Newyorkerbyheart

Verdens bedste kanelsnegle (fra bogen “Baronessen går i køkkenet” af Caroline Fleming, Forlaget Lindhardt og Ringhof)………..

Kogebogen “Baronessen går i køkkenet” af Caroline Fleming, Forlaget Lindhardt og Ringhof………

Dejen rulles ud og remonce kommes på………..

Dejen rulles til en lang pølse………..

Skæres ud i tykke skiver………….

Færdigbagte og MEGET lækre………..

Aftenens tallerken: Barack Obama’s chili med basmatiris og guacamole…………
I dag har jeg bagt kanelsnegle efter Baronesse Caroline Flemings opskrift fra bogen “Baronessen går i køkkenet” (Forlaget Lindhardt og Ringhof), overskriften i bogen er “Verdens bedste kanelsnegle” og jeg må indrømme, at jeg er tilbøjelig til at give hende ret!
De smager helt VILDT godt og er meget lækre.
Når man kigger på hende kan man godt forledes til at tro at det vil være en fedtfattig udgave med alt muligt “unaturligt” i *S*, men det er de bestemt IKKE. Der er masser af SMØR i og jeg er ret sikre på at det er med til at gøre dem SÅ gode………..
Jeg må indrømme at det var med en vis skepsis at jeg bladrede gennem hendes kogebog, men det er faktisk en ganske fornuftig bog – der er ihvert fald en hel del opskrifter jeg skal have prøvet af – og jeg glæder mig til det!
Hvis hun laver noget af det mad der er i bogen når hun er “privat”, så vil jeg gerne inviteres med til bords en dag………………fik du den, Caroline?!?!? *S*
I bogen kommer hun også med små “husmoder-tips” og de nogle af dem er sådan lidt “spøjse”, men alt i alt synes jeg, at hun er sluppet godt fra bogen……….
Jeg lavede kun halv portion af den opskrift der er i bogen og jeg fik alligevel over 30 STORE snegle ud af det, så enten har hun en god appetit eller en stor familie/masser af venner *S*
Opskriften er dog lidt uklar mht. til dejen. Faktisk står der, “at de tørre ingredienser bare skal blandes med de våde og så hæve i 1 time”. Jeg valgte dog at ælte den lidt og blev derved nødt til at tilsætte lidt mere mel, da det var en noget våd dej………men jeg ved ikke om det er meningen!
Det var dog en lækker glat og blød dej at arbejde med og slet ikke svær at rulle ud.
Jeg skriver opskriften som jeg lavede den…………

Verdens bedste kanelsnegle (fra bogen “Baronessen går i køkkenet” af Caroline Fleming, Forlaget Lindhardt og Ringhof), ca. 32 stk.:

½ liter mælk (jeg brugte skummet, fordi det var hvad jeg havde)
125 g flormelis
62 g smør
25 g gær
1½ æg, pisket sammen
kardemomme (jeg brugte ca. 1½ tsk.)
ca. 750 g hvedemel (min dej behøvede lidt mere for at kunne æltes)
Remonce:
250 g smør, blødt
250 g rørsukker
1 spsk. kanel
Varm mælk op i en gryde og smelt smørret i det, tilsæt flormelis, rør det hele sammen og lad det køle helt af og rør gæren ud i mælkeblandingen. Bland derefter de våde ingredienser med de tørre. Tag dejen ud på bordet og ælt det til en glat og blød dej, tilsæt endelig ikke for meget mel, kun så den lige slipper bordpladen. Læg i en skål, dæk til, stil det lunt og lad det hæve i 1 time. Pisk blødt smør, kanel og sukker sammen til remonce. Tag dejen ud på et meldrysset bord og rul det ud til 1 cm.’s tykkelse i en aflang firkant. Smør remoncen ud på dejen og rul den til en “roulade” på den lange led. Skær pølsen i tykke skiver, læg dem på bageplader med bagepapir, dæk dem til og lad dem hæve i endnu 45 minutter. Forvarm ovnen til 200 grader og bag i 10-15 minutter, til de er gyldne og færdigbagte. Flyt dem straks til en bagerist når de tages ud af ovnen, så de kan køle af.
Note:
Der lå noget smør på bagepladen da jeg tog dem ud, det tror jeg er ret normalt. Men det var ikke sådan at al remoncen var løbet ud, der var stadig masser af smag tilbage i dem………..

