Newyorkerbyheart

Gulerodsbrud, fra bogen “Meyers Bageri”, Forlaget Lindhardt og Ringhof……….

17 november , 2009 - af Newyorkerbyheart - Kategori: Kager/Brød/Småkager - Tags:

Bogen “Meyers Bageri” af Claus Meyer, Forlaget Lindhardt og Ringhof……….

Dejen efter den har hævet på køkkenbordet…………

Der laves en fordybning, hvor æg slåes ud i………..

Solsikkekerner og revne gulerødder kommes også i……….

……….og så skæres det hele sammen……….

Deles i “klatter”, som sættes på bageplade……….

Friskbagte og MEGET lækre……….

Mmmmmm………….
I dag har jeg bagt gulerodsbrud fra Claus Meyers nye kogebog “Meyers Bageri“, Forlaget Lindhardt og Ringhof og jeg kan kun opfordre Jer til at bage disse, for jeg har da sjældent smagt noget SÅ lækkert!
Det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg aldrig har været særlig begejstret for Claus Meyer og selvom jeg har bladret i hans kogebøger har jeg aldrig før ejet nogle af dem. Men jeg må sige, at han med denne bagebog, har lavet en virkelig LÆKKER bog med MASSER af skønne opskrifter som jeg skal have afprøvet.
Det er opskrifter på groft brød, brød med surdej, gammeldags “mormor”brød, croissanter, kringler osv.
Nogle er opskrifterne ser lidt omstændige ud, men jeg har besluttet mig for at jeg ikke vil lade mig gå på af det, men kaste mig ud i det *S*
Jeg er dog ret overbevist om, at de opskrifter der ser lidt “omstændige” ud, er al besværet værd, for billederne taler for sig selv………….
De gulerodsbrud jeg lavede i dag, var dog nemme og med en teknik jeg aldrig før har prøvet.
Da dejen var hævet første gang, skulle der laves en fordybning i dejen, hvori æg, revne gulerødder og solsikkekerner skal i. Så skal dejen foldes omkring det og så skæres sammen. Jeg brugte en stor kniv og så gik jeg ellers løs på dejen.
I starten tænkte jeg at det ville aldrig blive godt, men det blev det!
Trick’et er hele tiden at skrabe æggene op i dejen og ligesom blande det sammen ved at skære i det. Du skal også huske på at det IKKE skal være en jævn og glat dej, som du normalt forbinder med en bolledej, men at det bare skal være en sammenhængende masse.
Held og lykke med det og jeg lover Jer, de er arbejdet værd for de er SÅ lækre!
Jeg spiste en lun, bare som den var uden smør eller noget som helst andet og det var noget af det bedste jeg har fået længe………
Den eneste ændring jeg lavede, er at jeg erstattede ca. 300 g af hvedemelet med sigtemel. Jeg skriver opskriften som jeg lavede den………..

Gulerodsbrud (fra bogen “Meyers Bageri“, Forlaget Lindhardt og Ringhof), 12-15 stk.:

50 g gær
5 dl lunkent vand
300 g sigtemel
700-800 g hvedemel
75 g rørsukker
15 g havsalt
75 g blødt smør
2 æg
150 g solsikkekerner
4 gulerødder, skrællede og groft revet
Hæld det lunkne vand i en skål og rør gæren ud heri. Tilsæt sigtemel, hvedemel, sukker og salt – ælt det sammen i skålen (jeg gjordet det nu på køkkenbordet), ælt så det bløde smør ind i dejen. Ælt den i ca. 6-8 minutter, så den er godt gennemarbejdet og det bliver til en god og smidig dej. Lad dejen ligge og hæve på et melet køkkenbord, med et klæde over, i ca. 1 time. Lav en fordybning i midten af dejen, slå æggene ud i fordybningen og pisk dem let sammen med en gaffel. Kom solsikkekerner og de revne gulerødder ned til æggene. Fold dejen sammen til en stor bolle og brug en kniv eller en metalskraber til at hakke dejen i småstykker med. Sørg for hele tiden at samle æggene op og ind i dejen. Dejen skal ikke være jævn, men bare sammenhængende a la en hakkebøf. Når dejen er hakket helt i småstykker, deles den i 12-15 “klatter”, som forsigtigt løftes med en metalskraber eller en paletkniv over på bageplader med bagepapir. Lad dem hæve i endnu 1 time og bag dem så ved 220 grader i ca. 12-15 minutter, til de er gyldne og gennembagte. Afkøl gulerodsbrudene på en bagerist.
Note:
Som tip står der i bogen at gulerødder og solsikkekerner kan udskiftes med revet rødbede og sesam. Der står også at de helst skal spises friskbagte, men at de kan fryses og opvarmes i ovn, lige inden de skal spises.
Print Friendly
Tilbage

