Newyorkerbyheart

Mexicanske farsbrød (fra bogen “Familiemad” af Helle Brønnum Carlsen), Forlaget Lindhardt & Ringhof, dertil stegte rødbeder (BoligLiv nr. 9/09)…….

Bogen “Familiemad” af Helle Brønnum Carlsen, Forlaget Lindhardt & Ringhof……….

Farsbrødet er klar til at komme i ovnen……..

Færdigbagt og klar til servering………

Æbler og fennikel…….

Rødløg, rosmarin og rødbeder………….

Rødbeder steges……….

Fennikel, æble og rødløg tilsættes……..

Drysses med finthakket rosmarin………..

Aftenens tallerken……………
I aften har vi fået et mexicanske farsbrød fra bogen “Familiemad” af Helle Brønnum Carlsen, Forlaget Lindhardt & Ringhof, det smagte super dejligt, virkelig lækker smag.
Der er bladselleri og den smag kan jeg godt lide. Jeg tilsatte lidt mere hvidløg og så brugte jeg min Mama’s stødte chipotle istedet for cayennepeber. Jeg vil mene, at der også kan bruges stødt chilipulver istedet for eller endda tørrede chiliflager. Jeg kunne også godt finde på at bruge en stærk, røget paprika…….
Som tilbehør fik vi stegte rødbeder med fennikel og rødløg, fra BoligLiv nr. 9/09.
Jeg synes at det smagte helt vildt GODT, men kæresten var absolut IKKE imponeret og valgte at spise farsbrødet med rugbrød til istedet for *S*.
Farsbrødet kunne han dog rigtig godt lide…….
Hvad det var han ikke kunne lide ved jeg ikke helt, for han fik kun en rødbede ind i munden, for at spytte den ud igen *S*
Anyway, jeg synes at det var et skønt form for tilbehør, måske kunne jeg tænke mig at peppe det lidt op med hvidløg – som jeg jo er stor fan af………
Jeg tænkte også over der kunne bruges balsamico, men jeg er ikke helt sikker på hvordan balsamico og fennikel vil gå sammen?!?!

Mexicansk farsbrød (fra bogen “Familiemad” af Helle Brønnum Carlsen”, Forlaget Lindhardt & Ringhof), 4 pers.:

500 g hakket oksekød
1 løg, hakket
2 fed hvidløg, knust og finthakket (jeg brugte 4 fed)
½ tsk. stødt cayennepeber (jeg brugte stødt chipotle)
1 rød peberfrugt i små tern
2 stilke bladselleri i små tern
100 g revet cheddar- eller mozzarellaost
2 æg
groft salt, friskkværnet peber
Rør hakket kød, løg, hvidløg, cayenne, peberfrugt, æg, bladselleri, salt, friskkværnet peber og HALVDELEN af den revne ost sammen. Hæld den sammenrørte fars i et smurt ovnfast fad og form det til et “brød”. Sæt i en forvarmet ovn ved 180 grader i 50 minutter. Skru op til 210, drys RESTEN af osten over og bag i endnu 10 minutter, til osten er gylden og smeltet.

Stegte rødbeder (BoligLiv nr. 9/09), 4 pers.:

8 små nye rødbeder eller 2 store, skrællet og skåret i mundrette stykker
1 fennikel i tynde skiver
2 røde æbler, uden kerner i smalle både
2 rødløg, i smalle både
nåle af 3 kviste rosmarin
Maldon salt, friskkværnet peber
olivenolie til stegning
Skær alle grønsagerne ud, så de er klar til brug. Varm en pande op og hæld lidt olivenolie på, lad det blive godt varmt, men IKKE så det ryger! Kom rødbeder på, krydr med salt og friskkværnet peber og lad dem stege i ca. 5 minutter. Rør i dem af og til. Kom så æbler, fennikel og rødløg ved og steg i endnu 5 minutters tid, til rødbederne er møre, men stadig har BID. Kom finthakket rosmarin ved, smag til og vend godt rundt. Server straks.

