ud. Læg pakkerne i en lille ovnfast fad og sæt i en 220 grader varm ovn i ca. 17-20 minutter.

Kold sauce med sød chilisauce:

2½ dl creme fraiche (jeg brugte 18%, men der kan sagtens bruges 9% eller fromage frais)
ca. ½ dl sød chilisauce
1 håndfuld frisk basilikumblade, hakket
1 stort fed hvidløg, presset
salt, friskkværnet peber
Det hele røres sammen.

Sikke et fantastisk vejr der er i disse dage, der er ikke noget som SMUKKE septemberdage! Blå himmel, solskin, kolde nætter og klar luft – jeg er VILD med det og kunne godt have det sådan året rundt. Sådan noget vejr er lige mig, ikke noget med høj luftfugtighed eller tropenætter, men bare klart vejr *S* I dag cyklede jeg mig en tur, istedet for at træne foran dvd’en.
Det er faktisk lang tid siden jeg har cyklet, fordi mine hænder altid kommer til at sove. Men i dag, var vejret så umodståelig, så cyklen blev hevet frem! Jeg skulle ned og hente nogle gulerødder, for i morgen står den på gulerodssuppe (selvom det ikke helt er suppevejr) og det er jo svært at lave uden gulerødder. Jeg formåede endda at cykle op ad den lille bakke – med FULD kurv – UDEN at stå af og trække, slet ikke så tosset *S*

I morgen aften skal vi ind og se “Pigen der legede med ilden” og jeg glæder mig. Jeg har med vilje ikke læst så meget om filmen, fordi jeg bare vil nyde filmen uden at være forhåndsindtaget på nogen måde. “Pigen der legede med ilden” er min yndlingsbog af Stig Larssons triologi, så jeg er spændt på hvordan filmen er……….

Bøger:

Jeg er startet på “Dewey – bibliotekskatten der ændrede verden” af Vicki Myron, Forlaget Bazar. I kan se omslaget ude under “Lige nu læser jeg……..” og for alle Jer der – som jeg – ELSKER katte, så er det en bog i MÅ læse!
Jeg er kun lige startet – det kommer en fuld beskrivelse senere – men det starter godt og bare ved at kigge på omslaget så er jeg SOLGT!
Den handler om byen Spencer, Iowa i “the Heartland”, USA. En kold januar morgen i 1988 finder de en lille forkommen killing i bibliotekets indleveringsboks og bogen følger byen, mennskene og ikke mindst katten, som kommer til at hedde DEWEY READMORE BOOKS.
I kan læse mere om den her. Bogen udkommer 16. september 2009 på Bazar Forlag og som skrevet, kommer der meget mere senere………..
Print Friendly
Tilbage

10 kommentarer


 1. Sep 17, 2009
  10:52 pm

  Piskeriset

  Så er der i hvert fald ikke nogen undskyldning for ikke at spise fisk til hverdag, når det kan gøres så hurtigt og enkelt 🙂

  Jeg lurede også lidt på laksestykker i dag, men endte med at gøre noget helt andet. Laks smager ellers ret godt, og i lige øjeblikket går jeg blot og lurer på en lejlighed til at afprøve en lakseopskrift, jeg har forelsket mig i 🙂

  Det lyder spændende med kattebogen!


 2. Sep 17, 2009
  11:07 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeriset!

  Det så nu også godt ud det du fik 🙂
  Men du har ret, dette er nemt og hurtigt – og så smagte det helt vildt godt…..

  Jeg er spændt på hvad der er for en opskrift med laks du skal lave, jeg følger spændt med 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 3. Sep 18, 2009
  9:00 am

  Anonymous

  det ser virkelig lækkert ud, det må jeg prøve.
  Åh hvor var han en dejlig missekat. kom faktisk til og tude fordi han ligner en dejlig main coon kat jeg selv måtte aflive i juni(min lille baby). Main coon er så dejlige katte selvom de skal redes og sviner meget med deres hår. Katte er og bliver bare de mest fantastiske væsner.


 4. Sep 18, 2009
  9:27 am

  Jimmy

  Hej Birthe!

  Mums, det ser lækkert ud! Jeg har lige et spørgsmål, da du jo ved så meget. :o)

  Hvad svarer ¼ saft fra en citron ca. til i tsk/spsk? Det er jo tit man har behov for saft, men jeg har næsten aldrig citroner i huset.

  Ligeledes, ved du om man kan få citronskal i "løs vægt" (måske pulver eller knust)?

  Jeg har ikke kunne finde noget i nogle butikker. På nettet har jeg set, at det ser ud til at Dr. Oetker en gang har haft noget citronskal i brev, men jeg tror ikke det laves mere.

  Ja, jeg ved jo godt at friske citroner er det bedste, men når det lige skal gå stærkt ville andet måske være okay.

  God weekend!


 5. Sep 18, 2009
  10:58 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Anonym!

  Det smagte virkelig pragtfuldt, kan kun anbefales 🙂

  Dewey er en smuk kat og jeg smiler bare jeg kigger på omslaget – det er umuligt at lade være! Jeg føler med dig, at være nødt til at aflive en kat må være forfærdelig….

  Mange hilsner og god weekend
  Birthe


 6. Sep 18, 2009
  11:01 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Jimmy!

  Jeg ved ikke mere end der kan slås op på nettet! Jeg er langt fra alt vidende, bare et almindeligt mennske 🙂
  Jeg forslår at du selv prøver at måle, jeg har desværre ikke tid til det…..
  Derudover går jeg overhovedet ikke ind for hverken det syntetiske citronsaft eller -skal, så det vil jeg ikke udtale mig om. Friske citroner er nemme altid at have i køleskabet, derudover er det selvfølgelig op til dig selv hvad du vælger 🙂

  /Newyorkerbyheart


 7. Sep 18, 2009
  7:28 pm

  Rikke

  Jeg prøvede denne opskrift her til aften og den er rigtig lækker! Kan helt bestemt anbefales. Jeg brugte almindelige tomater, som jeg skar i 1/8 både og almindelig frisk spinat.


 8. Sep 18, 2009
  9:33 pm

  mona

  Hej Birthe,
  Jeg har ikke hørt om Dewey før, men prøvede at slå op på Amazon. Der kan man læse nogle af de første sider, og der sad jeg med tårer i øjnene. Jeg må have fat i den bog! Tak for tippet og god weekend.

  Mona i Ishøj


 9. Sep 19, 2009
  11:51 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Rikke!

  Dejligt at du kunne lide den, vi var også ret vilde med den 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 10. Sep 19, 2009
  11:51 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Mona!

  Du må læse den, den er virkelig god, sød og sjov! Jeg glæder mig hver aften til at slutte min dag af i selskab med Dewey 🙂

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!