37 kommentarer


 1. Nov 17, 2009
  10:14 pm

  Linebinevaskemaskine

  hold op de ser gode ud! de må bestemt prøves 🙂 jeg tror også næsten at jeg må prøve dem med rødbede og sesam, bare fordi det lyder spændende og for farvens skyld. Må jeg låne din opskrift? 🙂


 2. Nov 17, 2009
  10:17 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Linebinevaskemaskine!

  Der er virkelig lækre, held og lykke med det 🙂
  Du må bruge opskriften hvis du linker tilbage til mig og dette indlæg og linker til bogen.

  mange hilsner
  Birthe


 3. Nov 17, 2009
  10:21 pm

  Linebinevaskemaskine

  tak, det kan du tro jeg gør 🙂


 4. Nov 17, 2009
  10:24 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej igen!

  Mange tak 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 5. Nov 17, 2009
  10:39 pm

  Rikke

  Nædog, der røg lige et ønske mere på listen. 🙂

  Af ren nysgerrighed spørger jeg nu, om du kender reglerne for offentliggørelse af opskrifter fra bøger på ens blog? For jeg laver tit mad og bagværk fra forskellige bøger, og ville gerne kunne give opskriften på min blog. Men jeg ved ikke, hvordan man gør det, hvis man vil gøre det på lovlig vis? Og jeg tænkte, at du var nærliggende at spørge, når du nu gør det så tit. 🙂


 6. Nov 17, 2009
  10:55 pm

  Lotte

  Jeg er heller ikke Meyer-fan, og det skal da også lige siges, at det ikke er ham selv, der har lavet en eneste af opskrifterne i bogen. Det har derimod hans bagermester, Nicolai Halken Skytte, som tidligere har haft eget prisvindende bageri og været hos Emmery's.
  Nicolai har sin båd i samme havn som vores, så jeg har haft fornøjelsen af at smage hans bagværk fra hans egen hånd 🙂
  Og for at det ikke skal være lyv, så underviser han på bagekurser i Meyer-regi – vi har lige givet svigerfar gavekort på et i 65-års fødselsdagsgave.

  PS: De ser SÅ lækre ud, dine gulerodsbrud!!!


 7. Nov 17, 2009
  10:59 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Rikke!

  Det er ihvert fald en skøn bog, med mange lækre opskrifter 🙂

  Jeg ville nok spørge mig frem ved de forlag der udgiver bøgerne du vil bruge opskrifter fra. Jeg har en special aftale med de bøger og blade jeg nævner på min blog, men ellers er tommelfingerreglen vel altid at linke tilbage til det du nævner og tager opskrifter fra – ligesom jeg beder om hvis der bruges opskrifter herinde fra 🙂

  mange hilsner
  Birthe


 8. Nov 17, 2009
  11:05 pm

  Rikke

  Hej Birthe.

  Tak for det brugbare svar. Det lyder meget fornuftigt at spørge sig frem ved de forskellige forlag 🙂

  Venlig hilsen
  Rikke (som altid scorer points, når jeg laver dine muffins med hvid chokolade og hindbær)


 9. Nov 17, 2009
  11:06 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Lotten!

  Nå ja, det kan jo forklare en del 😉
  Ihvert fald er det en lækker bog, det må du hilse og sige – og disse er SÅ gode! Bestemt ikke sidste gang jeg bager dem……..
  Du er meget heldig, at få lov til at prøvesmage 🙂

  mange hilsner
  Birthe


 10. Nov 17, 2009
  11:10 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej igen, Rikke!

  Jeg var lige inde på din profil og se, jeg kan ikke lige gennemskue hvad din blog hedder? 🙂
  Dejligt at du kan lide de muffins, det er faktisk lang tid siden jeg har lavet dem, men jeg har en plan om at prøve med blåbær istedet for hindbær…….

