Newyorkerbyheart

Renæssancefestival på Sønderskov Slot………….

14 september , 2009 - af Newyorkerbyheart - Kategori: Udflugter (Trips) - Tags: , ,

Synet der mødte os da vi ankom……….

Der var også Renæssance-musik…………

……….og FLOTTE kjoler…………

Der var helstegt pattegris og pølser på grillen………..

………og en Ridderturnering……….

……….og fægtekampe……….

Indefra herregården…………..

Meget smukke kalkmalerier………

Smukke malerier på væggene af steder beboerne har set rundt omkring i Europa………..

Det var nogle seriøst store låse de havde dengang………

Første salen bød også på de smukke kalkmalerier………..

Ribe Domkirke badet i det sidste sollys…………

Solnedgang over Kammerslusen ved Ribe……………

………..udsigten til den modsatte side……….

Så er solen næsten gået helt ned……….
I går var det kærestens mors fødselsdag, men da hun arbejder frivilligt på Sønderskov Slot, skulle hun arbejde pga. Renæssancefestivalen, som de afholder hvert år. Vi har faktisk aldrig været til det, selvom det kun ligger godt 10 minutters kørsel fra os, så i år bestemte vi os for at se det. Vi tog kærestens søster med som en overraskelse, hans mor ikke kendte noget til – og hun blev overrasket og GLAD – dejligt!
Det er ikke særligt stort, Renæssancefestivalen, men de har gjort meget ud af kjoler og dragter. De er MEGET smukke og mange af dem er hjemmelavede, helt utroligt arbejde. Det var noget smukt tøj de gik i dengang……..
Der var helstegt pattegris, grillede pølser med middelalder sennep (grov), middelalder suppe og middelalder æblekage. Vi fik nu bare en pølse og et brød………….
Der var forskellige boder med ting der kunne købes og der var også er Renæssance-orkester, som spillede noget – nå ja, lad os bare kalde det for musik *S*. Ej, det faktisk ok af og til, men noget af det var også noget forfærdeligt noget………..
Sønderskov er helt tilbage fra 1400-tallet, det brændte dog ned og den nuværende hovedbygning er fra 1614-1620 af adelsmaden Thomas Juel.
I 1700-tallet kom der nye ejere til og så blev det lavet om til mere barok-stil. Indvendigt kom der udsmykninger og flotte kalkmalerier. Der er en voldgrav rundt om hele hovedbygningen og i dag er det indvendige museum. Der kan læses meget mere om det her.
Kærestens mor havde ingen planer for resten af dagen, efter hendes arbejdsdag var færdig kl. 16.00, så i anledningen af hendes fødselsdag skulle der jo ske et eller andet *S*. Vi (kæresten, hans søster og jeg) tog hjem og fik os en kop kaffe og ventede på at hun blev færdig, derefter kørte vi alle til Ribe. Vi gik lidt rundt i de smukke gader, fik lidt at spise et sted som jeg bestemt ikke skal anbefale og derefter skyndte vi os ud til Kammerslusen, for at se solnedgangen. På vejen derud så vi mange biler der holdt i vejsiden for at se “sort sol“, vi så da også flokke af stære der havde tralvt med at finde et sted at sætte sig inden solen gik helt ned. Vi stoppede dog ikke op, for vores mål var at komme ud og se solnedgangen og vi havde tralvt, for den var godt på vej ned!
Vi nåede det lige, vi solen sænke sig ned under horisonten og det går altså rigtig stærkt! Når man står der på toppen af Kammerslusen, kan man se til Esbjerg og ud over den flade marsk. Det er kun digerne omkring Kammerslusen der stikker op og ovenpå dem, går der får rundt og græsser. Hvis I er i nærheden en dag, kan det virkelig anbefales at tage derud og se det, det er flot natur……….

Bøger:

Jeg er stadig ved “Kinesisk kabale” af Colin Harrison, men jeg nærmer mig slutningen og det er en bog der kan anbefales! Jeg synes den er rigtig spændende og velskrevet, hel sædvanlig Colin Harrison-stil og jeg har haft svær ved at ligge den fra mig om aftenen……..

I aften har vi fået rester af de kinesiske dumplings og de smagte faktisk stadig godt! Jeg var lidt betænkelig ved at skulle varme dem op igen, lidt nervøs for at de ville blive lidt “underlige”. Men jeg kom lidt vand i en pande og et dryp olie. Så lagde jeg de kinesiske dumplings i, lagde låg på og så fik de lov til at dampe sig gennemvarme igen.

Print Friendly
Tilbage

6 kommentarer


 1. Sep 14, 2009
  11:35 pm

  Piskeriset

  Hov, det er jo lige noget for mig! Jeg har aldrig været der, men renæssancefestival – se, det synes jeg er spændende! Og sikke flotte billeder derfra – jeg må hellere sætte et kryds i kalenderen, så jeg er opmærksom på det til næste år 🙂

  Tak for inspirationen!


 2. Sep 15, 2009
  11:46 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeriset!

  Der er meget smuk omkring Sønderskov, men selve festivalen er ikke særlig stor, men god stemning 🙂

  mange hilsner
  Birthe


 3. Sep 15, 2009
  1:23 pm

  Nille

  Kære Birthe,

  Jeg ville ønske, at jeg havde været med på den tur… det var vist lige noget for mig!

  Jeg kunne sagtens have set mig selv leve dengang – men oppe på slottet selvfølgelig… pudsigt nok er der sjældent nogle, der bliver reinkarneret som gårdskarle? 😉

  Men det behøves jo ikke altid at være stort, når bare det er gennemført!

  Kærlig hilsen
  Pernille


 4. Sep 16, 2009
  11:08 am

  Newyorkerbyheart

  Kære Pernille!

  Det ville have været hyggeligt at have dig med 🙂 Det er er rigtig hyggeligt lille sted og så ligger det jo tæt på……

  Kærlig hilsen
  Birthe


 5. Sep 17, 2009
  1:03 pm

  Kagekonen

  Kære Birthe, det er ikke meget jeg får kommenteret i øjeblikket, men jeg er stadig 😉
  Åh, hvor er det smukke billeder fra Ribe og Kammerslusen, de får mig til at mærke hvor meget jeg trænger til at slå et smut forbi min bedstemor i Roager… Jeg MÅ simpelthen finde tid til at tage derover i løbet af de næste par uger.


 6. Sep 17, 2009
  3:05 pm

  Newyorkerbyheart

  Kære Kagekone!

  Der er INGEN brug for undskyldninger, jeg er så dårlig til at komme forbi andre folks sider, så det kunne ligeså godt være løgn! 🙂
  Altid dejligt at høre fra dig og du har ret, det er et smukt område og jeg er sikker på at din bedstemor vil blive glad for et besøg fra dig…..

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!