Newyorkerbyheart

Laksefad med tigerrejer a la Newyorkerbyheart……….

Ovenpå kartofler (som er blevet bagt lidt) ligges squash, cherrytomater og laks………

Efter 10 minutter ligges tigerrejer på……….

Det færdige fiskefad………..

Aftenens tallerken……………
I aften har vi fået et lækkert fiskefad med laks og tigerrejer, det smagte SUPER lækkert og er helt sikkert noget jeg vil lave igen – og så er det NEMT!
Det er efter inspiration fra noget jeg har lavet før og lidt efter hvad jeg havde i køleskabet. Det var faktisk meningen at vi skulle have haft en lakse-/rejetærte, men det kunne jeg ikke lige overskue, så det blev dette istedet for *S*
Som tilbehør fik vi en kold sauce, hvori der var kommet noget dild-krydderimix (som jeg har fra USA, fra The Pampered Chef). Det er eminent til at komme i creme fraiche sammen med lidt salt og friskkværnet peber, så skal det bare lige trække i ½ time og så er det klar…………
J
eg tror at der kan laves noget lignende ved at bruge tørret dild, lidt løgpulver og lidt granuleret hvidløg.

Laksefad med tigerrejer a la Newyorkerbyheart, 3 pers.:

kartofler i passende mængde, skåret i grove stykker
groft salt
citronpeber
lidt olivenolie
ca. 1 tsk. tørret salvie
ca. 1 tsk. tørret mynte
2 laksefileter uden ben og skind
rå tigerrejer, uden skaller og med den sorte tarm fjernet
½ squash, halveret på langs og skåret i lidt tykke skiver
1 god håndfuld cherrytomater
Dressing:
3 spsk. olivenolie
1 stort fed presset hvidløg
lidt friskpresset citronsaft
Kom kartofler i et ovnfast fad, krydr med salt, citronpeber, salvie, mynte og dryp med ganske lidt olivenolie. Vend det hele godt sammen, så olien ligger sig om kartoflerne. Sæt i en 225 grader varm ovn og lad dem stege i 20 minutter, vend lidt rundt i dem. Vend squash i kartoflerne, sammen med hele cherrytomater. Kom laksefileterne ovenpå, krydr dem med salt, citronpeber, dryp med lidt citronsaft og stil tilbage i ovnen i 10 minutter. Tag fadet ud igen, pluk laksefileterne i lidt mindre stykker og drys med tigerrejer. Stil fadet tilbage i ovnen i 3-5 minutter, til rejerne skifter farver og er netop møre. De skal KUN lige netop være møre, så skal fadet ud, ellers bliver de MEGET kedelige og det er synd for rejerne. Pisk dressingen sammen og dryp den over lige inden servering. Lækkert brød vil også gøre sig godt til.

Bøger:

I går startede jeg på “Tak for alle minderne” af Cecelia Ahern, Bazar Forlag, det er også hende der har skrevet bogen “PS I love you” (som blev filmatiseret med stor succes).
Jeg kom ikke så langt, men det jeg læste var meget godt. Det er ikke en type bøger jeg sådan normalt læser, romantiske bøger, men den tegner alligevel meget god………..

Jeg vil SÅ gerne ind og se “Julie & Julia“! Dels fordi det er med Meryl Streep, som jeg er meget stor beundrer og dels fordi den jo delvis handler om Julia Child, som vel nærmest er en institution indenfor madlavning – og jeg har endda en af hendes kogebøger – et KÆMPE værk med masser af gode opskrifter…………
Jeg føler mig dog på ingen måde overbevist om at jeg kan lokke kæresten med ind og se den, faktisk ved jeg 100% sikkert at det ikke sker, så jeg må se om jeg kan lokke en anden med – for ses det skal den altså *S*

Print Friendly
Tilbage

12 kommentarer


 1. Oct 15, 2009
  10:00 pm

  Anonymous

  Jeg kan anbefale "Julie&Julia", det er en dejlig film for alle der elsker mad. Jeg var så heldig at få billetter til en forpremiere i sidste uge, men jeg er faktisk klar til at se den igen. Tak for en inspirerende blog. Hilsen Britt


