Newyorkerbyheart

Omelet med skinke, ærter og gedeost (Magasinet Mad! nr.7/09)………….

Serranoskinke steges…………

………..frosne ærter og basilikum kommes ved……….

……….sammenpiskede æg hældes over………….

Gedeost kommes i……….

Den færdige omelet………..

Aftenens tallerken………….

Igår fik vi stegt flæsk, persillesovs, kogte kartofler og råkostsalat…………….
I dag har vi fået en lækker omelet med serranoskinke, ærter og gedeost, som tilbehør fik vi friskbagt rugbrød (bagt på brødmaskine) og en rest råskostsalat fra i går. I går fik vi nemlig en af vores favoritter i efterårs-/vintersæsonen: stegt flæsk med persillesovs.
Jeg serverer altid råkostsalat til, for at bøde lidt på det fede og for at gøre det bare en anelse sundere *S*
Jeg tror jeg laver stegt flæsk 4-5 gange i løbet af efteråret og vinteren og det er lige godt HVER gang!
Men tilbage til idag, så syntes jeg at vi skulle have lidt sundere mad efter gårsdagens kaloriebombe, så derfor omeletten. Opskriften er fra Magasinet Mad! nr. 7/09 og den var meget lækker og velsmagende.
Hvis du ikke er til gedeost, er det nok ikke noget for dig, men jeg synes at det var godt *S*.
Jeg lavede ikke nogen ændringer, andet end at jeg kom et par skiver gedeost mere på end der stod i opskriften og så havde jeg ikke helt så meget basilikum, som jeg gerne ville have haft i. Jeg brugte også kun 4 skiver serranoskinke, for det var hvad der var i den pakke jeg havde købt……….
Jeg har – desværre ikke sådan en pande der kan gå i ovnen – så jeg gav den lige lidt med min creme brulée gasbrænder, for at give osten en anelse farve. Jeg bagte et rugbrød i min brødmaskine i dag, det er godt nok længe siden jeg sidst har gjort det. Det blev ikke så pænt, men det smagte godt………
Jeg skriver opskriften som jeg lavede den.

Omelet med skinke, ærter og gedeost (Magasinet Mad! nr. 7/09), 2-3 pers.:

4 skiver serranoskinke, synligt fedt pillet af
lidt smør
lidt frisk basilikum, hakket
150 g frosne ærter
6 æg, pisket sammen
8 skiver gedeost, skåret fra en rulle
salt, friskkværnet peber
Pil fedtet af skinken og skær den i strimler. Smelt lidt smør på panden og kom skinken på, lad det stege lidt, ved middel varme. Kom frosne ærter og basilikum ved, steg i et par minutter under omrøring og krydr med lidt salt og friskkværnet peber. Pisk æg sammen med salt og friskkværnet peber. Hæld det over og rør lidt rundt i det, til det begynder at stive, skru ned til lav varme. Når det begynder at sætte sig, trykkes gedeosteskiverne (ca. ½ cm. tykke) ned i æggemassen. Lad omeletten stivne helt og server med lækkert, groft rugbrød.
Note:
Hvis du har en pande der kan gå i ovnen, så sæt den ind efter gedeosten er kommet på og giv den ca. 15 minutter ved 175 grader. Pynt gerne med lidt ekstra basilikum.

Søndag var jeg på crosstraineren, denne gang i 12 minutter, så det bliver bedre. I går lavede jeg en god times yogalates og i morgen er det min plan at komme på crosstraineren igen og så slutte af med ½ times yogalates.
Yogalates er så godt for mig, både krop og sind, så lige nu vægter jeg det højere end konditonstræning (som måske også er for hård en belastning for mig!).
Jeg vil kombinere yogalates med crosstraineren en gang om ugen, kun crosstrainer en gang om ugen og så kun yogalates en gang om ugen.
Jeg har lovet kæresten at holde min træning på crosstraineren under 15 minutter pr. gang og det må jeg hellere overholde *S*
Hvis jeg bliver syg får jeg både ham og Anette (hende fra Paris) på nakken og jeg tør ikke blive syg nu, så tæt på at vi skal til Paris!

