Newyorkerbyheart

Pizzasandwich med artiskok, gorgonzola og serrano (fra bogen “Olsen den skaldede kok – mad med saft og kraft”, Forlaget Lindhardt & Ringhof………

Bogen “Olsen den skaldede kok – mad med saft og kraft“, Forlaget Lindhardt & Ringhof……..

Grillede artiskokker blendes……….

………..sådan ser den færdige masse ud……….

Gorgonzola smuldres………..

Tilbehøret: vandmelonsalat med god feta og agurk………

Pizzabunden smøres med artiskokcremen, ost smuldres over og skinke fordeles………..

Bagt første gang og så skal den foldes…………

Den foldes midt på og bages igen……….

Aftenens tallerken…………
I går aftes fik vi en virkelig LÆKKER aftensmad: pizzasandwich med artiskok, gorgonzola og serrano fra bogen “Olsen den skaldede kok – mad med saft og kraft“, Forlaget Lindhardt & Ringhof. Som tilbehør, lavede jeg en vandmelonsalat af mini-vandmelon, en god feta og agurk – min yndlingssalat *S*
Pizzaen blev SUPER god og sikke en pizzabund. Den opskrift på pizzabund som jeg normal har brugt, har jeg ellers syntes er verdens bedste, men den her er helt på højde med den! Denne her havde en skøn smag, var sprød – også selvom den ikke var helt tyndt rullet ud……
Jeg tilsatte lidt af Il Fornaios skønne fuldkornsdurum, som erstatning for noget af hvedemelet, jeg er jo blevet helt pjattet med det mel *S* Ellers lavede jeg ingen ændringer……
Hvis I på nogen måde er til artiskokker og gorgonzola, må I prøve denne ret, for den er absolut FANTASTISK!

Pizzasandwich med artiskok, gorgonzola og serrano (fra bogen “Olsen den skaldede kok – mad med saft og kraft“, Forlaget Lindhardt & Ringhof), 4 pers.:

Pizzadej:
4 dl vand
2 dl kærnemælk
40 g gær
30 g groft salt
2 spsk. olivenolie
ca. 1 kg mel (brug gerne italiensk 00-hvedemel og prøv at erstatte noget af det med Il Fornaios fuldkornsdurummel)
Fyld:
200 g grillede artiskokker (evt. fra Svansøe i glas)
150 g gorgonzola
8-10 tynde skiver serranoskinke, skåret/revet i mindre stykker
1 bdt. frisk merian (det havde jeg ikke, så jeg brugte tørret)
Maldon salt, friskkværnet peber
Varm vandet op og bland det med kærnemælken, til det bliver en lunken væske. Smuldr gæren i en skål, hæld den lunkne væske over og rør til gæren er opløst. Tilsæt salt, olie og melet lidt ad gangen. Drys lidt mel ud på bordet og ælt dejen godt igennem. Kom dejen tilbage i skålen, dæk den til og stil den et lunt sted. Lad dejen hæve til den får dobbelt størrelse. Dejen skal kun hæve 1 gang. Forvarm ovnen til 200 grader. Kom de grillede artiskokker i en blender/foodprocessor sammen med lidt af den olie som de ligger i. Skyl og hak merian, smuldr osten og skær/riv skinken i mindre stykker. Når dejen er hævet, slås den ned og deles i 4 lige store dele. Rul hver del ud til en cirkel, smør hver pizza med artiskokmosen, men lad 1-2 cm. af kanten være bar! Fordel nu ost og skinke, drys med merian og krydr med salt og friskkværnet peber. Bag pizzaerne i den forvarmede ovn i ca. 10 minutter, tag ud og fold dem forsigtigt sammen på midten – de skal IKKE lukkes helt sammen! Sæt pizzaen i ovnen igen og bag i yderligere ca. 5-10 minutter.
Note:
Vi spiste 2 i går og skal have resten i aften. Dem som vi skal have i aften, bagte jeg kun første gang, foldede og bager dem så anden gang i aften. Jeg er spændt på hvordan de bliver…………

I går var jeg på tennisbanen i ca. 2½ time, jeg vil tro at det blev til ca. 1½-2 timers effektiv tennisspil og det gik faktisk forbavsende godt, jeg kunne dog godt mærke til sidst at jeg var ret TRÆT! Men jeg havde det sjovt og det er jo det vigtigste *S* I år har jeg arbejdet på at lære en dobbelt baghånd og det er ved at lykkedes mig, skøn følelse!
Tennis ser så simpelt ud, når det ses på skærmen, men der er så mange facetter i det. Kroppen skal være i perfekt balance, man skal stå rigtig i forhold til bolden, grebet skal være rigtigt, man skal fokusere på bolden, på ens sving (med ketcheren) og forsøge at få bolden til at ramme ketcheren helt rigtig (i “the sweet spot”) – mange ting at lære på engang *S*
Til gengæld er det en SKØN følelse de få gange det sker, at jeg får det hele til at gå op i en højere enhed………..