I aften har vi fået Barack Obama’s chili, denne gang kom jeg chipotle i og det gav en meget lækker smag, jeg var dog måske nok lidt rundhåndet med det – for det blev også ret stærkt!
Jeg lavede guacamole til i aften, det fik jeg lige lyst til og så fik vi basmatiris, revet cheddag og creme fraiche til – MUMS!
Hvis I ikke har prøvet retten endnu, kan jeg kun tilskynde Jer at gøre det. Den er SÅ velsmagende og hurtig – og så bliver den kun bedre af at stå til næste dag………..

Vi var dog ikke specielt sultne til aften, vi var vist nok kommet til at gufle lidt for mange friskbagte snegle *S*

Sikke en kamp Caroline Wozniacki var ude i dag i Doha i årets sidste turnering, hvor de 8 bedste på kvindernes verdens rangliste, kæmper om mesterskabet – og rigtig mange penge!.
Caroline kæmpede til allersidste sekund og det endda med tårerne løbende ned ad kinderne. Sidst i 3 sæt faldt hun om med kramper (det så ud til at det sad i både hendes raske lår og det skadede) og hun kunne næsten ikke gå hen til nettet og sige tak for kampen. Det er første gang jeg har set hende afslutte en kamp uden et smil ud til tilskuerne, hun GRÆD simpelthen – så denne gang kan hun ihvert fald ikke blive beskyldt for at spille aftalt spil!!! D
et er en enestående idrætsudøver vi har i hende: smuk, unik og GOD – nu skal vi bare ikke ødelægge det for os selv ved at lade janteloven spille ind og beskylde hende for alt muligt…………

Bøger:

Jeg er stadig ved (og snart færdig med) “Sangfuglen” af Inger Wolf, den er helt vildt GOD, faktisk så god at jeg bliver nødt til at gå ind på sofaen om natten for ikke at forstyre kæresten i hans nattesøvn! Jeg ville ønske den var meget tykkere, Inger Wolf må gerne lave den næste bog til en murstens-roman, hvis hun kan holde det tempo *S* Jeg kan kun anbefale Jer at læse den – og også hendes 2 andre bøger: “Sort sensommer” og “Frost og aske“.
Print Friendly
Tilbage

27 kommentarer


 1. Oct 29, 2009
  10:46 pm

  Piskeriset

  Se, det vidste jeg ikke – at Caroline har udgivet en kogebog altså 🙂
  Jeg glæder mig til at høre mere om opskrifterne, for jeg har det som dig – jeg lurede også lige et øjeblik og tænkte "arh, kan det nu også være en god bog?"

  Hm… måske man skulle printe opskriften på chiliretten og lægge den 'tilfældigt' på gemalens bord med en note om, at det liiiige er en ret, som han godt må lave til mig… 😀


 2. Oct 29, 2009
  10:52 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeriset!

  Det er dejlig at blive behagelig overrasket af og til 🙂 Der står der er ca. 60 opskrifter – fordelt på morgenmad, snacks, frokost, aftensmad, dessert/kager – og jeg vil tro at jeg har markeret ca. 20 af dem, måske endda lidt flere……..
  Der er faktisk en fin lille bog….

  God ide mht. til udprintning, jeg er sikker på at han forstå et vink med en vognstang 😉

  Mange hilsner
  Birthe


 3. Oct 29, 2009
  11:04 pm

  Malou Klidmoster

  Kære Birthe

  Uhm, sikke du har kræset i dag. Både sneglene og chilien får min mave til at knurre. (har selv kun fået kedelig sushi og suppe).

  Jeg må indrømme at jeg har et blødt punkt for Caroline Flemming. Der er er mange der er hurtige til at stemple hende som en 'dum dåse', men jeg syntes at hun virker ægte og kompetent. Hendes besgejstring og livsglæde smitter i den grad. Bogen ryger på ønskelisten, så ser vi om den dukker op 🙂

  Jeg læste om CW' s kamp på Politiken.dk og fik helt ondt i maven. Jeg kan godt forstå hendes mor ikke kunde holde ud til at se hende spille. Tænk at lide sådan for sin sport?

  Uh, SMØR 🙂

  Knus
  Malou


 4. Oct 30, 2009
  9:26 am

  Jule Mig

  Jeg havde så heller ikke opdaget at hun havde udgivet en kogebog… Men jeg har det også vildt dårligt med kogebøger…

  Synes altid at opskrifterne … lige mangler et eller andet…

  Tror dog helt sikkert at de der snegle skal prøves, de ser mums ud.