  Mange hilsner
  Birthe


 11. Nov 17, 2009
  11:22 pm

  Piskeriset

  Jeg tror ikke, jeg har set teknikken med at skære dejen før – det er ret interessant, det havde jeg ikke tænkt på, og det er jo rart at lære noget nyt 🙂


 12. Nov 17, 2009
  11:52 pm

  Rikke

  Hej igen 🙂
  Det kan jeg sørme godt forstå, at du ikke kan. Jeg har nemlig flyttet min blog fra Blogger og hen på WordPress, så der er slet ikke linket til den. Men du kan få linket lige her (der trænger til et par opdateringer derinde, men sådan er det vel tit for bloggere…):
  http://cooc.dk/powerkitty/


 13. Nov 18, 2009
  10:34 am

  Anonymous

  Hej Birthe

  Blåbæk kan helt sikkert anbefales -dem har jeg lige bagt her i weekenden og det var et HIT :0) Så næste gang vil jeg da prøve med hindbær.

  Og de gulerodsboller skal helt sikkert bages her i weekenden – MUMS :0)

  Hilsen Lisa


 14. Nov 18, 2009
  11:21 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeriset!
  Det er nemlig rart at lære noget nyt og det var en forbavsende god teknik 🙂

  mange hilsner
  Birthe


 15. Nov 18, 2009
  11:21 am

  Newyorkerbyheart

  Hej igen Rikke!

  Tak, jeg vil kigge forbi 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 16. Nov 18, 2009
  11:22 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Lisa!

  tak, det skal ihvert fald prøves 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 17. Nov 18, 2009
  3:41 pm

  Marianne

  Hej Birthe,
  En lille hilsen fra USA…..
  De ser bare rigtige lækre ud – disse boller og må straks prøves, men hvad kan jeg bruge i stedet for sigtemel? Hvedemel eller har du et andet forslag?

  Marianne
  Apex, NC


 18. Nov 18, 2009
  3:54 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Marianne!

  Altid dejligt at få en hilsen fra USA. Min bror går på Duke, NC 🙂
  Opskriften er originalt kun med hvedemel, så du kan bare erstatte sigtemelet med hvedemel. Hvis du er lidt mere modig kan du jo også prøve med lidt groft mel af en slags eller måske durummel. Jeg tror kun at fantasien sætter grænser…..

  Mange hilsner
  Birthe


 19. Nov 20, 2009
  12:16 pm

  Lise-Lotte

  Hej Birthe

  Så er første etape af dejen lavet, jeg venter på det med æggene , gulerødderne og solsikkekernerne….

  Sjovt nok havde jeg igår besluttet at lave minestronesuppe og havde allerede lavet min da jeg så at I sørme også har fået suppe igår med gulerodsbrød.

  Jeg elsker som du også at stå i et køkken, og har i kraft af mit job som sygeplejerske en del fridage på hverdage.Det nyder familien godt af, for de elsker hjemmelavet mad, og jeg bruger ofte din opskrifter i vores madlavning.

  Hej fra Lise-Lotte


 20. Nov 25, 2009
  11:08 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Lise-Lotte!
  Håber, at dine gulerodsbrud blev gode? 🙂

  Det glæder mig, at du har kunnet bruge min side som inspiration til din madlavning, det er jo altid rart at høre…..

  Mange hilsner
  Birthe


 21. Dec 1, 2011
  4:09 pm

  Anna

  De er bare helt eminente!!!
  Har længe gerne villet lave gulerodsbrud som dem man får fra bageren, og de her er lige sådan – bare bedre!!
  Tak for opskriften!


  • Dec 1, 2011
   4:46 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Anna!

   Det var da så lidt og ja, det er virkelig gode 🙂

   Mange hilsner
   Birthe


 22. Jan 7, 2012
  7:24 pm

  Tinna Knudsen

  Kære Birthe
  Tak for en super dejlig madblog! Jeg har lige lavet disse boller og de er jo så gode 🙂 store varme hilsner fra Tinna


 23. Jan 7, 2012
  7:24 pm

  Tinna Knudsen

  Kære Birthe
  Tak for en super dejlig madblog! Jeg har lige lavet disse boller og de er jo så gode 🙂 store varme hilsner fra Tinna


  • Jan 7, 2012
   10:57 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Tina!

