Newyorkerbyheart

Varm vintergrøntsagssalat (fra bogen “Sophie Dahls frydefulde fristelser, Gads Forlag)………

Sophie Dahls frydefulde fristelser” af Sophie Dahl, Gads Forlag………..

Gulerødder, pastinak, rødbeder, sød kartoffel, jordskokker og rødløg……….

Når det er færdigt, drysses med grofthakkede, ristede valnødder og feta……..

Aftenens tallerken………..
I dag er jeg ved at være tilbage til almindelig helbredstilstand og det nyder jeg!
I de sidste mange dage, har jeg drukket et glas lunkent vand med friskpresset citronsaft hver morgen og aften. Det er ikke noget jeg har nydt, men jeg har gjort det og jeg tror at det har hjulpet, ihvert fald har jeg fået et ordentlig skud C-vitaminer *S*
I går var det kærestens søsters fødselsdag og jeg var i tvivl lige til det sidste, om jeg skulle med eller ej, men jeg tog med og det var SÅ hyggeligt!!
Vi fik SKØN og LÆKKER mad (cuvettesteg, ovnbagte kartoffelbåde, rødbedesalat med smuldret feta, en grøn salat med valnødder og pære og en meget lækker sauce til). En rigtig festmiddag og vi glæder os alle til at det – forhåbentlig – snart bliver gentaget. Fik du den D? *S*
Jeg havde lavet desserten, Manhattan-style cheesecake med blåbær-topping. Jeg lavede den tirsdag aften og var faktisk noget nervøs for hvordan den ville være, fordi jeg kom til at bage den lige en tak for meget! Altså, den blev ikke branket eller noget, den blev bare mere fast i den, end jeg plejer at lave den.
Jeg overvejede alvorligt at lave det om, men jeg orkede det simpelthen ikke, så jeg krydsede fingre og håbede det bedste – og den smagte godt. Den havde ikke taget skade, så hvis det skulle ske for Jer, så skal I ikke få koldsved over det *S*
I aften stod menu’en på en lækkert varm vintergrøntsagssalat fra bogen “Sophie Dahls frydefulde fristelser” af Sophie Dahl, Gads Forlag og den kan jeg virkelig anbefale Jer at lave!
Den er lækker, smagfuld, hurtig at lave og smuk at se på. Til vintergrøntsagssalaten fik vi en ribeye steak. Jeg lavede få ændringer:
– jeg tilsatte lidt jordskokker, fordi jeg havde nogle
– jeg tilsatte et fed presset hvidløg til dressingen
– jeg brugte kun ½ knoldselleri (istedet for en hel)
– jeg tilsatte lidt friske rosmarinnåle, finthakket
I får opskriften som jeg lavede den………..

Varm vintergrøntsagssalat (fra bogen “Sophie Dahls frydefulde fristelser” af Sophie Dahl, Gads Forlag), 2 pers.:

1 rødløg i grove stykke
1 sød kartoffel, skrællet og skåret i grove stykker
2 gulerødder i grove stykker
2 pastinakker i grove stykker
½ knoldselleri i grove stykker
2 rødbeder i grove stykker
3 jordskokker i grove stykker
Maldon salt, friskkværnet peber
olivenolie
1 håndfuld valnødder, groft hakkede
1 god feta, smuldret (jeg kan bedst lide det der købes i et helt stykke)
friske rosmarinnåle, finthakket
Dressing:
2 spsk. olivenolie
1 tsk. dijonsennep
1 spsk. balsamico
saft fra 1/4 citron
1 bdt. persille, finthakket
1 fed hvidløg, presset
Kom alle grønsagerne i et ovnfast fad, krydr godt med salt, friskkværnet peber og rosmarin og giv dem et ordentlig sving med olivenolien (det skriver hun altså *S*). Vend det hele godt sammen og sæt i en forvarmet ovn ved 200 grader (hvis der bruges varmluft) eller 225 grader. Bag i 35 minutter i den øverste del af ovnen og vend rundt i dem et par gange undervejs. Når der mangler 5 minutter, så kommes valnødder på en bageplade med bagepapir og sættes i ovnen, så de bliver ristede.
Pisk ingredienserne til dressingen sammen i en lille skål og når rodfrugterne er færdige, vendes dressingen i. Drys med valnødder og smuldret feta, server straks.

I dag har vi været oppe og spille lidt tennis, bare helt stille og roligt! Jeg trængte til at komme ud og få lidt frisk luft og få mig rørt lidt. Sikke et smukt vejr der er derude i disse dage og i dag kunne jeg altså ikke modstå længere, jeg måtte ud i det *S*.
Det må være dejligt for alle Jer derude, der har efterårsferie……….

