Newyorkerbyheart

Kylling med salvie (Spis Bedre nr. 10/09)

Det nye medlem i mit amerikanske magasin-inferno: “Food Network Magazine“…………

Aftenens salat…………….

Brunet kylling ligges ned i tomat”saucen”…………

Lækre grønne oliven kommes ved………..

Blandes med friskkogt spaghetti og smuldret feta kommes over………..

Aftenens tallerken…………

Desserten: brownies med en god økologisk vanilieis, hakkede valnødder og cocktailbær……….
Kærestens søster kom og spiste sammen med os i aften og vi har fået en virkelig LÆKKER pastaret med kylling i salvie fra Spis Bedre nr. 10/09.
Jeg kunne ikke få fat i frisk salvie, så jeg brugte tørret, men det fungerede fint. I bladet står der at der skal bruges 2 bakker cherrytomater, jeg havde kun en, men jeg ville nok vælge 2 når jeg laver det igen!
For der er INGEN tvivl i mit sind om at det skal laves igen – det smagte SÅ skønt. Fantastisk ret med masser af smag, få ingredienser og præsentabel at se på………..
Jeg tilsatte lidt mere vand end der stod i opskriften, men mest fordi jeg kom til at koge det første jeg tilsatte for meget ind. Jeg tilsatte også lidt af Knorr’s nye “Fond du chef” i grøntsagsvarianten og det gav faktisk en dejlig smag til retten. Jeg brugte vel ca. 2/3 af sådan et portionsbæger.
Jeg brugte også kun 3 kyllingebrystfileter istedet for 4, men der var kød nok. Ellers lavede jeg ingen ændringer, jeg skriver opskriften som jeg lavede den…………

Kylling med salvie (Spis Bedre nr. 10/09), 4 pers.:

3 kyllingebrystfileter, halveret på langs og så halveret igen på den korte led
salt, friskkværnet peber
tørret salvie
Sauce:
1 bæger cherrytomater, halveret (vil nok vælge at bruge 2 næste gang, som der stod i opskriften)
olivenolie
lidt tørret salvie
ca. 1 3/4 dl vand
salt, friskkværnet peber
ca. 2/3 af et portonsbæger grøntsags “fond du chef” fra Knorr
100 g fetaost i et helt stykke, smuldret (brug det i helt stykke, der er MEGET mere smag i, end det i tern)
1 dl grønne oliven, gerne urtemarinede + 1 spsk. af marinaden
Desuden:
friskkogt spaghetti af god kvalitet (jeg brugte som sædvanlig Barilla)
Kom lidt olie på en pande. Krydr kyllingestykkerne og brun dem i olien, ca. 5 minutter på hver side. Drys dem med lidt tørret salvie. Tag dem af panden. Kom lidt mere olivenolie på panden og steg tomaterne lidt, krydr med salt og friskkværnet peber. Hæld vand og “chef du fond” ved og ca. 1 tsk. tørret salvie ved. Bring det i kog, læg låg på, skru ned og lad det simre i 10 minutter.
Læg kyllingestykkerne tilbage i panden og lad dem simre med i 5 minutters tid, til de er møre og gennemvarmet. Tilsæt oliven og 1 spsk. marinade, bland det hele godt sammen og smag til. Imens koges spaghettien i rigeligt, godt saltet vand, til den er al dente. Hæld vandet fra, lad det dryppe af og hæld tilbage i gryden. Hæld tomatsauce og kylling over, vend det hele godt sammen. Hæld det i et halvdybt fad og drys den smuldrede feta over. Server straks, evt. med noget lækkert brød til og salat.

De oliven jeg brugte, var nogle lækre grønne, marinede oliven som jeg fik af kærestens søster, for at have lavet ostekage til hendes fødselsdag. De er købt hos en etnisk kødmand, var VILDT gode!
Jeg fik også nogle sorte, som ikke var marineret, men også vildt gode og de kom i salaten. Vores salat i aften bestod bare af en snackpeber skåret i stykker blandet med en rest squash, agurk uden kerner, majs og så altså oliven.

Jeg fik det første nummer af Food Network Magazine i dag, som jeg bestilte for et stykke tid siden. Jeg har ikke fået kigget specielt meget i det, men det jeg har set ser meget lovende ud. Jeg er sikker på at det vil give anledning til masser af inspiration og så elsker jeg bare at læse i madblade……….

Jeg må tilstå at jeg synes det var de forkerte der røg ud af “Vild med dans” i aften. Jeg synes, at det skulle have været Rene Dif og det har jeg sådan set syntes længe! Ham Noam er da betydelig mere spændende at kigge på end Rene Dif – ihvert fald efter min mening – men sådan gik det altså ikke *S*
Jeg synes det er svært at udpege en vinder i år, ikke at det har været nemmere de foregående år, men der har jeg i det mindste haft et par som favorit!. Jeg tror vist mest på Lisa Lentz og Michael Olesen, selvom jeg synes at Vickie Jo og Casper Elgaard er et virkelig charmerende og smukt par………

I morgen har vi aftalt at tage en tur til Ribe, bare gå rundt og kigge og måske shoppe lidt *S* En perfekt måde at bruge noget af en lørdag på………..

Print Friendly
Tilbage

4 kommentarer


 1. Oct 17, 2009
  12:04 pm

  Piskeriset

  Det var ellers noget af en anbefaling! Tror lige jeg må gemme opskriften så 🙂

  Jeg får sjældent lavet mad med oliven i – jeg købte ellers et glas i går, men nu kan jeg dårligt huske, hvad jeg skal bruge det til! 😀
  Men de bør helt klart indgå mere i maden og ikke bare være tilbehør eller snacks 🙂

  Hav en god weekend!


 2. Oct 17, 2009
  5:13 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeriset!

  Du kan godt glæde dig, det er virkelig en skøn ret, synes jeg 🙂 Den er ikke tung af fløde, som pastasaucer godt kan være. Den er så enkel, men det fungerer fint og kyllingen blev saftig og meget smagfuld……..
  Jeg tror det betyder meget hvilke oliven der bliver brugt. Det skal være nogen med en god smag, som er marinerede 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 3. Oct 18, 2009
  7:33 pm

  junopigen

  Hej
  Hvor ser dit mad lækkert ud. Hvis ikke jeg lige havde spist pasta kunne jeg godt blive helt fristet til at prøve din opskrift. Jeg gemmer den til næste gang hvor pasta er på menuen. Du har en rigtig fin hjemmeside.
  God søndag til dig
  Pia


 4. Oct 18, 2009
  7:47 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Pia!

  Velkommen herinde, jeg tror ikke jeg har set dig før og tak fordi du giver dig til kende 🙂

  Det smagte SÅ godt – også dagen efter – hvor vi opvarmede resten i microbølgeovnen……

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!