 2. Oct 15, 2009
  10:57 pm

  Kagekonen

  Skønt med en ny fiske-opskrift 🙂 Jeg vil også så gerne se Julie&Julia og er ret sikker på, at jeg ikke får sønnerne eller husbonden med… Måske vi skulle lave en "event" jeg er sikker på at flere andre bloggere også gerne vil se den 😉


 3. Oct 15, 2009
  11:19 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Britt!

  Velkommen herinde og tak fordi du giver dig til kende 🙂
  Dejligt at høre at det er en god film, nu må jeg se den……

  Mange hilsner
  Birthe


 4. Oct 15, 2009
  11:20 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Kagekone!

  Det smagte SUPER dejligt og er jo også meget fint at se på 🙂

  God ide med sådan en "event", måske en i Jylland og en på Sjælland? så vidt jeg husker, bor du på Sjælland er det ikke rigtigt? Det kunne ellers være sjovt at mødes……

  Mange hilsner
  Birthe


 5. Oct 16, 2009
  7:07 am

  jette

  Har du læst bogen? Jeg tror da også jeg skal se den, hvis den engang kommer til Lemvig biograf, men jeg er nu lidt skeptisk overfor film, som bygger på en bog. Den – bogen – var fantastisk, synes jeg.


 6. Oct 16, 2009
  8:24 am

  Jule Mig

  Ummm det ser helt vildt lækkert ud… Og ungerne vil helt sikkert elske det…

  Rigtig god weekend


 7. Oct 16, 2009
  12:22 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Jette!

  Nej jeg har ikke læst bogen, hvis jeg skal være helt ærlig, så vidste jeg faktisk ikke engang at den fandtes i bog form 🙂 Men jeg tror da at jeg skal kigge efter de, tak fordi du nævnede det…..

  mange hilsner
  Birthe


 8. Oct 16, 2009
  12:23 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Jule Mig!

  Det smagte altså ret godt og så synes jeg at det så så flot ud 🙂

  God weekend til dig.

  mange hilsner
  Birthe


 9. Oct 16, 2009
  12:52 pm

  Piskeriset

  Spændende opskrift! Jeg får ikke rigtig blandet fisk og skaldyr i madlavningen, men det burde jeg da egentlig prøve, nu jeg tænker over det 🙂

  Jeg har også overvejet at se filmen, men da vi har haft gode erfaringer med at leje film over CdOn, så tror jeg, at vi gør det i denne ombæring og gemmer biografturen til nogle af alle de actionfilm, der kommer om ikke så længe – for dem SKAL jeg altså se på stort lærred 🙂

  Hav en god weekend!


 10. Oct 16, 2009
  1:03 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeriset!

  Du skulle virkelig prøve dette, jeg synes at det blev rigtig godt 🙂
  Du har helt ret i at denne sagtens vil kunne ses på dvd, det har jeg også overvejet som en løsning, når du kæresten ikke gider at se den….
  Actionfilm skal bare ses i biografen, hvor de rigtig kommer til deres ret.

  God weekend til dig også 🙂

  mange hilsner
  Birthe


 11. Oct 17, 2009
  8:35 am

  jette

  Hej igen Birthe!

  Jo, det er bygger på en bog. Som bygger på virkelige hændelser, så Julie (Powell) har virkelig lavet samtlige retter i Mastering the Art of French Cooking. Det skrev hun om i/på en blog og det blev senere til bogen. Hvor Julia Child ikke optræder ret meget, men det ser det ud som om hun gør i filmen. Jeg er altid lidt skeptisk, når bøger bliver filmatiseret – især bøger jeg synes er rigtigt gode – så jeg er forudindtaget. Jeg tror det er noget bras. 😀


 12. Oct 17, 2009
  9:30 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej igen Jette!

  Jeg må kigge efter den 🙂

  mange hilsner
  BIrthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!