Newyorkerbyheart

Makronsnitter (fra bogen “Familiemad” af Helle Brønnum Carlsen), Forlaget Lindhardt & Ringhof…………

09 september , 2009 - af Newyorkerbyheart - Kategori: Kager/Brød/Småkager - Tags:

Bogen “Familiemad” af Helle Brønnum Carlsen, Forlaget Lindhardt & Ringhof……….

Bunden rullet ud og stilles på køl………..

Hindbærmarmelade kommes på………..

Marcipanmassen der skal ovenpå………

……….og spredt ud over kagen………..

Færdigbagt og til afkøling……….

Udskåret og klar til at blive spist…………

Sådan ser et enkelt stykke ud………..

I går bagte jeg også makronsnitter fra bogen “Familiemad” af Helle Brønnum Carlsen, Forlaget Lindhardt & Ringhof, men de blev nu ikke særlig gode. Normalt mener jeg, at så længe der er marcipan i, så kan det ikke gå galt – men i dette tilfælde må jeg tage det i mig……….

Altså, det er ikke sådan at de smager grimt, men jeg er bare skuffede over dem – måske fordi jeg havde forventet mig så meget *S*

Det jeg synes er galt med dem er bunden, som nærmest er som pap – og som jeg synes var umådelig SVÆR at lave!
Det burde ikke være svær, for der er ikke mange ingredienser, men jeg kunne ikke rigtig få det til at fungere.

Først prøvede jeg at lave dejen til bunden i hånden, men det kan jeg kun FRARÅDE! Det blev så hårdt og umuligt at have med at gøre, at jeg måtte smide det ud……………..sammnen med de 200 g smør der skulle rulles ind i det!

Jeg startede forfra og brugte denne gang min foodprocessor (som bogens forfatter også siger at man skal *S*) og da blev vejen meget mere MEDGØRLIG. Problemet var at rulle smørret ind i dejen. Normalt synes jeg ikke at det er svært, men det synes jeg altså at det var i går og det blev ikke noget kønt syn!

I opskriften står der, at der kun skal rulles 3 gange, men hvis jeg skulle have stoppet efter 3 gange, ville smørret hverken have været helt eller halvt rullet ind i dejen…….

Anyway, hvis nogen giver sig i lag med denne opskrift, hører jeg gerne hvad jeg evt. har gjort galt – og jeg vil da heller ikke afvise at jeg prøve igen *S*

I opskriften står der, at der både kan bruges hjemmelavet æblemos eller hindbærmarmelade. Jeg var så heldig at have noget LÆKKERT hjemmelavet hindbærmarmelade, som min søde veninde Anette har lavet til mig. Bagefter syntes jeg dog at det var lidt en skam, at jeg havde brugt hendes LÆKRE marmelade på kager, som ikke blev særlig gode……….

Makronsnitter (fra bogen “Familiemad” af Helle Brønnum Carlsen), Forlaget Lindhardt & Ringhof, ca. 16 stk.:

Bund:

200 g hvedemel

1 tsk. salt

½-2 dl KOLDT vand (jeg skulle dog nærmere bruge 1½ dl)

200 g usaltet, ISKOLDT smør

Makronmasse:

400 g marcipan, revet

100 g flormelis

3 æggehvider

evt. mandelflager til drys (det udelod jeg)

Fyld:
hjemmelavet æblemos eller hindbærmarmelade
Kom mel og salt i en foodprocessor og blend det med vand, til det bliver en samlet dej. Rul den ud og kom skiver af KOLDT smør på halvdelen af dejen. Fold den anden halvdel ind over og rul ud igen. Gentag dette 3 gange, men HURTIGT så smørret ikke smelter! Rul til sidst dejen tyndt ud, i en aflang firkant. Læg den på bageplade beklædt med bagepapir og sæt den på køl i køleskab.
Pisk æggehviderne stive og dernæst seje med flormelis. Kom den revne marcipan i og pisk til massen er jævn (jeg brugte en el-mikser). Tag dejen ud af køleskabet og spred æblemos eller hindbærmarmelade ud over bunden. Fordel derefter makronmassen ovenpå og bag i en forvarmet ovn ved 190 grader (jeg bager ALDRIG ved varmluft) i ca. ½ time, til overfladen er lysebrun. Tag den ud og lad den køle lidt af, inden den skæres i snitter.

Print Friendly
Tilbage

8 kommentarer


 1. Sep 9, 2009
  3:04 pm

  MissMuffin

  Øv, nu blev jeg ellers lige så glad!
  Mine søde papfar har fødselsdag imorgen og det eneste kage han kan li er makronssnitter, så ville jeg ha bagt dem til ham…


 2. Sep 9, 2009
  3:22 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej MissMuffin!

  Altså, den øverste del er sådan set god nok, det er mere bunden jeg ikke bryder mig om. Hvis ud kan finde en anden bund – eller det kan jo være mine smagsløg der er forkerte 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 3. Sep 9, 2009
  3:41 pm

  Malou Klidmoster

  Kære Birthe

  Da jeg var i lære, bagte vi altid makronsnitter med en mørdejsbund. Har du ikke en opskrift du kan bruge 😉

  Men fyldet ser lækkert ud 🙂

  Knus
  Malou


 4. Sep 9, 2009
  8:52 pm

  Newyorkerbyheart

  Kære Malou!

  Den tanke stejfede mig faktisk i går, da jeg stod og bandede over den dej til bunden, måske jeg skulle lave et nyt forsøg 🙂

  Fyldet fejler bestemt ikke noget, marcipan er jo ALTID godt og den hindbærmarmelade som Anette har lavet er SÅ lækker…..

  Knus
  Birthe


 5. Sep 9, 2009
  11:12 pm

  Piskeriset

  Ærgerligt at den ikke levede op til forventningerne. Det lyder da ellers til, at du gjorde dit for, at den skulle blive vellykket 🙂


 6. Sep 9, 2009
  11:17 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeriset!

  Ja, ærgeligt, men sådan er det jo nogle gange 🙂

  Jeg tror måske at jeg kan overbevise mig selv om at prøve igen engang – med mørdej som bund…..

  Mange hilsner
  Birthe


 7. Sep 11, 2009
  10:51 am

  Anonymous

  Hej Birthe. Da det jo er en forenklet form for butterdej, den "ægte" skal jo udrulles rigtig mange gange med smør, ja så er den dej ret vanskelig at have med at gøre – har selv prøvet. Jeg har forsøgt med tyndt udrullet butterdej, købt i frossen tilstand. Snitterne blev Meget lækre (din opskrift). Den første portion jeg bagte efter din opskrift var også hårde, men trods alt var duften i hele køkken/stue vidunderlig S*, det er det gode ved bagning, selv om brødet bliver mislykket, så dufter det næsten altid godt. Prøv næste gang med udrullet butterdej. Men rådet med mørdej vil jeg prøve næste gang.
  Mange hilsner
  Charlotte den 2.


 8. Sep 11, 2009
  11:23 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Charlotte den 2.!

  Ja, den bund der er i opskriften er "so not worth the effort". Total spild af arbejde og så endte jeg med en bund der ligner – og smager – som pap 🙂
  Jeg vil prøve enten butterdej eller mørdej næste gang, for du har ret i at det øverste er jo ganske SKØNT og duften der breder sig i huset er heldigvis den samme…..

  God weekend.

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!