Newyorkerbyheart

Pasta med pesto og halloumi (Spis Bedre nr. 8/09)……….

Tomaterne er klar til at blive langtidsstegt………..

……….og det færdige resultat………..

Pesto fra Løgismose (købt i Netto)……….

Den færdige pasta-ret………..

Aftenens tallerken………..
I dag har vi fået en lækker pastaret fra Spis Bedre nr. 8/09. I retten skal der halloumi ost (den cypriotiske ost, der ikke smelter) og det smagte SUPER godt.
Jeg havde overvejet at lavet hjemmelavet pesto, men Netto har pesto fra Løgismose i denne uge, så det benyttede jeg mig af – og den smagte dejligt. Til gengæld lavede jeg mine egne semi-dried tomater, fordi de kunne stå og passe sig selv i ovnen, mens jeg tog på tennisbanen med kæresten……….

Pasta med pesto og halloumi (Spis Bedre nr. 6/09), 4 pers.:

pasta i passende mængde (jeg brugte 2/3 fuldkornsspaghetti fra Barilla og 1/3 almindelig spaghetti fra Barilla)
1 bdt. asparges, det nederste seje knækket af
1 pakke halloumiost, skåret i ca. 1 cm. tykke skiver
3-4 spsk. grøn pesto
1 glas grønne oliven
1 dl semi-dried tomater (opskrift følger, eller køb dem færdige)
1 dl frisk basilikumblade (jeg hakkede dem)
salt, friskkværnet peber
Semi-dried tomater:
passende mængde cocktailtomater (der kan også bruges cherrytomater)
Maldon salt, friskkværnet peber
friske timianblade, hakket
hvidløgspulver
ganske lidt sukker
Semi-dried tomater:
Smør et ovnfast fad med olivenolie. Halver tomaterne og læg dem med skærefladen opad. Drys med salt, friskkværnet peber, hakket timian, hvidløgspulver og ganske lidt sukker. Dryp med lidt olivenolie og sæt i en 125 grader varm ovn i 1½-2 timer. Tjek hvornår de er nok og tag dem så ud.
Kom ganske lidt olivenolie på en pande og steg halloumi osten til den bliver gylden, skær den i mindre stykker og hold den varm. Kog pastaen al dente i rigeligt, godt saltet, vand. Hæld vandet fra. Knæk det nederste seje af de friske asparges og damp dem i letsaltet vand i 2 minutter (giv dem endelig ikke for meget, så bliver de MEGET kedelige!), skær dem i mindre stykker. Kom pesto i den varme, friskkogte pasta og vend det godt rundt, til pestoen er ligeligt fordelt i pastaen. Kom asparges, semi-dried tomater, basilikum og de stegte ostestykker i sammen med de grønen oliven. Vend det hele godt rundt, til det er blandet og server straks.

Det var meningen at vi bare skulle have ovenstående pastaret og hvidløgsflutes med krydderurter, men da vi alligevel var på tennisbanen, var der ikke langt til slagteren. Så vi blev enige om at købe nogle af deres LÆKRE, forstegte BBQ ben, som vi kunne få til.
Benene blev penslet med lidt Jim Beam BBQ sauce og så grillet ved lav varme (på gasgrillen), så bbq saucen ligesom får lov til at glasere benene. Ved at stege ved lav varme, “tørrer” saucen ligesom ind og derfor kan der bygges ovenpå og ovenpå, på den måde laves glaseringen (kan også gøres ved kylling!).
De ben fra vores lokale slagter er SÅ gode og MEGET kødfulde. Jeg har ikke fået BBQ ben nogen steder herhjemme, der er SÅ gode – hverken på restaurant eller købte……..

