Newyorkerbyheart

Salat med belugalinser og ost, dertil utrolig lækkert fuldkornsciabatta brød med græskarkerner (BoligLiv)………..

Dejen til fuldkornsciabatta brødene………..

De kogte belugalinser røres med marinaden………

Brødene er klar til at komme i ovnen………

De færdigbagte brød, som blev MEGET lækre!………..

Den færdige linsesalat………..

Kylling dyppet i sød chilisauce og pakket ind i bacon, steges………..

Aftenens tallerken………..

Min tallerken fra den anden aften, da vi var på firmabesøg hos kærestens søster………

Bunden til smørkagen, smøres med remonce……….

Creme kommes på og drysses med lidt (jumbo) rosiner……….

Den anden halvdel af dejen laves som snegle og ligges ovenpå……….

Den færdigbagte “Herregårds smørkage” pyntet med glasur……….

Mmmm, lige til at sætte tænderne i…………..
I dag har vi fået en SKØN salat med linser, som kæresten faktisk også satte pris på. Opskriften er fra Arla.
Jeg lavede få ændringer, idet jeg tilsatte et fed presset hvidløg til marinaden, sammen med lidt grovkornet sennep. Desuden tilsatte jeg også lidt balsamico og lidt flydende honning til marinaden.
Jeg kan virkelig anbefale Jer at lave denne salat og den passer til en utal af forskellige ting, kun Jeres fantasi sætter grænsen! Den vil også kunne spises som en selvstædig ret, med et stykke godt brød til – evt. det lækre fuldkornsciabatta brød med græskarkerner (BoligLiv nr. 10/09).
Vi fik kyllingebrystfileter som tilbehør til linsesalaten.
Jeg skar 2 kyllingebrystfileter i lidt mindre stykker, krydrede med salt og friskkværnet peber og vendte dem så i sød chilisauce. Derefter viklede jeg et stykke bacon om og stegte dem på panden, til de var gennemstegte. Nemt og lækkert!

Salat med belugalinser og ost, 4 pers.:

2 dl ukogte belugalinser
4 dl vand
lidt salt
1 squash, skåret i skiver og derefter i strimler
½ pose friske, grønne bønner, nippet, skåret i mindre stykker og kogt i letsaltet vand (se note)
1 rødløg i smalle både
250 g emmentaler ost (i opskriften står der bare gul ost, f. eks. Riberhus mellemlagret 16%)
Marinade:
2 spsk. rapsolie
2 spsk. vand
1 spsk. balsamico
½ spsk. ufarvet lagereddike
1 spsk. dijonsennep
1 tsk. grovkornet sennep
1 fed hvidløg, presset
1 tsk. flydende honning
Maldon salt, friskkværnet peber
Kom 4 dl vand i en gryde sammen med godt skyllede belugalinser og lidt salt. Kog i ca. 15 minutter. Hæld vandet fra og skyl hurtigt med koldt vand, de må ikke blive helt afkølede, fordi de tager mere smag af marinaden hvis de er lune! Ryst ingredienserne til marinaden sammen og vend den i de stadig lune linser. Lad dem stå og trække i køkkenbordet til de er helt afkølede og stil dem så i køleskabet. Dette kan gøres i forvejen.
Når retten skal serveres, skæres ost i tern, squash i strimler og bønnerne koges. Hvis løget dufter meget stærkt, så kom de smalle løgbåde i lidt koldt vand lidt, så det kan trække noget af løgsmagen ud. Lad bønnerne køle af til de kun er lune, ellers smelter osten. Bland alle grønsagerne og osten sammen og vend dem så sammen med de marinerede linser. Smag til med salt og friskkværnet peber.
Note:
Der kan selvfølgelig også bruges frosne, grønne bønner – som koges, køles lidt af og skæres i mindre stykker.

Jeg bagte nogle lækre fuldkornsciabatta brød (fra BoligLiv nr. 10/09) som vi fik til og det var en STOR succes!
De er lette at lave og smagte pragtfuldt. Der skulle bruges 400 g fuldkornsdurummel (fra Il Fornaio), jeg brugte kun 350 g og tilsatte så 50 g sigtemel.
Il Fornaio laver også en italiensk hvedemel, men det havde jeg ikke, så jeg brugte noget italiensk hvedemel af 00-typen fra Netto.
Jeg havde ikke lige set at den skulle hæve natten over, så jeg lavede dejen ved 11.30-tiden og bagte brødene ved 19-tiden. Dog tilsatte jeg 20 g gær istedet for de 15 g der skulle i. Jeg skriver opskriften som jeg lavede den…………

Koldhævet fuldkornsciabatta brød med græskarkerner (BoligLiv nr. 10/09), 2 stk.

