Newyorkerbyheart

Grøn minestrone med Meyers suppeblanding, BoligLiv nr. 11/09……….

18 november , 2009 - af Newyorkerbyheart - Kategori: Opskrifter - Tags: , , , ,

Bacon, persillerod og gulerødder svitses…………

Hvidløg kommes ved sammen med Meyers suppeblanding og derefter hvidvin, der skal koges ind………

Bouillon hældes ved………..

Den færdige suppe………..

Aftenens tallerken…………

Prinsessen har fundet sig et nyt yndlingssted……….

……..som åbenbart gør at hun laver sjove ansigter……….

…………og ihvert fald får brug for at strække sig bagefter…………
I dag har vi fået en rigtig god, LÆKKER og smagfuld suppe, hvilket ikke kunne passe bedre, vejret taget i betragtning!
Opskriften er fra BoligLiv nr. 11/09 og er hurtig og nem at lave.
Der skulle bruges pancetta i tern, men da det er praktisk taget umulig at opdrive her hvor jeg bor, brugte jeg et godt stykke bacon som jeg skar ud i tern. Jeg valgte at bruge grøntsagsbouillon istedet for hønsebouillon, jeg tilsatte lidt mere hvidløg end der stod i opskriften, brugte persillerod istedet for pastinak og kom en håndfuld tomater i fordi de skulle bruges.
Som tilbehør fik vi det lækre fuldkornsciabatta med græskarkerner, som også er fra BoligLiv (nr. 10/09).
Meyers suppe blanding fåes bl. a. i SuperBest og Irma, står der i bladet, jeg har fundet det i en lille butik i Ribe………
Jeg skriver opskriften som jeg lavede den.

Grøn minestrone med Meyers suppeblanding (BoligLiv nr. 11/09), 4 pers.:

lidt olivenolie
150 g hel stykke bacon, skåret i tern
4 fed hvidløg, knust og finthakket
2 gulerødder i små tern
1 persillerod i små tern
1 dl Meyers suppeblanding
1 glas hvidvin
1½ dl grøntsagsbouillon (jeg brugte vand og Fond “Du Chef” fra Knorr)
1/4 broccolihoved i små buketter + lidt stilk, skrællet og skåret i små tern
1 bakke sukkerærter, skåret i mindre stykker
1 bakke frisk babyspinat, godt skyllet og afdryppet
1 håndfuld modne blommetomater i tern
salt, friskkværnet peber
hel parmesan, fintrevet
Kom olie i en stor gryde og brun bacontern. Tilsæt persillerod og gulerødder, lad det svitse lidt med. Tilsæt hvidløg og lad det svitse med, til det begynder at dufte, krydr med salt og friskkværnet peber. Tilsæt Meyers suppeblanding og hvidvin, lad det reducere. Hæld bouillon ved, skru ned, læg låg på og lad det simre i ½ time. Kom først broccolistok i små tern i, giv det ½ minuts tid. Tilsæt så broccolibuketter, sukkerærter, tomater og spinat, smag det til og bring det op til kogepunktet igen. Tag af varmen og server straks sammen med friskrevet parmesan til drys.

Jeg har været lidt underdrejet de sidste par dage, idet jeg har frygtelig ondt i maven, kvalme og er svimmel!
Det startede i går op ad formiddagen og det er bestemt ikke blevet bedre i dag. Jeg prøvede om det hjalp at lave lidt pilates i dag, det kunne jeg så konstantere at det gjorde det ikke!
Det har været svært for mig at spise noget og jeg kæmper for hver bid jeg spiser. I dag tog det mig 1½ time at spise et gulerodsbrud fra i går – og de kan altså SAGTENS spises dagen efter – kunne jeg konstantere.
Det var meningen at vi skulle have haft suppen i går, men jeg kunne bare ikke så og lave mad, det var mig totalt imod. Vi bestilte pizza’er udefra, men jeg spiste kun 1/4 af min.
I dag fik jeg mig så taget sammen til at lave mad, men det var ikke lyst der prægede mig *S* Men det gik og jeg har da fået ½ tallerkenfuld ned, sammen med ½ stykke græskarbrød. Jeg håber inderligt at det bliver bedre i morgen, jeg har bare ikke tid til at være syg…………

I går aftes, fandt prinsessen et nyt sted hun kunne indtage *S*
Hun fik sig møvret ind på en af hylderne i vores TV-møbel og der lagde hun så, helt flad som en pandekage, idet der ikke er særlig “højt til loftet” derinde. Det så virkelig sjovt ud og hun lå der faktisk længe, jeg kan godt forstå at hun trængte til at strække hendes ryg bagefter………..

Bøger:

Jeg er startet på “Mordets by” af Andrea Maria Schenkel, Hr. Ferdinand. Bogen bygger på en autentisk forbrydelse, som stadig ikke er blevet opklaret, selvom det er over 80 år siden det skete. Den er faktisk ret spændende, skrevet på en anderledes måde end jeg er vant til, nærmest sådan lidt protokol-agtig. Der kommer et selvstændigt indlæg om bogen, når jeg er færdig……….
Print Friendly
Tilbage

10 kommentarer


 1. Nov 19, 2009
  1:20 pm

  Nille

  Kære Birthe,

  Det lyder som noget underligt sygdom! Irriterende – men det er da i hvert fald ikke den berømte influenza!

  Håber, at du snart får det bedre – og får lidt appetit tilbage 🙂

  Kærlig hilsen
  Pernille


 2. Nov 19, 2009
  1:33 pm

  Newyorkerbyheart

  Kære Pernille!

  Ja, jeg ved ikke helt hvad det er jeg har raget til mig, men træls er det ihvert fald……

  Kærlig hilsen
  Birthe


 3. Nov 19, 2009
  4:43 pm

  Jule Mig

  Rigtig god bedring.

  Hyggehygge


 4. Nov 19, 2009
  7:48 pm

  Piskeriset

  Hm… denne gang er det mig, der må melde pas – jeg tror desværre ikke, jeg kan få gemalen med på den opskrift, for han er ikke til supper. Men til gengæld må jeg nok hellere vise ham billederne af prinsessen, for han er den mest katteglade person, jeg kender! 😀


 5. Nov 19, 2009
  8:12 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Jule Mig!

  Mange tak 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 6. Nov 19, 2009
  8:13 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeriset!

  Det sker ellers ikke ret tit for dig, en hel del oftere for mig 😉
  Prinsessen er også en meget smuk og speciel kat – og hun er højt elsket 😀

  Mange hilsner
  Birthe


 7. Nov 20, 2009
  1:41 pm

  Linda

  Sikke en fin kat. Den ser altså sød ud. Tak for din blog med masser af inspiration. Jeg vil prøve at bage Meyers gulerodsbrud i weekenden.


 8. Nov 20, 2009
  5:20 pm

  Julie

  NAM NAM NAM!
  Den supper SKAL jeg da bare prøve her i weekenden, selvom de lover forårsagtigt vejr
  God bedring:-)
  Kh Julie


 9. Nov 25, 2009
  11:01 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Linda!

  Tak, hun er vores prinsesse 🙂 Jeg håber, at du havde held med at lave gulerodsbrudene……

  Mange hilsner
  Birthe


 10. Nov 25, 2009
  11:02 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Julie!

  Håber, at du fik lavet suppen og at du kunne lide den 🙂

  mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!