Newyorkerbyheart

Pangasius med aubergineragout (Spis Bedre nr. 8/09)………

Rødløg sauteres……….

Aubergine svitses……….

Pangasius krydres og dryppes med limesaft (eller citron)………..

Rødløgene koges ind med balsamico og lidt sukker……….

Tomater og hvidløg tilsættes og det hele simrer………

Våd bagepapir ligges over fisken, inden den kommer i ovnen……….

Aftenens tallerken………

Knopper på sjalet til naboen……..

Sådan ser det færdige resultat ud………

Prinsessen ligger og vogter over hendes allerbedste legetøj……….
I dag har vi fået en lækker fiskeret fra Spis Bedre nr. 8/09: pangasius med aubergineragout.
Jeg blev dog nødt til at ændre lidt på opskriften, fordi jeg ikke kunne få nye løg – og så var jeg også lidt tvivlende om hvorvidt kæresten ville sætte pris på løg på den måde, som det var beskrevet i opskriften. Så vild er han heller ikke med løg *S*.
I stedet for lavede jeg en slags rødløg kompot og jeg synes faktisk at det smagte ret godt til.
Jeg brugte limesaft til at dryppe fisken med, i stedet for citronsaft, som der stod i opskriften.
Jeg tilpassede også opskriften til 2 personer i stedet for 4.
Jeg udelod desuden rucola – og havde ikke andet salat i huset – fordi kæresten aboslut HADER rucola.
Jeg skriver opskriften som jeg lavede den………..

Pangasius med aubergineragout (Spis Bedre nr. 8/09), 2 pers.:

1 aubergine i tern
ca. 4 spsk. olivenolie til stegning
6 modne, aromatiske cocktailtomater i tern
3 fed hvidløg, knust og finthakket
2 pangasiusfileter
salt, friskkværnet peber
saft af ½ lime
Rødløgskompot:
1 rødløg i tynde skiver
lidt balsamico, ca. 1/4 dl
lidt sukker
salt, friskkværnet peber
lidt olie til stegning
Desuden:
godt brød
Varm olivenolie godt op på en slip-let pande (men det må IKKE ryge) og kom så auberginetern på, lad det stege lidt. Kom så hvidløg og tomat ved, skru ned og lad det simre i 10 minutter. Krydr med salt og friskkværnet peber. Dup fisken tør. Smør et ovnfast fad (jeg brugte smør i dag), krydr fisken med salt, friskkværnet peber og dryp med limesaft. Lav en kugle af bagepapir og gør det vådt. Bred det ud og lig det over fisken, som sættes i en 200 grader forvarmet ovn i 10 minutter.
Rødløgskompot:
Varm lidt olie op i en gryde og kom løg i, skru ned og lad løgene sautere til de bliver bløde og begynder at karamellisere lidt, men de skal ikke tage alt for meget farve. Rør i det og krydr med salt og friskkværnet peber. Tilsæt balsamico og sukker, skru lidt op og lad det koge ind, til der næsten ikke er noget tilbage og det der er tilbage er som en tyk, tyk sirup. Smag den til. Tag af varmen. Fordel aubergineragout’en på 2 tallerkner, lig fisken ovenpå og top op med rødløgskompotten. Server straks med noget lækkert brød.

Kæresten tog til en lille tennisturnering i dag i den lokale tennisklub, så jeg kunne tulle rundt i mit eget tempo derhjemme.
Jeg havde lovet mig selv ikke at lave noget som helst, men jeg støvsugede altså lige og når jeg nu var igang, så kunne jeg ligeså godt vaske gulvet også – det var SÅ tiltrængt! Det var dejligt da det var overstået, men hold da op hvor jeg synes at det var HÅRDT i dag. Måske også fordi at da jeg stod og skulle til at hælde vandet ud, kom vores nabo med deres lille datter ind af terrassedøren og gik hele vejen ind gennem stuen med store (BESKIDTE!!) gummistøvler på, altså kunne jeg starte forfra. Behøver jeg at skrive at jeg var godt muggen og det var ikke bare søde og venlige ord jeg gik og mumlede til mig selv, mens gulvmoppen blev svunget *S* Nå, men det gode ved at vaske gulv er jo at ens agressioner kan komme ud og jeg kan bruge nogle kræfter på at skrubbe løs…………..

