Newyorkerbyheart

Bøffer med gorgonzola og champignonsauce med hvidvin…………

Kartofler, pastinak, rødløg og hvidløg sættes i ovnen………..

Bøffer trykkes flade………..

Gorgonzola lægges på…………

Bøffen klar til at komme på panden………

………….og de steges………..

Champignon svitses med skalotteløg, hvidvin og lidt citronsaft hældes ved………..

(Madlavnings)fløde hældes ved……….

Aftenens tallerken………..

Sådan ser den bløde, flydende indre ud…………..

I aften har vi fået en nogle LÆKRE hakkebøffer med et flydende indre af gorgonzola, dertil champignonsauce med hvidvin, ovnbagte rodfrugter og dampede gulerødder – MUMS! *S*

Lækker, lækker aftensmad og hvis der er nogen der er “bange” for gorgonzola, så kan jeg kun sige at det faktisk ikke kan smages! Jeg spekulerer over hvordan jeg kan få smagen væsentlig mere udpræget, for det er altså lidt for “bleg” efter min smag. Jeg vil gerne have en god smag af blåskimmelost, så måske jeg kan skal prøve med en anden slags……….

Men bortset fra det var de lækre og det var ret hyggeligt at skære i dem og det flydende indre så åbenbarede sig *S*

Saucen blev faktisk også ret god, champignon, hvidvin og (madlavnings)fløde, går man ikke helt galt i byen med………..

Som tilbehør valgte jeg at dampe nogle gulerødder og så bagte jeg nogle kartofler, pastinakker, et rødløg og knuste hvidløgsfed i ovnen. Inden de blev sat i ovnen, blev de dryppet med olivenolie og krydret med salt, friskkværnet peber, krydderurtesalt og tørret timian………..

Hakkebøffer med gorgonzola, 4 pers.:
500 g hakket oksekød
1 lille løg, fintrevet
2 fed hvidløg, presset
1 spsk. dijonsennep
1 æg
salt, friskkværnet peber
gorgonzola
smør og olie til stegning
Rør hakket oksekød med løg, hvidløg, sennep, æg, salt og friskkværnet peber. Del dejen i 10-12 små klumper, som hver presses flade. På halvdelen lægges en klump gorgonzola, den anden halvdel af lægges over og så presses de sammen om ostefyldet. Sørg for at det de er godt lukkede, så osten ikke flyder for meget ud. Smelt smør på en pande og tilsæt lidt olie. Steg bøfferne ca. 5 minutter på hver side eller til de er gennemstegte.

Champignonsauce med hvidvin:

250 g champignon i skiver
1 skalotteløg, meget finthakket
saft af ½ citron
smør
ca. 1½ dl hvidvin
2½ dl (madlavnings)fløde
salt, friskkværnet peber
Smelt smør i en gryde og sauter løgene til de bliver bløde, men de skal absolut IKKE tage farve! Når løgene er bløde, tilsættes champignon og citronsaft. Steg champignon til de falder sammen og væsken er kogt næsten ind. Hæld hvidvin ved og lad det koge ind, så der kun er 1/3 tilbage. Tilsæt (madlavnings)fløde og lad det koge op og koge let ind, til det bliver lidt tykkere. Smag til med salt og friskkværnet peber.

Tilbehøret blev bare kartofler skåret i både, sammen med pastinakker, rødløg i både og hvidløgsfed knust med en kniv. Det hele kommes i et ovnfast fad, dryppes med olivenolie og vendes godt rundt, så olien lægger sig om grøntsagerne. Krydr med salt, urtesalt, friskkværnet peber og tørret timian. Steges i ovn ved 200 grader i ca. 30-40 minutter, til de er gyldne, sprøde og møre.

Sikke et fantastisk vejr der var i går, det lokkede os ud på tennisbanen til det der nok bliver årets sidste gang tennis. Jeg synes det er så trist hvert år, når tennissæsonen går på hæld, for det er så dejligt at komme op på tennisbanerne og løbe lidt rundt (eller lunte i mit tilfælde *S*).
Det er en god måde for mig at få frisk luft på, fordi jeg ellers ikke er så god til at komme ud……

Lørdag blev jeg vaccineret mod influenza, så nu er jeg spændt på om det vil nedsætte mine sygedage i den kommende vintersæson, det håber jeg inderligt! Jeg ønsker virkelig ikke at være så meget syg som jeg var sidste år, hvor jeg næsten konstant var på penicillin.
Jeg ved ikke om det var vaccinen, men jeg fik det faktisk lidt dårlig bagefter. Jeg var meget svimmel og havde kvalme, men det gik heldigvis over. Vi kørte en tur til Ribe hvor vi gik lidt rundt og nød den smukke by……….

Bøger:

Jeg er jo stadig ved at læse “Tak for alle minderne” af Cecilia Ahern, Bazar Forlag og jeg må indrømme, at jeg faktisk synes den er god! Jeg har ellers aldrig været så meget for den slags bøger, de romantiske, men denne her er faktisk god og velskrevet. Den har også en del humor og det tiltaler jo altid mig *S*.
Jeg tror, at jeg må læse “PS I love you“, som hun også har skrevet og som er filmatiseret med Hillary Swank i hovedrollen………
Der kommer et seperat indlæg om bogen, når jeg er færdig med at læse den.

Print Friendly
Tilbage

20 kommentarer


 1. Oct 19, 2009
  3:47 pm

  Charlotte den 2.

  Hej Birthe.

  Retten med de dobbelte bøffer lyder dejlig. Jeg har prøvet med en skøn ost (hvis man er til fåreost) upasteuriseret fåreost Papillion, en roquefort. Det smagte himmelsk, men den er meget kraftig i smagen. Har også prøvet med en gedeost, hvidskimmelost – det var mums:-)
  Mange hilsner fra
  Charlotte den 2.