Bøger:
Jeg er blevet færdig med “En dronnning kom til byen” af Dan Philipsen. Bogen er skrevet om Anja Andersen og beskriver hendes vanvid – i både positiv og negativ forstand! Hvis man skal gå ud fra bogen, så har det ikke været let at være i hendes spillerstab, med mindre man tilhørte en af de absolut stjerner!
Var man derimod en af dem hun havde set sig sur på, så var det nærmest psykisk terror. Men den beskriver også hendes godhed, som var en side hun viste af sig selv af og til, både for hendes egne spillere – men også for modstandernes! Anja Andersen medvirker ikke selv i bogen, så derfor er det jo ikke set fra begge sider og derfor er det jo ikke den endegyldige sandhed, men kun sandheden set fra 1 side………….
Print Friendly
Tilbage

10 kommentarer


 1. Oct 14, 2009
  9:09 pm

  Nicolai

  Mmh, hvor ser det bare godt ud! Jeg eeeelsker rodfrugter og er helt pjattet med den slags ovnbagte tingester for tiden. Det er så lækkert med forskellige texturer, smag og konsistens når de har været en tur i ovnen.
  Særligt sweet potatoes er i stor kurs her i huset – men det har jeg vidst nævnt en gang eller to tidligere 😉
  Jeg er nysgerrig mht. bøffen, manglede I ikke sovs eller fungerede det fint med dressingen fra salaten?

  Varme efterårshilsner fra et hundekoldt Prag 🙂


 2. Oct 14, 2009
  9:24 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Nikolai!

  Det smagte bare så godt og var virkelig lækkert med valnødderne og feta!:-)
  Vi savnede slet ikke nogen former for sauce og min kæreste er ellers en "sovse-person"…..

  Mange hilsner
  Birthe


 3. Oct 14, 2009
  10:06 pm

  Piskeriset

  Det lyder som en god og mættende ret! Her på mine lidt mere voksne dage er jeg også blevet ret glad for rodfrugter 🙂

  Godt at du er ved at være på højkant igen!


 4. Oct 14, 2009
  10:32 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeriset!

  Ja, heldigvis ændrer vores smagsløg sig jo 🙂 Jeg var heller ikke så vild med rodfrugter tidligere og da slet ikke knoldselleri! Men dette er virkelig en skøn ret og med feta, kan det jo ikke gå galt (ikke i min verden ihvert fald *S*)

  Mange hilsner
  Birthe


 5. Oct 14, 2009
  10:52 pm

  mona

  Hej Birthe,
  Rodfrugter er altid godt. Det ser meget delikat ud.

  Hilsen
  Mona i Ishøj


 6. Oct 15, 2009
  12:05 pm

  Nille

  Kære Birthe,

  Jeg drikker lunkent vand med citron det meste af året – jeg er sikker på, at det er godt for en hel masse ting…og man vænner sig faktisk til det. Jeg synes, at det er helt rart med lidt småvarmt, da jeg jo aldrig har tid til at lave te eller kaffe om morgenen.

  Dejligt at høre, at du er i bedring… og så skal jeg vist lige få sendt den bog-mail jeg skylder 😉

  Kærlig hilsen
  Pernille


 7. Oct 15, 2009
  12:15 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Mona!

  Det smagte altså også rigtig dejligt 🙂

  mange hilsner
  Birthe


 8. Oct 15, 2009
  12:16 pm

  Newyorkerbyheart

  Kære Pernille!

  Ja, det er jo dig jeg har det fra og du har måske ret, jeg kan vænne mig til dig! Jeg er ihvert fald ikke i tvivl om at det er sundt 🙂

  Jeg havde helt glemt de bøger, det er ikke noget du skal få stress over, bare engang ved lejlighed….

  Kærlig hilsen
  Birthe


 9. Oct 15, 2009
  6:26 pm

  Anonymous

  Hej Birthe.
  Først vil jeg sige dig tak for, alle de lækker opsktifter du lægger ud på din blog, det har snart redet aftensmaden for os mange gange 🙂
  Jeg har et lille spørgsmål, jeg vil lave den salat med beluga linser, men jeg kan simpelthen ikke finde dem nogle steder, vil du ikke være sød, og fortælle hvor du køber dem ?
  Håber på svar, og undskyld hvis det blev lidt langt.
  Hilsen Futte


 10. Oct 15, 2009
  7:25 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Futte!

  Velkommen herinde og tak fordi du giver dig til kende 🙂
  Jeg har fået de belugalinser forærende, men jeg har set at bl. a. SuperBrugsen og Kvickly har en lang hylde med tørrede linser og bønner, så jeg vil tro at du kan finde det der……

  /Newyorkerbyheart

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!