  Hyggehygge og rigtig god weekend
  Marianne


 5. Oct 30, 2009
  9:36 am

  Katja

  Det er muligvis et lidt dumt spørgsmål, men hvorfor skal sneglene hæve i en time? Jeg indrømmer gerne at jeg ikke er uddannet kok, men jeg har nu altid lært at der skal et hævemiddel i, for at få tingene til at hæve… Det er der da ikke i dem her? Der er hverken gær, bagepulver eller natron i og kan ikke se hvad der så skulle få dejen til at vokse under den time? 🙂
  De skal helt sikkert prøves, jeg er bare forvirret over hævningen eller om du måske har glemt en linje ved et uheld. 🙂


 6. Oct 30, 2009
  10:04 am

  Charlotte den 2.

  Hej Birthe.

  Jeg har samme tanker omkring sneglene. Ingen gær, men 2 gange står der smør, 62 g. samt 25 g. smør – mon det er gær der menes i det ene tilfælde?
  Mange hilsner
  Charlotte den 2.


 7. Oct 30, 2009
  10:57 am

  Newyorkerbyheart

  Kære Klidmoster!

  Den chili er virkelig god, ham Barack har en god smag 😉

  Jeg synes at Caroline Fleming kan blive lidt for meget, hun er så "happy", men på den anden side, synes jeg også at hun er ret sej! Så jeg har sådan en lidt to-sidet mening om hende – men bogen fejler ikke noget 🙂

  Knus
  Birthe


 8. Oct 30, 2009
  10:58 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Marianne!

  Jeg bruger dem som inspiration eller som base – som du måske har bemærket laver jeg tit lidt om på dem 🙂 Jeg følger dem, men ikke mere end der er plads til at improvisere……

  Mange hilsner
  Birthe


 9. Oct 30, 2009
  10:59 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Charlotte den 2.!

  Du har gættet rigtigt, den ene "smør" skulle være gær 🙂 Nu er det rettet, det er jo menneskeligt at fejle 😉

  Mange hilsner
  Birthe


 10. Oct 31, 2009
  9:51 am

  Marie Ulletved Holmgaard

  Du skriver at der lå en masse smørguf på bagepladen da du tog dem ud, og det plejer også at ske for mig – indtil jeg fulgte min søsters anbefaling: At bage dem i ovnfast fad! Så suger de ligesom guffet til sig, og intet af det rigtig gode går til spilde!
  Kanelsnegle er bestemt favoritbagværk i mit køkken, alene duften er det hele værd 🙂


 11. Oct 31, 2009
  7:07 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Marie!

  Jeg kender skam godt det trick, men nu var det jo ikke lige det jeg ville med denne opskrift, men ellers gør jeg brug af det af og til 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 12. Nov 4, 2009
  8:42 am

  Mia

  Nu har jeg prøvet at lave de her to gange, og begge gange er dejen mere blevet som tyk pandekagedej end som kanelsnegledej.

  Det ville ikke være noget problem at "smatte" dejen ud på bordet, men den kan aldrig blive rullet sammen (vi har forsøgt – også efter at have puttet en del ekstra mel i).

  Er det bare en lidt håbløs opskrift, eller er der mon fejl i mel / mælk forholdet?

  Kh. Mia


 13. Nov 4, 2009
  10:39 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Mia!

  Måske det er en håbløs opskrift, måske en håbløs bager?? jeg forstår ikke dit problem, det er jo bare at tilsætte noget mere mel!!! Melangivelser er jo altid ca. (som der også står i opskriften!), da deje jo er forskellige og det er forskeligt hvor meget mel de optager!

  /newyorkerbyheart


 14. Dec 16, 2009
  1:57 pm

  Anonymous

  Hej
  Nu er det 4.gang vi skal guffe disse fantastiske snegle i os.
  En hel portion forsvinder som dug for solen,men der overlevede dog et par stykker sidste gang og de er også forbavsende gode sommeget kolde.
  Glædelig jul


 15. Dec 16, 2009
  9:36 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Anonym!

  ja, de er altså gode, hvordan det så end kan være 🙂 Her forsvinder de også som dug for solen……

  mange hilsner
  birthe


 16. Sep 13, 2010
  5:56 pm

  fifthfloorcooking

  Kære Birthe

  Disse kanelsnegle ER jo verdens bedste! Jeg håber at det er i orden at jeg også sætter dem på min blog, med link til dig? Og tusind tak for opskriften!