7 dl koldt vand

15 g gær
1 spsk. groft salt
1 spsk. ekstrajomfruolivenolie
75 g græskarkerner
350 g fuldkornsdurummel fra Il Fornaio
50 g sigtemel
ca. 450 g italiensk hvedemel
Hæld vandet i en skål og opløs gæren i det. Tilsæt salt, olie og græskarkerner. Rør så fuldkornsdurummel og sigtemel i, derefter røres hvedemelet i lidt efter lidt. Dejen skal være fast, men stadig klistret. Rør godt. Dæk skålen til og sæt i køleskabet natten over eller i 6-8 timer. Vælt dejen ud på et meldrysset bord og del den i 2 lige store dele. Form løseligt 2 brød, som sættes på bageplade beklædt med bagepapir, lad dem efterhæve et lunt sted i ½ time. Bag i en forvarmet ovn ved 225 grader i ca. 25-30 minutter. Bank under bunden på brødene, lyder de hule er de gennembagte.

I torsdags var vi til åbent hus hos kærestens søsters arbejdsplads og det var rigtig sjovt og interessant at se!
De havde en brand tidligere på året, så du fremviste de deres flotte nye lokaler, som er totalt gennem-renoveret.
Sikke skønne, lyse omgivelser at arbejde i og så har de fået et flot show-room. Hendes arbejdsplads var også vært med en buffet og jeg skal da lige love for at der var lækkerier. Det var kokken fra deres kantine der havde lavet maden og der var virkelig kræset. Jeg tror jeg fik smagt det hele, som I sikkert kan se på min, godt fyldte tallerken – og det hele smagte SKØNT!
Kæresten søster siger også, at der bliver kræset for dem hver dag *S*.
Der var også petit fours bagefter – dog ikke nogen han havde bagt – men fra den lokale bager. Små napoleonshatte, Sarah Bernardkager og 2 andre slags kager med noget kransekagemasse.
Vi havde jo slet ikke regnet med at fik så meget at spise, så vores rester fra onsdag, fik vi først igår aftes. Men det var de nu ikke blevet ringere af *S*

I går fik jeg også bagt en “Herregårds smørkage“, som er en af kærestens yndlingskager og denne gang blev den noget pænere end sidste gang jeg lavede den *S*.
Jeg havde ikke noget mandelessens, så jeg kom vaniliesukker i remoncen istedet for, det fungerede fint………..

Jeg havde held til at komme på tennisbanen i går eftermiddags, hvor vejret var aldeles SKØNT – helt perfekt tennis-vejr!
Vi spillede i 1½ times tid og jeg nød det, selvom det også var hårdt og jeg var meget træt bagefter. Ellers er der ikke noget på programmet her i weekenden, vi skal bare slappe af og hygge os. Kæresten håber på at blive helt færdig med at sætte lamelgardiner op, som er et større projekt. Han manglede alle de øverste vinduer, men han satser på at få dem gjort færdig her i weekenden.

Bøger:

Jeg er startet på “En dronning kom til byen” af Dan Philipsen, som handler om Anja Andersens tid i Slagelse. Jeg er ikke kommet så langt endnu, men hvis bare en brøkdel af det jeg har læst indtil videre er sandt, så er det jo en person med psykopatiske træk de har haft som træner!
Det ryster mig meget at læse, fordi jeg selv har arbejdet for en chef med psykopatiske træk! Jeg arbejde i ½ år for Telia Lokalbogsforlaget i Kolding og hende der var chef der, hun var i sandhed en psykopat!
Jeg skulle aldrig have underskrevet kontrakten, jeg havde en dårlig fornemmelse allerede da og skulle have fulgt min mavefornemmelse!
Det blev ½ år med indsigt i menneskets sorteste sider og en chef når det er allerværst!
Det var som at træde ind i en sekt, alle sagde nøjagtig det samme og det var faktisk DYBT skræmmende. Jeg forstod ikke at de andre ikke kunne se det, men de var totalt som marionetdukker.
Jeg siger Jer at det var rystende ting jeg oplevede i det halve år, jeg skal nok fortælle historien en dag. Jeg sagde selv op, men det tog mig LANG tid at komme mig over den oplevelse! Aldrig har jeg oplevet noget lignende………….