Det kan da ellers nok være at jeg fik et mindre chok i går aftes inden jeg gik i seng, hvor der pludselig stod noget med at Cimber Sterling var i betalingsproblemer!!!
Det blev ikke til så meget søvn, fordi jeg lå og tænkte på vores billetter, som skal få os til Paris til jul. Jeg proklamerede overfor kæresten, at om jeg så skulle gå, så skulle jeg til Paris! Der er en person der betyder meget for mig dernede, som venter på at jeg (ok, så vi da *S*) kommer ned og holder jul sammen med hende. Heldigvis er det vist en storm i et glas vand! Ihvert fald skrev de tilbage til mig idag, efter jeg havde mailet til dem, at jeg kunne slappe af og glæde mig til min jule-tur……………
Jeg har fundet ud af, at jeg kan få “Spise med Price” til min Ipod som podcast, så igår aftes inden jeg skulle sove, lå jeg og så 3 episoder!
Jeg har aldrig rigtig fået set udsendelserne, men de er jo SÅ skønne og laver virkelig LÆKKER mad – måske var det derfor jeg ikke kunne sove…………

I morgen står menuen på kalveruller med parmesan og bagte rodfrugter.

Print Friendly
Tilbage

9 kommentarer


 1. Nov 26, 2009
  12:04 am

  Inge - Viva Italia

  Hej Birthe…
  Du skal se "Spise med Price" selvfølgelig er det god mad men det er altså også fantastisk underholdning… De er så fede de to brødre….
  Jeg ser det igen og igen på nettet, som baggrund til et godt strikketøj, kan slet ikke få nok…

  Knus fra Inge

  P.S. Gedeost lugter af zoologisk have – synes min sarte næse:-)


 2. Nov 26, 2009
  12:05 am

  Malou Klidmoster

  Kære Birthe

  Den ser lækker ud, så hvis jeg bare erstatter gedeosten af et par tykke skiver mozzarella går det nok 🙂

  Åh, nu er der ikke længe til I skal til Paris. Jeg håber virkelig at det bliver en skøn oplevelse. Godt at der ikke er ballade med flyselvskabet. Men sikke da en forskrækkelse!

  Jeg er totalt forlibt i de kære brødre. Tror vist lige jeg skal nuppe et afsnit inden sengetid 🙂

  Knus
  Malou


 3. Nov 26, 2009
  5:51 am

  Piskeriset

  Hehe! Jeg så opskriften i bladet i går aftes og tænkte med det samme, at den ville jeg lave! 😀

  God idé med brænderen – da vi alligevel skal udskifte alle vores gryder og pander, så overvejer jeg, om jeg skal anskaffe mig en pande, der kan gå i ovnen – det kunne være vældig praktisk.


 4. Nov 26, 2009
  8:00 am

  jette

  DET var dog skrækkeligt! Har du aldrig rigtigt set Spise med Price??! 😀 Det er jeg helt rystet over – du som er så mad(lavnings)interesseret. 🙂 Lige for tiden bliver den seneste sæson genudsendt på DR2. Der er vist lige et par afsnit tilbage, hvis det sku' være. Men der er nye afsnit på vej.

  Jeg vidste til gengæld ikke at man kan få udsendelserne som podcast. Men min iPod er vist for lille til den slags.

  Jette med en nysgerrig kat på bordet.


 5. Nov 26, 2009
  8:52 am

  Vita

  Hej Birthe

  Jeg er sikker på, der er nogen der holder hånden over dig, så der ikke sker din juleferie noget 🙂

  Herligt du har fundet Spise med Price. De to mennesker er bare til at blive glade i låget af.

  Knus Vita


 6. Nov 26, 2009
  11:15 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Inge!

  Ja, de er gode! Jeg har set et par af udsendelserne, men nyder dem nu på min podcast 🙂

  Jeg ved at mange siger det om gedeost, men jeg kan altså ikke lugte det……

  Mange hilsner
  Birthe


 7. Nov 26, 2009
  11:16 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Jette!

  Nu er der jo så meget andet end lige at sidde og se TV og selvom jeg er glad for mad, behøver jeg jo ikke beskæftige mig med det 23/7. Men der er gode at have som podcast, så kan jeg se dem når/hvis jeg har lyst.

  /Newyorkerbyheart


 8. Nov 26, 2009
  11:17 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Piskeriset!

  Jeg tænkte nok at du havde kigget på den 😉
  Jeg ønsker mig også gryder og pander der kan gå i ovnen, det virker meget praktisk af og til…..

  Mange hilsner
  Birthe


 9. Nov 26, 2009
  11:19 am

  Newyorkerbyheart

  Kære Malou!

  Mozzarella har jo ikke så meget smag, men jeg ved godt at du ikke er så vild med ost 🙂 Måske du så skulle putte lidt mere serranoskinke i, for at give det lidt mere smag……
  Du kan tro jeg åndede lettet op mht. til Paris, det var lige før der var panik på i det lille hjem 😀

  Knus
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!