  Kærlig Hilsen Kristina


 17. Sep 13, 2010
  9:18 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Kristina!

  Tak for kommentar og det er selvfølgelig helt ok – og lige nøjagtig! 🙂 Da jeg læste overskriften tænkte jeg: "ja, ja sikkert". Men det er virkelig verdens bedste kanelsnegle….

  Mange hilsner
  Birthe


 18. Jan 18, 2011
  2:16 pm

  Merete

  Kære Birthe.
  Uhm planen er at de her kanelsnegle skal afprøves – men lige et spørgsmål, som du måske kan afhjælpe mig med. Ved du om 'rullen' kan laves aftenen før, og stå på køl indtil næste morgen, hvor jeg så vil bage dem? Jeg er nemlig på barsel nu, og synes at det vil være total overskuds-agtigt af mig at servere for mødregruppen næste gang…men har dog ikke så meget overskud, at jeg kan nå at bage dem fuldstændig inden de kommer 🙂 haha.
  Kh. Merete


 19. Jan 18, 2011
  3:45 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Merete!

  Jeg er sikker på at din mødregruppe vil blive glad for dig 🙂

  Hvis det var mig, så tror jeg at jeg ville komme mindre gær i og så lade dejen koldhæve om natten i køleskab eller et køligt sted. Jeg ville så også gøre remoncen klar og næste morgen, så rulle dejen ud, smøre remonce på, lige lade dem efterhæve lidt og så bage dem. Jeg ved ikke om det du foreslår vil kunne lade sig gøre, men du kan jo prøve 😉

  Held og lykke med det, håber at du vil dele med os andre, hvad du beslutter dig for at gøre….

  Mange hilsner
  Birthe


 20. Feb 3, 2011
  9:53 am

  Merete

  Hej igen Birthe.
  Jeg valgte bare at følge opskriften. Lillepigen artede sig og sov godt, så det gik fint 🙂 Og de blev rigtige gode. Du har ret i at selvom alt smørfyldet flyder ud, så er de stadig gode. Men det er jo lidt en gåde hvordan man får alt det lækre fyld til at blive i sneglen – lidt som med fastelavnsboller, hvor jeg tit er endt med boller uden creme 😉

  Mvh. Merete


 21. Feb 3, 2011
  9:26 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Merete!

  Dejligt at høre og de er jo super lækre – synes jeg 🙂

  Nogle gange drysser jeg ganske lidt mel på fyldet, det hjælper lidt, men ved disse synes jeg ikke at det gør noget at det flyder lidt (og det smør jo gøre)

  Mange hilsner
  Birthe


 22. Aug 9, 2012
  6:52 pm

  Stinna

  Hej Birthe

  Jeg er lige ved at bage sneglene her, og vil høre om du tror at de kan fryses? Hvis altså ikke de alle bliver spist – de ser rigtig lækre ud 🙂


  • Aug 9, 2012
   9:26 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Stinna!

   Hvis der skulle være nogen tilbage, så kan de fint fryses. Det har jeg gjort mange gange 🙂
   Held og lykke med dem, håber at de falder i din smag.

   Mange hilsner
   Birthe


 23. Nov 2, 2012
  6:04 pm

  Rikke Clausen

  Hej
  Jeg har et kort spørgsmål ang hvornår æg og kardemomme kommes i? Eller bruges det bare som pensling? Jeg har selv kogebogen men det bliver jeg ikke meget klogere af mht ægget?!:(
  Vh rikke


  • Nov 4, 2012
   6:48 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Rikke!

   Ægget bruges til pensling. Kardemomme blandes i de tørre ingredienser, inden de blandes i de våde 🙂

   Mange hilsner
   Birthe


   • Nov 6, 2012
    9:38 am

    Rikke Clausen

    Hej Birthe
    Tak for dit svar…selvom jeg altså nåede at lave dem inden! :O o jeg kom ægget i…og de blev nu suuuper gode alligevel..så man kan åbenbart begge dele 😉 tilgengæld havde jeg stort problem med at meget af indholdet/remoncen flød ud af dem og ud på bagepladen.. Hvilket jo er lidt spild. 🙁 men gode var de.. Vh Rikke


    • Nov 6, 2012
     11:38 pm

     Newyorkerbyheart

     Hej Rikke!

     Godt at høre at de blev godt, jeg elsker de kanelsnegle 🙂

     Mange hilsner
     Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!