Som I kan læse har jeg i dag været med på tennisbanen, det er efterhånden ved at være et stykke tid siden og jeg har slet ikke spillet så meget tennis som jeg gjorde sidste år. Jeg har været så frygtelig træt i år og har bare ikke orket det, der har været så meget andet jeg også skulle nå.
Men i dag kom jeg med og jeg nød det i fulde drag. Det var dejligt, vejret var lige tilpas og det gik egentlig ok når jeg tager i betragtning at det er længe siden jeg har været med. Det eneste der ikke var så godt, var min kondition, jeg pustede og stønnede værre end et damplokomotiv *S*.
Kæresten øvede hans serv ind imellem, så jeg kunne få pusten igen, så vi var deroppe ialt i ca. 1½ time………

Bøger:

Jeg er blevet færdig med “Operation Firefight” af Chris Ryan, det var en ok bog. Det er jo ikke “dyb” læsning der skal tolkes og forståes, det er ren underholdning og afslapning.
Nu tror jeg at jeg går i gang med “Kinesisk kabale” af Colin Harrison. Det er længe siden jeg sidst har læst noget af ham og jeg glæder mig faktisk til, at stifte bekendtskab med ham igen……….
Print Friendly
Tilbage

6 kommentarer


 1. Sep 2, 2009
  10:36 pm

  Piskeriset

  Jeg elsker BBQ ben, men desværre synes gemalen, at det er noget værre griseri at spise (han spiser stort set alt med kniv og gaffel – også kyllingelår!), så vi får det meget sjældent.

  Nå, men eftersom det er mig, der oftest laver mad, så kan jeg jo bare bestemme, at vi snart skal have det igen! Tak for ideen 😉


 2. Sep 3, 2009
  3:23 am

  Voksenmis

  Kære Piskeris!

  Du må stampe i gulvet og kræve fingermad! Hvis han skal spise med kniv og gaffel, så steg en kotelet til ham og vælg spareribs og hotwings selv!

  Eller bruge det gamle scoretrick med at spise sensuel fingermad, hvor man så skal slikke hinandens fingre rene på en … øh, erotisk måde…
  Hvorfor lyder det meget bedre, når en sexolog siger det? Jeg fik det nærmest til at lyde perverst/ulækkert. Har egentligt ikke selv lyst til at slikke andres fedtede fingre :-/
  (Must be me getting older… eller no'ed)

  Og mums til fremgangsmåden med at grille barbecueben i laaaang tid ved lav varme. Det gør vi også – og det giver nemlig lige nøjagtigt plads til en masse gen-penslinger af the good sticky stuff 🙂

  Det ser ud til, at jeg fremover jævnligt kommer til Bække, så jeg må ha' navnet på den gode slagter i din by i nærheden – så skal de altså prøves, de gode ben 🙂

  Og hvem ved, om vi to ses en dag 🙂

  Ha' en go' dag, Birthe

  KH Lisa


 3. Sep 3, 2009
  11:07 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeriset!

  Min kæreste har faktisk haft det lidt på samme måde og ville heller aldrig bestille "fingermad" på en restaurant. Kun i vores eget hjem – og uden gæster – spiser han det……men han nyder det 🙂
  Disse ben er faktisk så møre at kødet falder af, så din gemal vil sagtens kunne spise dem med kniv og gaffel…..

  Jeg vil også sige, hvis du laver maden, så er det dig der bestemmer 😉

  Mange hilsner
  Birthe


 4. Sep 3, 2009
  11:09 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Lisa!

  Slagteren ligger i Askov og er den bedste i miles omkreds 🙂 Vi får vist også snart en nede i byen, så må vi se hvad han kan.
  Det er også hos slagteren jeg køber den skønne jordbærmarmelade fra Samsø, så hvis du kommer forbi der, så køb et glas af det. Jeg lover dig at du ikke fortryder, det smager virkelig af sol, sommer – og ikke mindst jordbær!

  Mange hilsner
  Birthe


 5. Sep 3, 2009
  12:59 pm

  Nille

  Kære Birthe,

  Lige siden du lavede halloumi sidst har jeg haft en ubændig lyst til det – og så kan jeg selvfølgelig ikke finde det i supermarkedet! Typisk!

  Så nu er jeg blevet nødt til at reservere en aften på en græsk tapas-restaurant… simpelthen 🙂

  Dejligt, at du kom afsted til tennis!

  Kærlig hilsen
  Pernille


 6. Sep 3, 2009
  2:00 pm

  Newyorkerbyheart

  Kære Pernille!

  Ja, sådan er det jo tit, men godt at du så kan spise på en græsk restaurant istedet for – glæder mig til at læse om det…….og se om du får halloumi 🙂

  Kærlig hilsen
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!