Newyorkerbyheart

Brunsviger (fra bogen “Meyers Bageri” af Claus Meyer, Forlaget Lindhardt og Ringhof)………..

24 november , 2009 - af Newyorkerbyheart - Kategori: Kager/Brød/Småkager - Tags:

Bogen “Meyers Bageri” af Claus Meyer, Forlaget Lindhardt og Ringhof………

Remoncen…………

Dejen rulles ud, kommes i forme og fordybninger laves………….
Remoncen kommes på………….
Den færdigbagte brunsviger…………
Uhmmmmmmmmmm…………
I søndags bagte jeg brunsviger, efter bogen “Meyers Bageri” af Claus Meyer, Forlaget Lindhardt og Ringhof.
Faktisk er det første gang jeg prøver at bage brunsviger. Det har aldrig været en af mine yndlingsspiser, men efter at have arbejdet i Middelfart i en årrækker – lige overfor en bager – så kom jeg til at holde af brunsviger.
Da jeg så opskriften i denne bog, tænkte jeg at den måtte jeg bage……….
Den er super NEM at lave og smager LÆKKERT!
Der står at den helst skal spises samme dag, men den kan nu også sagtens spises dagen efter, efter min mening.
Jeg halverede opskriften, men fik alligevel til 2 aluforme. Den ene kom jeg i fryseren i rå form, idet der står i bogen at den kan fryses rå, tøes op, hæve på køkkenbordet i 1 time og så kommes bages. Den kan også sættes rå i køleskabet og stå i et par dage.
Jeg tager den frosne med til Sjælland i weekenden, som en lækkerbisken til morgenmaden søndag morgen *S*
Den brunsviger jeg bagte, blev lidt mørk i det! Jeg kom til at bage den på varmluft, hvad jeg ellers aldrig gør.
Jeg skriver opskriften som den er i bogen, hvilket skulle række til 1 stor bradepande (den fra ovnen), jeg HALVEREDE altså den opskrift for at få den portion jeg bagte………
Brunsviger (fra bogen “Meyers Bageri” af Claus Meyer, Forlaget Lindhardt og Ringhof), 1 stor bradepande:
5 dl lunkent mælk
50 g gær
2 æg
100 g sukker
10 g havsalt
ca. 900 g hvedemel
75 g blødt smør
lidt smeltet smør til bradepanden
Remonce:
100 g marcipan
250 g brun farin
250 g blødt smør
½ dl sirup
25 g kanel
lidt ekstra brun farin til at drysse med
Smuldr gæren i en skål og hæld det lunkne mælk i, rør gæren ud i det. Pisk æggene i og tilsæt sukker, salt og mel. Ælt det hele sammen, tilsæt tilsidst smørret og ælt dejen, til den bliver glat og smidig. Hvis der bruges en røremaskinke, skal dejen æltes, til den slipper skålens kanter. Dæk dejen til og lad den hvile i ½ time. Rul dejen ud på et meldrysset bord, så den passer til ovnens bradepande. Pensl bradepanden med lidt smeltet smør og løft dejen over i den. Lav fordybninger i dejen med fingrene, de skal være over det hele, så de kan opfange remoncen.
Remonce:
Rør marcipan og brun farin sammen (jeg brugte en el-mikser), til der ikke er nogen klumper. Rør det bløde smør i massen og tilsæt så sirup og kanel. Smør remoncen ud over hele dejen med en kniv og drys tilsidst med lidt brun farin over remoncen. Dæk brunsvigerne til og lad den hæve et lunt sted, til den næsten når op til bradepandens kant, det tager ca. 1 time. Bag brunsvigeren ved 200 grader i 18-20 minutter. Afkøl brunsvigeren i bradepanden og skær den så ud i firkanter.
Note:
Den rå brunsviger kan fryses, når den er smurt med remoncen og så hæve og bages efter optøning. Den kan også stå med remoncen på i køleskab i et par dage og så sættes i ovnen når lækkersulten melder sig……….
Print Friendly
Tilbage

8 kommentarer


 1. Nov 24, 2009
  7:28 pm

  Malou Klidmoster

  Kære Birthe

  Mums, den ser lækker ud. Jeg er en hund efter brunsviger 🙂

  Det er en rigtig god idé at tage den frosne med til Sjælland, så den er nybagt til morgenmaden søndag.

  Jeg har aldrig prøvet med marcipan i remoncen, men det skal helt klart prøves. Så må jeg få Max til at lave dejen for mig 🙂

  Knus
  Malou


 2. Nov 24, 2009
  8:28 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Malou!

  Så må du helt klart prøve denne og jeg kan afsløre så meget, at marcipan på INGEN måde forringer remoncen 😉
  Det er faktisk en ok, let dej at have med at gøre og ikke frygtelig svær at ælte…..

  Knus
  Birthe


 3. Nov 24, 2009
  9:38 pm

  Anonymous

  Marcipan har jeg heller aldrig prøvet på brunsviger før. :o) Lyder spændende.
  Ellers kan det anbefales at putte lidt kardemomme i dejen. 😉 I følge nogle (bl.a. min mor, så er det ikke en rigtig brunsviger uden).
  Hilsen Mie


 4. Nov 24, 2009
  9:47 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Mie!

  Jeg er glad for kardemomme, men af en eller anden grund, kunne jeg ikke lige forstille mig det i brunsviger 🙂 Marcipan i remoncen er dog en rigtig god ting…..

  Mange hilsner
  Birthe


 5. Nov 25, 2009
  2:31 pm

  Bebiane

  Er bogen ellers god? jeg har nemlig tænkt mig at ønske den til jul.


 6. Nov 25, 2009
  4:33 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Bebiane!

  Hvis du kigger under gulerodsbrud, så kan du se hvad jeg mener om bogen.

  /Newyorkerbyheart


 7. Jan 25, 2012
  11:14 pm

  Mikala

  Hvor længe skal den have i ovnen?
  18-120 min??

  Undskyld mit lidt naive spørgsmål


  • Jan 26, 2012
   11:38 am

   Newyorkerbyheart

   Hej Mikala!

   jeg vil gætte på at det er 18-20 minutter, lyder det ikke ret logisk?

   Hilsen
   Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!