Newyorkerbyheart

Grøn quiche med bacon (BoligLiv nr. 11/09)………….

Spinat og porrer, blandet sammen……..

Stegt bacon blandes i…………

Det hele vendes sammen med æggemasse og feta, kommes i den forbagte tærtebund………

Aftenens salat, med MASSER af sød granatæble……….

Revet cheddarost kommes på og så skal den bages færdig………..

Den færdigbagte quiche………..

Aftenens tallerken………..
I aften har vi haft kærestens mor nede og spise, vi havde en hyggelig aften.
Jeg lavede grøn quiche med bacon fra BoligLiv nr. 11/09, dertil en lækker salat med mango og masser af granatæble (købt i Bazar Fyn i lørdags) og flute – det var en super LÆKKER aftensmad! Jeg kan virkelig anbefale den tærte, den havde masser af lækkert fyld og smag. Selvom vi var 3 om den, var der godt 1/4 tilbage, så den mætter godt………
Jeg brugte – som der stod i opskriften – en færdigkøbt tærtedej fra køl. Meget nemt, den er rullet ud og det hele, skal bare lægges ned i en letsmurt tærteform.
I opskriften står der frosne porrer, men jeg brugte friske, som jeg gav et lille opkog inden de blev dryppet godt af og så meget væde presset ud som muligt.
Spinaten optøede jeg i microovnen sammen med ganske lidt vand i bunden af en beholder.
Jeg ventede med at komme den revne cheddar på til 15 minutter inden tærten var færdig. Jeg skriver opskriften som jeg lavede den………..

Grøn quiche med bacon (BoligLiv nr. 11/09), 4 pers.:

1 rulle færdig tærtedej
500 g frosset spinat
500 g porrer, godt renset og skåret i ringe
2 fed hvidløg
friskrevet muskatnød
200 g bacontern
2 æg
2 dl syrnet fløde 9%
salt, friskkværnet peber
100 g feta i tern
100 g revet cheddar
Kom spinaten i en beholder der kan gå i microoven og hæld ganske lidt vand ved. Sæt det i microovnen i ca. 4-5 minutter. Hæld det i en sigte så det kan dryppe godt af, pres derefter godt med en ske, så så meget væde som overhovedet muligt bliver presset ud af det. Giv porreringene et opkog i letsaltet vand, ca. 2 minutter, hæld til afdrypning og pres også dem godt ned med en ske, så så meget væde som muligt bliver presset ud af dem. Steg bacontern på en tør pande, til det bliver gyldent. Hak det ene fed hvidløg fint og lige inden bacon er færdigt, kommes hvidløg ved, lad det stege med til det begynder at dufte – det skal IKKE tage farve. Kom det på køkkenrulle og lad det dryppe godt af. Smør en tærteform, som har størrelse efter den færdige tærtedej – let med lidt olie og kom tærtedejen i. Prik tærten godt med en gaffel og sæt den i en 180 grader varm ovn (jeg brugte varmluft) i 10 minutter. Kom det godt pressede spinat og porrer i en skål sammen med bacon, 1 fed presset hvidløg, lidt salt, friskkværnet peber og friskrevet muskatnød, bland det hele godt sammen. Pisk æg, fløde, salt og friskkværnet peber sammen og vend det i spinat-blandingen, sammen med godt afdryppede fetatern. Hæld det hele i den forbagte tærtebund og sæt i ovnen i 30 minutter. Tag ud og drys cheddarost over, sæt i ovnen igen og bag den i yderligere 15 minutter. Tag ud og server.
Note 1:
I opskriften står der, at den er til ca. 8 pers., det vil jeg nok mene er lige i overkanten! Jeg har skrevet 4 personer, det mener jeg passer bedre – måske 5 – hvis man ikke spiser så meget som os *S*
Note 2:
Det er MEGET vigtigt at væden presses godt ud af spinat og porrer – og at feta får lov til at dryppe godt af – ellers bliver tærtebunden helt blød!

