Newyorkerbyheart

Pasta med tigerrejer, feta og fire roasted tomatoes, dertil snitbønner………..

Snitbønner, I kan se hvor lange de er i forhold til tandstikken……….

Tigerrejer og hvidløg steges……….

Fire roasted tomatoes med chipotle hældes ved……….

De skårne snitbønner, inden de kommes i kogende vand………..

Frisk basilikum kommes i tomatsaucen……….

Friskkogt spaghetti vendes i og retten drysses med feta……..

Aftenens tallerken………..
I aften har vi fået spaghetti med tigerrejer, feta og fire roastes tomatoes, dertil snitbønner – det smagte SUPER godt!
Jeg har aldrig før fået snitbønner, men i dag da vi var ovre og handle faldt jeg pludselig over disse pudsige, lange og brede bønner. Dem måtte jeg prøve og jeg synes at de smager rigtig godt. Smagen er lidt anderledes end almindelige grønne bønner, lidt mere i retning af sukkerærter synes jeg………..
Snitbønner er lette at tilberede. De skal bare skulles og tørres, så skæres enderne af og de skæres i 1-1½ cm. lange stykker. Kommes i kogende, letsaltet vand og de koges i 2-3 minutter. Vandet hældes fra og så er de klar til servering.
Jeg brugte igen en dåse af de fire roasted tomatoes jeg har fået tilsendt fra min Mama. Denne gang var det nogen af dem med chipotle i, de er MEGET lækre. Men der kan sikkert også bruges almindelige hakkede tomater fra dåse, tilsat chili, chipotle eller måske lidt stærk, røget paprika.
Nu jeg er ved røget paprika, så har Netto det i denne uge på tilbud. Både i mild og hot form, jeg har sikret mig et par dåser *S*

Spaghetti med tigerrejer, feta og fire roasted tomatoes, 2 pers.:

250 g rå tigerrejer med skal fra frost, optøede
1 dåse fire roasted tomatoes med chipotle (eller 1 dåse hakkede tomater af god kvalitet, smag til med chili, chipotle eller lidt stærk, røget paprika)
1 bæger feta, smuldret
3 fed hvidløg, knust og finthakket
olivenolie til stegning
spaghetti i passende mængde (jeg bruger Barilla, 2/3 fuldkornsspaghetti (nr. 5) og 1/3 almindelig spaghetti (nr. 5))
1 håndfuld friske basilikumblade, hakket
Kog spaghetti’en til den er al dente i rigeligt, godt saltet, vand. Hæld vandet fra. Pil skallerne af rejerne og skær dem op i ryggen, fjern tarmen. Varm lidt olivenolie op på en pande og kom rejerne på sammen med hvidløg. Ryst panden/rør i det hele tiden så hvidløget ikke bliver branket og så rejerne skifter farve. Steg i 2 minutter. Hæld tomaterne ved og lad det lige varme igennem. Kom basilikum i, vend rundt og smag til med salt og friskkværnet peber. Kog endelig ikke saucen for meget igennem, så bliver rejerne MEGET kedelige, de skal kun lige være nok! Vend den friskkogte, afdryppede spaghett i og drys med smuldret feta. Server straks.

I dag er det blevet til absolut ingenting. Jeg har fået lavet madplan for ugen, indkøbsseddel og vi har fået handlet ind – that’s it! I morgen skulle jeg gerne have trænet lidt og så har jeg en bageopskrift på makronsnitter det ligger og venter på mig. Jeg ved dog ikke lige om det bliver i morgen, men det bliver ihvert fald i denne uge……….

I dag var jeg heldig at finde et par butikker på nettet, som har nogle ret FEDE ting. At kæresten så ikke er helt enig med mig i den betragtning, det er en helt anden sag *S* Han får nervøse trækninger, når jeg nærmer mig sådanne butikker, for han ved at det kan blive dyrt!
I dag nøjedes jeg dog med at købe en lille bog med postkort i butikken The Little Bookroom, den måtte jeg bare eje………..
Den anden butik hedder Three Potato Four og her er jeg faldet over en plakat som jeg MÅ eje. Den er desværre ikke på lager lige pt. idet første oplag er solgt, men måske der kommer et oplag til, jeg får ihvert fald tilsendt en mail hvis der gør…………..

I morgen står den på en ret med kylling og polenta, en opskrift fra Magasinet Mad! nr. 5/09……….

