Newyorkerbyheart

Pandebøf med kartoffelbåde (Spis Bedre nr. 11/09)………..

Den sammenrørte fars………..

Fordeles på panden……….

Madlavningsfløde, tomater, feta og finthakket rosmarin kommes ved………..

Ovnstegte kartoffelbåde………

Aftenens tallerken………..
I dag har vi fået en lækker, nem og smagfuld ret fra Spis Bedre nr. 11/09, som jeg virkelig kan anbefale Jer. En god hverdags ret, fordi den er nem og hurtig at lave og har desuden ikke nogen “underlige” ingredienser og kan varieres……..
Jeg lavede nogle ændringer, som er om følger:
– jeg tilsatte 1 løg, sauteret
– jeg tilsatte 1 fed hvidløg mere end der stod i opskriften
– jeg tilsatte lidt græsk krydderi (Santa Maria)
– jeg kom også lidt finthakket rosmarin i farsen
– jeg kom 1½ dl madlavningsfløde ved og 1½ tsk. flydende kalvebouillon
Jeg skriver opskriften som jeg lavede den………..

Pandebøf med kartoffelbåde (Spis Bedre nr. 11/09), 4. pers.:

500 g hakket oksekød
1 æg
1 løg, hakket
salt, friskkværnet peber
3 fed hvidløg, presset
lidt friske rosmarinnåle, finthakket
ca. 1 tsk. græsk krydderi (Santa Maria)
1½ dl madlavningsfløde 18%
1½ tsk. flydende kalvebouillon
1 håndfuld blommetomater, skåret i tern
1 bæger feta, afdryppet
ekstra friske rosmarinnåle, finthakket
Kartofler:
passende mængde kartofler, skrællet og skåret i både
lidt olivenolie
groft salt
Dup kartoflerne helt tørre, dryp lidt olie over og drys med groft salt. Vend det hele godt rundt, så olien lægger sig om hver eneste kartoffel. Bred dem ud på en bageplade med bagepapir, så de ligger i et lag og ikke rører hinanden. Sæt dem i en 225 grader varm ovn i ca. 20 minutter. Kom lidt olie på en pande og sauter løget, til det begynder at blive gyldent i kanterne. Rør en fars af det hakkede kød, æg, salt, friskkværnet peber, det sauterede løg, hvidløg, græsk krydderi og rosmarin. Kom evt. lidt mere olie på den pande som løget har stegt på og bred farsen ud, så det fylder hele panden. Steg ved middel høj varme i 5 minutter. Hæld overskydende fedt fra panden og brug et låg, til at vende pandebøffen med. Steg i 2-3 minutter på den anden side. Skru ned for varmen og hæld madlavningsfløde, flydende bouillon, tomater, feta og finthakket rosmarin ved. Krydr med lidt salt og friskkværnet peber. Læg låg på og lad det simre ved svag varme i 5 minutter. Server med de ovnstegte kartoffelbåde.

I dag har jeg fået lavet ca. ½ times konditionstræning, puh jeg synes vel nok at det var hårdt! Jeg går sådan og skrænter en lille smule, som jeg var inde på igår.
Jeg hoster og pudser næse konstant, men det er ikke sådan rigtig brudt ud. Faktisk har jeg pudset næse nu i over 2½ måned, men det er som om det er blevet værre. Det er sådan en lidt træls tilstand at gå i, det ville være rart om det kunne bestemme sig for enten at bryde ud – eller gå i sig selv igen – det midt imellem er bare for TRÆLS!

Bøger:

Jeg fik startet på “Den anden hånd” af Chris Cleave, Hr. Ferdinand i går og det er sådan en lidt spøjs bog synes jeg, men alligevel tegner den godt. Selvom det er alvorlige ting han skriver som, så er det også skrevet med en form for humor, som ramte mig lige i hjertet!
Jeg glæder mig til at læse videre og jeg skal nok komme med et mere fyldigt indlæg, når jeg er færdig………

I morgen står den på rester og lørdag og søndag skal vi have Tikka masala kylling og pandebrød, som jeg ikke vil trætte Jer med igen. Jeg vil ikke love at jeg får bagt noget i denne weekend, for jeg er ikke helt på toppen, så det kan være at jeg holder et par dages blog-fri *S* Pas på Jer selv, til jeg er tilbage igen……….

Print Friendly
Tilbage

5 kommentarer


 1. Nov 13, 2009
  12:11 am

  Lulu

  Minder lidt om favoritten her i huset.. Arlas Bamsebøf… MEGET enkel.. og med hvidløgspeber.. SÅ er det bare et hit 🙂


 2. Nov 13, 2009
  5:27 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Lulu!

  Ja, det smager ihvert fald dejligt og så er det jo nemt at lave 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 3. Nov 15, 2009
  4:00 pm

  Bebiane

  Den opskrift skal snart prøves. Tak for altid dejlige opskrifter.


 4. Nov 15, 2009
  5:35 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Bebiane!

  Det smagte ihvert fald skønt – også dagen efter 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 5. Nov 21, 2009
  10:56 am

  Anonymous

  Hej newyorkerbyheart <3
  Du er enormt inspirende i både dine madopsrifter,dine bogvalg og dit liv-på godt og ondt.Kan godt lide din facination af katte.
  De der ikke kan lide katte har været rotte i et tidligere liv.
  Er inde og tjekke dig ud flere gange om ugen
  Vores store søn kunne godt lide denne store bøf-spiste lige den halve og fra nu af hedder den "kødkage"Ja-altså undskyld.
  Keep on going
  OG god tur til byernes by
  Hanne
  Næstved

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!