Newyorkerbyheart

Kalveruller med parmasan og salat af bagte rødder (fra bogen “Sund mad – let at lave”, Forlaget Lindhardt og Ringhof)…………

26 november , 2009 - af Newyorkerbyheart - Kategori: Salater - Tags: , , , ,

Sund mad – let at lave“, Forlaget Lindhardt og Ringhof………..

Skiver af kalveinderlår bankes flade……….

Der kommes frisk timian, soltørrede tomater og frisk, høvlet parmesan på………..

De rulles sammen og fæstnes med en kødnål…………

Løg svitses………..

Snackpeber kommes ved…………

Kalverullerne brunes…………

Hvidvin, vand, tomatpure og paprika kommes ved…………

Bagte rodfrugter vendes med frisk babyspinat og dressing………..

Den færdige ret………..

Aftenens tallerken…………
I aften har vi fået lækre kalveruller med en salat af bagte rødder – MEGET lækker aftensmad, som faktisk er nem at lave, med masser af smag og som sagtens kan være gæstemad. Opskriften er igen fra “Sund mad – let at lave“, Forlaget Lindhardt og Ringhof.
Jeg tilpassede jo retten til at vi kun er 2 personer. I dressingen til rodfrugtsalaten, som i bogen bare blev lavet på rapsolie, æbleeddike, salt og friskkværnet peber, tilsatte jeg også lidt sherryeddike, lidt grovkornet sennep og lidt flydende honning………….
Jeg skriver retten som jeg lavede den.

Kalveruller med parmesan og salat af bagte rødder (fra bogen “Sund mad – let at lave“, Forlaget Lindhardt og Ringhof), 2 pers.:

2 kalveschnitzler, banket tynde
frisk, høvlet parmesan
4 kviste frisk timian
2 semidried tomater i olie
salt, friskkværnet peber
1-2 skalotteløg i tynde både
1 snackpeber i tynde strimler
lidt smør og olie til stegning
2 store tsk. koncentreret tomatpure
1 dl hvidvin
2 dl vand
1 tsk. paprika
Bagt rodfrugtsalat:
3 gulerødder i bjælker
3 pastinakker i bjælker
1 rødløg i smalle både
3 fed hvidløg
1 stor håndfuld frisk babyspinat, godt skyllet og slynget tør
salt, friskkværnet peber
olivenolie
Dressing:
2 spsk. god jomfruolivenolie
2 tsk. æbleeddike
1 tsk. sherryeddike
lidt flydende honning
1 tsk. grovkornet sennep
salt, friskkværnet peber
Bank schnitzlerne helt tynde, hvis de ikke er det i forvejen. Krydr dem med salt og friskkværnet peber og kom så 1 semidried tomat (skåret i mindre stykker) på hver, et par timiankviste og høvlet parmesan. Rul dem stramt sammen og fæstn med kødnåle. Kom gulerødder, pastinak, rødløg og hvidløg i et ovnfast fad, dryp med lidt olivenolie og krydr med salt og friskkværnet peber. Sæt i en 220 grader varm ovn i ca. ½ time, vend rundt i det af og til. Varm lidt smør og olie op på en pande, tilsæt løg og lad dem svitse til de får lidt farve. Tilsæt snackpeber og lad dem stege med lidt, tag begge dele af varmen. Brun nu kalverullerne på alle sider i den samme pande, krydr med salt og friskkværnet peber. Når de er brunet kommes løg og snackpeber tilbage på panden og hvidvin hældes ved. Lad det koge lidt ind og tilsæt så vand, tomatpure, paprika, lidt salt og friskkværnet peber. Rør lidt rundt, så det hele bliver fordelt, skru ned, læg låg på og lad det simre i 15-20 minutter. Når rødderne er bagte, tages de ud og køler lidt af inden de vendes med den friske spinat og den sammenpiskede dressing. Server det sammen med kalverullerne.
Note:
Der kan selvfølgelig bruges de rodfrugter du kan lide eller har i huset: selleri, persillerødder, rødbeder osv.

I dag er det Thanksgiving og en dag hvor jeg virkelig savner min familie i USA – ikke mindst min Mama!.
Uhmm, at kunne sætte sig til bords, med en stor gyldenstegt kalkun på bordet, med skysauce, tranebær, kartoffelmos, dampede ærter osv…………det ville være SKØNT! Desværre giver usikkerheden på arbejdsmarkedet os ikke mulighed for at tage til USA lige med det samme, men jeg håber, at det snart kommer.
Usikkerheden er stor for tiden og det er ikke særlig rart ikke at vide om man er købt eller solgt, vi håber på det første!
Det er jo ikke det bedste tidspunkt, at skulle ud og søge nyt arbejde på og min pension dækker desværre ikke mange udgifter. Så foreløbig har vi droppet skiferie og også al snak om at tage til USA, til vi ser hvordan fremtiden kommer til at se ud.

