Newyorkerbyheart

Kyllingeruller (fra bogen “Baronessen går i køkkenet” af Caroline Fleming, Forlaget Lindhardt og Ringhof)……….

Bogen “Baronessen går i køkkenet” af Caroline Fleming, Forlaget Lindhardt og Ringhof………..

Kyllingefileter bankes ud, krydres og der lægges skinke, parmesanost og blancherede asparges på………..

Kyllingekødet rulles sammen om fyldet……..

De brunes og kommes i ovnen……….

Den lækre skysauce…………

Stegeskyen hældes over de færdige kyllingeruller……….

Halve, ovnbagte kartofler………..

Aftenens tallerken………..
I aften har vi fået en ualmindelig lækker ret fra Caroline Flemings bog “Baronessen går i køkkenet“, Forlaget Lindhardt og Ringhof – eller endnu en burde jeg sige, efter hendes forrygende kanelsnegle i sidste uge……….
Jeg må tilstå at jeg blev ret imponeret af denne kyllingeret, som smagte helt forrygende, er let at lave og meget dekorativ at se på. Jeg ville ikke tøve med at lave den til gæster.
Jeg lavede lidt mere af den lækre skysauce og det fortrød jeg ikke, den er SÅ lækker.
Jeg tilsatte stegeskyen en lille klat, KOLD smør tilsidst, for at runde den af og “jævne” den lidt.
Jeg serverede små, halve, ovnbagte kartofler til, lidt dampeded gulerødder og resten af de blancherede asparges.
Jeg skriver opskriften som jeg lavede den………..

Kyllingeruller (fra bogen “Baronessen går i køkkenet” af Caroline Fleming, Forlaget Lindhardt og Ringhof), 2-3 pers.:

3 kyllingebrystfileter
1 lille bdt. asparges, skyllet og det nederste knækket af
3 store skiver parmaskinke
høvlet frisk parmesan (kan laves med en kartoffelskræller)
smør
olivenolie
3/4 dl hvidvin
3/4 dl kogevand fra asparges
salt, friskkværnet peber
et nip sukker
Kom de klargjorte asparges i lidt kogende, letsaltet vand og lad dem blanchere i 2 minutter. Tag dem op – GEM KOGEVANDET – og læg dem straks i MEGET koldt vand, gerne isvand, så de beholder deres flotte farve og kogningen stoppes. Tag dem op og dup dem tørre. Afpuds kyllingebrystfileterne, læg dem på et skærebræt, læg film eller en pose over og bank dem fladere med en køkkenrulle (så de er nogenlunde lige tykke over det hele). Krydr med lidt salt og friskkværnet peber. Læg en skive parmaskinke, lidt friskhøvlet parmesan og 2 af de blancherede asparges på hver kyllingebrystfilet. Rul dem sammen om fyldet og hold dem sammen med en tandstikker. Varm lidt smør og olivenolie op på en pande, brun kyllingerullerne på alle sider og krydr med salt og friskkværnet peber. Læg dem i et ovnfast fad og sæt den i en 180 grader varm ovn i ca. 15-20 minutter, til de er netop gennemstegte. Lad fedtstoffet som kyllingerullerne er stegt i blive på panden og hæld 3/4 dl kogevand og 3/4 dl hvidvin på, lad det koge lidt ind og smag til med salt, friskkværnet peber og et nip sukker. Når det er kogt lidt ind, tilsættes en lille klat KOLD smør, som piskes ud i stegeskyen. Når kyllingerullerne er færdige, hældes stegeskyen over kyllingerullerne, server straks.

Små, halve, ovnbagte kartofler, 2-3 pers.:

1 bakke små kartofler, rengjorte, halveret og duppet tørre
olivenolie
groft salt
Kom kartoflerne i en skål eller i en frysepose. Hæld en lille smule olie ved og vend godt rundt, olien lægger sig om kartoflerne. Læg dem på en bageplade med bagepapir, med skærefladen opad. Drys med groft salt, sæt dem i en 200 grader varm ovn (varmluft) i ca. ½ time til de er gyldne og sprøde.

I dag har jeg været ved at finde tøj frem til på fredag, hvor vi jo skal være publikum til “Vild med dans” *S*
Det er med at finde noget let tøj, for i brevet jeg har fået står der, at der bliver meget varmt – og da jeg jo ikke har det så godt med varme, så er det med at have noget på som kroppen kan ånde i………….

Sikke dog et vejr vi har haft i dag!
Vi fik nu ikke så meget hvidt at se her, tilgengæld har vi fået en masse regn.
Da vi boede i det andet hus, synes jeg at regnvejrsdage kunne være SÅ triste, fordi huset var så mørkt og lyset skulle være tændt hele dagen. Men her i vores nye hus er det – selvom det er gråvejr – stadig dejlig lyst!
De store vinduer gør at dagslyset stadigvæk trænger ind og det er dejligt, så jeg kan nøjes med det naturlige lys og behøver ikke at have lyset tændt. Jeg ved ikke om det – videnskabeligt – har noget at betyde, men jeg føler at det indvirker på humøret at jeg ikke behøves at have “kunstigt” lys tændt…………

I morgen står menuen på laks…………

Print Friendly
Tilbage

17 kommentarer


 1. Nov 5, 2009
  12:01 am

  Malou Klidmoster

  Kære Birthe

  Mums, det ser godt ud. Det vil bestemt heller ikke tøve med at lave til gæster. Men de næste gæster jeg skal ha' får and 🙂

  Puha, jeg kan levende forestille mig hvor varmt der bliver i sådan et studie. Håber at du finder noget behageligt at iføre dig.

