Newyorkerbyheart

Spaghetti a la carbonara med bacon og grøntsager………

Bacon og champignon svitses………..

Asparges, tomater og hvidløg tilsættes……….

Ægge-/osteblanding tilsættes……….

Aftenens tallerken………..
I dag har vi fået en pastaret a la carbonara – virkelig LÆKKERT!
Jeg blev selvfølgelig inspireret af den originale spaghetti carbonara til at lave dette, men tilsatte lidt grøntsager til retten, bare for at få lidt bedre samvittighed………..og så smager grøntsager jo godt.
Det vigtigste – synes jeg – ved carbonara er, at tilsætte masser af friskkværnet peber, det får det til at minde om “kulstøv” og giver masser af god smag.
Hvis det er rigtigt skal retten ikke laves med spaghetti, men med bucatini, som er en tykkere form for spaghetti – men ikke så tyk som macaroni (så vidt jeg ved). Jeg havde dog ikke noget bucatini – og heller ikke noget macaroni – så vi måtte nøjes med spaghetti *S*
Jeg synes at det blev rigtig lækkert og velsmagende, med grøntsagerne i, ihvert fald spiste vi os godt mætte……..

Spaghetti a la carbonara med bacon og grøntsager, 2 – 3 pers.:

passende mængde spaghetti af god kvalitet (eller endnu bedre bucatini eller macaroni)
salt, friskkværnet peber
1 pakke bacon i tern
1 håndfuld modne cherrytomater, halveret
1 bdt. asparges, skåret i mindre stykker
lidt frisk champignon i tynde skiver
3 fed hvidløg i tynde skiver eller finthakket
3 æg
½ dl madlavningsfløde
1 håndfuld friskrevet parmesanost
lidt friske basilikumblade i fine strimler
1 håndfuld persille, finthakket
Sæt en stor gryde vand over, kom godt med salt i, læg låg på og bring i kog. Svits bacon på en varm pande, til det begynder at tage farve, tilsæt så champignon. Lad champignon svitse med, til væden fra dem er kogt ind. Tilsæt asparges og lad dem stege med i 1 minut. Tilsæt tomater og hvidløg, lad det svitse med i et par minutter under omrøring, krydr med lidt salt og godt med friskkværnet peber. Tag af varmen. Pisk æg, madlavningsfløde, friskrevet parmesanost (ikke det færdigkøbte, riv det selv), lidt salt og godt med friskkværnet peber. Kog spaghetti/bucatini/macaroni al dente og hæld vandet fra og lad det dryppe af. Vend den friskkkogte pasta med bacon-blandingen og så røres æggeblandingen i. Smag til og drys med basilikum og persille. Server straks.

Nogle dage forstår jeg simpelthen ikke hvad mine dage er gået med!
Ok, jeg ved godt at jeg ikke er den i hele verden der står tidligst op, men alligevel *S*
Jeg står vel op mellem klokken 9 og 10.30 – 10.30 hvis jeg har haft en dårlig nat………..eller er meget træt *S*
Men inden jeg får set mig om er klokken 16 og kæresten kommer hjem, uden at jeg har fået udrettet noget som helst!
Jeg synes bare lige, at jeg har åbnet min computer og vupti, så er tiden gået. Computeren er en virkelig tidsrøver for mig *S*
Jeg prøver på at få nusset katten, lagt tøj sammen, støvsuget og trænet, men om aftenen når jeg ligger i min seng og gør dagen op, kan jeg ikke helt forstå hvor tiden er blevet af………

På fredag har vi aftalt med kærestens søster, at vi skal en tur til Bazar Fyn og det glæder jeg mig faktisk rigtig meget til. Jeg håber, at jeg kommer hjem med en masse spændende ting eller ihvert fald få købt nogle etniske ingredienser, som jeg godt kan have svært ved at få fat i her hvor jeg bor. Er der nogle af Jer der kender til Bazar Fyn? Gode råd eller tips modtages gerne……..
Vi har også besluttet os for at tage til Sjælland sidst i november. Det er SÅ længe siden vi har set de små guldklumper derovre (niecerne) og vi savner dem – ja også deres forældre naturligvis *S*
Så en weekend derovre, skulle gerne gøre lidt bod på det, vi ser dem jo desværre ALT for sjældent!
Vi skal jo heller ikke fejre jul sammen med dem i år, da vi jo tager til Paris og det lader ikke til at de kommer til Jylland mellem jul og nytår, så november lader til at være en god måned at mødes i.
Jeg glæder mig, vi har ikke set de SKØNNE tøser siden engang i forsommeren og det er faktisk så længe siden, at det er helt pinligt!

Bøger:

Jeg er startet på “Sangfuglen” af Inger Wolf (hendes 3. bog) og den er GOD! Den har dog en stor fejl og det er at den er umådelig svær at lægge fra sig, hvilket medfører læsning til langt ud på natten og at det bliver langt op ad formiddagen inden jeg kommer op *S* Den fænger bare med det samme – som hendes 2 tidligere bøger også har gjort – og det er super spændende læsning. Hun har en skøn skrivestil og jeg bliver glad hver gang jeg ser at hun er igang med en ny bog………
Print Friendly
Tilbage

8 kommentarer


 1. Oct 27, 2009
  9:57 pm

  Inge - Viva Italia

  Bazar Fyn kender jeg ikke, men da vi boede tæt på Århus var jeg tit i Bazar Vest ude i Gellerup…. Dejligt sted med alle mulige lækre grønsager og små og store ting i flasker og dåser. Det sted savner jeg virkelig – bare duften, den er helt fantastisk… Jeg tror vi må lave en udflugt..