Print Friendly
Tilbage

14 kommentarer


 1. Sep 8, 2009
  8:43 am

  Anonymous

  tudins tak for tippet med det røgede paprika, den havde været gået min næse forbi. Men nu skal jeg da helt sikkert i netto:-)


 2. Sep 8, 2009
  10:46 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Anonym!
  Det var da godt at du kunne bruge noget herinde fra 🙂

  /Newyorkerbyheart


 3. Sep 8, 2009
  5:33 pm

  Christina

  Hejsa.
  Snitbønner er ret lækre. Jeg har dem i den lilla variant i haven. Jeg plejer at svitse dem på en pande i lidt olivenolie og hvidløg. De skifter så farve fra lilla til grøn, og så ved man at de er færdige og dejligt sprøde. Super praktisk 😉

  Venlig hilsen
  Christina


 4. Sep 8, 2009
  5:37 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Christina!
  Lilla snitbønner, hvor fancy, de må være flotte 🙂
  Det lyder som en god måde, jeg skal helt sikkert købe dem igen…..

  Mange hilsner
  Brithe


 5. Sep 8, 2009
  10:36 pm

  Piskeriset

  Hov! Jeg tror, jeg ikke fik trykket på 'send', da jeg skrev en kommentar her tidligere i dag 🙂

  De der snitbønner kender jeg ikke – hvordan er de i smagen? Jeg gætter næsten på, at jeg skal til en etnisk grønthandler for at købe dem, for jeg synes ikke, jeg har set dem i almindelige supermarkeder 🙂


 6. Sep 8, 2009
  10:39 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeriset!

  ja, det kan jo ske 🙂

  Jamen, de smager sådan lidt hen i retningen ad sukkerærter synes jeg. De har ikke helt den almindelige bønnesmag, sådan lide søde i det, samtidig med at de er sprøde – lidt svært at forklare…..

  Jeg købte dem hos SuperBrugsen som nogle gange har lidt "sjove" ting, hvilket ellers er usædvanligt her i den del af landet hvor jeg bor – og hvor der er MEGET langt til den nærmeste etniske købmand 🙂 Men jeg har heller aldrig set dem før….

  Mange hilsner
  Birthe


 7. Sep 9, 2009
  11:53 am

  Anonymous

  Tak for tippet med det røgede paprika, skal helt sikkert forbi og hente et par dåser:)

  /Jan


 8. Sep 9, 2009
  12:12 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Jan!

  Det var så lidt, dejligt at røget paprika vinder indpas i de danske hjem 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 9. Sep 9, 2009
  12:52 pm

  Christina

  Hej Birthe.
  Du kan tro de lilla snitbønner er flotte. Planten i sig selv er super dekorativ med lilla stængler og fine lilla blomster. Det er lidt ærgeligt at bønnerne bliver grønne når man tilbereder dem. Det kunne være så flot at servere dem lilla blandet med nogen grønne 🙂
  Mange hilsner
  Christina


 10. Sep 9, 2009
  2:16 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej igen Christina!
  Tror du jeg kan få dem til at gro i en potte? Det kunne være sjovt at have sådan nogle 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 11. Sep 9, 2009
  5:24 pm

  Christina

  Hej Birthe.

  Tja det kan da kun komme an på en prøve. Men potten skal nok være ret stor og med noget højt gittervæk som planten kan vokse op af. Den vokser hurtigt når den først kommer igang, og det er ikke nødvendigt at binde op, det sørger den selv for.
  Men nok en god idé at vente til foråret 😉

  Jeg mener jeg har nogen frø til at ligge. Skal jeg sende dig et par stykker?

  Mange hilsner
  Christina


 12. Sep 9, 2009
  7:16 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Christina!

  Hvor sødt af dig, hvis du har nogen liggende, vil jeg da rigtig gerne prøve til foråret. Vi har jo sat et hegn om, så måske det kan vokse op ad det…..
  Hvis du vil maile til mig på: newyorkerbyheart@gmail.com, så kan jeg sende dig min adresse 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 13. Sep 9, 2009
  8:45 pm

  Christina

  Hej Birthe.

  Jeg kigger lige efter frøene imorgen. Jeg er sikker på jeg har nogen. Tror også jeg har dem i gule, hvis det har interesse? Har vist også nogen af de alm grønne.
  Det er mig der har købt dine Rachael Ray blade, så du skulle gerne have min email adresse 😉

  Mange hilsner
  Christina


 14. Sep 9, 2009
  8:48 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej igen Christina!

  Tænkte godt nok på om det var dig 🙂
  Hvis du har nogle af de andre som du kan undvære, så vil jeg da gerne prøve……

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!