  Ja, sikke noget vejr. Jeg var ude i det og fik lige et godt drys sne. Det må være dejligt med alt det dagslys igennem dine store vinduer. Jeg tror bestemt at det har en indvirkning på humøret som du skriver.

  Nu må jeg hellere se at få noget søvn. I morgen skal jeg på madmesse med Signe. Det bliver spændende 🙂

  Knus
  Malou


 2. Nov 5, 2009
  10:30 am

  Anonymous

  Ej hvor lyder det bare spændende, at i skal ind og se vild med dans. SYntes ellers jeg følger ret godt med in din blog (LÆS: Hver dag) men det kan jeg ikke mindes at have hørt om. Må man være nysgerrig og spørge hvordan det kan være?:0) – anyway – glæder mig til forhåbentlig at læse et indlæg om det

  Hilsen Lisa


 3. Nov 5, 2009
  10:57 am

  Jule Mig

  Ummm det ser lækkert ud… kan dog ikke lide permasan ost, men man kan vel sagtens udskifte det.

  Jeg er en af dem der sidder helt op ad skærmen hver fredag, når der er Vild Med Dans !!!

  Så rigtig god fornøjelse.

  Hyggehygge
  Marianne


 4. Nov 5, 2009
  11:18 am

  Newyorkerbyheart

  Kære Klidmoster!

  Uhm, det smagte SÅ godt……men and er nu heller ikke at kimse af! 🙂
  Vi skal også have and i næste uge, men "kun" andebrystfileter….

  Knus
  Birthe


 5. Nov 5, 2009
  11:19 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Lisa!

  Tak, vi glædes os også 🙂

  /Newyorkerbyheart


 6. Nov 5, 2009
  11:20 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Marianne!

  Du kan nok sagtens udskifte parmesan (selvom jeg vil synes at det er synd *S*), har du prøvet med hel, frisk parmesan? det smager jo slet ikke som det der fåes fintrevet i poser? Jeg synes ikke at parmesansmagen var dominerende på nogen måde, tværtimod kunne jeg godt finde på at komme noget mere i 🙂
  Mange hilsner
  Birthe


 7. Nov 5, 2009
  11:51 am

  Jule Mig

  Jeps… har forsøgt… Kan ikke lide smagen…


 8. Nov 5, 2009
  11:59 am

  Newyorkerbyheart

  Hej igen Marianne!

  jamen, så har du jo gjort hvad du kunne 🙂 Måske du kan prøve med mozzarella, det tror jeg også vil være fint…..

  Mange hilsner
  Birthe


 9. Nov 5, 2009
  12:33 pm

  Nille

  Kære Birthe,

  Hvis det bliver optaget og I er i fjernsynet, så må du altså lægge det på bloggen… lol! Jeg kan jo ikke se det.

  Er det ikke i København det foregår?

  Det bliver en lang dag! Og ja, der bliver meget varmt i sådan nogle studier – så hellere tage noget passende "dansetøj" på!

  Rigtig god fornøjelse!

  Kærlig hilsen
  Pernille


 10. Nov 5, 2009
  4:57 pm

  Vita

  Hej Birthe

  Det ser mums ud!

  Tænker du må have et helt rum med kogebøger 😉
  Håber du og gemalen får en sjov oplevelse i morgen. Også selvom lokalet kommer til at koge. Det glemmer du nok midt i lyset fra alle palietterne 🙂

  Kram
  Vita


 11. Nov 5, 2009
  10:03 pm

  Anonymous

  Vild med dans er bare noget oppustet mave indhold..kom nu med noget kvalitet…fatter ik nogen gider sidde og se det hver fredag..AArrrgggg…bare min mening

  Mia


 12. Nov 5, 2009
  10:16 pm

  Piskeriset

  Birthe, det går altså ikke, at du blogger så mange lækre opskrifter – jeg kan jo ikke nå at afprøve dem alle sammen, selvom jeg virkelig gerne vil! 😀

  Det er en sjovt ret – jeg synes, de asparges ser lidt drillesyge ud, sådan som de 'tilfældigt' stikker ud. Det er lige før, at jeg bliver sulten igen…

  God fornøjelse i morgen 🙂


 13. Nov 5, 2009
  10:49 pm

  Newyorkerbyheart

  Kære Pernille!

  Jeg sender det til dig, hvis de er så uheldige at fange mig med linsen 😉

  Tak for endnu en hyggelig samtale….

  Kærlig hilsen
  Birthe


 14. Nov 5, 2009
  10:50 pm

  Newyorkerbyheart

  Kære Vita!

  Ja, jeg har har et helt værelse, desværre roder det helt forfærdeligt og jeg kan dårlig få døren op derind til 😉

  Knus
  Birthe


 15. Nov 5, 2009
  10:51 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeriset!

  Dette er en af de retter du bare MÅ prøve, det var SÅ godt og helt sikkert noget vi skal have igen (hold op hvor har jeg skrevet det mange gange *S*)….

  Mange hilsner
  Birthe


 16. Aug 27, 2011
  3:20 pm

  jonas

  Nu har jeg banket løs på de fileter i snart 20 min. men de er ikke i nærheden af at være flade. Køkkenrullen derimod er dog efterhånden fuldstændig faldet fra hinanden!

  Hvordan gør i andre det?


 17. Aug 28, 2011
  5:34 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Jonas!

  Det lyder mærkeligt, bruger du en kødhammer eller kagerulle?? Nogle gange har jeg banket dem ud med håndroden, men det gør dog lidt for ondt, så nu har jeg fået en kødhammer 🙂
  Jeg lægger altid film henover, inden jeg banker løs….

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!