   Det er virkelig lækre – og tak for rosen ang. min blog – det gør mig glad 🙂

   Mange hilsner
   Birthe


 24. Feb 6, 2012
  1:47 pm

  Beate007

  Hej,
  nu må jeg hellere skrive en hilsen herinde, er nemlig rigtig rigtig tit inde og lure efter inspiration til aftensmad, kager, brød og alt muligt at putte i munden.
  Faldt lidt tilfældigt over dine gulerodsbrud i dag, de er lige kommet ud af ovnen og første brud er fortæret…. med fornøjelse. det var dog med lidt skæpsis da jeg stod og hakkede i noget slask af gulerødder, æg, nødder og dej.. men MUMS, det er ikke sidste gang de er bagt, nemme og meget lækre!!
  lækker side du har dig her.
  KH Beate


  • Feb 6, 2012
   4:22 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Beate!

   Tak fordi du tager dig tid til at skrive herinde, det er så dejligt at høre fra jer der læser med 🙂

   Jeg tænkte det samme den første gang jeg lavede dem, men skønne, det er de.

   Mange hilsner
   Birthe


 25. Mar 4, 2012
  12:03 am

  Susan Binzer

  Hej,

  Har lavet de har boller mange gange nu, dog lidt grovere.. De er skønne!
  I stedet for sigtemel bruger jeg rugmel også erstatter jeg ca. 2-300 g. ekstra af hvedemelet med grahamsmel og 5-korns-blanding.. Og topper den med nogle ekstra kerner og groft salt ovenpå 🙂
  Tak for de lækre opskrifter du har herinde, bruger din blog ofte til inspiration.

  Hilsen Susan


  • Mar 4, 2012
   9:13 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Susan!

   Uh, det er ved at være alt for længe siden jeg har lavet dem, tak for tipsene 🙂

   Mange hilsner
   Birthe


 26. May 8, 2012
  7:29 am

  Lene fra nord

  Hej Birthe jeg er stor fan af Lone Landmand og den vej igemmen har jeg fundet dig 😉 dejlig blog du har. Vores lokale bager bager også disse gulerodsbrud og jeg har ikke kunne finde ud af hvordan de var lavet,(det kan jeg nu :-)) han laver også nogle med valnødder, de er også super gode, så det skal jeg prøve næste gang. V.H Lene


  • May 8, 2012
   10:57 am

   Newyorkerbyheart

   Hej Lene!

   Jeg er også stor fan af Lone Landmand – og mange tak for rosen 🙂
   Uhm, valnødder lyder rigtig lækkert. Den første gang jeg lavede dem tænkte jeg det var godt nok en mærkelig måde, men de er bare så gode……

   Mange hilsner
   Birthe


 27. Aug 3, 2012
  9:53 pm

  Maria

  Uhm… jeg glæder mig altid til at lave en af ‘dine’ opskrifter, og det er da også herinde jeg først kigger, når jeg har brug or inspiration. Så tak! 😀

  Jeg tænkte på, om man kan udelade sukkeret? Eller er der noget med, at gær skal have sådan noget for at kunne ‘virke’?
  Nogle af mine gæster har nemlig sukkersyge, så jeg vil helst undgå sukkeret. 🙂


  • Aug 3, 2012
   9:57 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Maria!

   Jeg tror godt at du kan udelade sukkeret, men jeg må indrømme at jeg ikke ved nok om det. Ellers er der jo også sødemiddel, som du måske kan bruge? Held og lykke med det 🙂

   Mange hilsner
   Birthe


   • Mar 10, 2013
    11:05 am

    Litten Nielsen

    Har lige bagt gulerodsbrud – uden sukker – med kogte byg istedet for solsikkekerner. Vandet fra de kogte byg bruges til indtagelse som hjælp til rens af lever og nyrer (2-3 kopper dagligt) – med andre ord – Genbrug på flere måder…;)


 28. Aug 14, 2012
  9:27 am

  Anne

  Jeg ELSKER disse boller og jeg elsker din side 🙂 tror jeg må have din kogebog.

  Jeg tænkte på om man kan erstatte rørsukkeret med alm. sukker? 🙂


  • Aug 14, 2012
   8:56 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Anne!

   Mange tak, det er jeg virkelig glad for at høre, både at du kan lide min side og at du måske vil købe min kogebog 🙂

   Du kan sagtens erstatte rørsukker med almindelig sukker, det er bare fordi jeg altid bruger rørsukker. Du kan også komme lidt honning i, hvis du hellere vil det.

   Mange hilsner
   Birthe


 29. Mar 27, 2013
  8:01 pm

  Carina

  Hejsa. Ska bare høre om du vil prøve at uddybe lidt det der med at man ska skære i dejen…? Forstår det ikke helt. MvH Carina

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!