Newyorkerbyheart

Bagt lyssej med spinat og kartoffellåg………..

Lyssej klar til at komme i ovnen………

Spinat kommes ovenpå………..

……….og så et lag kartoffelmos……….

Den færdigbagte ret……….

Aftenens tallerken……….
I aften har vi fået fisk: lyssej med spinat og kartoffellåg, en opskrift fra denne uges “Søndagsavisen“.
Der stod torsk i opskriften, men jeg valgte lyssej og det smagte dejligt. Jeg ville dog nok vælge at lave en sauce (kold eller varm) til næste gang, for det var sådan lidt “tørt” i det. Som tilbehør fik vi dampet broccoli og stenovnsbagt ciabattaflute………
Jeg lavede portionen så den passede til 2 pers., min version er som følger:

Bagt lyssej med spinat og kartoffellåg (Søndagsavisen), 2 pers.:

2 lyssejfileter
1 bakke frisk babyspinat, godt skyllet
rapsolie
salt, friskkværnet peber
2 bagekartofler skåret i tern
1 bdt. dild, hakket
lidt friskrevet muskatnød
Pensl fiskefileterne med lidt rapsolie og læg dem i et ovnfast fad, krydr med salt og friskkværnet peber. Sæt dem i en forvarmet ovn ved 200 grader i 10 minutter. Imens koges kartoffelternene til de er helt møre i vand. Kom ganske lidt rapsolie i bunden af en gryde og kom spinat i, lad det lynstege til spinaten falder sammen. Hæld det i en sigte og pres al væden ud af det, krydr med salt og friskkværnet peber. Hæld vandet fra kartoflerne, mos dem med en gaffel og rør mosen med salt, friskkværnet peber, dild og lidt rapsolie. Smag til sidst til med friskrevet muskatnød. Læg den afdryppede spinat på fiskefileterne og fordel derefter kartoffelmosen ovenpå. Dryp med ganske lidt olie og sæt tilbage i ovnen. Lad det stå til kartoffelmosen bliver gylden. Server straks.

Jeg prøver stadig på at komme mig efter vores Berlin tur og jeg må indrømme at der ikke er mange kræfter på kontoen. Det bliver lige til det mest nødvendige: madlavnig og lidt let træning. I dag har jeg lavet yogalates i ½ time, det var hvad jeg kunne mønstre kræfter til.
Jeg er fysisk og mental meget TRÆT og prøver på at hvile mig så meget som mulig. Prinsessen skal jo også nusses og passes, nu hvor hun har været alene i nogle dage. Selvom vi har naboer der er ovre ved hende engang eller 2 om dagen, så er hun jo vant til at have mig hjemme hver dag, så jeg tror hun føler sig meget ensom!
Ihvert fald er hun MEGET kontaktsøgende når vi har været væk og hun er heller ikke særlig interesseret i at komme ud. Hun vil helst bare ligge inde og være i nærheden af os………….

Bøger:

Jeg er stadig ved at læse “Vinderen står alene” af Paulo Coelho (Bazar Forlag) jeg synes sådan set at den er meget god, omend den er anderledes end bøger jeg har læst før. Skrivestilen er anderledes, men det er jo altid godt at prøve noget nyt *S* Jeg vil komme med en hel vurdering af den når jeg er færdig med den……….

Jeg lover, at jeg nok skal få lavet det indlæg om Berlin, jeg arbejder på det………..

Print Friendly
Tilbage

2 kommentarer


 1. Oct 7, 2009
  8:01 am

  Piskeriset

  Spændende opskrift! Jeg tror næsten, jeg kan lokke gemalen til at prøve den, når nu der er kommet noget i kartoffelmosen 🙂

  (og så kan jeg også bedre lide lyssej, så din version passer mig glimrende!)


 2. Oct 7, 2009
  10:55 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeriset!

  Ja, jeg kan også godt lide lyssej 🙂 Som jeg skrev vil jeg nok overveje at lave en form for sauce (varm eller kold) til retten en anden gang, vi synes den var lidt "tør" i det…..

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!