Selvom jeg ikke kan være hos dem, vil jeg alligevel benytte denne dag til at sige TAK fordi de er i mit liv.
Tak til kæresten fordi han er den han er og altid støtter mig – også når jeg er besværlig *S*
Et stort tak til Anette i Paris, fordi hun er kommet ind i mit liv og har gjort det så meget rigere!
Tak til Pernille og Marianne fordi de kom og besøgte os i sommers, det var virkelig hyggeligt og dejligt at se Pernille for første gang – Marianne mødte jeg jo tidligere på året til blogtræf. Jeg håber at 2010 vil byde på en tur til Bruxelles……..
Tak til Klidmoster, fordi hun også gider at sætte sig i et tog og tage hele den lange tur ned til mig, især når jeg ikke kan tage mig sammen til at gøre gengæld. Tænk at jeg er så heldig, at have så SKØNNE mennesker i mit liv…………..
Print Friendly
Tilbage

16 kommentarer


 1. Nov 26, 2009
  10:46 pm

  Nille

  Kære Birthe,

  Jeg synes, at Thanksgiving er en meget smuk skik! At sige tak til de mennesker, der betyder noget i vores liv. Det gør du for mig! Din tanke i dag til min fødselsdag rørte mig dybt – og jeg ville virkelig ønske, at du en dag kunne komme til BXL. Det er ikke Paris – men der er steder du ville elske… ved jeg!!!

  Du er os alle værdig!

  Knus
  Pernille


 2. Nov 26, 2009
  11:31 pm

  Inge - Viva Italia

  Det er fordi du er en stjerne…. du giver og giver selvom du måske ikke har nok til dig selv…
  Jeg tror ikke at der findes mange mennesker, der er så rummelige og der har så meget overskud til andre. Til trods for dine egne "bump" i hverdagen er du altid positiv og utrolig inspirerende – tusind tak for det…


 3. Nov 27, 2009
  9:42 am

  Anette

  Tak til dig Birthe fordi du er her !! selvom du er lang vaek, saa er du jo lige her !!

  Knus
  Anette


 4. Nov 27, 2009
  11:33 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Inge!

  Tusinde tak for dine søde ord, de varmer mig meget! 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 5. Nov 27, 2009
  11:34 am

  Newyorkerbyheart

  Kære Anette!

  Selv tak 🙂

  Knus
  Birthe


 6. Nov 27, 2009
  12:54 pm

  Newyorkerbyheart

  Kære Pernille!

  Tusinde tak for din kommentar, nu er det mig der er rørt! 🙂 Jeg er heldig at have mennesker som dig i mit liv og jeg er sikker på at jeg vil kunne lide Bruxelles:
  1 – fordi du er der
  2 – fordi alle steder har noget smukt og unikt at byde på
  Jeg skal nok komme på et tidspunkt og jeg håber meget at det bliver i 2010……

  Jeg synes også at det er en smuk tradition og selvom jeg ikke får den store Thanksgiving middag, så sætter jeg mig alligevel hvert år og tænker over hvad jeg er taknemlig over…..

  Knus til dig
  Birthe


 7. Nov 27, 2009
  8:51 pm

  Malou Klidmoster

  Kære Birthe

  For det første: Mums, det ser som lige ud til at være en ret for mig.

  For det andet: Du kan tro jeg er taknemmelig for at ha' mødt dig! Og jeg glæder mig til at hoppe på toget igen. I er også altid hjerteligt velkommen her!

  Jeg har en lille overraskelse til dig. Max har lovet at gå på posthuset på mandag og sende den i din retning 🙂

  God weekend.

  Knus
  Malou


 8. Nov 29, 2009
  4:29 pm

  Piskeriset

  Jeg håber, I får råd og mulighed til at tage derover igen! USA er et meget spændende land, og du har jo en særlig tilknytning til landet 🙂

  Jeg har ikke selv været i USA, men vil det rigtig gerne en dag, og jeg håber i den forbindelse at kunne logge gemalen med på noget couchsurfing eller lignende, for jeg vil gerne opleve 'de rigtige amerikanere' og ikke kun turiststederne 🙂

  Er det muligt, at Mama og resten af familien kan komme og besøge jer?


 9. Nov 29, 2009
  6:42 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeriset!

  Ja, vi skal nok komme til USA igen, om ikke andet så når Tristan min "bror" graduerer fra Duke University om 3 år…….jeg håber dog ikke at der komme til at gå så lang tid 🙂
  Jeg håber også at I kommer til USA! Det er et fantastisk land og ISÆR når du kommer ind under huden og ikke bare ser turiststederne. Amerikanerne er meget åbne og i modsætning til hvad andre siger, så synes jeg ikke er så overfladiske, mine venskaber har holdt i MANGE år 🙂

  Jeg håber at min Mama kommer i 2010. De var herovre i 2008, ihvert fald i KBH. hvor Tristan fægtede og vi kunne være sammen med dem i nogle dage – det var SÅ dejligt!

  mange hilsner
  Birthe


 10. Nov 29, 2009
  6:44 pm

  Newyorkerbyheart

  Kære Malou!
  Det er en rigtig lækker ret og rodfrugter er jo altid godt! 🙂

  Jeg har faktisk også en lille overraskelse til dig, men jeg ved ikke helt hvornår jeg får den sendt, men du skal nok få den INDEN jul! Jeg er også startet på en mail til dig, men er ikke kommet videre. Jeg håber på at få den gjort færdig i løbet er ugen, lige nu er jeg bare træt 🙂

  Knus
  Birthe


 11. Nov 29, 2009
  7:33 pm

  Lise-Lotte

  Mums, denne ret ser dejlig ud og den må jeg bare prøve.

