Newyorkerbyheart

Mortensaften 2009……………..

11 november , 2009 - af Newyorkerbyheart - Kategori: Bla bla - Tags: ,

Andebrystfileterne er brunede og så skal de i ovnen og steges færdig……….

Gårsdagens tallerken: rødkål, brunede kartofler, sauce, and og franske kartofler………

Mmmm, lækre kirsebær…………

Ris a la mande med amarena kirsebær……….
I går blev der jo fejret Mortensaften over det ganske danske land, gad vide hvor mange der fik and? Vi gjorde ihvert fald, ihvert fald andebrystfileter og det smagte som sædvanlig dejligt! *S*
Det var helt igennem en usund aftensmad, ikke en eneste grøntsag i sigte (bortset fra rødkål, tæller det???) – og jeg tror at kæresten nød det………
Kæresten var sent hjemme igår, da han var i Holstebro for at lave noget arbejde, så kl. blev næsten 20.00 inden vi satte os til bords. Han var også MEGET sulten, for det eneste han havde fået hele dagen var 2 stykker rugbrød og nogle gulerødder, så han var glad for at vi skulle have et solidt måltid *S*
Jeg vil ikke trætte Jer med stegning af andebrystfileter, de blev lavet på den samme måde som jeg altid laver dem men skulle nogen alligevel være nysgerrig, kan fremgangsmåden ses her.
Jeg synes jo at ris a la mande hører sig til Mortensaften, så det havde jeg også lavet. I stedet for almindelig kirsebærsauce, havde jeg et glas Toschi Amarena kirsebær som vi fik til alligevel. Det smagte sådan set meget godt, jeg kan godt lide amarena smagen, men det er MEGET sødt så der skal ikke ret meget til……….
Print Friendly
Tilbage

8 kommentarer


 1. Nov 11, 2009
  11:27 pm

  Piskeriset

  Mmmm…mmmm… åhhh… nej, nu får jeg risalamande-abstinenser! :-O

  I det hele taget en rigtig julemenu, du har fået lavet dig – dejligt 🙂


 2. Nov 12, 2009
  10:54 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeriset!

  ja, ris a la mande er godt 😀

  Selvom det ikke er så sundt, så er det jo kun et par gange om året vi får det, så det går jo nok – det smager ihvert fald godt 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 3. Nov 12, 2009
  11:38 am

  Anonymous

  Hej Birthe.
  Hvor lækkert. Næste gang køber jeg andebryst i stedet for hel and. M.h.t. Amarena kirsebær, har du prøvet dem i den blå porcelænskrukke, hvid med blå skrift? Prøv den, den smager endnu bedre en den røde. Dertil skal siges at jeg selv har den røde, men fik den anden hos en veninde den anden dag.


 4. Nov 12, 2009
  11:48 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Anonym!

  Det er ihvert fald lettere at stege andebryster hvis man kun er 2 personer, som vi er 🙂
  Jeg vil kigge efter den blå krukke, jeg har godt hørt, at de skulle være bedre…..

  Mange hilsner
  Birthe


 5. Nov 12, 2009
  12:02 pm

  Nille

  Kære Birthe,

  Og jeg tænkte på and og ris à l'amande hele aftenen… and kunne jeg selvfølgelig sagtens have lavet; men et helt andebryst til en person er lidt voldsomt. Faktisk var det nok også ris à l'amanden jeg savnede mest!

  Jeg ved altså ikke hvorfor man i DK skriver det på den anden måde? Amande er mandler – ergo er det ris à l'amande… ris med mandler! Men alle skriver det forkert! Det er kommet ind i sproget på den måde mystisk nok!

  Men uanset stavemåden – så smager det fantastisk 🙂

  Kærlig hilsen
  Pernille


 6. Nov 12, 2009
  2:19 pm

  Newyorkerbyheart

  Kære Pernille!

  Jeg slog det faktisk op inden jeg skrev det, for jeg synes at det så forkert ud, men jeg fandt ikke den rigtige stavemåde 🙂

  Kærlig hilsen
  Birthe


 7. Nov 12, 2009
  7:57 pm

  Piskeriset

  I følge Dansk Sprognævn staves det risalamande 🙂


 8. Nov 12, 2009
  8:16 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej igen Piskeriset!
  Mange tak for oplysningen 🙂

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!