Salaten i aften var på sin vis meget enkel, men hold da op var den frisk og lækker! Jeg havde jo købt søde granatæbler i Bazar Fyn i weekenden og de var et STORT hit – især i forhold til det sidste granatæble vi prøvede – som var ret syrligt i det *S*

Salat med granatæbler og mango:

blandede salatblade, godt skyllede og slynget tør
kerner af 2 granatæbler
1 mango i tern
½ squash i strimler
lidt flagesalt og friskkværnet peber
Kom salatblade i et lavt fad. Skræl mango, skær kødet fra stenen og skær derefter kødet i tern. Skær squash i skiver og derefter skiverne i strimler. Vend mango og squash med salatbladene. Skær granatæblerne i kvarter og bræk dem så fra hinanden, så er kernerne nemme at fjerne. Pil hinder osv. fra, så det kun er de rubinrøde kerner der kommer i salaten. Drys med lidt salt og friskkværnet peber, vend det hele godt rundt.

Creme fraiche dressing med basilikum og mynte:

passende mængde creme fraiche 9% (eller fromage frais)
1 fed hvidløg, presset
salt, friskkværnet peber
1 stor håndfuld friske basilikumblade, hakket
1 stor håndfuld friske mynteblade, hakket
Bland det hele sammen og lad det gerne stå og trække i køleskab i ½ time inden servering. Kan bruges til mange forskellige ting.

Første gang jeg smagte mynte havde jeg faktis et ret anstrengt forhold til det, jeg synes at det var meget “perfumeret”, men nu er jeg blevet helt vild med det *S*
Det passer så godt til mange ting og giver et frisk pust………..

I dag fik jeg en rigtig BEHAGELIG overraskelse – jeg vandt 2 billetter til “Vild med dans” på fredag!!!!!
Hvor fedt er det lige?!?!?
Jeg glæder mig ihvert fald rigtig meget *S*
Jeg skyndte mig at ringe til kæresten for at høre om han ville med, ellers måtte jeg jo se mig om efter en anden der ville med, for afsted det ville jeg…………..heldigvis sagde han JA!
Vi skal melde os i receptionen hos Metronome Studios senest 18.45 på fredag og så skulle vi blive lukket ind ved hjælp af de billetter der bliver tilsendt. Jeg tror at vi rigtig skal gnubbe skuldre med de kendte, jeg har truet kæresten med at jeg tager billeder af ham sammen med alle de kendte, jeg er jo MEGET kamera-sky!
Jeg tror at det bliver en stor oplevelse at se hvordan sådan et TV-show foregår, se hvad der foregår bagved kameraerne osv. Jeg satser nu på at vi IKKE kommer i TV, der er jo også sjældent at de viser billeder af det “ukendte” publikum, så jeg satser på at vi bliver ved med at være ukendte!
Vi kører derover fredag når kæresten får fri og kører hjem igen når det er slut, det bliver en lang dag, men jeg er overbevist om at det også bliver en dag med MASSER af gode oplevelser……….

Print Friendly
Tilbage

14 kommentarer


 1. Nov 4, 2009
  12:07 pm

  jette

  Nej, hvor lyder det spændende at komme med til optagelsen af Vild med dans. Jeg ser det aldrig, men nu er jeg da nødt til at se det på fredag! Jeg kan jo altid prale af at der er en blandt publikum, som jeg "kender". 😀


 2. Nov 4, 2009
  12:08 pm

  Anonymous

  Hej Birthe.

  Tillykke med Vild Med Dans. Det bliver noget af en oplevelse kan jeg love dig. Jeg har 3 gange været med som tilskuer, på 1. række som publikum, hvor en veninde deltog. Glæd dig.
  Mange hilsner
  Charlotte den 2.


 3. Nov 4, 2009
  12:12 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Jette!
  Tak for din kommentar, det bliver rigtig spændende og jeg glæder mig meget 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 4. Nov 4, 2009
  12:13 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Charlotte den 2.!