 2. Oct 19, 2009
  4:54 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Charlotte den 2.!

  De forslag du kommer med lyder meget lækre, dem må jeg lede efter! Jeg tror at de vil passe godt, når vi gerne vil have noget med mere smag 🙂

  mange hilsner
  Birthe


 3. Oct 19, 2009
  5:04 pm

  Nille

  Kære Birthe,

  Jeg ville gøre det samme – tage en mindre cremet som fx en Roquefort; al det creme i gorgonzolaen smelter væk, og der er mere grønt i en Roquefort! Det tror jeg kunne være godt!

  Jeg elsker jo også stærke oste – nogle man rigtig skal løbe efter… lol!

  Kærlig hilsen
  Pernille


 4. Oct 19, 2009
  5:10 pm

  Newyorkerbyheart

  Kære Pernille!

  Ja, jeg skulle have vidst bedre 🙂 jeg tror helt sikkert at det vil være endnu bedre med en ost med noget mere "spark" i 🙂

  Jep, nogle der er svære at fange er lykken´…… 😉

  Kærlig hilsen
  Birthe


 5. Oct 19, 2009
  6:03 pm

  Tine

  Uhm. Hvor lyder det lækkert!
  Det skal vist afprøves 🙂

  Jeg kan iøvrigt anbefale "Hvor regnbuen ender" af samme forfatter.
  Den er rigtig god.


 6. Oct 19, 2009
  6:12 pm

  Rikke

  Mmm, du laver de lækreste retter. I går lavede jeg for anden gang dine muffins med hindbær og hvid chokolade, og de er altså fantastiske. 🙂


 7. Oct 19, 2009
  7:35 pm

  Piskeriset

  Uha – jeg kom til at læse indlægget, lige inden jeg skulle lave mad, så jeg måtte flygte væk fra computeren, så jeg ikke blev alt for sulten! 😀

  Det ser bare så godt ud!


 8. Oct 19, 2009
  8:53 pm

  Apatulski

  Det ser sørme godt ud. Må afprøves.


 9. Oct 19, 2009
  9:25 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Tine!

  Tak for tippet, den vil jeg også kigge efter 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 10. Oct 19, 2009
  9:25 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Rikke!

  Dejligt at høre 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 11. Oct 19, 2009
  9:26 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeriset!

  Det blev også godt, men der skal prøves en lidt stærkere ost næste gang, jeg kan dog anbefale saucen som blev virkelig god 🙂

  mange hilsner
  Birthe


 12. Oct 19, 2009
  9:27 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Apatulski!

  Tak 🙂

  mange hilsner
  Birthe


 13. Oct 19, 2009
  10:15 pm

  Sunshine

  Din mad ser så lækker ud*S*

  PS I love you er en rigtig sød og god bog. Læste den for ca 3 år siden, og har aldrig glemt den. Filmen er også sød, men bogen meget bedre. Hvor regnbuen ender er også god, men PS I love you er den bedste, hvis du spørger mig*S*

  Hilsen Sunshine


 14. Oct 19, 2009
  10:29 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Sunshine!

  Tak 🙂

  Ok, jeg må få anskaffet mig "PS I love you". Jeg har heller ikke fået set filmen, men jeg har en fornemmelse af at bogen til tiltage mig mere…..

  mange hilsner
  Birthe


 15. Oct 20, 2009
  1:33 pm

  Maya

  Nøj hvor ser det altså bare lækkert ud! Jeg tror jeg må tage hjem til min mor og lave det, drengene jeg bor sammen med er vidst desværre ikke så meget for gorgonzola, og slet ikke stærkere oste…

  Jeg har læst din blog ofte gennem længere tid, og har vist efterhånden læst stortset alle indlæg, men har aldrig lige fået taget mig sammen til at kommentere – men jeg ville bare lige sige, at det er fantastisk læsning og dejlige billeder! Når man lever på en SU er det svært at få råd til så meget lækker mad, men heldigvis er det også lidt tilfredsstillende at "spise med øjnene" 🙂
  Jeg synes du er sej, jeg har stor respekt for hvor glædesfyldt et liv du tilsyneladende har fået skabt dig, på trods af de ting du har med i bagagen. Og så er jeg lidt misundelig over din fine, fine kat…

  Venlig hilsen Maya


 16. Oct 20, 2009
  3:49 pm

  Marie-Louise

  Hej Birthe..
  Vil også bare anbefale dig Ps I love you. Den er virkelig sød og god.
  Også "Hvis du ku se mig nu" af Cecilia Ahern er god.

  Mange hilsner
  Marie-Louise


 17. Oct 20, 2009
  9:02 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Maya!

  Velkommen herinde og tak fordi du lægger en kommentar! Det gør mig glad at vide, hvem der læser med herinde 🙂

  Tak for dine pæne ord og det glæder mig, at jeg kan være med til at inspirere dig…….

  Mange hilsner
  Birthe


 18. Oct 20, 2009
  9:06 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Marie-Louise!

  Tak, jeg må læse "PS I love you", nu har så mange anbefalet den, jeg vil også kigge efter den anden – tak 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 19. Mar 15, 2010
  6:40 am

  elPrebsi

  Stod for aftensmad i fredags
  Havde lyst til noget Hakkebøk og gorgonzola.
  Søgte disse 2 ord på Google – og vupti.
  Lavede retten med små varianter
  PERFEKT / VIRKELIG LÆGGER
  og så med en god rødvin – DET DUR…


 20. Mar 20, 2010
  11:07 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej ElPrebsi!

  Velkommen herinde og tak fordi du giver dig til kende 🙂

  Dejligt at du kunne lide det og fik sat dit eget præg på det, det er det der gør det sjovt……..

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!