I dag er jeg tilgengæd MEGET træt, men det er jo kun hvad jeg kan forvente, så ingen overraskelse i det *S* Jeg føler at jeg er bagud med ALT, så hvis der er nogen der venter på at få besvaret mails eller kommentarer de har lagt her på bloggen, så beklager jeg. Jeg skal nok svare så hurtigt jeg kan………
Jeg skulle også gerne have skrællet en masse æbler og nogle pærer. Jeg købte 3 kg. æbler i SuperBrugsen den anden dag (Discovery) og i går kom kærestens mor med både æbler og pærer, så nu har vi ihvert fald noget til fryseren! Der er både til æblekager, pæretærter og æbleflæsk vinteren over – SKØNT!

Bøger:

Jeg er blevet færdig med “Kinesisk kabale” af Colin Harrison, virkelig god bog – dog med en lidt forudsigelig slutning – men alligevel en jeg vil anbefale Jer at læse. Jeg kan godt lide hans skrivestil, hans plot og så er jeg jo vild med stort set alt der handler om New York *S*
Print Friendly
Tilbage

11 kommentarer


 1. Sep 16, 2009
  7:21 pm

  Eva og Alex

  Hej Birthe,

  Den ser god og anderledes ud den pizza sandwich. Jeg har dog et problem med gorgonzola, mon den bliver god med anden slags ost?

  Mange hilsner Eva


 2. Sep 16, 2009
  7:50 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Eva!
  Aner det ikke, du må prøve dig frem 🙂
  Det smager dog ikke stærkt på nogen måde og jeg vil vove den påstand, at hvis du ikke vidste at der var gorgonzola på, ville du ikke kunne smage det……

  Mange hilsner
  Birthe


 3. Sep 16, 2009
  8:05 pm

  Eva og Alex

  Ok – du plejer blot at være super god til at forestille dig om det er helt skørt, hvis man putter noget andet i/på…

  Fortsat god aften!

  Eva


 4. Sep 16, 2009
  8:12 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej igen Eva!

  Det kan jo være ret svært når jeg ikke selv har prøvet andet og jeg mener bare, at det bedste resultat får man ved selv at gøre sine erfaringer…..

  Mange hilsner
  Birthe


 5. Sep 16, 2009
  8:16 pm

  Eva og Alex

  I know – jeg kunne jo heller ikke selv vurdere det 🙂


 6. Sep 16, 2009
  10:29 pm

  Piskeriset

  Jeg elsker gorgonzola på pizza! Desværre er gemalen ikke fan af det, men jeg tror snart, jeg vil lave det… så må jeg lave et 'børnehjørne' til ham 😉

  Kan du mærke tydelig forskel på almindeligt mel og Il Fornaio? Jeg mindes, at du har rost det før 🙂


 7. Sep 16, 2009
  10:42 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeriset!

  Jeg vil næsten sværge på at han ikke kan smage det, hvis han ikke ved det 😉 Jeg synes at det var uendelig mildt i smagen og jeg købte ellers noget der hed "intenso" i forventning om at det smagte meget af gorgonzola, så jeg føler mig lidt snydt……
  De kan virkelig anbefales, SUPER lækre 🙂

  Det jeg bruger fra Il Fornaio er fuldkornsdurum, så det giver jo et lidt sundere islæt til brød, men det giver også en skøn smag og krumme synes jeg. Jeg ved ikke om der er andre mærker der laver fuldkornsdurummel, men jeg synes at det her er ret lækkert og efterhånden erstatter jeg lidt af al mel i brød med lidt af dette…..

  Mange hilsner
  Birthe


 8. Aug 23, 2011
  12:01 pm

  Merete Kjær Hansen

  Hej Birthe

  Faldt lige over denne opskrift, som jeg gerne vil lave i aften. Ved du ca. hvor længe den skal stå for at få dobbelt størrelse? Bare for at vide om vi snakker halve eller (mange?) hele timer.

  Tak for en skøn blog. Får tit inspiration til aftensmaden herfra 🙂

  Hilsen Merete


 9. Aug 23, 2011
  12:50 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Merete!

  Velkommen herinde og tak fordi du giver dig til kende 🙂

  Jeg vil tro en times tid, men det afhænger også lidt af hvor dejen hæver henne: om det trækker, hvor varmt der er osv….

  Held og lykke med det!

  Mange hilsner
  Birthe


 10. Dec 28, 2011
  1:29 pm

  Ann Grethe

  Hej Newyorkerbyheart – er nu ‘for jeg ved ikke hvilken gang’ endt på din side fordi jeg faldt for en af dine opskrifter. Du har mange gode – så tak for det..:)


  • Dec 28, 2011
   7:45 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Ann Grethe!

   Det glæder mig at du kan bruge min side og finde inspiration – og at du er landet herinde – igen 🙂

   Mange hilsner
   Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!