En af eller anden grund har vores lille prinsesse altid været vild med sådan noget skumgummi-agtig noget som kæresten siger hedder fugestoppere. Ihvert fald ELSKER hun det og har gjort det siden hun var helt lille, hvor hun stjal det fra kæresten, da han var igang med at lave køkken i det gamle hus vi boede i. Hun fik fat i sådan et stort stykke, som hun slæbte rundt i hele huset *S*.
Jeg ved ikke om det er fordi det er dejligt for hendes tænder at bide i, men det er sjovt at finde et stykke og så er det fyldt med en masse, bittesmå bidemærker! Det er længe siden hun har haft noget, men den anden dag huskede kæresten det og købte noget til hende – og ganske rigtig – hun blev SÅ glad. Straks kæresten hev nogle stykker af til hende, skyndte hun sig at ligge dem ud i hendes madskål, det har været fast kotyme for hende lige siden hun begyndte at lege med dem. Hvorfor hun gør det aner jeg ikke!?!?
Resten leger hun så og hun opfører sig faktisk som en lille killing igen. Hun springer badut og elsker at angribe dem, når de ligger og er uopmærksomme på gulvet *S*. Det store stykke som I kan se hun ligger ved, ynder hun at kigge henover, så hun ved hvor det er henne…………
Jeg er lige blevet færdig med et sjal til naboen. Hun ville gerne have et hæklet sjal og da Netto havde tilbud på mohair garn for et par uger siden, hæklede jeg et til hende. Det blev faktisk rigtig fint og har sådan et lidt specielt knop-mønster, som gør at det skiller sig lidt ud fra andre sjaler.
Det tog ingen tid at lave og mønsteret var let at følge. Mønsteret er fra et gammelt Hendes Verden. Hende der bestilte det, er hende der normalt passer vores kat når vi ikke er hjemme, så jeg hæklede gerne sådan et sjal til hende, for de vil nemlig aldrig have noget for at passe prinsessen.
Ellers gør jeg ikke så meget i bestillingsarbejde, mest klog af skade. Jeg er så naiv at tro, at folk gerne vil give lidt for det arbejde jeg ligger i det – også selv om jeg selv tilbyder at lave det.
For et stykke tid siden lavede jeg et ret stort stykke arbejde (faktisk rigtig stort stykke arbejde) – og jeg ved godt at jeg selv havde sagt at jeg godt kunne lave det, bare jeg fik garnet dækket – så havde jeg alligevel troet at hende jeg lavede det for, måske ville give en lille erkendtlighed!
Jeg ved at det ville jeg selv have gjort i den situation. Bare en blomst, en æske god chokolade, en flaske vin, lidt mad-lækkerier eller bare en lille ting for at sige tak for det store arbejde, som det trods alt var. Men det er nok bare mig der er naiv og godtroende – og måske også for venlig – men siden dengang har det været slut med at byde sig til *S* Anyway, så kan jeg lære det…………
Print Friendly
Tilbage

11 kommentarer


 1. Sep 7, 2009
  12:40 am

  Sunshine

  Hej Birte:-)

  Først og fremmest sikke en sød og dejlig cat du har. Hun minder lidt om min ene kat(Jeg har 2)Min kat Sweetie elsker også alt muligt sjovt legetøj, bla er hun helt pjattet med at kravle ind og ud af forskellige flytte boxe. Vi har købt hende et lille kattetelt og der nyder hun at sove nogle gange. De er nu skønne de katte:)

  Sikke et smukt sjal, synes du er så kreativ det er rigtigt flot. Jeg synes også det er på sin plads at give en lille ting som ta når nogen har lavet et sort stykke arbejde for mig.Selvom du selv tilbød det så tager det jo lang tid, og det er da bare høfligt og normalt(efter min mening) at give en blomst, chokolade eller noget andet som tak, så du er ikke alene med den holdning.

  Lækkert mad som sædvanligt:)

  Hilsen Sunshine.


 2. Sep 7, 2009
  7:26 am

  Piskeriset

  Spændende opskrift – jeg er begyndt at spise aubergine meget oftere, end jeg gjorde for blot et år siden, så det her er jo perfekt 🙂

  Men hvorfor gik naboen ind gennem jeres stue? Eller rettere – hvordan slap de af sted med det, for er det ikke jeres hus?


 3. Sep 7, 2009
  8:23 am

  Signe

  Hej
  Vi havde på et tidspunkt en hankat, der altid åd pelsen på de der skindmus – hvorefter han lagde plastikindmaden i sin madskål. Det er vist lidt det samme som jeres prinsesse, jeg tror bare det betyder at det er noget de er MEGET glade for.
  Lækker fisk endnu engang.


 4. Sep 7, 2009
  8:33 am

  Anonymous

  Jeg er enig i at man skal vise sin taknemmelighed når folk gider gøre noget for en.

  Men tilbyder man selv sin hjælp,er det lidt for grisk at regne med man får noget for det.
  De har jo ikke bedt dig om at gøre det 😉


 5. Sep 7, 2009
  8:49 am

  Vita

  hej Birthe

  hvor er det sjovt hun er vild med de der fugestoppere. Jeg tror det er sådan en slags gestus det der med madskålen. Ligesom når de kommer ind med mus og andet godt udefra og planter foran ens fødder. Så er det jo en gave de kommer med.

  Knus
  Wrappen


 6. Sep 7, 2009
  11:00 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Sunshine!

  Tak for dine søde ord 🙂
  Et kattetelt, det har jeg aldrig hørt om før, måske jeg skulle kigge nærmere på det……

  Mange hilsner
  Birthe


 7. Sep 7, 2009
  11:02 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeriset!

  Du må prøve dette, jeg synes at det var ret lækkert 🙂

  Vi har for det meste terrassedøren til at stå åben, især her om sommeren, så det er meget normalt de kommer den vej ind – jeg ville bare ønske at jeg kunne lære dem at tage fodtøjet af først 😉

  Mange hilsner
  Birthe


 8. Sep 7, 2009
  11:05 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Signe!

  Ja, det er sjove ting de finder på 🙂
  Vores prinsesse har også pelset utallige af de små mus og de ligger altid i eller omkring madskålen….

  Mange hilsner
  Birthe


 9. Sep 7, 2009
  11:06 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Vita!

  Ja, det ser altså ret morsomt ud når hun kommer slæbende med sådan en omgang fugestopper 🙂

  Knuse
  Birth


 10. Jan 31, 2010
  2:10 pm

  Randi

  Vi er vist flere som burde lære at sige nej, og stoppe med at være godtroende naive "fjolser". Jeg er også en af dem… :S


 11. Jan 31, 2010
  4:46 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Randi!

  Ja, det er utroligt at det kan være så svært at sige det lille ord……

  mvh
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!