  Vi elsker også at rejse i USA og har været afsted mange gange mange forskellige steder , og planlægger New York City til sommer, som bare er en skøn by- vi nyder også at tage over til New Jersey på vores yndlings restauranter i Hoboken…

  Mange hilsner

  Lise-Lotte


 12. Nov 29, 2009
  9:05 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Lise-Lotte!

  Det smagte ihvert fald rigtig dejligt 🙂
  NYC er "min" by, som jeg synes er byen og alle byer, men jeg er også meget glad for Washington D.C. og Boston. Jeg har aldrig rigtig være i NJ, andet end jeg har landet i Newark. Hvad er det for nogle restauranter i spiser på i Hoboken?

  mange hilsner
  Birthe


 13. Nov 30, 2009
  9:06 am

  Lise-Lotte

  Hej Birthe

  Jamen du må unde dig selv et besøg til NYC- enten elsker man byen eller så er det ikke noget. Vi har vist været der omkring 8 gange….

  Vi elsker gode madoplevelser, og for os betyder det ikke nødvendigtvis gourmet mad, men veltilberedt mad af ordentlig kvalitet servereret i hyggelige autentiske rammer. Vi går udenom ALT hvor ordet turist står.

  I Hoboken, er der mange små intime restauranter og cafeer, lige fra den lille spanske, som vi har døbt den, som i virkeligheden er en lille diner, hvor vi fra tid til anden indtager vores morgenmad. Rigtig amerikansk morgenmad lige fra halve grapefrugt, til hashbrowns, bacon and eggs, hjemmelavet juice, bagels with creamcheese. Deres mad er så god, at politifolk kommer langvejs fra for at sidde her og guffe og nyde morgenkaffen.Udefra ligner det intet, men det er tit det der snyder.

  Vi nyder også bare en bestemt tex mex restaurant, som laver den bedste guacamole vi nogen sinde har smagt, det lokale steakhouse Arthurs med skønne bøffer med smag, den skønneste coleslaw.
  Der ligger også en lækker og meget intim aut. ita restaurant, som laver al pasta selv og de skønneste salater….
  Og vi går så også på Johnny Rocket som er en kæde diner i 60 'er stil, hvor alt er indrettet som i 60'erne, hvor personalet synger og danser, små juke boxes på bordene og ultimativt de bedste burgere og milkshakes….

  I den helt anden boldgade skal du prøve søndagsbrunch på Hotel Plaza v Central Park, som er et meget eksklusivt hotel, hvor Alene Hjemme filmene bla er optaget. Det er så overdådigt,at jeg aldrig har set noget lignende og alle de mange penge værd det koster.
  Ja jeg kan blive ved, det er umuligt at nævne dem alle. På Manhattan , ved Lex. Av, ligger en skøn rest med pianist og få borde, som vi var på, efterfølgende har jeg ladet mig fortælle, at det er Oprahs yndlingsrest. i NYC- jeg var ved at dåne, da jeg så den i hendes show.Her serverede de finere fransk madlavning….

  Ja, alting til sin tid, og jeg håber vi kommer afsted til sommer….

  kh Lise-Lotte


 14. Nov 30, 2009
  11:51 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Lise-Lotte!

  jamen, jeg kender skam godt NYC, har været der flere gange og har også mine egne yndlingsteder – som dog ikke er nogen af dem du har nævn. Jeg har dog prøvet brunch på Hotel Plaza, men jeg synes der er andre steder, hvor det fåes mindst lige så godt.
  Det er NJ jeg har aldrig har brugt mere tid i, end det tager at komme igennem lufthavnen i Newark.

  Hilsen
  Birthe


 15. Nov 30, 2009
  12:51 pm

  Lise-Lotte

  Nå sådan skulle det forstås…altså NJ, som New Jersey…

  Har du været der til deres sunday brunch på Plaza, for de fem gange vi har været der , har det været aldeles overdådigt med harpemusik, sølvbestik, isskulpturer med mad, Hotel Plaza formet som en 7 etagers kage og kæmpe dessert bord, lille stand med omeletter der laves efter eget ønske, kæmpe tigerrejer i div afskygninger, alverdens frugt og grønt fløjet ind fra alle verdensdele, eget bagerbrød og mange mange delikatesser….

  Men hører da gerne om andre steder med lækker brunch i NYC…

  Hej fra Lise-Lotte


 16. Nov 30, 2009
  1:01 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej igen Lise-Lotte!

  Ja, NJ er jo den officielle betegnelse for New Jersey, ligesom NYC er for New York.

  Jeg har skam været der om søndagen, det er jo et "must". Jeg siger heller ikke at det ikke er godt, jeg siger bare, at maden fåes ligeså godt eller bedre andre steder……….men det er jo en smagssag og også om hvilken slags stemning man er til……

  /Newyorkerbyheart

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!