I morgen kommer menu’en bare til at stå på flanksteak, bagte kartofler, hvidløgsdressing og en salat – så det vil jeg ikke trætte Jer med. Jeg vender tilbage efter weekenden………..

Print Friendly
Tilbage

11 kommentarer


 1. Oct 11, 2009
  8:05 am

  MissMuffin

  Hej Birthe

  Jeg har også bagt brødet for snart 14 dage siden, det smager simpelthen bar så skønt..
  Nu tror jeg at det snart skal afprøves, om der kan laves nogle gode boller ud af dejen til madpakken.

  Knus MissMuffin


 2. Oct 11, 2009
  11:55 am

  Charlotte den 2.

  Hej Birthe.
  Åhh – den kage så SÅ lækker ud. Den MÅ jeg bage i dag. Havde ellers tænkt jeg skulle have en lille pause for kagebageriet ( har bagt Gunvorkage et par gange i den seneste tid ). Bukserne tror jeg er krøbet i vask;-)
  M.h.t. din chef hos Telia. Jeg har selv været ude for en sådan. Alle lå på knæ for hende, turde ikke andet. Det betød jeg brød sammen, men p.g.a. angsten for ikke længere at have et job, holdt jeg ud. 10 timer hos en psykolog skulle der til inden jeg turde sige op. Det blev en sag for min fagforening. Chefen blev fyret. Dog er hun igen blevet ansat i en virksomhed, psykologisk terror er hverdagskost for medarbejderne;-(
  Mange hilsner
  Charlotte den 2.


 3. Oct 11, 2009
  12:39 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej MissMuffin!

  Jeg er ret sikker på at dejen også vil være rigtig god til boller, ihvert fald var brødet utrolig lækkert! 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 4. Oct 11, 2009
  12:41 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Charlotte den 2.!

  Den smager ihvert fald godt, helst sådan lidt lun – MUMS! 🙂

  Sådanne chefer kan være utrolig ødelæggende for end psyke. Heldigvis var jeg inde i en stærk periode, hvor jeg havde overskud, men hun var en sand heks og alle var bange for hende! Jeg ved at mange af de ansatte bagefter har bøvlet med psykiske problemer…..

  mange hilsner
  Birthe


 5. Oct 11, 2009
  7:11 pm

  Piskeriset

  Jamenjamenjamen – det ser jo alt sammen så skønt ud! Jeg må hellere spise en ostemad mere, for jeg bliver da helt sulten af at se på alle de lækre retter 🙂


 6. Oct 11, 2009
  9:42 pm

  mona

  Hej Birthe,
  Det hele ser fantastisk ud. Mums!
  Opskriften på brødet er straks printet, det er lige sådan noget jeg kan finde ud af (er dårlig til at bage).

  Hilsen
  Mona


 7. Oct 11, 2009
  9:51 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej MOna!

  Det er ihvert fald et super lækkert brød, som ikke engang skal æltes! Men det er lidt hårdt at røre dejen sammen, da den bliver ret tung, jeg måtte have hjælp, mine kræfter rakte ikke 🙂

  Held og lykke med det

  Mange hilsner
  Birthe


 8. Oct 13, 2009
  9:48 pm

  Malou Klidmoster

  Kære Birthe

  Mums, det er lige mad for mig. Den linsesalat er lige i vinkel 🙂

  Det er godt nok også noget lækkert mad fra buffeten. Det er tydeligt at der er noget hjerte bag.

  Knus
  Malou


 9. Oct 14, 2009
  10:28 am

  Newyorkerbyheart

  Kære Klidmoster!

  Du må prøve den linsesalat, SKØN smag og meget lækker 🙂

  Knus
  Birthe


 10. Oct 15, 2009
  10:07 am

  Apatulski

  Hej Birthe – Vi er på dejlig ferie, og det betyder at jeg ikke følger helt med i din blog, og det DET savner jeg. Jeg glæder mig til at komme hjem og lave mad udfra din blog som altid.(Fandt iøvrigt wok kogebogen fra Gyldendal til 50'er i Netto og der er rigtig mange gode tips – måske er den der stadig, hvis du da ikke allerede har den) Hilsen Apatulski


 11. Oct 15, 2009
  11:24 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Apatulski!

  mange tak for dine pæne ord, det glæder mig meget 🙂
  Håber, at I har en god ferie, hvor er I henne?
  Jeg vil kigge efter bogen, tak for tippet…..

  Mange hilsner Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!