I dag har jeg været på tennisbanen i ca. 1½ times tid sammen med kæresten, dejligt at få sig rørt lidt! Jeg vil tro at jeg spillede i ca. 1 times tid og det gik bedre i dag – også med at trække vejret. Måske fordi jeg tog et pust af min astma-inhalator inden vi tog derop, det er som om det gør det nemmere for mig at trække vejret, når jeg anstrenger mig meget. Vejret har jo været skønt, lunt men alligevel ikke varmere end det har været til at holde til. Efterår er altså en SKØN årstid *S*

Aftensmaden blev selvfølgelig sen, idet vi først skulle hjem og i bad, men det er ok for jeg skal være længe oppe i aften. Caroline Wozniacki skal jo spille KVARTFINALE i US Open mod Melanie Oudin kl. ca. 01.00 i nat. Det bliver spændende og jeg krydser selvfølgelig fingre for Wozzi!
Men jeg kan godt forstå at USA er helt oppe at køre over deres nye tennisstjerne, hun er altså kun 17 år og så har hun slået mange af de store navne i dette års US Open – det er SÅ flot! Min bror er jo også stor tennis-fan, så vi sidder på hver sin side af Atlanterhavet og hepper på hver sin favorit – mens vi mopper hinanden på Facebook *S*

Bøger:

Jeg er stadig ved “Kinesisk kabale” af Colin Harrison, men jeg må ærlig tilstå at jeg ikke rigtig har fået læst noget i de sidste mange dage – og det er IKKE fordi den er dårlig. Men hver aften har jeg ligget i sengen og set US Open, indtil jeg har været så træt at jeg er faldet i søvn, så bogen må vente til tennis er ovre her i weekenden…………

I morgen står den på rester og på fredag skal vi med kærestens mor ud og spise på Skibelund Krat, så jeg vender ikke tilbage før lørdag, hvor menu’en er asiatisk præget………..

Print Friendly
Tilbage

6 kommentarer


 1. Sep 9, 2009
  11:09 pm

  Piskeriset

  NØJ! Det er da kræs! Og det er alt alt for lang tid siden, jeg har fået farsbrød! 🙂

  Gemalen kan heller ikke lide rødbede, men da jeg sidste år begyndte at falde over mange spændende opskrifter med rødbeder i, så er jeg knapt så tilbageholdende nu med at bruge den ingrediens. Så må han jo bare tilbyde at lave maden noget oftere, hvis han er utilfreds med menuen 😉

  (jeg plejer dog at lave maden som flere retter, der kombineres, så han kan undgå dem, hvis det er – lidt flink er jeg trods alt ;-))


 2. Sep 9, 2009
  11:15 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeriset!

  Det farsbrød smagte super skønt og det synes jeg også at tilbehøret gjorde 🙂
  Jeg plejer også at lave så han kan undgå det som jeg tror/ved han ikke kan lide, men fordi vi havde spillet tennis i dag, måtte han "nøjes" 🙂
  Jeg ville have lavet kartofler til, men havde ikke nogen….
  Jeg vil helst ikke have at han tilbyder at lave mad, for så står den på "kødsauce" (som i TYK!!!!) gammeldags millionbøf i flere dage *LOL*

  Mange hilsner
  Birthe


 3. Sep 9, 2009
  11:19 pm

  Vibeke

  Balsamico går fint til fennikel, så det kan du roligt prøve.
  Iøvrigt ser det hele lækkert ud.
  Knus
  vibeke


 4. Sep 10, 2009
  11:55 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Vibeke!

  Godt så, det må jeg prøve en anden gang – tak 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 5. Sep 10, 2009
  2:49 pm

  Nille

  Kære Birthe,

  Den stakkels mand, som du propper alle de grøntsager i!!!! Lol!

  Jeg synes nu, at det lyder lækkert – jeg ville snarere have spist grøntsagerne og ikke kødet 😉
  Jeg elsker rødbeder – og fennikel! Desværre er rødbeder ikke særlig brugt hernede – så de sælges kun forkogte i vacuumpakning. Det er OK til at skære i tern til en salat, men jeg ville gerne have dem rå og selv ondulere dem!

  Flot gået med din tennis! Hende den andens aner jeg intet om 😉
  Har aldrig forstået reglerne i det spil!

  Kærlig hilsen
  Pernille


 6. Sep 10, 2009
  2:55 pm

  Newyorkerbyheart

  Kære Pernille!

  Ja, det er synd for ham, han har også frygtelig ondt af sig selv nogle gange 😉

  Rødbeder i vakuum, det lyder ikke rart, kan godt forstå at du hellere selv vil have fornøjelsen………selvom alting er lyserødt bagefter…

  Reglerne er nu forholdsvis simple, men hvis interessen ikke er der, så er det jo ofte derfor man ikke forstår 🙂 Jeg har altid været vild med tennis – og glad for at jeg nu selv kan spille en afart af det…..

  Kærlig hilsen
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!