Newyorkerbyheart

Stegt lyssej med gazpacho-salat…………..

20 oktober , 2009 - af Newyorkerbyheart - Kategori: Salater - Tags: , ,

Sprøde brødstykker………

Dressingen til salaten………..

Lyssej steges på panden i smør og olie……….

Gazpacho-salaten………

De sprødstegte brødstykker kommes på…………

Flutes med gedeost………..

Aftenens tallerken………..
Det vi har fået i aften er måske ikke det man typisk vil servere sammen, men da jeg var nede og handle, fik jeg altså lyst til flutes med gedeost………….så sådan blev det (måske fordi jeg tænkte på min veninde i Paris!) *S*
Jeg synes at aftenens salat blev rigtig god og dressingen gav den en dejlig smag, men jeg kunne fornemme, at kæresten ikke delte min mening *S*
Det er første gang jeg har brugt sherryeddike, men absolut ikke sidste, LÆKKER smag!

Gazpacho-salat:

1 agurk, flækket på langs, udkernet og skåret i tern
1 bakke cherrytomater, halveret
1 gul peberfrugt i tern
1 rødløg, hakket
hvidt brød
olivenolie
Maldon salt, friskkværnet peber
Dressing:
2 spsk. olivenolie
1 tsk. flydende honning
2 spsk. sherryeddike
1 fed hvidløg, presset
Skær evt. skorper af brødet, riv det i mindre stykker og kom det på en bageplade med bagepapir. Dryp lidt olivenolie over og drys med lidt Maldon salt. Sæt i en 200 grader varm ovn og bag til det bliver gyldent og sprødt. Lad dem køle af. Bland alle grønsagerne i et halvdybt fad. Pisk dressingen sammen og dryp den over salaten lige inden servering. Vend det godt rund og krydr med salt og friskkværnet peber. Kom de sprøde brødstykker ovenpå, vend rundt og server straks.

Dup lyssejfileter tørre. Varm smør og rapsolie op på en pande, steg fileterne til de bliver gyldne og gennemstegte. Krydr med salt og friskkværnet peber.

I dag har jeg fået lavet pilates i en time og det var rigtig dejligt! Det giver sådan en skøn lettelse i hele kroppen bagefter *S*
I de sidste par dage har jeg døjet med hovedpine, men i dag forsvandt den heldigvis og hver gang er det som at blive født på ny igen.
Nogle smerter er lettere at håndtere end andre synes jeg, hovepine er en af den slags som jeg har sværest ved. Jeg synes, at det i det på en måde er invaliderende. Jeg har svært ved at tænke og ved at koncentrere mig. Jeg kan ikke læse og ikke sidde ved computeren i længere tid at gangen (- og det er slemt for mig *S*). Når det er rigtig slemt, som det er af og til, sover jeg heller ikke rigtigt om natten fordi det gør så ondt.
Jeg hader hovedpine og vil hellere have ondt de fleste andre steder, end lige i hovedet………….

Print Friendly
Tilbage

9 kommentarer


 1. Oct 20, 2009
  10:06 pm

  Vita

  Du har ret Birthe. Hovedpine er temmelig invaliderende!

  Jeg synes det er så sejt du får lavet det pilates derhjemme. jeg ejer ikke samme drivkraft når det kommer til at få lettet røven. Uanset hvor godt jeg ved det er for mig.

  Knus
  Vita


 2. Oct 20, 2009
  10:43 pm

  Piskeriset

  Spændende kombination du har lavet – den havde jeg ikke selv udtænkt 🙂

  Jeg har ikke prøvet at bruge sherryeddike. Jeg har kigget efter det en enkelt gang i et supermarked, men fandt det ikke – hvor købte du dit?

  Jeg kan godt forstå, du er glad for at slippe for hovedpinen. En af mine venner har kronisk hovedpine, og jeg forstår simpelthen ikke, hvordan hun kan hænge sammen…


 3. Oct 20, 2009
  10:52 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Vita!

  Hovedpine burde afskaffes! På den anden side er det jo godt at jeg har noget at have ondt i 😉

  Jeg tror jeg har det modsat mange andre mennesker. Jeg får det kun lavet fordi jeg kan gøre det herhjemme 🙂 Hvis jeg skulle gå på et eller andet holde, ville jeg ikke få det lavet, det stresser mig helt vildt at skulle ud af huset……

  Knus
  Birthe


 4. Oct 20, 2009
  10:54 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeriset!

  Ja, det blev en ret interessant kombination, men det smagte dejligt! Jeg synes at salaten var dejlig forfriskende 🙂
  Jeg fandt sherryeddike i den lokale SuperBrugs. Tro mig, hvis jeg kan finde det her hvor jeg bor, så kan du også……

  Jeg forstår heller ikke hvordan man kan holde ud at have kronisk hovedpine – det må være forfærdeligt! Jeg har hovedpine i slem eller mildere grad mindst 1 gang hver 14. dage, som varer i 2-5 dage, afhængig af hvor slemt det er. Det synes jeg er mere end rigeligt 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 5. Oct 21, 2009
  7:33 am

  tina

  Tak for en super blog;-)

  Vil bare sige min mor blev helbredt for migræne for en del år sidn vhja af REGELMÆSSIG alternativ behandling, zoneterapi,diverse homeøpatiske dråber etc,hun drak molkosan blandet i vand, drak en speciel urtethe, husker ikke navnet men den hedder navnet på manden der har lavet den… Kan ikke helt huske alt det hun gjorde men kan spørge hvis du er interesseret.
  Hilsen Tina


 6. Oct 21, 2009
  11:11 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Tina!

  Ifølge min læge er det ikke migræne jeg har. Jeg har altid haft hovedpine, ligeså længe som jeg kan huske tilbage. Jeg er blevet undersøgt, det er godt nok ved at være nogle år siden, men de fandt ikke ud af noget. Andet end det er spændinger og også psykisk betonet…..
  Jeg har prøvet alternativ behandling, uden resultat.

  Mange hilsner
  Birthe


 7. Oct 21, 2009
  12:00 pm

  Nicolai

  Mmmh, det ser rigtig lækkert ud Birthe! Jeg gemmer fluks opskriften, vi har nemlig 2kg pangasius liggende i fryseren som gerne skal bruges med lidt forskelligt tilbehør henover måneden 😉


 8. Oct 21, 2009
  5:12 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Nicolai!

  Jeg synes også at det blev ret godt 🙂

  Jeg er sikker på at det også vil være rigtig lækkert med pangasius til. Du må også prøve de ruller jeg har lavet engang med feta i, de var SÅ gode eller dem med pesto og bacon viklet om = gudespise 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 9. Oct 21, 2009
  9:31 pm

  Anonymous

  Hello,

  We bumped into your blog and we really liked it – great recipes YUM YUM.
  We would like to add it to the Petitchef.com.

  We would be delighted if you could add your blog to Petitchef so that our users can, as us,
  enjoy your recipes.

  Petitchef is a french based Cooking recipes Portal. Several hundred Blogs are already members
  and benefit from their exposure on Petitchef.com.

  To add your site to the Petitchef family you can use http://en.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form or just go to Petitchef.com and click on "Add your site"

  Best regards,

  Vincent
  petitchef.com

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!