 2. Oct 27, 2009
  11:01 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Inge!

  Bazar Fyn skulle være noget i samme stil og jeg ser virkelig frem til at komme dertil 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 3. Oct 28, 2009
  7:57 am

  Charlotte den 2.

  Godmorgen Birthe, klokken er nu 7.45:-)
  Jeg kender ikke Bazar Fyn, men mener jeg har et par gode råd I kan bruge.
  Skønt jeg bor i Aalborgområdet sker det vi tager til Århus, Bazar Vest, det er absolut en spændende tur.
  For det første, hvis det er muligt print en side ud med oversigt over hvor de forskellige forretninger ligger. Det kan lade sig gøre på hjemmesiden der tilhører Bazar Vest. Deres halalslagtere har lækkert kød, dejlige pølser. Skønne frugter, grøntsager som man normalt ikke ser i de forretninger jeg handler i. Bager med anderledes brød, specielt søde, med masser af mandler/nødder. Jeg vil bestemt også anbefale jer at spise på een af de etniske små spisestede.
  Rigtig god tur.
  Mange hilsner fra
  Charlotte den 2.


 4. Oct 28, 2009
  11:15 am

  Anne

  Hej Birthe

  Lige først – mums hvor ser den carbonara altså bare drønlækker ud! Det er bare så dejligt at få nogle fif til hvordan man kan pifte "almindelige" retter som carbonara lidt op:-) Det skal jeg helt klart prøve!

  Jeg bor lige pt.t i Estlands hovedstad Tallinn, men ellers bor jeg jo i Odense, og handler rigtig meget i Bazar Fyn. Det er specielt grøntsager, lammekød, feta og oliven, brød og tørrede ting såsom nødder, krydderier og kikærter det er godt at købe der.
  Bazaren er delt op i tre områder; en stor grønthandler-hal, små "gader" med forskellige butikker (købmænd, slagtere bagere etc) samt et en restaurant-hal.
  Slagteren har som regel rigtig gode tilbud på sådan noget som lammekotelletter og hvis man går forbi slagteren ind i grøntsagshallen, så er den bedste grønthandler ham der ligger som den første på højre hånd. Han er også rigtig flink til at give smagsprøver og komme med forslag til hvad man kan bruge de forskellige "mærkelige" ting til:-)
  Jeg køber som regel også madbrød hos bageren – både de flade og de lidt tykkere, for de koster ikke penge! Flere af købmændene har også feta i store 1 kilo metaldåser, som jeg nogle gange køber (jeg bruger meget feta:-) og det kan holde sig længe i lagen). Der er også en asiatisk købmand med asiatiske saucer etc. Og spis endelig hos en af de små restauranter:-)
  Det var vist en længere smøre – men jeg håber at det kan give lidt inspiration:-)

  Og som altid – tusind tak for en fantastisk og inspirerende blog:-) Du spreder glæde omkring dig!

  Venlige hilsner

  Anne fra Odense (nu Tallinn)


 5. Oct 28, 2009
  11:48 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Charlotte!

  Det var dog frygtelig tidligt du skriver kommentarer, jeg sov sødeligt på det tidspunkt 🙂
  Tak for dine råd, jeg må ind og printe. Måske jeg skulle tage en køletaske med, hvis jeg skal købe kød – og vi skal helt sikkert have en bid mad der……

  mange hilsner
  Birthe


 6. Oct 28, 2009
  11:51 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Anne!

  Det smagte SUPER godt og jeg synes sagtens at retten kan bære at få tilsat nogle grøntsager. Ihvert fald er det en form for carbonara som jeg vil lave igen, håber også at du vil kunne lide det 🙂

  Tusinde tak for dine tips, jeg har skrevet det ned, så jeg kan huske det (min korttidshukommelse er så dårlig *S*). Det med feta er lige mig, hvor længe kan de holde sig sådan nogle fetadåser? jeg håber også at få nogle lækre oliven, som jeg er storforbruger af…..
  Madbrød er også på min liste, for dem har jeg aldrig smagt (her hvor jeg bor er det ikke til at få fat i sådan noget) og den asiatiske købmand skal også have et besøg 🙂
  Uh, hvor jeg glæder mig, det skal nok blive godt….

  Mange hilsner
  Birthe


 7. Oct 28, 2009
  2:14 pm

  Inger Wolf

  Hej Birthe

  Tusind tak for din søde kommentar på min blog og her. Det var virkelig dejligt at høre – især fordi jeg lige er gået i gang med den næste. Den slags er jo brændstof på bålet – så det gør en forskel. Og nu jeg er her hos dig, vil jeg så samle lidt inspiration til aftensmaden på denne lækre blog. Mums. Mange hilsner Inger


 8. Oct 28, 2009
  3:17 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Inger!

  Det var skanm så lidt 🙂 Jeg er vild med dine bøger og har været det lige fra den første, den fangede mig med det samme…..
  Dejligt at du er gået igang med den næste, så kan jeg godt begynde at glæde mig 🙂

  Håber, at du finder noget inspiration….

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!