  Hold da op, kender du en der deltager eller hvordan? Du er jo helt erfaren!
  Jeg er så spændt, det bliver jo et kig ind i en anden verden 🙂
  Må man fotografere?

  mange hilsner
  Birthe


 5. Nov 4, 2009
  8:30 pm

  Anonymous

  Virkelig god tærte. Jeg lavede en rødkålssalat til og det var også godt. Tak for opskriften.

  Venlig hilsen Hanne P.


 6. Nov 4, 2009
  9:36 pm

  Piskeriset

  Kan I så ikke snige jer ind foran kameraerne og tage en svingom? Så skal jeg helt klart se det! 😀

  Jeg har aldrig været til en tv-optagelse før, så jeg glæder mig til høre, hvordan det gik!

  Og den der ret… den er lige mig! Atter et link, jeg skal gemme til mit hastigt voksende arkiv! 😀


 7. Nov 4, 2009
  10:16 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Hanne!

  Glad for at I også kunne lide den 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 8. Nov 4, 2009
  10:17 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeriset!

  Jeg har heller aldrig før været til TV-optagelse, så det bliver spændende, jeg glæder mig 🙂

  Du kan godt glæde dig, jeg synes denne tærte var super lækker og helt klart en der skal laves igen…..

  Mange hilsner
  Birthe


 9. Nov 5, 2009
  11:17 am

  Anonymous

  Hej igen Birthe.

  Ja kender een af deltagerne fra Vild Med Dans:-).

  Nix fotografere. Men før/efter sneg vi os da til et par foto. Men det er da meget skægt at se sig selv da vi så genudsendelsen, skønt jeg har en skræk for fotografering.
  God tur, håber du har fundet dress som du kan ånde i. Undgå syntetiske stoffer, men det ved du alt om:-)
  Hilsen
  Charlotte den 2.


 10. Nov 5, 2009
  11:28 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Charlotte den 2.!

  Hvor spændende, så har jeg måske set dig i TV, uden at vide det var dig 🙂

  Jeg er spændt på hvor vi kommer til at sidde og om vi kan se noget. Vi er jo ikke pårørende til nogen, så vi får nok ikke de bedste pladser……
  Vi har fået at vide at vi ikke må fotografere under udsendelsen, men jeg håber at jeg kan knipse et par billeder før og efter 😉

  Mange hilsner
  Birthe


 11. Nov 5, 2009
  1:52 pm

  buchlouise

  Hej Birthe

  Vil du dele med os, hvordan man køber et sødt granatæble ? jeg får altid fat i sådan nogle sure nogen, og jeg kan ikke se forskel udenpå.

  God tur i morgen.

  Kh Louise fra Qatar


 12. Nov 5, 2009
  10:56 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Louise!

  det ville jeg gerne hvis jeg kunne, men jeg aner det ikke 🙂 Jeg havde hørt i et TV-program at der fandtes forskellige typer granatæbler og så spugte jeg grønthandleren i Bazar'en. Han vidste det, så han fandt en til mig, men hvordan de skiller sig ud fra de mere syrlige, det aner jeg ikke 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 13. Nov 7, 2009
  2:40 pm

  Anonymous

  Hej Birthe,
  Håber I havde en rigtig hyggelig tur til København;-)

  Uheldigvis blev vores deltager fra Vild Med Dans sendt til tælling. Vi fik sent i aftes en sms fra hende, og de var sååååååååå skuffede begge 2. Men jeg syntes de klarede sig flot.

  Håber I fik taget nogle gode fotos efter udsendelsen.
  Mange hilsner fra
  Charlotte den 2


 14. Nov 8, 2009
  12:28 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Charlotte den 2.!

  Tja, så kan jeg jo næsten gætte hvem det var 😉 Ærgeligt for dem, men det er jo svært når konkurrencen er så hård…..

  Vi havde en god tur og det var en stor oplevelse, men det tog hårdt på kræfterne, men der kommer snart et indlæg………..med billeder. Det blev til mange billeder af kendte rygge 😉

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!